Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרני רהב יש מספיק עיסוקים מישלו , ובודאי זו צרות עין של מישהו שחושב שעם המכונית שייבא , יהפוך את עיסוקיו להובלת נושעים ברכב אספנות .

אין זה עיסוקו ובודאי לא התכוון לכך.

ברגע שאלמוני פלוני פותח עסק להשכרת מכוניות בסטטוס אספנות הם משמשים לעיסוקו, במקרה זה אחד מהם. לא כתוב בחוק שהפרנסה העיקרית שלו מופקת מרכב.

ובמקום לעמוד כשומר סף לאדם שהפר את התקנות (ולדעתי הבלעדית יתוקנו בגלל קשריו) , אנחנו רוצים לאמץ אותו והתקדים שהוא יצר (עדיין לא יצר אך כמה מהחברים רואים את זה כתקדים) לטובת פרסום.... לא שווה את זה.

היו פה עשרות שרשורים על מה זה עיסוקיו של של בעל הרכב , באף אחד מהם לא היתה תשובה.

במקרה זה אין ספק.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לשאלתך, לא זו אינה עברה

כוונת המחוקק היתה ברורה ביותר: לא ישמשו לעיסקו של בעליהם, כלומר לא ישמשו להסעת נוסעים בשכר, לא ישמשו להעמסת סחורה, לא ישמשו להובלת משאות וכד'.

אף אחד לא דיבר על תצוגה.

יתרה מזאת רכבים המוצגים במוזיאון, בהנחה שאינם נוסעים על הכביש, אינם חייבים ברישוי בר תוקף או בת. בטוח חובה.

בברכה

גם רכב חונה חייב בביטוח בתוקף על פי החוק.

כמו כן, בוא לא ננחש למה התכוון המחוקק, כי זו התקנה הפרוצה ביותר שנתקלתי בה אי פעם.

מישהו צריך להחליט לכאן או לכאן, אבל לזרוק משפט לא ברור לאויר: "רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו" זה לא מספיק. וכן, מוזיאון זה בהחלט עיסוק של בעלו (אלא אם כן הרכבים רשומים על שמו של אחיו של בעל המוזיאון, למשל, ואחיו לא מרוויח גרוש מהעניין).

הרעיון של החזרת הסטטוס מאספנות לרגיל בהחלט נכון, אבל ישנה עוד בעיה שאף אחד לא התייחס אליה:

אסור להסיע נוסעים בתשלום ברכב שמלאו לו 30 שנים (כמדוני, החוק מתייחס ל - 15 שנה ומעלה).

למעשה, לאחר בדיקה מעמיקה, משרד הרישוי לא אמור לתת רשיון להסעת נוסעים בתשלום למי שאין לו צי רכב של 30 רכבים ומעלה. כל המידע הנ"ל נבדק על ידי מספר פעמים מול מספר גורמים שונים במקומות שונים.

אם מישהו יודע אחרת אשמח לשמוע.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

כפי שאני מבין את כוונת המחוקק - "רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו", מתייחס לתכונותיו כרכב או לשימוש בו כרכב. משמע, רכב המוצג במוזיאון או מוצג בתערוכה או משתתף בפירסומת לפרקים, אינו "פוגע" בתקנות וגם/או בכוונת המחוקק.

אין ספק שרכב אספנות שמיובא לשם השכרתו או שימוש בו כמונית/לימוזינה/הסעות נופל לכוונת התקנות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

היי אודי יקירי,

ראשית אני מתנצל אם נפגעת, הכוונה היתה לגבי נושא

אלביס ודומיו, אלביס מעולם לא רכש מכוניות קאדילק עם גג סגור

או רכבים מסוג לימוזין.צר לי אם נפגעת זו לא היתה הכוונה.

אני מאוד מעריך את כישוריך ואת הידע שאתה מפגין

בנושא רכבים.

