Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התיאור שלך מתאים יותר לחלק ממתקיני אבזרי הרכב, חשמלאים בדכ ישאירו סביבת עבודה נקייה ,חוטים מולחמים שלא "קופצים" החוצה. יצא לי להכיר כמה חשמלאים במהלך חיי, כמו גם כמה מתקינים.

זו דעתי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התיאור שלך מתאים יותר לחלק ממתקיני אבזרי הרכב, חשמלאים בדכ ישאירו סביבת עבודה נקייה ,חוטים מולחמים שלא "קופצים" החוצה. יצא לי להכיר כמה חשמלאים במהלך חיי, כמו גם כמה מתקינים.

זו דעתי.

בברכה

דני

תתפלא לשמוע איך חשמלאים עובדים מבלי להכליל כמובן ואני לא חס על מתקינים באותה מידה, אכן חוטים לא מולחמים זאת בעיה רצינית במיוחד אם יש הרבה כאלה בסביבת תחתית ההגה.

פורסם

זהו! קניתי מצבר חדש.. שנפ 55 אמ"ש.

את הפתגם קונה בזול משלם ביוקר, כתבו בדיוק על המקרה הזה.

הבאתי לו את המצבר שקניתי ב470 וקניתי מצבר ב 800 עם זיכוי של 50 (!) שקל על המצבר הקודם (שהיה בן שבועיים)

והבטחה שאם הבעיה תחזור אני אקבל את הכסף והמצבר הישן שלי בחזרה.

אם זה באמת המצבר הקודם (ואת זה אני אדע בעוד שבוע שבועיים) אז תעשו טובה ותתרחקו ממצברי "לירז" החלפתי שלושה ובכולם היו בעיות. 400 שקל התאדו להם...

איגוד המוסכים צריך לשלוח לי איזה מדליה על התרומה הרבה לחשמלאים בכל הארץ...

מה למדנו עד כה:

א. לא לחסוך על רכיבים בעלי חשיבות עליונה ברכב.

ב. החלפת רכיב לחדש לא מעניקה לו חסינות בחיפוש אחר התקלה.

ג. סטטיסטית 4 מתוך 4 חשמלאי רכב לא מבינים כלום בחשמל. מסתבר שדווקא עם הנתון אמפר\שעה יש להם בעיה רצינית.

ד. לא כדאי להחנות קרוב לרכב שחונה בירידה עם הפנים למטה, כי יכול להיות שיש לו בעיית חשמל ועכשיו ביגללך הוא יצתרך לדחוף את האוטו לבד בעליה באמצע רעננה- בגשם, להחליק - להזיע , לקלל, כשכל דקה עובר איזה ילד בן 9 עם האמר שאבא קנה לו ויסתכל עליך במבט של טחון מנייק שלא עבד דקה בחיים שלו וש%$#@^#$ אההה.... על מה דיברנו?? :)

פורסם

קודם כל כדי לבדוק זליגות כאשר הסוויץ במצב סגור (מכובה). פתח קופסת פיוזים אם תסתכל על פיוז מקרוב תראה שיש לו יציאות למעלה תתחבר עם מנורת טסטר על שני הצדדים המנורה אמורה לא לדלוק . במקום (בפיוז) שהאור ידלק משמע שיש לך המשך משיכת מתח מהצרכן אליו מתחבר הפיוז . בדוק אחד אחד וכך תדע מה גורם לזליגת המצבר כאשר האוטו מכובה. (מצב לילה).

זה בשלב ראשון . אם לא נפתרה נמשיך.....

פורסם
פתח קופסת פיוזים אם תסתכל על פיוז מקרוב תראה שיש לו יציאות למעלה תתחבר עם מנורת טסטר על שני הצדדים המנורה אמורה לא לדלוק . .....

האם שהסווץ' סגור (כבוי) באף נתיך לא אמורה לדלוק נורית הבקורת (הטסטר)?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זאת שאלה תמימה או חידה צינית..?

