Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא GTV, מנוע 2000 מודל 94.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

פתחתי הודעה זהה בפורום "ירוק" של אלפא, אבל אין כמו הבית.

הרצתי חיפוש אך לא מצאתי משהו שענה לי על כולם כמו שצריך.

נפלה ליידי ההזדמנות לרכוש אלפא GTV מודל 84 מנוע 2000 במחיר אטרקטיבי מאוד.

המוכר הוא מכר, ששמח להעביר את הרכב אליי מכיוון שיש לו ערך סנטימנטלי גבוה והוא חושש שהרכב יגיע לידיים הלא נכונות.

אני מכיר את הרכב והוא בשבילי מוגדר כחלום שיכול להתגשם. יש לי כמה סימני שאלה שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בהם.

אקדים ואומר שהרכב עומד קרוב לשנתיים בלי טסט, עניין הטסט לא מרתיע אותי.

הסיבה לעמידה היא קניית רכב נוסף וחוסר זמן וכוח להשקיע ברכב השני.

1. אחרי חיפוש רב, הבנתי שיש בעיית חלקים קשה לרכב הנ"ל, האם יש אמת בדבר?

2. המוכר טוען שהשלדה והגיר במצב טוב, וכנ"ל גם המנוע שעבר טיפול ראש מנוע לפני שעמד. האם טיפול ראש מנוע צריך להדליק נורה אדומה ומבשר על קיצו של המנוע הקיים?

3. עד כמה נדירים החלקים בE-BAY? שוב, החלקים זה הדבר שהכי מרתיע אותי.

4. ביטוח, אני נהג צעיר (לא חדש), ומבירור במקום אחד בלבד רק לקבל מושג על המחירים קיבלתי הצעה של 2300 ש"ח לחובה ו1300 ש"ח לג' כולל גרירה. הגיוני?

הרכב סך הכל במצב טוב, הוא היה נוסע והבעלים השתדל להניע אותו מדיי פעם.

הדברים שאני אצטרך להחליף במידה ואחזיר אותו לכביש מלבד הטיפול שחייב להעניק לרכב שעמד הרבה זמן (שמנים,נוזלים וכו') זה:

* ריפוד

* תיקון דש-בורד שסדוק קצת למעלה

* צמיגים

בנוסף, הבנתי מהמוכר שבמקרה הכי גרוע אפשר להשתיל מנוע של 164 (?). הרחבה בנושא תעזור לי מאוד.

אשמח לשמוע דעות נוספות וטיפים על הרכב הנ"ל. בהחלט הרפתקאה שאני מוכן להכנס אלייה, אבל אם יתברר ועניין החלפים והטיפול ברכב בעייתי מדיי, אצטרך לחשוב פעם נוספת.

תודה מראש.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

שלום שי,

אני מניח שמדובר ב GTV מודל 84 , ולא 94 כמו בכותרת (משום שאין GTV "חדשה" עדיין ב 94, רק מ 95)

זו הישנה

19120.jpg

לפני הכל אתה צריך לחשוב עם עצמך מה בדיוק אתה רוצה מהאוטו. רכב ליום יום יהיה יקר מאד לאחזקה, חלקים מסויימים כמו חלקי קוסמטיקה ופנסים הם כמעט בלתי ניתנים להשגה, גם בחו"ל. המכניקה דווקא פחות מדאיגה. אני אישית הייתי "מת" להחזיק רכב כזה לתענוג בלבד, אבל גם זה תענוג די יקר...

אם הרכב שנתיים בלי טסט, מכיוון שהוא עוד לא אספנות תצטרך לעבור בדיקת מעבדה מוסמכת. זו בדיקה מחמירה למדי ותדרוש הכנה טובה ויקרה. מחיר הביטוח וכו' לא צריך לעניין אותך לדעתי, זו אחת ההוצאות הכי קטנות שתוציא על הרכב.

דעתי היא שאם אתה לא שרוף אלפא, שחולם על הרכב הזה בלילות ורק מחכה ליום שתהיה לו GTV - אל תכנס לסיפור הזה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אכן!

אם מדובר באלפטא GTV משנת ייצור 1984 אזי הרשימת תיקונים הנ"ל היא רק קצה הקרחון!

רבים מן החלפים נדירים מאוד עד בלתי ניתנים להשגה, ואם אתה כבר מוצא (וכמובן רק בחו"ל) אז תתכונן לסכומים מטורפים למדיי!

מרבית החלקים המכאניים ניתן להשיג, אך את רובם תמצא רק בחו"ל ולא כולם זולים.

חלקים מכאניים מסויימים הפכו לבעייתיים במיוחד נכון להיום, ובראשם מפרק מוט ההגה התחתון שלא ניתן להשיג כרגע בשום מקום בעולם למיטב ידיעתי.

מדובר במפרק מוט הגה חשוב שמופעל עליו עומס והוא חלק בטיחותי שלא ניתן לתקנו מרגע שהגומי שלו מתחיל להיפרד מגוף המפרק.

המפרק האחרון מסוג זה בו נתקלתי, נמכר במחיר של 226 אירו בגרמניה.

מחלה נוספת - חלודה! המכוניות הללו נרקבות במקומות קבועים ובעייתיים מאוד לתיקון.

קח בחשבון שעל מנת לתקן חלודות ברכב זה באופן מקצועי, תידרש להוציא סכומים נכבדים ולמצוא לך בעליי מקצוע ברמה גבוהה.

בדיקת מעבדה - כפי שכבר צויין, רכב בגיל זה שלא עבר טסט יותר משנה אחת, חייב על פי חוק במבחן מעבדה מוסמכת.

זוהי בדיקה מחמירה מזו שעורכים בטסט השנתי, ובה ישנה גם התייחסות לריקבונות בחלקיי מרכב ושילדה בעליי משמעות.

כמו שכתב קודמי - אם אין לך את התשוקה הבוערת בדם ספציפית לרכב מסוג זה, ו\או כיסים עמוקים מספיק, לא הייתי ממליץ לך להיכנס לזה מלכתחילה.

אפשר לדאוג לכך שתיראה סביר ושרק תיסע בעלות של כמה אלפיי שקלים (בהנחה שרוב המכלולים במצב סביר ), אך בכדי להנות מהרכב באמת, קרוב לוודאי שתידרש השקעה מאסיבית.

• תוכן חדש...