Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרגיל הונאה בקניית LCD, האמנם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הסיפור הוא כזה:

בזמן שהותי בטיול בדרא"מ אבא שלי רכש טלוויזיה מסוג LCD של טושיבה.

בזמן הקנייה, שבוצעה ע"י אבא שלי וחבר שלו (רכשו טלוויזיה זהה, כל אחד) סיפק המוכר פרטים על הטלוויזיה כשהיא מוצגת כ-LCD FHD (פול היי דפינישן) מדגם X3000 של טושיבה.

אבא שלי וחברו, שהתלהבו מרעיון הרכישה של TV חדשה בטכנולגייה הנפלאה הזאת שילמו סכום גבוה מאוד שלכאורה נראה זול יותר ממחיר המחירון הממוצע בשוק (כביכול הנחה שנעשתה ע"י מכר צד שלישי וקנייה של 2 מכשירים).

ה-TV הגיע והותקנה ע"פ הסכם הרכישה בבית.

כשחזרתי לארץ בחנתי את הטלוויזיה ועד מהרה נדלקה נורה:

על גבי הטלוויזיה רשום HD READY, מה שאומר שלא מדובר ב-FHD כפי שנאמר לאבא שלי.

בדיקה מעמיקה יותר גרמה לי לחשוב שנעשתה כאן תרמית:

דגם ה-C3000 ודגם ה-X3000 של טושיבה אילו אותם דגמים בדיוק מבחינת מסגרת הטלוויזיה, המראה החיצוני, השלט הפעלה ואפילו ספר ההוראות המצורף במארז שגם עליו רשומים שני הדגמים יחדיו כ- X/C3000.

(היצרן חוסך בעלויות ומייצר מארז דומה וספר הפעלה דומה שכן הטלויזיות זהות מלבד המסך הפנימי, דבר נהוג ומוכר)

כלומר אותו המכשיר כביכול, אם כי דגם ה-X מגיע עם מסך התומך ברזלוציה הגבוהה של ה-FHD וה-C תומך ב-READY.

אבא שלי, שלא מבין בדברים האלה כלל וכלל, הופתע והתרגש כשגילתי לו שהטלוויזיה שהוא רכש היא READY ולא FULL.

כמובן שהמחיר ששולם כבר אינו תואם את מחירה האמיתי של הטלויזיה שקיבלנו שזולה בכמה אלפים מזאת שאבא שלי רצה לרכוש ושילם תמורתה.

בדף הקבלה שקיבל הואילה הפקידה המזורגגת לרשום תחת דגם הטלוויזיה את המספר 3000 כאשר לא מצויין לא ה-X וגם לא ה-P (סוג של כסת"ח).

מה שקרה לדעתי-המוכר ניצל את העובדה שעומד מולו אדם שלא מבין לעומק בדברים האלה ותמורת מחיר של FHD השחיל לאבא שלי טלוויזיה זהה בטכנולגיה נמוכה יותר תוך כדי מחשבה שאבא שלי לא יבחין לעולם(או לפחות בשנים הקרובות עד שיהיו שידורי HD בערוצים שלנו וגם אז לא בטוח שהיה מבחין) שהוא אינו קיבל את המוצר שעליו שילם (על האריזה מופיע הדגם שנאמר לו, כמו גם על חוברת ההוראות והטלויזיה זהה לזאת שהוצגה לו בחנות).

אני מאמין שזוהי תרמית ידועה ואנשים מקבלים מוצר זהה למה שראו בחנות ואין להם מושג שזה דגם זול יותר (הרי גם ככה אנשים לא באמת מתעסקים בטכנולגיה הזאת שלא קיימת ולא מפותחת בתחום התקשורת הדפוק שלנו).

מה דעתכם?

האם יש כאן עילה לתביעה בגין הונאה?

מחר הנושא יטופל ויבחן לעומק ואני אעדכן אם יתבקש.

אמיר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואיך תהיה עו"ד אם אתה לא משקיע בהבנת הנקרא?

הוא טייל בדרום אמריקה בזמן שאבא שלו קנה את הטלוויזיה פה בארץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ואיך תהיה עו"ד אם אתה לא משקיע בהבנת הנקרא?

הוא טייל בדרום אמריקה בזמן שאבא שלו קנה את הטלוויזיה פה בארץ.

בזמן שהותי בטיול בדרא"מ אבא שלי רכש טלוויזיה מסוג LCD של טושיבה.

מה, תיגש לFBI?

אבל איך הוא יתבע אחד שיושב אי שם באמריקה?!