הוצאתי פיוז פיוז וחיברתי מד זרם במקומו- היה אחד שהיה בו קצת זרם, שמחתי כולי על כושר האיבחון המצטיין שלי, ואז גיליתי שזאת המנורת גג...כיביתי אותה ולא היה כלום..:)

פורסם

לא יותר קל לפרק מינוס של מצבר להתחבר עם נורת ביקורת לראות את עוצמת האור במנורה, להתחיל להוציא פיוזים אחד אחד ולראות מה משפיע על העוצמה?

פורסם
לא יותר קל לפרק מינוס של מצבר להתחבר עם נורת ביקורת לראות את עוצמת האור במנורה, להתחיל להוציא פיוזים אחד אחד ולראות מה משפיע על העוצמה?

לא בכלל לא יותר קל. אלא אם היצרן (היושב במרומים) התקין לך במוח טבלאות המרה בין עוצמת אור למיליאמפרים וגם כייל אותן לנורת הביקורת שאתה עובד איתה. גם אם כן חדשות רעות לי אלייך- נורת להט לא תדלק כלל בזרמים של עשרות בודדות של מיליאמפרים.

פורסם

ביכלל, למי שמיסתובב עם רב מודד באוטו קבוע, הרבה יותר קל להשתמש בו...

(אתם זוכרים אבל שכל הצריכה של האוטו היא 0.3?) ככה שאין צורך לבדוק פיוז פיוז?)

פורסם

0.04 היה בלי אזעקה, 0.1 היה שזכרתי משהו בסיבות העשרות בודדות של מליאמפרים, ו0.3 זה המדוייק עם אזעקה.

יפה שאתה שם לב..:)

זה לא יאומן איזה הבדל מרגישים בסטרטר עם המצבר של שנפ, נהיה עצבני..

פורסם

תראה אני לא שולל את זה זה שהמצבר שקנית מלירז היה מאיכות זבל והחדש טוב. אני גם לא שולל שעדיין קיימת בעיה והיא עוד תגמור לך את המצבר לאט לאט (מקווה שלא).

בכל מקרה צריכת זרם פרזיטית של 300mA היא לא מבוטלת. אני מציע לך להעמיק בעניין. בנוסף למדוד את המתח על המצבר כאשר כל הצרכנים שאתה יכול להפעיל דולקים (מזגן, אורות, מפשיר אדים אחורי, מערכת אם יש וכל מה שרק אפשר). אם המתח ירד מתחת 14V תוכל להסיק שיש בעית טעינה. אפשר שמהאלטרנטור ואפשר שמהכבלים.

פורסם

אני גם לא שולל שהבעיה עדיין קיימת...

אם קראת בהודעה הראשונה, כתבתי שאני והחשמלאי הפעלנו את כל הצרכנים, כולל את המערכת על ווליום גבוה, וכולל לחכות שהוונטה תעבוד... והטעינה היתה בסדר.

בכל מקרה 0.3 ממה שהבנתי זה בסדר גמור..

חשמלאי אחד אפילו קרא לזה "אין לך צריכת זרם" :)

והשני אמר לי שעד 5 אמפר זה בסדר (???????) הוא כניראה היה חשמלאי חלליות פעם...

ביכלל צריך לאסוף את כול החשמלאים לאיזה קורס מזורז...

פורסם

0.3 אמפר זה הרבה יותר מדי. זה אומר שלאחר 72 שעות בלבד, ייצרכו מהמצבר שלך 22 אמפר*שעה.

זה המון. אפילו מצבר חדש של רכב פרטי עלול להתקשות להתניע רכב לאחר שנצרכה ממנו כמות אנרגיה כזו, ובכל מקרה מבחינת אורך החיים שלו זה מאוד לא בריא לו להגיע לרמת פריקה כזו, ולרמת הטעינה הגבוהה שתגיע לאחר ההתנעה.

50-80 מיליאמפר זו צריכה סבירה.

• תוכן חדש...