Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בשרייד 93 - מאזור המנוע נשמע מהיום בבוקר רעש כמו של מים רותחים, רעש מציק כזה שעד היום לא שמעתי. רעש כמו של מים שמבעבעים בקומקום (ושמעתי את זה מתוך הרכב בעצירה ולא רק כשפתחתי את מכסה המנוע)

ניסיתי להבין מהיכן מגיע הרעש ונשמע כאילו הוא מגיע מהאזור שבין פילטר האויר לפינה העליונה השמאלית של מכסה המנוע (נראה לי שאין שם שום דבר משמעותי, לא?)

בכל מקרה, ממש לא נשמע כאילו זה מגיע מאזור הרדיאטור.

למישהו יש איזשהו כיוון/רעיון מה זה יכול להיות?

תודה רבה!

פורסם

אולי ממיכל העודפים, ככל שיש כזה, בכל אופן, יש לוודא שהרכב לא רותח כשלב ראשון, שלא "ילך" המנוע. אסור לפתוח את מכסה הרדיאטור, מודגש שאסור.

לא נראה לי ,אך אולי לפי התיאור רעש של בריחת קומפרסיה הפוכה. האם הביצועים של הרכב ירדו?

יתכנו תופעות שונות ומגוונות, קשה ליתן דיעה מבלי לשמוע את המתואר לעי"ל.

אם אתה לא מזהה את התקלה, עדיף לגשת למוסך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מיכל העודפים נמצא בצד השני מהצד עליו דיברתי כך שאני לא חושב שמדובר במיכל הזה.

הביצועים של הרכב לא השתנו וטמפרטורת הרכב לא השתנתה גם כן.

פשוט התווסף לו צליל מוזר שנשמע בדיוק כפי שתיארתי אותו, חוץ מזה הכל רגיל.

אפשר להסביר ב2 משפטים למה הכוונה ב"בריחת קומפרסיה הפוכה"?

תודה.

פורסם

בפשטות ובקצרה. המנוע יונק (ומוזרק לתוך היניקה) , ופולט (שתי פעולות מתוך ה 4 ).

לעיתים , עקב תקלה, לחץ שנוצר , אינו מתפנה במלואו דרך סעפת הפליטה, אלא דרך השסתומים אל סעפת היניקה, לעיתים דרך אטם פרוץ למערכת המיים, לעיתים דרך רינגים שחוקים (טבעות בוכנה) לאגן השמן.

אם בורח לחץ לאגן השמן או למערכת הקירור , אמורים להיות תופעות , לאו דווקא סוג זה של צליל.

אני סבור שיש שתגש למכונאי,

מה אתה חושב?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יכול להיות שהרעש ששמעת (ביעבוע)הינו מבועת אויר שברדיאטור החימום הפנימי.

נסה לבדוק אם אתה שומע את הרעש מאזור הדשבורד.

שי.

פורסם

תבדוק שאולי יש בועת אוויר במערכת המים , יכול להיות שלא ניקזו את האוויר כמו שצריך,

תפתח את מכסה הראדיאטור ותבדוק אם יש מספיק מים,

אם לא תמלא מים כשהמנוע עובד ושם לב שיוצאות בועות אוויר מהצינור , זה אומר שהמים נכנסים והאוויר במערכת יוצא, תעשה את זה עד שלא ישאבו יותר מים, סגור את הפקק, ומלא מים במיכל העודפים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה רבה על התגובות.

ביום שישי ניגשתי למוסך בו אני מטפל בדרך כלל, המוסכניק אמר שהבעיה באלטרנטור ושצריך להחליף - בינתיים הוא אמר לי שאפשר לסוע ולא לדאוג.

נסעתי לי לדרכי כיוון שהשעה הייתה מאוחרת ולא הייתה אפשרות להחליף באותו היום.

בכל מקרה, באמת היה נשמע כאילו הרעש מגיע משם או מהאזור של הרצועה הצמודה (רצועת אביזרים יכול להיות?)

אתמול אני בדקתי מים ברדיאטור (כמו שאני עושה מדי שבת) ולא היו חסרים ברדיאטור (אבל כן היו חסרים במיכל העודפים)

לגבי הפקק, כשאתמול הוצאתי אותו, היה לי מאד מוזר שלראשונה הוא היה ממש דביק (כאילו מלא בבוץ או גריז או משהו בסגנון) - כל זה כאשר הרדיאטור עצמו הוחלף בחדש לפני כחצי שנה (כמובן שכולל הפקק)

לא קישרתי בין הדברים אלא רק הוספתי מים למיכל העודפים.

- אני לא הבנתי בדיוק איך ייעצתם לי לבדוק את עניין בועת האויר, להוסיף מים כאשר המנוע עובד? כרגע יש מספיק מים וכל המכסים סגורים. הרי אני בטח לא אפתח את הפקק כאשר המנוע חם.

האם לדעתכם אחרי מה שתיארתי מדובר בבעיה של מכסה הרדיאטור? למרות שנשמע כאילו הרעש מגיע מאזור האלטרנטור?

תודה רבה על העזרה.

פורסם
אתה מתאר בעיה של מכסה רדיאטור שלא מחזיק לחץ, בדוק אותו במוסך או החלף אותו יזום, העלות די קטנה.

החלפתי אתמול את מכסה הרדיאטור, נשמע היה לרגע כאילו הרעש נעלם אבל הוא עדין שם :roll:

לדעתי בכל זאת לא מדובר ברדיאטור, בין פילטר האויר לפינה השמאלית העליונה יש רצועה (רצועת אביזרים?) ובצמוד אליה נמצאת איזשהי קופסה שאני לא מכיר - ניסיתי להקשיב כמה פעמים וזה נשמע כאילו זה מגיע ממש משם, למישהו יש מושג על מה מדובר?

אם זה האלטרנטור כפי שאמר המוסכניק, מישהו יכול להגיד לי האם אפשר להמשיך לסוע כמה ימים נוספים עד להחלפה?

כמו כן, האם מישהו מכיר את העלויות להחלפת האלטרנטור בשרייד שלי?

תודה רבה לעוזרים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אמנם עבר כבר זמן רב והרכב כבר נמכר, בגלל שניסיתי כל כך הרבה כיוונים ובגלל שפנו אליי כמה חבר'ה בפרטי בניסיון לעזור, אני רוצה רק לעדכן שהבעיה בסוף הייתה משאבת מים וטוב שהחלפתי אותה (ביום שהתחלתי למכור)

לא אלטרנטור כפי שהמוסך "הנהדר" שלי טען וגם לא רדיאטור.

תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...