Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים הקרובים אני עומד לקנות פונטו ספייס 2001. עד עכשיו חיכיתי לרכב עם מספר נמוך של ידיים אך עקב הערות של 2-3 ממכריי הקרובים על חוסרת התוחלת שבעיניין החלטתי להתייעץ אתכם. הם כמות הידיים ברכב לא מספיע על מחירו וסחירותו? אם כן, באיזו רמה? האם באמת מה שחשוב זה מצב הרכב בעיקר ולא מספר הידיים שהוא עבר, ז"א רכב עם 3 בעלים קודמים אך במצב מצויין לא יורד מערכו?

הנה דוגמא - מצאתי רכב יד ראשונה עם קילומטרז סביר. המוכר רוצה כ 4000 שח מעל המחירון. לדעתי זה ממש, אבל ממש לא סביר. אני אעדיף יד שניה/שלישת במחיר מחירון. הגיוני? סביר?

פורסם

4K מעל המחירון , תלוי כמה הרכב שווה, אם זה רכב מצוי במחיר של 15, אז לשלם 4 מעל זה מוגזם

אבל לרכב שעולה פי 5 מזה זה סביר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

על רכב שמחירונו 29500 מבקשים 34000 בגלל שזה יד ראשונה - נשמע לי תמוה, לא? האם היד באמת כ"כ קריטי? אני יכול למצוא יש שנייה/שלישית עם הרבה פחות קילומטרז במחיר הרבה יותר שפוי - לא משתלם יותר?!

פורסם

שמוצאים אוטו שהוא ממש שמור שווה לשלם מעל המחירון בשביל הראש השקט לאחר הקנייה

מה עדיף לקנות רכב במצב טוב במחיר מחירון ואז להשקיע בו 4000 או פשוט לשלם יותר ולדעת שרק צריך להניע ולנסוע?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

4000 מעל המחירון זה 11 אחוז אקסטרה - שווה?!? הרי בטוח שאפשר למצוא רכב במצב שטוב גם במחיר מחירון. הם דורשים אקסטרה בגלל היד ראשונה, לא בגלל שום דבר אחר (הקילומטרז הוא 120000, די ממוצע). השאלה של כל הת'רד הזה האם שווה באמת להשקיע תוספת של 4000 על יד ראשונה? האם יד שלישית במצב טוב באמת שווה 4000 פחות? האם הסחירות כ"כ נפגעת מיד שנייה/שלישית?

פורסם

כן אבל כך אותי למשל.... קניתי הונדה s2000 שנת 04 יד 2 כלומר היו 2 בעלים לפני.... האוטו שמור ואני עוד יותר שומר עליו...

האוטו לא רואה כביש כי אני כבר לא גר בארץ....70000ק"מ בלבד. היום אני מנסה למכור. אבל זה לא קל!!!

כולם אומרים "שלא רוצים להיות יד 4 ואיך ימכרו....?" לכן אני חושב שסחירות לא נפגעת מידיים ושהכי חשוב זה מצב האוטו ולא מספר הידיים ומי שמדבר בידיים הוא לא רציני!!!

פורסם

אולי באמת הגיע הזמן שישראלים יפסיקו להתחשב בשטות הזו שנקראת יד?ולשואל אני מעדיף לקנות אוטו מצויין יד 85 מאשר אוטו גרוע מיד ראשונה.למה?כי אחרי הקנייה מה שיעניין אותך זה אם האוטו עושה צרות או לא.וממש לא יעניין אותך איזה מספר (חסר חשיבות בעיניי) רשום ברישיון.ועד שתרצה למכור את האוטו מי יודע מה יהיה?אני נוסע באוטו 92 יד שישית ומרוצה כי זה שלפניי החזיק אותה הכי טוב שיש אז מה אכפת לי איזה מספר רשום שם?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אולי באמת הגיע הזמן שישראלים יפסיקו להתחשב בשטות הזו שנקראת יד?ולשואל אני מעדיף לקנות אוטו מצויין יד 85 מאשר אוטו גרוע מיד ראשונה.למה?כי אחרי הקנייה מה שיעניין אותך זה אם האוטו עושה צרות או לא.וממש לא יעניין אותך איזה מספר (חסר חשיבות בעיניי) רשום ברישיון.ועד שתרצה למכור את האוטו מי יודע מה יהיה?אני נוסע באוטו 92 יד שישית ומרוצה כי זה שלפניי החזיק אותה הכי טוב שיש אז מה אכפת לי איזה מספר רשום שם?

מזה בדיוק אני חושש, לרכוש רכב יד שלישית/רביעית ואחכ לפול לטפשות הזו של "יותר מידיי ידיים". אז לפי מה שאתם מציינים השוק לא לגמרי השתנה וקונים פוטנציאליים עדיין יחששו לרכוש ממני רכב שמור אבל אם יותר מידיי ידיים, מה שאומר להמשיך לחפש יד 1/2.

פורסם
כן אבל כך אותי למשל.... קניתי הונדה s2000 שנת 04 יד 2 כלומר היו 2 בעלים לפני.... האוטו שמור ואני עוד יותר שומר עליו...

האוטו לא רואה כביש כי אני כבר לא גר בארץ....70000ק"מ בלבד. היום אני מנסה למכור. אבל זה לא קל!!!

כולם אומרים "שלא רוצים להיות יד 4 ואיך ימכרו....?" לכן אני חושב שסחירות לא נפגעת מידיים ושהכי חשוב זה מצב האוטו ולא מספר הידיים ומי שמדבר בידיים הוא לא רציני!!!