אני חוזר וטוען שהמחיר שלדעתי שולם על הרכב נמוך לטעמי

ממה שנכתב ומכיוון שלא ניתן לבדוק את אמיתות דבריו של רמי,

באה תגובתי,

גידי

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
כפי שאני מבין את כוונת המחוקק - "רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו", מתייחס לתכונותיו כרכב או לשימוש בו כרכב. משמע, רכב המוצג במוזיאון או מוצג בתערוכה או משתתף בפירסומת לפרקים, אינו "פוגע" בתקנות וגם/או בכוונת המחוקק.

אין ספק שרכב אספנות שמיובא לשם השכרתו או שימוש בו כמונית/לימוזינה/הסעות נופל לכוונת התקנות.

שוב אני אגיד, שזו התקנה הכי מעורפלת שנתקלתי בה, ואל לנו לנחש מה היתה כוונתו של המחוקק, כי אם יגיע מקרה של שימוש ברכב אספנות לבית משפט בגלל תאונה למשל, עורך הדין המשכנע ביותר הוא זה שינצח.

הרי יתכן מצב שבו ילד מבקר במוזיאון, נתקע בפגוש של הרכב, נופל על הרכב שליד ופותח את הראש.

שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
הרי יתכן מצב שבו ילד מבקר במוזיאון, נתקע בפגוש של הרכב, נופל על הרכב שליד ופותח את הראש.

ואיך זה שונה מילד שמבקר במוזיאון, נתקע בפסל, נופל על הפסל שלידו ופותח את הראש?

אין סוף למה שאפשר לתבוע בגינו, ואולי גם לנצח במשפט. מבחינה זו לדעתי ההבחנה דווקא ברורה למדי.

התקנה נולדה כדי לצמצם את השימוש על הכביש במכוניות ישנות ומיושנות, ואחת הדרכים היא לנסות ולמנוע מבעל הרכב להשתמש

בו על הכביש באופן מסחרי (מה שמגביר את כדאיות השימוש).

מנגד, תצוגה סטטית או השתתפות בפרסומת/אירוע (באזור סגור) לא חייבים להיות מוגבלים, מכיוון שהסיכון בהם נמוך.

במילים אחרות - אם רני רהב היה מקים פארק מוטורי שבו ניתן להשכיר מכוניות לנסיעה במסלול סגור, זה היה לדעתי חוקי ולגיטימי.

אבל להשכיר את המכונית בכביש הציבורי ולעשות בה שימוש בעל אופי מסחרי - זה כבר הופך לבעייתי.

פורסם

אני ממליץ לכל תומכי הסטאטוס קוו לרכוש חלקת חול קטנה ולהטמין את הראש בתוכו. ניתן גם להוסיף שלט קטן עם הסמל של מועדון ה-5.

מה שהיה טוב במועדון ה-5 של לפני 15 שנה הוא חוסר המוכנות להסתפק בסטאטוס קוו. בזכות המוכנות לשנות קמה תקנת האספנות. מאז לא קרה כלום. כולם יודעים שהתקנה לא מושלמת. כולם יודעים שיש מקום לנסות ולשכנע את משרדי הממשלה לבצע שינויים בחוק. חלק מהשינויים טובים מיידית למדינה וחלקם טובים/מצויינים ברמת החינוך.

אך, מהפחד הנוראי (אמא אוכלים אותי, אני מפחד) של חלק מהחברים - כל הפעילות עצרה. למעשה אנו נמצאים בנסיגה.

לדוגמה - פעם כאשר אנשים השתמשו ביום יום ברכבים ישנים היה הגיון לקבוע שרכב אספנות הוא בן 30 או יותר. כיום רוב הרכבים בכבישים הם מתחת לגיל 15. המגמה ממשיכה להיות של הקטנת הגיל הממצוע של הרכבים. כלומר בגלל הפער עצום של 15 שנה בין זריקת המכוניות ותחילת איסופם חלק גדול מהרכבים שיש להם פוטנציאל אספני פשוט הולך לברזל.

