Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מהסוף: כבר קרוב לחודש המצבר מת בכל פעם שאני בא להניע, בהרבה מיקרים גם אחרי נסיעה ארוכה.

ועכשיו להתחלה:

פעם ראשונה שזה קרה קניתי מצבר חדש [מצבר מפוקפק משהוא של "לירז" (ב470 ש"ח)] 50 אמ"ש

היסתדר לכמה ימים ושוב אותה בעיה, חזרתי למוסך אמרתי לו שהמצבר דפוק, הוא בדק טעינה ראה שהיא בסדר והחליף מצבר בלי להיתווכח.

היסתדר לכמה ימים, ושוב אותה בעיה, הנחתי שיש צריכת זרם גבוה כשהאוטו מכובה, חיברתי מד זרם, שהראה לי בשימחה 0.04

שזה כלום לכל הדעות..

הלכתי לחשמלאי, פתח את הפקקים של המצבר והכריז בסיפוק שיש בועות כלומר שתא אחד ניפרץ משהוא ויש להחליף מצבר...

כמובן שהוא ליווה את זה בהסבר מאלף על כך שבמצבר יש 240A ו50אמ"ש זאת ביכלל המהירות המקסימלית המותרת לזרם (?!)

לא היה לי כוח לנסות להסביר לו שאין לו מושג בחשמל שילמתי 40 ש"ח וחזרתי למקום שקניתי ממנו את המצבר.

אמרתי לו בועות מה בועות, היתווכחנו המצבר שלך האוטו שלך, בסוף החליף (פה אנחנו עומדים על מצבר שלישי)

וששוווווב אותה בעיה, הלכת לחשמלאי אחר אמרתי לו ת'שמע אם אתה לו פותר את זה אני משאיר לך את האוטו עם כל השפטים על עבירות תנועה שלי וחבל...

בדק טעינה עם וונטה בלי וונטה עם המערכת על פול ווליום בלי המערכת, עם אורות, עם ווינקרים, עם ווישרים.

הכל בסדר, בדק צריכת זרם "סטטי" עם אזעקה בלי אזעקה עם פלאפון בדיבורית בלי פלאפון. הכל פיקס בלטה!

(הגעתי אליו אחרי נסיעה של שעתיים, והמצבר היה ריק)

הוא טען אותו חצי שעה ואז הוא דווקא עבד,

בדק חומצה במצבר הריכוז היה על 0 בערך, אבל מוקדם לשמוח, הוא אמר שזה קורה גם מפריקות עמוקות (לי אין מושג)

והכריז גם הוא שוואלה אין לו מושג מה יש לאוטו.

עכשיו אני מעביר את האוטו לילה עם מצבר מפורק כדי לראות אם הוא יגמר בכל זאת, הצעד הבא הוא להצליב מצבר עם מישהוא.

למישהוא יש פאקין מושג מה זה יכול להיות??

ניסיתי כבר לנסוע עם המערכת מכובה, אולי המצבר לא עומד בקצב של הסאב, ולא עזר...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין הוקוס פוקוס. או שהטעינה מפסיקה בשלב כלשהו, או שצרכן סמוי נכנס לפעולה אחרי שהאוטו חונה זמן מה.

אולי כדאי ראשית , לנסיון , לא בקנייה, להחליף אלטרנטור, לחילופין, לחבר מד לזליגה ולעמוד ליד האוטו אף שעות (פעם ברבע שעה לעבור להסתכל על הזליגה)

יתכן והבעיה נעוצה בלחצן מכסה מנוע ככל שקיים כזה או לחצן תא מטען, ורק מתנועה חזקה בכביש ,או רוח חזקה המכסה זז ,וגורם לזליגה מכפתור שסוגר מעגל. ככל שקיימים כאלה מתגים, כדאי לנתק את החיבורים שלהם,

ניתן לנסות לנתק את הרדיו ו/או מגברים, ו/או דיבורית, אולי הכשל באחד מאלה שבשלב מסויים מתחיל למשוך.

כל אלה ספקולציות, יש לאתר את הבעיה , ניתן בדרכים שהצעתי.

אינני פוסל על הסף "נאחס" עם המצברים שלך.

אולי כדאי לנסות מצבר אחר. אולי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לי היה כמה וכמה ניסיונות רעים עם החברה הזאת (לירז),המצבר הוא בטח של מגהוואט ?