זה מה שגם אני הייתי רוצה אבל לצערנו לא כך המצב בשוק (וזה הולך ומתבהר לי מתגובה לתגובה) מה שאומר שעדיין כדאי להתעקש על רכב עם מספר ידיים נמוך על מנת לא לפגוע בסחירותו.

פורסם

מניסיוני המר עם העניין...

מסתבר שבישראל ישנה חשיבות מרובה לנושא הידיים.

קניתי רכב שנת 2001 , ואני הייתי היד השישית..

לקח לי משהו כמו חמישה חודשים למכור את הרכב.

וגם זה במחיר פשרה.

פורסם

לפותח השרשור שבת שלום בקשר לשאלתך על עיניין הידיים

תראה מניסיוני הכול תלוי בסוג הרכב ובמצבו ובנדירותו בשוק כי בחור שמחפש רכב מסיום ויחסית נדיר לא ייחס חשיבות ל "יד" אלה למצבו המכאני

ולשילדה. לדוגמא אני מכרתי לפני כשנה הונדה האצבק מודל 99 גיר ידני כולל כול השטויות מסביב [סאנרופ מגנזיום ....] יד 4 אבל מה רכב שמור בצורה שאין לתאר בכנות ממש לא נחסך כלום מהרכב . תוך פחות מ24 שעות הרכב נמכר .

אז ככה שלא ממש מעניינת היד כמו סוג הרכב ונדירותו בשוק ראה סיויק קופה ידיים 6\7\8\9\ ומעלה רכבים כאל ושמורים נמכרים גם מעל המחירון [במודל 94\95]

הכול יהיה בסדר

פורסם

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

הרבה תלוי בשנת הייצור של הרכב:

איש לא ישאל מה היד כשמדובר על רכב משנות ה- 90 המוקדמות. די ברור שהקונה יהיה היד האחרונה או לפני האחרונה ולכן מה שחשוב ברכב כזה הוא מצבו המיכני ועד כמה הוא יכול לתת עוד שנתיים - שלוש של נסיעה. כשמדובר ברכב שעלה כמה אלפי ש"ח, אז מבחינת הקונה שנתיים - שלוש של נסיעה = קיבלתי תמורה מלאה על הכסף שהשקעתי.

לעומת זאת, רכב שסיים רבע מהחיים שלו (בן ארבע - חמש), הקונה בהכרח ימכור אותו. לכך יש להוסיף שרכב כזה נסחר במחיר משמעותי של עשרות אלפי ש"ח, לכן ברכב כזה ה"יד" מדברת.

יד ראשונה תמיד נתפסת ככזו שטיפלה ברכב באהבה, ריבוי ידיים נתפס כסימן לרכב לימוני. כל זה אמור כמובן לבוא לידי ביטוי במחיר הרכב.

פורסם

גם לפי דעתי מספר הידיים לא אומר דבר וחצי דבר על מצב האוטו, הרכב יכול להיות יד ראשונה מליסניג או מהשכרה למשל ברישיון כתוב יד ראשונה אבל האם אתם באמת יודעים כמה נהגים נהגו על הרכב הזה? בעלי רכבי הליסניג לא בדיוק שומרים עליו ובטח לא אלו אשר השכירו את הרכב ולא ניתן לדעת כמה נהגים נהגו עליהם (בעיקר ברכבי השכרה).

לעומת זאת אפשר לקנות רכב יד שלישית או רביעית והוא יהיה שמור מאוד כי כל הבעלים הם פרטיים , וכל אחד בתורו שמר על הרכב מאוד וההיסטורית טיפולים מתועדת אז אין מה לחשוש לדעתי וזה גם עדיף על יד ראשונה מליסניג או השכרה.

מלבד זאת רכבים ספורטיבים עוברים יותר ידיים מכיוון שהם בד"כ לא פרקטיים כמו רכבים רגילים , רכבי קופה או רודסטארים, לכן מספר הידיים גבוה יותר.

פורסם

מעולם לא הבנתי מה משפיע מספר הידיים על הרכב. הרכבים שהיו לי עד עכשיו היו סמוראי 84 (הייתי יד 13 כשקניתי בשנת 2000), פורד פיאסטה 97 (שקניתי בשנת 2003 כשהיו לה כבר 4 ידיים), ויונדאי גטס 2004 (שאני יד שלישית שלה, וקניתי בסוף 2006). את שני האחרונים קניתי במחיר מצוין (יחסית), ועם קילומטרז' נמוך - את הפיאסטה עם 75 אלף ק"מ (ב6 שנים!) ואת היונדאי גטס עם 40,000 ק"מ ב3 שנים.

איך, למען השם, מספר האנשים שהיו הבעלים של הרכב משפיע על מצב החלקים המיכניים? אני מייחס חשיבות רבה הרבה יותר לקילומטרז' (כמה עבד הרכב באמת).

ובנוגע לכך שיהיה קשה למכור אותו - לדעתי זה בולשיט - מאחר ומספר הידיים מתומחר כבר למחיר של הרכב כיום, ו'הוספת יד' תוריד למחיר אפילו פחות כאשר ההוספה היה מיד 3 ליד 4, מאשר מיד 2 ל3.

קיצר - השנקל שלי (וואו, פתאום יש ביטוי יפה בעברית שמקביל לmy two cents!) - אל תתעניין בכלל במספר הידיים. תתעניין במצב הרכב.

• תוכן חדש...