אינני מבקש להרוס את השגי העבר אבל יש לפעול להתאים אותם למציאות הנוכחית.

אינני מבין מה כל כך גרוע בכך שיהיו בארץ כמה משוגעים לדבר שיסעו ביום-יום ברכבים סופר משופצים, בטיחותיים, שישלמו את מלא הביטוח/טסט וכו' אבל יסעו ברכבים ישנים. מי שלא ירצה שלא ישנה את הסטאטוס - אף אחד לא מכריח אותו. מי שירצה שישאר "אספנות" ומי שלא שיוכל לשנות.

כיום תומכי הסטאטוס קווה מכריחים אותי לנסוע ברכב אספנות, בגלל שמשהוא בעברו של הרכב הפך אותו לכזה. אני מוכן לשלם כדי לשנות את הסטאטוס אבל זה בלתי אפשרי בגלל אותם "פחדנים" שלא רוצים לקחת סיכון.

כלומר להפוך אותי למיעוט סובל זה בסדר העיקר שלהם לא יקרה כלום.

תתבישו על האטימות !

הלוואי שיהיו בארץ עוד כמה רני רהב ואולי אז סוף כל סוף נזכה להתעסק בתחביב "קלאסי" ולא "אספני" - כמו בכל העולם.

פורסם

להלן ציטוט החוק כפי שחוקק על ידי משרד התחבורה ומפורסם ברבים:

רכב אספנות

• רכב יכול להפוך לרכב אספנות כאשר מלאו 30 שנים משנת ייצורו. בעליו יבקש שברשיון הרכב יירשם הרכב כרכב אספנות - והוא מסוגי הרכב להלן: אופנוע, רכב נוסעים פרטי, רכב נוסעים פרטי דו שימושי, אוטובוס או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 12000 ק"ג. אוטובוס אספנות רשאי להסיע עד 6 נוסעים בלבד ורכב מסחרי אינו רשאי להוביל מטען
  • רשיון לרכב אספנות יהיה לשישה חודשים בכפוף לאמור בתקנה 273 ובלבד שבעלו יציג אישור תקינות ממוסך מורשה פעם אחת בשנה
  • לרישום רכב אספנות ברשיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורשיון רכב (כאשר הרשיון תקף). לאחר קבלת רשיון רכב אספנות על בעל הרכב להתקין לוחית זיהוי שתכלול את המילים "רכב אספנות"
  • רכב אספנות לא ינוע בדרך בשעות 07:00 עד 09:00 בימים א' עד ה' שאינם חלים בחג או מועד
  • רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו
  • רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רשיון הרכב תקף. הפטור חל גם ללא הפקדת הרשיון (וגם כשהרכב היה מבוטל לפי תקנות)
  • לא יסיע אדם באוטובוס, שצוין ברשיון הרכב כרכב אספנות, יותר משישה נוסעים
  • לא יוביל אדם מטען ברכב מסחרי שצוין ברשיון הרכב כרכב אספנות
  • לרכב אספנות מבוצע טסט פעמיים בשנה. בעל רכב אספנות יציג בעת בדיקת כשירות לתנועה במכון הרישוי - תעודה מאת מוסך מורשה, בנוסח שקבעה הרשות (אגף הרכב), כי הרכב נבדק ונמצא תקין תוך 3 חודשים לפני מועד הבדיקה. את אישור המוסך יש להציג פעם אחת בשנה (כאשר ברשיון הרכב רשום שלטסט יש להציג אישור מוסך)
  • אם בעל רכב אספנות אינו מבצע טסט פעמיים בשנה - עליו להציג למכון הרישוי אישור קודם של המוסך, אשר הוצא לא יותר מאשר שנה ממועד הטסט הנוכחי.

ומכאן כל אחד יפרשן לעצמו מה הוא מבין .