אופס... :oops:

פורסם

עדיין לא בדקתי את התווית מאחור משום שה-LCD תלויה על הקיר ונדרשים 2 אנשים להרים אותה ולבדוק את זה (זה מה שאני אעשה מחר עם אבא שלי).

אייל, רזולצייה של FULL HD היא 1980x1080 בעוד שרזולצייה של ה-READY היא 1366x768- ככה שקיים הבדל מהותי (גם במחיר, גם ברמה הטכנולוגית).

חבר של אבי קיבל את אותה טלויזיה שאבא שלי קיבל וגם הוא מעורב כרגע.

אגב, אבא שלי וחברו לא ראו את הטלויזיה בזמן הקניה אלא דגם מקביל ואת הטלויזיה שדובר עליה ראו רק בפרוספקט.

דובר על הדגם X ועל ה-FHD שהוזמן בהזמנה כולל המתנה.

(תשמרו את הטענות שלא קונים טלוויזיה בלי לראות אותה לפני, אבא שלי שמע את זה ממני מספיק לאחרונה).

תודה לעוזרים.

פורסם

למי שלא רוצה להתעסק בחישוב, HD READY זה רזולוציה של בערך מגה פיקסל אחד, FULL זה 2 מגה פיקסל.

ניסיתי לחזור לחנות ולהתעמת?

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

לפי דעתי, יש כאן הטעייה מכוונת.

במידה ומגלים את ההטעייה, אז המוכר מתנצל וטוען שהדבר נעשה בתום לב.

בכל אופן, כדי שתקח איתך לעימות מכשיר הקלטה.

בקצב ההולך וגדל של ההטעיות והרמאויות, כל אדם יסתובב כאן עם מכשיר הקלטה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

כשחזרתי לארץ בחנתי את הטלוויזיה ועד מהרה נדלקה נורה:

על גבי הטלוויזיה רשום HD READY, מה שאומר שלא מדובר ב-FHD כפי שנאמר לאבא שלי.

דגם ה-C3000 ודגם ה-X3000 של טושיבה אילו אותם דגמים בדיוק מבחינת מסגרת הטלוויזיה, המראה החיצוני, השלט הפעלה ואפילו ספר ההוראות המצורף במארז שגם עליו רשומים שני הדגמים יחדיו כ- X/C3000.

(היצרן חוסך בעלויות ומייצר מארז דומה וספר הפעלה דומה שכן הטלויזיות זהות מלבד המסך הפנימי, דבר נהוג ומוכר)

כלומר אותו המכשיר כביכול, אם כי דגם ה-X מגיע עם מסך התומך ברזלוציה הגבוהה של ה-FHD וה-C תומך ב-READY.

.

1. אם כל מה שאבא שלך מסתמך עליו זו האמירה של המוכר שמדובר ב-FHD, אז יש בעיה, כי מאז הוא גם קיבל את המכשיר (כולל מה שרשום עליו ובמדריך שלו) וגם התקין אותו לשמחתו. עכשיו כל מה שיש זו הבטחה בע"פ מזמן המכירה, שלך תוכיח שהתקיימה. אני מציע שיחזור למוכר, יתעמת איתו ויקליט את השיחה. אולי יוציא מהמוכר הודאה.

2. ההבדל בין FHD ל-HDready אני מניח שהוא הרבה יותר מהמסך גרידא. מדובר גם באלקטרוניקה/עיבוד תמונה שונה, למרות שהמארז יכול להיות זהה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

1. לא תהיה בעיה של הוכחה בנושא ה-FHD.

הטלויזיה הגיע הע"י שליח והותקנה על ידו כאשר אבא שלי לא נכח בבית (ולא יכל לראות את קוד הדגם המוטבע מאחור).

ההזמנה נעשתה כ-FHD.

2.לא צריך להיות קטנוני, אני בטוח שההבדלים הם אפילו מעבר למה שאתה הוספת לרשימה. כשרשמתי מסך התכוונתי גם למה שבטוחו והטכנולוגיה מסביבו (רק לא פירטתי כי זה לא מעניין אף אחד בפורום).

נעשה היום טלפון.

בחנות גימגמו ואמרו שאולי באמת מדובר בטעות שלהם.

הנושא כרגע בבדיקה ונאמר שאבא שלי אכן שילם על FHD והוא יקבל FHD (החלפת הטלויזיה הקיימת בזאת שמגיעה לו על ידי החברה)

נקווה באמת לטוב.

תפקחו עיין כדי לא להגיע למצבים כאלה.

אמיר.

• תוכן חדש...