לאחר החלפת מספר לא קטן של המצברים שלהם , נוכחתי לדעת שלא ניתן לסמוך על המצבר שלהם.

אך ליפני שאתה מחליף למצבר אחר, תאמת את הבדיקה של ניתוק המצבר ללילה שלם ,ואז באמת תוכל לדעת.

בכל מקרה הייתי ממליץ להחליף למצבר עם אבא ואמא יותר חזקים (שנפ,וולטא),אולי יקר פי 2 אך הרבה יותר טוב.

ד"א בעבר ניתקלתי בבעיית זליגהמאוד מוזרה ,כאשר אחת לשבועיים המצבר התרוקן ,לאחר בדיקות ממושכות והרבה יזע

וסבל עליתי על זליגה של מערכת האזעקה, אשר צרכה זרם גבוה רק אחת לשבועים עד חודש.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות וההעצות...

1) נסעתי איזה נסיעה של שעה בכביש שש עם רב מודד מחובר למצית, כדי לראות אם יש איזה שינוי בטעינה

והיה 13 משהו כל הדרך...

2) המסקנה העיקרית שלי כרגע שעדיף לקנות מצבר עם "זוג הורים" נורמליים. למרות שזה לא בטוח עדיין - זה החשוד העיקרי שלי.

אבל זה שהחשמלאי הטעין לי את המצבר עם מטען חיצוני ופתאום הוא עבר מצויין.. דיי מפליל את האוטו שלי.

אבל אין אפס אם יש מתח של כמעט 14 המצבר חייב להטען ואפילו שלא יטען אבל להתרוקן..?!

לא יודע אין שום הגיון בסיפטומים האלה...

הייתי מחליף מצבר בלי לחשוב, אבל את הכסף אני לא אקבל - והוא מיתעסק רק עם המצברים האלה. עוד לקח, אף פעם לא לקנות ממשהוא שמשווק חברה אחת...

עכשיו שיש עוד מישהוא שאומר שיש לו נסיון רע עם החברה הזאת, אולי באמת כדאי לשקול קניית מצבר חדש ו...ו...תרימת המצבר הנוכחי לנזקקים..:)

פורסם

בדוק כשהתא מטען סגור, אם הנורה שם עדיין דולקת.

המפסק שלה קצת בעייתי ויכול לגרום לזליגות

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יש לבודד את הבעיה ע"י ניתוק המצבר ללילה, ולחברו בבוקר. כך תדע אם הבעיה היא במצבר או בעיית זליגה.

ומשם להמשיך את הטיפול.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

א. המפסק בתא מטען בסדר גמור, חוץ מיזה שהמנורה מנותקת ממזמן..:-D

ב. ניתקתי את המצבר ליומיים, ודווקא הניע אחר כך, בדקתי שוב צריכת זרם ויש 0.1 שאמור להספיק ל500 שעות..

ג. נדב אתה בראש של להפוך כל רכב לראלי? איך אני אפרק את האזעקה? זה יום עבודה..:lol:

פורסם

הייתה לי בעיה דומה!

כל המוסכים וכל החשמלאים לא עזרו!

עד שלא התיישבתי על האוטו ופרקתי הכל (שתי דיבוריות שלא מחוברות לכלום חוץ מחשמל, ועוד כל מיני אביזרים חסרי שימוש) הבעיה לא הסתדרה!!!

הרכב היה אלפא 164, כולם אמרו לי "זו אלפא בעיות חשמל זה השם השני שלה!"

בסוף הסתבר שאיזה מנגנון נעילה למכסה המנוע, שלפי איך שהוא נראה לא עובד כבר שנים, החליד לגמרי וגרם לקצר קטן וחלש שגמר

את המצבר תוך יומיים ללא נסיעה.

עצוב אבל נכון

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
מנסיוני, לפרק את כל המערכות הנלוות ברכב, אימובוליזר נועל תא מנוע, פשוט לפרק כל חוט שלא נראה מקורי. כנראה שהבעייה לא תחזור

נדב

צר לי לומר אך העיצה שנתת בלתי מקצועית לחלוטין. יופי שזה פתר את הבעיה במקרה שלך. זו בהחלט לא דרך לעבוד. אני יכול לתת עוד 700 דוגמאות של עבודה לא נכונה שפותרת בעקיפין או במקרה בעיה.