עד עתה היה "ערפל" שהיה טוב לכל חובבי רכבי האספנות .

מעתה אימרו - מועדון ה- 5 לא מעוניין ב"ערפל" ולכן כל חובבי רכבי האספנות ישלמו על כך .

מישהו מוכן להסביר : ל מ ה ? ? ?

פורסם
ואיך זה שונה מילד שמבקר במוזיאון, נתקע בפסל, נופל על הפסל שלידו ופותח את הראש?

אין סוף למה שאפשר לתבוע בגינו, ואולי גם לנצח במשפט. מבחינה זו לדעתי ההבחנה דווקא ברורה למדי.

התקנה נולדה כדי לצמצם את השימוש על הכביש במכוניות ישנות ומיושנות, ואחת הדרכים היא לנסות ולמנוע מבעל הרכב להשתמש

בו על הכביש באופן מסחרי (מה שמגביר את כדאיות השימוש).

מנגד, תצוגה סטטית או השתתפות בפרסומת/אירוע (באזור סגור) לא חייבים להיות מוגבלים, מכיוון שהסיכון בהם נמוך.

במילים אחרות - אם רני רהב היה מקים פארק מוטורי שבו ניתן להשכיר מכוניות לנסיעה במסלול סגור, זה היה לדעתי חוקי ולגיטימי.

אבל להשכיר את המכונית בכביש הציבורי ולעשות בה שימוש בעל אופי מסחרי - זה כבר הופך לבעייתי.

למוזיאון יש ביטוח נגד פציעות בתחומו.

אם בעל המוזיאון של רכבי האספנות יעשה ביטוח ויאלץ לתבוע את חברת הביטוח, היא תתנער מאחריות משום שהעסק אינו חוקי, אלא אם כן ישבית את הרכבים, יוציא את האויר מהגלגלים וינסר את השלדה.

זה לא יגמר ואני מציע שנפסיק עכשיו, התקנה הזו לא ברורה וניתנת לעשרות פירושים שונים.

ושוב, באה המילה לדעתי. השופט הוא זה שיקבע, במקרה של תאונה חס וחלילה, ולא דעתי או דעתך או דעת המועדון.

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

תגובתי בשחור.

אני ממליץ לכל תומכי הסטאטוס קוו לרכוש חלקת חול קטנה ולהטמין את הראש בתוכו. ניתן גם להוסיף שלט קטן עם הסמל של מועדון ה-5.

הסטטוס קוו בעיניין הזה מספק בהחלט. אין סוף לטענות,מענות ותביעות ממשרד התחבורה.

לעיתים יש צורך להיסתפק בקיים, והוא מספק בהחלט.

מה שהיה טוב במועדון ה-5 של לפני 15 שנה הוא חוסר המוכנות להסתפק בסטאטוס קוו. בזכות המוכנות לשנות קמה תקנת האספנות. מאז לא קרה כלום. כולם יודעים שהתקנה לא מושלמת. כולם יודעים שיש מקום לנסות ולשכנע את משרדי הממשלה לבצע שינויים בחוק. חלק מהשינויים טובים מיידית למדינה וחלקם טובים/מצויינים ברמת החינוך.

אך, מהפחד הנוראי (אמא אוכלים אותי, אני מפחד) של חלק מהחברים - כל הפעילות עצרה. למעשה אנו נמצאים בנסיגה.

אנחנו לא נימצאים בשום "נסיגה"-שוב, חוק רכבי האספנות מספק בהחלט, ויחסית למה שקורה במדינות נאורות בהרבה מישראל בתחום המוטורי, מצבנו מצויין.

לדוגמה - פעם כאשר אנשים השתמשו ביום יום ברכבים ישנים היה הגיון לקבוע שרכב אספנות הוא בן 30 או יותר. כיום רוב הרכבים בכבישים הם מתחת לגיל 15. המגמה ממשיכה להיות של הקטנת הגיל הממצוע של הרכבים. כלומר בגלל הפער עצום של 15 שנה בין זריקת המכוניות ותחילת איסופם חלק גדול מהרכבים שיש להם פוטנציאל אספני פשוט הולך לברזל.

