Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם..מספר שאלות

1. האם מותר להוריד את המדבקה של הטסט מהרכב?

2. האם מותר להוריד את המדבקות של המחזירי אור?

3. איך אפשר להוריד מדבקות ישנות שכבר ממש התייבשו בלי להשאיר סימנים מהחלונות? מהטמבון? מהלוחית רישוי? מהפח עצמו?

תודה לכולם!

מדבקת מחזירי אור:

e1115384420080224230240ut8.jpg

עריכה:

סליחה אבל נזכרתי לעשות תחיפוש אחרי שפירסמתי (כן, אדיוט)..והבנתי שקולה\דלק\מים רותחים יכלים להוריד את המדבקות..זה תופס גם על שמשות?

פורסם

מוכרים באוטו דיפו נראה לי מעין סכין שנראית כמו כרטיס אשראי והיא מורידה את המדבקות מהשמשה בלי שום בעיה ובלי שריטות כמעט. לגבי פלסטיקה אני לא יודע לא ניסיתי

פורסם

מדבקות מחזירי האור חייבות להיות על האוטו החל משנתון מסוים ומטה (כמדומני, 94 או 95).

אל תמהר להוריד אותם עד שתהיה תשובה ברורה יותר.

מדבקת הטסט: אני מניח שאתה מדבר על המדבקה הקטנה שעל השמשה? למיטב ידיעתי אין חובה שהיא תהיה (פגשת פעם שוטר שבודק אם יש לך מדבקה?), מה שחשוב הוא שיהיה טסט בתוקף ורשיונות בתוקף (המדבקה הקטנה על הרשיונות).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לגבי מדבקת החלון, להלן ציטוט מפורום אחר, לפני כשלוש שנים, מניחני כי רלוונטי הדבר גם כיום:

הציטטה מתוך האוגדן לבחינת רכב תקנה 274א'

א.מצא בוחן רכב כי נתקיימו ברכב הנבדק כל התנאים שבתקנות 271,272,273 א´,ב´ ו-ג´(טסט)ידביק בצידו הימני העליון של החלון הקד´ של הרכב תוית שבה יצוין החודש לחידוש הרישיון,יחתים את רישיון הרכב בחותמת כשירות לתנועה וידביק עליו את ספח התוית שהודבקה על חלון הרכב כאמור.

1.ברכב ללא שמשה קד´(דו-גלגלי,גרור/נתמך וכד´)תודבק התוית בחזית הרכב בצד ימין למעלה במקום בולט.

2.הפעולה תחזור ותתבצע מידי שנה במסגרת הטסט ובאחריות המכון להסיר את התוית של השנה הקודמת ולהדביק את התוית החדשה.

ב. רכב חדש

1.תוית החלון לרכב חדש תונפק ע"י מוסך הרישוי של יבואן הרכב בעת ביצוע מבחן רישוי ורישום ראשוני.

2.רכב חדש אשר ברישיונו רשום כי הוא פטור ממבחן שנתי תונפק תוית חלון בצבע המתאים לשנתו השנייה.

ג.רכב מיושן

רכב מיושן המבצע מבחן שנתי פעמיים בשנה יקבל תוית חלון שתהייה תקפה לחצי שנה בלבד.

ה.אובדן מדבקה

בעל רכב שמסיבה כל שהיא איבד את תוית החלון יציג את רישיון הרכב או כפל הרישיון שבו מצויין מועד מבחן הרישוי.

המכון יבצע בדיקת זיהוי(מנוע,שלדה,לוחית רישוי)וינפיק תוית חדשה.

כאמור, הנ"ל ציטוט ואין אני יודע אם ההנחיות הן במלואן. הנ"ל אבל, עונה לעניות דעתי על שאלתך.

היה עוזר לנו ביותר לדעת מהו שנתון הרכב שלך. במידה ויש על רכבך פסים זוהרים, אזי נדרשו אלו בעת רישוי הרכב

ואשר על כן דרושים הם גם עתה. מה שכן, דאג כי יהיו אלו תקינים, משמע לא דהויים, קרועים, פגומים וכו'.

בברכה,

פורסם

תודה לכולכם על התשובות המהירות!!

בקשר למדבקות הטסט, היו לי איזה 200 מדבקות והורדתי את כולן, מכיוון שהנוכחית הודבקה במקום ממש לא סביר (בשל העומס של המדבקות הקודמות), וכרגע היא איבדה את הדבק\הצבע השקוף שלה ולכן שמרתי אותה באוטו בתא כפפות..קשה לי להאמין ששוטר יעשה לי בעיה על זה.

ובקשר למדבקות המחזירות אור..זה מה שחשבתי, הרכב שלי שנתון 92', והייתה לי הרגשה שהן לא סתם נמצאות שם.

אבל, יש לי ארבעה(!!!) כאלו..2 על הפח עצמו ועוד שתיים מתחת על הטמבון..ויש שם כמה שכבות של מדבקות (כנראה לבעלים הקודמים לא היה כוח להוציא את הישנות אז הוא הדביק עליהן) והתוצאה ממש מכוערת..אז השאלה שלי היא, האם מספיקות רק 2 כאלו? ואיפה ובכמה אני יכול לקנות חדשות? ושוב, מהי הדרך המומלצת להוריד אותן..

וסתם לידע כללי- ישלמישהו מושג למה שנתונים ישנים חייבים במדבקות הללו? במה הם שונים מהחדשים בעניין הזה? יכול להיות שאולי בגלל האורות האחוריים, שכאילו במכוניות הישנות הם חלשים יותר או משהו כזה?

המון תודה!

פורסם
תודה לכולכם על התשובות המהירות!!

בקשר למדבקות הטסט, היו לי איזה 200 מדבקות והורדתי את כולן, מכיוון שהנוכחית הודבקה במקום ממש לא סביר (בשל העומס של המדבקות הקודמות), וכרגע היא איבדה את הדבק\הצבע השקוף שלה ולכן שמרתי אותה באוטו בתא כפפות..קשה לי להאמין ששוטר יעשה לי בעיה על זה.

!

לי אין על שמשת הרכב אפילו מדבקה אחת, פשוט בסיום הטסט ברגע שמביאים לי את הרשיונות עם המדבקה, המסמכים הנ"ל נכנסים לתא הכפפות בחזרה באופן אוטומטי, ולא יוצאים משם עד לטסט שנה מאוחר יותר, או בעת בדיקת רישיונות.

אף אחד לא בודק את המדבקה, מעניין אותו לראות את הרישיונות ולבדוק שהם תקפים ותקינים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

וסתם לידע כללי- ישלמישהו מושג למה שנתונים ישנים חייבים במדבקות הללו? במה הם שונים מהחדשים בעניין הזה? יכול להיות שאולי בגלל האורות האחוריים, שכאילו במכוניות הישנות הם חלשים יותר או משהו כזה?

עד כמה שזכור לי, זה קשור אכן לאורות האחוריים, ולטכנולוגיה חדשה של מחזירי אור המצויים בתוכם. אינני יודע יותר.

פורסם

תשפוך מים רותחים ומיד תגרד עם כרטיס פלסטיק, תחזור על הפעולות האלה הרבה פעמים עד להסרת כל המדבקה.

מדבקות אדום לבן זוהרות חובה לרכב עד שנת 95 כולל. זה בגלל שעד אז הפלסטיקים מחזירי האור של הפנסים האחוריים לא החזירו מספיק טוב את האור.

• תוכן חדש...