Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טורים בפורד פיאסטה 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כחודש רכשתי פורד פיאסטה מודל 2000, KM 100,000.

(הליקוי היחיד שאני מכיר באוטו הוא קלאצ' בסוף חייו)

נתקלתי בכמה בעיות שתהיתי אם מישהו יכול לייעץ לגביהם:

• בנסיעה בין עירונית מד החום יורד מהחצי, וחוזר אליו כאשר אני חוזר לסביבה עירונית (וגם לא תמיד מגיע לחצי).
  • כאשר אני מניע את הרכב, מתחיל לנסוע, מגיע להילוך שני ועוזב את דוושת הגז על מנת להפסיק להאיץ, האוטו מטלטל אותי בפראות למשך 3 עד 4 שניות (טלטול שמרגיש כאילו האוטו מקפץ). זה קורה לכל היותר רק פעם אחת בכל התנעה. זה יותר חמור שהאוטו קר.
  • כשאני לוחץ על הקלאצ' בנסיעה, הטורים במקום ליפול מייד למהירות סרק עולים קצת, ורק אח"כ נופלים באיטיות. אך גם כשהם נופלים, זה עד 1,000 טור ורק כשהאוטו מגיע למהירות כמעט 0 הם חוזרים ל 800 טור הטבעי שלהם בניוטרל. כמו כן, לפעמים שאני עוצר ברמזור או לחנייה, הטורים נופלים מתחת ל 800 טור והדבר כמעט ומכבה את הרכב (הוא מתחיל לרעוד), אך אחרי שנייה זה מסתדר מעצמו. לפעמים, בעצירה ברמזור, אני שם לב שהטורים בסרק משחקים בין ה 800 טור ל 1000 טור, לסירוגין, וזאת ללא מזגן או כל צרכן אחר.

לגבי השאלה הראשונה שלי, הבנתי משאלות קודמות שאולי התרמוסטאט נתפס פתוח וצריך להחליפו השאלה המתבקשת היא האם לבדוק אם יש עוד משהו תקול (יוניט חום?).

לגבי שאר השאלות, ראיתי שאלה דומה של guyliaf אך לא כל כך הבנתי מה פתר את הבעייה בסוף והאם המקרה שלי זהה לשלו.

עזרה תתקבל בברכה,

אביקם כהן צדק.

פורסם
שלום לכולם

לפני כחודש רכשתי פורד פיאסטה מודל 2000, KM 100,000.

(הליקוי היחיד שאני מכיר באוטו הוא קלאצ' בסוף חייו)

נתקלתי בכמה בעיות שתהיתי אם מישהו יכול לייעץ לגביהם:

• בנסיעה בין עירונית מד החום יורד מהחצי, וחוזר אליו כאשר אני חוזר לסביבה עירונית (וגם לא תמיד מגיע לחצי).
  • זה לא תופעה של מד חום, הטרמוסטט או חסר ברכב או תפוס במצב פתוח
  • כאשר אני מניע את הרכב, מתחיל לנסוע, מגיע להילוך שני ועוזב את דוושת הגז על מנת להפסיק להאיץ, האוטו מטלטל אותי בפראות למשך 3 עד 4 שניות (טלטול שמרגיש כאילו האוטו מקפץ). זה קורה לכל היותר רק פעם אחת בכל התנעה. זה יותר חמור שהאוטו קר.
  • אני ממליץ לבדוק קודם כל תושבות מנוע, יכול להיות שאחת מהן קרועה
  • כשאני לוחץ על הקלאצ' בנסיעה, הטורים במקום ליפול מייד למהירות סרק עולים קצת, ורק אח"כ נופלים באיטיות. אך גם כשהם נופלים, זה עד 1,000 טור ורק כשהאוטו מגיע למהירות כמעט 0 הם חוזרים ל 800 טור הטבעי שלהם בניוטרל. כמו כן, לפעמים שאני עוצר ברמזור או לחנייה, הטורים נופלים מתחת ל 800 טור והדבר כמעט ומכבה את הרכב (הוא מתחיל לרעוד), אך אחרי שנייה זה מסתדר מעצמו. לפעמים, בעצירה ברמזור, אני שם לב שהטורים בסרק משחקים בין ה 800 טור ל 1000 טור, לסירוגין, וזאת ללא מזגן או כל צרכן אחר.
  • מנוע מייצב, אולי צינורית ואקום השתחררה או קרועה.

לגבי השאלה הראשונה שלי, הבנתי משאלות קודמות שאולי התרמוסטאט נתפס פתוח וצריך להחליפו השאלה המתבקשת היא האם לבדוק אם יש עוד משהו תקול (יוניט חום?).

לגבי שאר השאלות, ראיתי שאלה דומה של guyliaf אך לא כל כך הבנתי מה פתר את הבעייה בסוף והאם המקרה שלי זהה לשלו.

עזרה תתקבל בברכה,

אביקם כהן צדק.

מקווה שעזרתי קצת.

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

כדי לתקן את בעיית הטורים שלא יורדים בעת העברת ההילוכים, בצע את אחד משלושת הפעולות הבאות.

1. החיבור (הקונקטור) של חיישן TP לא בסדר, אין מגע טוב. נקה המגע.

2. נתק את הספידומטר, (קונקטור 3 גידים) הוא ממוקם בצד ימין של מערכת ההזרקה, סע מעט כשזה מנותק, וחבר מחדש.