30 שנה הוא גיל אידיאלי לכניסה לסטטוס אספנות - אין לאף אחד אינטרס להציף את הכבישים במכוניות מיושנות, לא בטוחות ומזהמות.

מה שישרוד ישרוד-ומה שלא לא.

לפני 10 שנים, לא יותר, נעו בכבישים אלפי מכוניות שהיו בעלות פוטנציאל להפוך לרכבי אספנות - חלקן הגדול ניגרס ומיעוטן זכו לסטטוס המיוחל, וככה זה צריך להיות.

אינני מבקש להרוס את השגי העבר אבל יש לפעול להתאים אותם למציאות הנוכחית.

אינני מבין מה כל כך גרוע בכך שיהיו בארץ כמה משוגעים לדבר שיסעו ביום-יום ברכבים סופר משופצים, בטיחותיים, שישלמו את מלא הביטוח/טסט וכו' אבל יסעו ברכבים ישנים. מי שלא ירצה שלא ישנה את הסטאטוס - אף אחד לא מכריח אותו. מי שירצה שישאר "אספנות" ומי שלא שיוכל לשנות.

חבל לבזבז את מיכסת השתדלנות הדי-מצומצמת שלנו במשרד התחבורה על שטויות כגון אלו.

מי שקנה רכב בעל רישוי אספנות-יודע היטב במה זה כרוך, ומי שמחזיק ברכב בעל רישוי רגיל, שלא יהפוך אותו לרכב אספנות.

פשוט, נכון?

כיום תומכי הסטאטוס קווה מכריחים אותי לנסוע ברכב אספנות, בגלל שמשהוא בעברו של הרכב הפך אותו לכזה. אני מוכן לשלם כדי לשנות את הסטאטוס אבל זה בלתי אפשרי בגלל אותם "פחדנים" שלא רוצים לקחת סיכון.

כלומר להפוך אותי למיעוט סובל זה בסדר העיקר שלהם לא יקרה כלום.

יודע מה, יש לזה עוד זווית - בוא נניח שקנית מכונית בעלת רישוי אספנות שעמדה ללא רישוי 10 שנים.

היא צברה חובות בסך 15,000 ש"ח לערך.

ניתנת לך אפשרות לבטל את כל החובות בהינף עכבר, ולאחר שבוטלו החובות, אתה רוצה להחזיר אותו לסטטוס רגיל?!

נראה לך שיושבים מטומטמים מוחלטים במשרד התחבורה?

תתבישו על האטימות !

מיצטערים מאד שאנחנו לא פתוחים לעצות אחיתופל שלך...

הלוואי שיהיו בארץ עוד כמה רני רהב ואולי אז סוף כל סוף נזכה להתעסק בתחביב "קלאסי" ולא "אספני" - כמו בכל העולם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, הוא כתב, שהיה מוכן לשלם רטרואקטיבית את החובות! ואני אומר- למה לא? הרי, בין כו, בודדים ובעלי אמצעים יהיו מוכנים לזה- למה לא לאפשר להם? הרי די ברור, שאם הבן אדם מוכן להשקיע כמה עשרות אלפים עבור רצון להשתמש באוטו הישן- הוא גם ישקיע במצבו הטוב, ככה שהפרעה/סיכון בטיחותי הוא בטח לא יהווה.

לגבי הדברים האחרים- בעיקרון, לא היה לי אכפת, שמישהו היה משתמש ברכב אספנות לכל צורך שהוא, כל עוד זה לא יפגע בי ובאספנים האחרים! כלומר- נניח, וחב' הביטוח תרצה לעלות את המחירים בגלל זה- זו תהיה פגיעה חמורה מבחינתי בזכויות האספנים האמיתיים, בגלל מישהו, שמרוויח מזה! וזה בהחלט לא מקובל! מצד שני, כאמור- אם מישהו ירצה לשלם המון כסף עבור דברים- למה לא לאפשר לו?

