Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הג'נטים הצהובים מופיעים על כל האוטובוסים הבינעירוניים של אגד שנכנסו לשירות מ-2013.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

נתפס היום בר"ג. האינטרנשיונל הצה"לי הזה כנראה הרבה יותר חדש ממה שהוא נראה... מדי פעם אני רואה כאלה, אבל זה מחזה נדיר:

20141207_120330.jpg

פורסם
נתפס היום בר"ג. האינטרנשיונל הצה"לי הזה כנראה הרבה יותר חדש ממה שהוא נראה... מדי פעם אני רואה כאלה, אבל זה מחזה נדיר:

20141207_120330.jpg

לצה"ל יש 2 סוגים של דגם זה . קצר וארוך. לדעתי המצולם פה זה הגרסה הקצרה.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
יש הרבה אוטובוסים מפעם במתחם ליד מחלף קוממיות במרכז...

דיי מעניין לראות את כל השינויים שעברו...

האוטובוסים מפעם שאתה רואה שם זה מוזיאון אגד. מומלץ לבקר .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

האוטובוסים הצבאיים של אינטרנשונל החליפו את הדודג' הצבאיים עם ה"אף" (הייתי זוכר אותם כילד בשנות ה-90).

לא ידוע לי היום מה הצורך באוטובוסים כאלה, היום כל נסיעה של קבוצה, צה"ל מזמין הסעות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מדובר באוטובוסים שעושים בעיקר הסעות בתוך בסיסים גדולים (בסגנון הקווים הפנימיים בתה"ש/צריפין) וכן הסעות מנקודות מרכזיות לבסיסים שהגישה אליהם בתח"צ מוגבלת.

Aprilia Shiver 750

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היום הייתי במוזיאון העיר אילת.יש שם אוטובוס GMC שלא הלחתי לצלם מבחוץ אבל נכנסתי לתוכו ופתאום הבנתי שזה היה אוטובוס קטן. למה "פתאום" כי האוטובוס זכור לי מילדותי כאוטובוס עם תקרה גבוהה אבל שכחתי שהייתי רק בגובה של 1.30 ושהזכרון שלי הוא מגובה משענת הכסא או קצת יותר. היתה שם גם תמונה של הכבאים הראשונה שהיגיע לאילת. התמונות להלן:

345.JPG344.JPG343.JPG342.JPG341.JPG340.JPG339.JPG338.JPG

שלמה דן גדרון

פורסם
היום הייתי במוזיאון העיר אילת.יש שם אוטובוס GMC שלא הלחתי לצלם מבחוץ אבל נכנסתי לתוכו ופתאום הבנתי שזה היה אוטובוס קטן. למה "פתאום" כי האוטובוס זכור לי מילדותי כאוטובוס עם תקרה גבוהה אבל שכחתי שהייתי רק בגובה של 1.30 ושהזכרון שלי הוא מגובה משענת הכסא או קצת יותר. היתה שם גם תמונה של הכבאים הראשונה שהיגיע לאילת. התמונות להלן:

[ATTACH=CONFIG]409373[/ATTACH]

איפה הקלאץ'?

פורסם

האוטובוס שופץ על ידי מוסך אגד בקרית אתא ונראה שישדרגו לו חלקים רבים. הרושם הכללי אותנטי אבל מי שיודע מבחין בהרבה פרטים שלא היו קיימים במקור. אולי כשלבני הספר יהיה זמן הוא יחזיר עטרה ליושנה...

שלמה דן גדרון

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היום שיפשפתי את עיני כשראיתי מפרקית מסדרת ה 200 הראשונה (בוודאות, הדגם המעוגל והמוגמר) מתייבשת לה באיזה שדה שמטעמים מובנים לא ארשום יותר פרטים על מיקומו כאן.

תיאורטית, מה הסיכוי להחזיר דבר כזה לכביש?

* את התמונה מצאתי בגוגל, לא יודע מה מספר האוטובוס שראיתי.

1_90821455.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אכן, ה"אחורה" של הסדרה הראשונה שונה מהסדרות המאוחרות יותר, אבל לא רק במראה. גם "בפנים".

- בסדרה הראשונה המנוע היה אמנם מאחור, אבל הסרן המניע היה השני (הסרן האחורי של ה"טרקטור"), דרך גל הינע עם מפרק. בדגמים המאוחרים ההנעה היא בסרן השלישי - ואז נשאלה בתמהון השאלה: "האם העגלה דוחפת את הסוס?"

- בסדרה הראשונה הגלגלים האחוריים היו בודדים, המתלה האחורי היה זהה לזה הקדמי, כולל זוית ההיגוי. ההיגוי בוצע ע"י מערכת מוטות שחוברה למפרק האוטובוס, ושיפרה את כושר עקיפת המכשולים בפניה.

בסדרות הבאות הגלגלים האחוריים (המניעים) הם כפולים, ללא כושר היגוי.

- נראה שהעגלה של הדגמים המאוחרים ארוכה יותר, בוודאי אלה מהסדרה האחרונה -בעלת שתי דלתות בנגרר.

עריכה אחרונה על ידי ofurst

עודד

פורסם
היום שיפשפתי את עיני כשראיתי מפרקית מסדרת ה 200 הראשונה (בוודאות, הדגם המעוגל והמוגמר) מתייבשת לה באיזה שדה שמטעמים מובנים לא ארשום יותר פרטים על מיקומו כאן.

תיאורטית, מה הסיכוי להחזיר דבר כזה לכביש?

* את התמונה מצאתי בגוגל, לא יודע מה מספר האוטובוס שראיתי.

ניחוש פראי שלי שמדובר במפרקית שעמדה במשך שנים ארוכות סמוך למחלף קסם ושימשה בית לבחור בשם אבו-איברהים.

המיפרקית פונתה לפני 3 שנים לערך ואני מנחש שמדובר בה . אולי אני טועה. אבל סתם ניחוש פרוע.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תוכן חדש...