Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

לרגל שינויים בגילי ובמצבי המשפחתי, החלטתי שגרוטאה בת 15 שמצריכה הוצאה חודשית לא מבוטלת על שמן, פתיחת חלונות בקיץ ועוד כהנה וכהנה סימני גיל, היא כבר לא ממש הדבר בשבילי.

מצויד בסכום המרשים של 40000 שקל ובהבנה במכוניות שכמעט ולא קיימת, אני זקוק נואשות לעזרה במציאת רכב.

אני מעוניין בהאצ'בק 5 דלתות עם סדר העדיפויות הבא :

1) בטיחות (עדיף אירופאית ??)

2) אמינות (עדיף יפנית ??)

3) כל השאר

תודה מראש על כל עצה

פורסם

האם אוקטביה יכולה להיות אופצייה בתור הצ'בק? מדובר על תא מטען ענק, יהיה הרבה מקום לעגלה לילד.

לאוקטביה 4 כוכבי בטיחות ומדובר ברכב אמין - מניסיון אישי. מנועים מומליצים הם TDI וגיר ידני, אך גם 1.6 עושה את העבודה (למרות שקצת חלש למשקל הרכב - 1230ק"ג).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקטביה יכולה להיות אופציה טובה, אבל חשוב לשים לב שלא מדובר במונית או ניידת לשעבר. אוקטביות לאחר שירות כזה או מקצועי אחר נפוצות יותר מאוקטביות פרטיות. כדאי לברר את עלות הביטוח המקיף של הרכב מאחר והוא גניב יחסית (ככה זה כשכל מונית שניה היא אוקטביה) ולכן הפרמיה עלולה להיות גבוהה מאוד!

כמו שציינו, הפוקוס היא יופי של אופציה וגירסת ה-5 דלתות היתה פחות נפוצה בחברות השכרה וליסינג וזה דבר טוב. לכן, גירסה זו פחות נפוצה בשוק. הפוקוס היא גם האופציה הנכונה למי שאוהב לנהוג.

אופציות קצת פחות מהנות לנהיגה אבל עדיין צריכות להלקח בחשבון הן הסיאט לאון, אופל אסטרה ורנו מגאן. בשלושתן חשוב ללכת על אקזמפלר שמור מאחר והן לא זולות לתיקון אם משהו רציני מתקלקל. חשוב לבדוק את העבר של האסטרה והמגאן משום שהן שימשו כרכב צמוד לקציני צה"ל בדרגת שני כדורי פלאפל.

חשוב להזכיר גם את היפניות כמו מזדה לנטיס וטויוטה קורולה. לשתיהן גירסת 5 דלתות די נדירה והאמינות תהיה גבוהה, הבעיה איתן שהן יקרות יותר לרכישה (עבור 40K תקבל אוטו יפני ישן יותר בשנתיים לעומת אוטו אירופאי).

הייתי גם לוקח בחשבון אימפרזה סטיישן. הרכב אמין מאוד עם שימושיות גבוהה בזכות המבנה שהוא בין האצ'בק לסטיישן, מדובר בדגם נדיר יחסית אבל אם תמצא אחת במצב טוב קח אותה בחשבון.

ואם לא מספיק לך צרפתיות, גם סיטרואן קסרה במצב טוב תעשה את העבודה. האמינות תהיה נמוכה יותר מהפוקוס למשל אבל ב-40K ניתן לקנות רכב חדיש יחסית ויכולת ההתמקחות שלך מול המוכר גבוהה...כוחות השוק לא מפרגנים לסיטרואן.

מכל האופציות שציינתי, אני הייתי מתמקד בפוקוס. היא עושה הכל טוב מאוד ומאפשרת להנות משני העלומות...הנאה מנהיגה ועיצוב של היבשת הקלאסית בשילוב אמינות ואחזקה זולה יחסית האופיינית לארץ השמש העולה.

אגב, אחלה כותרת לשרשור! :lol:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הייתיממליץ לך לבדוק גם את הפג'ו 307 משנתון 2002-2003

האוטו מאוד נח, מתנהג יפה על הכביש, רק תיבת ההילוכים האוטומטית מסרסת

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...