אבל שוב: כל זה בגדר אחריות מוחלטת, שבגין פעולה כזו או אחרל לא ייפגעו אספנים אחרים, שמן הסתם, האינטרס שלהם מבחינתי קודם לכל, כי לשם כך נועד הסטטוס "אספנות". כל עוד אף אחד לא יכול לתת אחריות, שלא נפגע- בהחלט אסור לגעת במשהו. ואינני רואה כאן, שמישהו יוכל לתת את האחריות הזו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אין שום מניעה בחוק לרכב מעל 30 שנה שישאר כרכב מיושן

ולא כרכב אספנות. אין שום חובה לשנות סטטוס.

אולם רכב מיובא מחו''ל שהינו מעל 30 שנה חייב להיות רכב

שעל לוחית הרישוי שלו מתנוסס ''רכב אספנות'' - כאן הקושי.

ישנם מאות רכבים מיושנים שגילם מעל 30 שנה.

דרך אגב באנגליה וצרפת רכבי אספנות גילם מעל 40 שנה.

אני בטוח שאיש לא ירצה שזה יהיה כך גם בישראל - אנא הורידו פורופיל

ויפה שעה אחת קודם!

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

SLS כתב:

"אינני מבין מה כל כך גרוע בכך שיהיו בארץ כמה משוגעים לדבר שיסעו ביום-יום ברכבים סופר משופצים, בטיחותיים, שישלמו את מלא הביטוח/טסט וכו' אבל יסעו ברכבים ישנים. מי שלא ירצה שלא ישנה את הסטאטוס - אף אחד לא מכריח אותו. מי שירצה שישאר "אספנות" ומי שלא שיוכל לשנות.

כיום תומכי הסטאטוס-קוו מכריחים אותי לנסוע ברכב אספנות, בגלל שמשהוא בעברו של הרכב הפך אותו לכזה. אני מוכן לשלם כדי לשנות את הסטאטוס אבל זה בלתי אפשרי בגלל אותם "פחדנים" שלא רוצים לקחת סיכון."

אתה לא תיפגע ואולי תרוויח, סבבה ומה עם כל בעלי הדו גלגלי שיאלצו לפתע לשלם פי 10 ביטוח, כל אספני הקטנועים שיאלצו לשלם ביטוח זהה ל-CBR900 של השכן, מה בדבר בעליהם של יותר מרכב אספנות אחד כאלה שמחזקים אוסף אמיתי חי ונושם ולא רכב אחד בודד. האינטרס של מי יקבע?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אפשר לחשוב מה האדון הנכבד כבר עשה עד היום בתחום האספנות.

ראה הזדמנות כלכלית ו... עדיין לא עומד בהתאם לתקנות החוק.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

גם פחדנים וגם לא יודעים לקרוא !

שושנים - אני חוזר שוב ושוב גם עבורך. אני לא מבקש לפגוע במה שכבר הושג לדו גלגלי ולתלת גלגלי וכל שילוב של כמות גלגלים אחרת ! אז בלי פרנויה בבקשה.

חן - אדם ששמח על גריסת רכבים ומאמין שכך צריך להיות הוא בזוי בעיני. לא יאומן שאדם כמוך שמכיר ומוגיר את ההיסטוריה של הרכבים מקדש במקביל את חיסול המכוניות הישנות. זה פשוט הזוי בעיני וממש בזוי.

צר לי להכיר את הצד הזה באישיותך. ממש מפתיע ומצער.

זה שתשימו את הראש בחול לא יעזור לכם. זה רק יגרום לכולנו נזק גדול יותר בסופו של דבר. אם אנחנו לא ניזום היוזמה תהיה בידיהם של אחרים פחות נחמדים.

• תוכן חדש...