3. אם לא יעזור תקבל טיפ' נוסף.

חיבור למחשב לא יראה כלום בסוג התקלה הנ"ל. חבל על הכסף, פעל במספר פיאסטות מאותו מודל.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שוב שלום לכל מחזיקי הפיאסטה ולשאר המתעניינים,

הבעייה שהייתה לי עם הטורים שמאחרים לרדת נפתרה, הרשו לי לספר לכם על הדרך:

1. ניתקנו את הקונקטורים של חיישן ה PT והשפרצנו לתוכם חומר מנקה מגעים.

2. ניתקנו את הספידומטר ונסענו כמה מטרים בעודו מנותק.

3. עשינו "Reset" ע"י ניתוק ההדק השלילי של המצבר.

4. באיזור דוושת הגז היה איזשהו יוניט מפסק שהיה אצלי מנותק, הוא הוחזר למקומו וחובר מחדש.

וזהו!!

אני רוצה לנצל את הבמה ולהודות:

1. לכל מי שענה להודעה והושיט עזרה, וגם לך צביקה (דיברנו בפרטי).
  2. למר davidmzr, מי שהמציא את המשפט "אנשים טובים באמצע הדרך" כנראה שחשב על זה אחרי שנתקל בך, דוד.
    את כל ההנחייה ובמקרה הזה, גם הביצוע היו אחראים דוד וגם בנו. דוד שלא רק עזר לי מכל הלב, גם לא ויתר לי על כוס קפה ומרק תימני מקורי חם עם סחוג ולחוח מעשה ידי אשתו.
    דוד, הרבה הרבה תודה!

תודה לכולכם,

אביקם.

פורסם

עמיקם, (TP) הוא חיישן מצב מצערת ולא (PT). שכחת לציין שפתרנו גם את הבעיה שהיתה

בסיבובי הסרק, ולא רק בזמן העברת ההילוכים. "לפעמים שאני עוצר ברמזור או לחנייה, הטורים נופלים מתחת ל- 800 סל"ד

הדבר כמעט ומכבה את הרכב (הוא מתחיל לרעוד)". "אנשים טובים באמצע הדרך" הוא לא סתם משפט, אלא שיר משירי נעמי שמר. :-P

דוד.

פורסם

לגבי בעיית הטורים הנופלים,

יכול להיות שהתיקון באמת פתר אותה, אך את זה אצטרך לאמת כי הבעיה הייתה מופיעה אחת לכמה נסיעות.

אני עוקב אחרי זה ואמשיך לעדכן.

אביקם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

את מה שאתה יודע עכשיו, ידעתי מיד לאחר התיקון. :-P

שמח שהצלחנו.

דוד.

פורסם

4. באיזור דוושת הגז היה איזשהו יוניט מפסק שהיה אצלי מנותק, הוא הוחזר למקומו וחובר מחדש.

וזהו!!

2. למר davidmzr, מי שהמציא את המשפט "אנשים טובים באמצע הדרך" כנראה שחשב על זה אחרי שנתקל בך, דוד.
    את כל ההנחייה ובמקרה הזה, גם הביצוע היו אחראים דוד וגם בנו. דוד שלא רק עזר לי מכל הלב, גם לא ויתר לי על כוס קפה ומרק תימני מקורי חם עם סחוג ולחוח מעשה ידי אשתו.
    דוד, הרבה הרבה תודה!

תודה לכולכם,

אביקם.

לאביקם שלום רב!

ראשית אני שמח בשמחתך, ושמח יותר שדוד עזר לך, לאחר שפנית אלי בפרטי, והפנתי אותך לעזרת הפורום, ואני כלל לא מופתע שדוד מזר חברי הטוב, יחד עם בנו עזרו ופתרו לך את הבעייה לשביעות רצונך המלאה, ואפילו האכילו אותך לשובעה.

בקשר למרק תימני מקורי, וסחוג עם לחוח, גרמת לי תיאבון וחשק, ודוד חברי, הזהר אני עוד עלול להפתיע אותך בביקור נימוסין, והבעת תודה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, לכבוד רב הוא לי לקבל ממך ביקור נימוסין.

מרק תימני זחוג חילבה ולחוח יש רק בימי שישי, כל הקודם אוכל. :-P

דוד.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

וזהו!!

דוד, הרבה הרבה תודה!

תודה לכולכם,

אביקם.

תיקון לסעיף 4: לאחר בדיקה מעמיקה (תרתי משמע), מצאתי שהמפסק המדובר מורכב על דוושת המצמד.

פורסם

אביקם שלום, מעניין למה כולם מתבלבלים בין רגלית הגז לרגלית הקלצ' ?.

דוד.

פורסם

ואני אתמול חפרתי מתחת לאוטו איזה חצי יום כי דוד אומר לי שחייבת להיות יוניט מתחת לדוושת הגז! חחח לא נורא ראיתי את הרכב ממקומות שפחות רואים אותו! :-P

אייל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום כולם,

גם לי יש פיאסטה מודל 2000 עם אותה הבעיה - טורים משתוללים בנסיעה כאשר לוחצים על המצמד, ונרגעים לאחר כמה שניות.

האם מישהו בבקשה לפרט (ככל האפשר, לנבך כמוני) את מיקום הכבלים, המפסקים וחבריהם אשר נותקו, נוקו, חוברו, הושחזו ושופצרו?

תודה מראש.

דן.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...