לעצם העניין, נשמע ידידי שהבעיה קשורה בטעינה אך זו רק תחושת בטן. אני מסכים עם ידידנו דוד שכצעד ראשון יש לוודא שהמצבר טעון כהלכה (וגם זה לא פשוט למי שאיננו מיומן) ולאחר מכן לנתק את המצבר למשך הלילה ולראות אם גם כאשר המצבר נותק בבוקר לאחר חיבורו לא ניתן להניע.

ישנן תקלות שקשה לעלות עליהן, גם בעל מקצוע טוב יכול להתקשות, בפרט בתקלות שמופיעות לפרקים.

יש לשלול באופן סדור בעיית צריכת זרם פרזיטית, בעיית טעינה ובעיה של פריקה עצמית של המצבר.

הערת אגב- כאשר רוצים לעלות על צריכת זרם פרזיטית שעשויה להופיע פעם בכמה שעות ישנם פתרונות אלגנטים בהרבה מאשר לשבת שעות ליד מד הזרם וגם בסבירות גבוהה לפספס את הנקודה בה זה קורה מרוב יאוש.

פורסם

אני מסכים עם נדב. זו אולי לא פתרון בית-הספר לתקלות כאלו, אבל זה הליך מאוד נכון לכל רכב בישראל. כל מתקין מרכיב את המערכת שלו (בד"כ באיכות עבודה קטסטרופלית), מעיף את המערכת שקדמה לו, לאוו דווקא בצורה מסודרת וכוללת, וזה משאיר ברדאק אטומי במערכת החשמל, שגם משאיר המון מקום לתקלות, וגם מקשה מאוד על איתור התקלות.

בין אם זה יתקן את הבעיה הנוכחית או לא, נכון מאוד להעיף את כל מה שלא צריך. לחבר את כל הניתוקים שכבר לא רלוונטיים. אם זה לא יפתור את התקלה הנוכחית, זה ימנע את התקלה הבאה, וזה לא לוקח הרבה זמן ומאמץ.

לא יודע כמה פעמים יצא לך, אביב, לנסות לטפל בתקלה חשמלית ברכב שעבר עשרות התקנות בעברו. אתה פותח פאנל ומגלה קן עכברים צבעוני. אני מקבל חום מזה ונמנע מלנגוע ברכב, אלא אם מאפשרים לי להחזיר את הרכב לקדמותו כמו שהוא יצא מהיצרן. אתה רק מכניס פנימה יד וחוט אחד מתקצר לשילדה, שני מתנתק והשלישי שורף פיוז שנמצא במקום שאף יצרן עוד לא חלם עליו, ולך יקח שעה למצוא אותו.

פורסם

חנן הסיפור מוכר ובהחלט יצא לי להשיב עטרות לישנן מספר פעמים. ברור שמומלץ בחום לעשות שידוד מערכות בחוטיאדה שהחאפרים מתקינים. אין ספק. אני בכל מקרה לא מוצא להתחיל בזה כצעד לפתרון הבעיה, בכלל מי אמר שזה המצב אצלו שממליצים לו המלצה כזו?

פורסם

אני תומך בדעה של נדב ושל רונן. עם השנים הרכבים שלנו צוברים עבודות של חשמלאי רכב שונים ומשונים, שרק אלוהים יודע איך מה שהם עושים עובד ליותר מכמה ימים בלי לפוצץ לך את הרכב (או סתם לשתות לך את המצבר). אני כבר מזמן נמנע מחשמלאי הרכב, ואת רוב הבעיות החשמליות ברכב שלי אני פותר לבד.

ובאופן די קבוע, בכל פעם שאני מתעסק עם מערכת החשמל ברכב שלי אני מוציא איזה חוט שלא מחובר לכלום...

תתחיל מלהעיף את כל מה שמיותר, רקוב, לא מחובר לכלום וכדומה.

רק תיזהר שלא תנתק משהו שאתה לא אמור לנתק.

תעבוד לאט ובזהירות ותבדוק מידי פעם את מערכות הרכב, לראות שלא ניתקת איזה אור ערפל או משהו כזה.

בהצלחה

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

• תוכן חדש...