Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רון, הסבר מצויין אבל נמתין גם לתשובתו המלומדת של "מורה למכונאות רכב ומנהל מכון מונדיאל לבדיקות רכב".

איזה כייף לי :)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לכול החברים,

ובכן , אני בעל מכון לבדיקות רכב בבאר שבע, אנוכי מרצה בקורסים להסמכה משנות ה-80 , אנו במכון בודקים "לחץ הפוך" כאשר הילוך גבוה משולב ועם לחיצה על דוושת הבלמים!, כאשר הגיר הוא אוטומטי אנו משתמשים בעוד צינור אויר המחובר לקדח מצת של הצילנדר הבא בתור לפי סדר ההצתה (או ההזרקה), נכון ,באותו הצילנדר שסתום היניקה עדיין פתוח חלקית ודרכו בורח מעט אויר ...ובכל זאת לחץ האויר עדיין הנותר מסוגל למנוע את סיבובו של גל הארכובה ...תנסו ותגיעו למסקנה שאכן זה "עוצר" את המנוע.

הצעתי למר לביא (הבוחן מחולו)ן, להוסיף עוד סימן בפולי או בגלגל התנופה ב-180 מעלות מסימון נ.מ.ע של בוכנות 1-2 , הוא סירב.

דברתי עם אברהם גרינברג והוא קיבל את דעתי והסכים להזיז את העניינים!.

חברים יקרים נכון ניתן להעמיד את בוכנות מס' 2-3 לפי חפיפת השסתומים..אבל עדיין זהו "הימור", אני מקבל גם את הצעתו של אחד החברים שיש לחבר מד זווית לידית המומנט..זה גם מקובל.

מה שכואב לי ,זו העקשנות של הבוחן הגובלת בהתנשאות !!, חברים ...האם זו בחינה שתקבע אם האיש יקבל תעודת בודק רכב או תעודת הסמכה לניהול מוסך ?.

נ.ב

אני מבקש מחבריי סליחה על האיחור במענה לתגובותיכם !

דוד ברזילי :-D

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
ואם תשים מד זווית, על ידית הכוח שאיתה אתה מסובב את הקרנק ותמדוד 180 מעלות מהמקום שבו היתה הנ.מ.ע. של בוכנה 1 ?

31WQxLXhSML._AA280_.jpg

שלום,

ראשית אני מתנצל על האיחור שלי במענה......

בהחלט ! זו הצעה טובה,מד זוית ...זהו רעיון...הכלי הזה קיים לחיוקי ראש מנוע!,

פשוט יותר לסמן עוד סימן ב-180 מעלות מנקודת נ.מ.ע של 1-4 ,

הבוחן לא מוכן לקבל שום הצעה!.

פשוט מאוד רוצים עוד נכשלים!!!!

האם לא די בבדיקה של צלנדר מס' 1 ו-4 ?...התשובה היא לא !, הבוחן רוצה את ארבעת הצילנדרים !

דוד :-D

פורסם

לא מאמין שכאשר, שסתום היניקה עדיין פתוח ודרכו בורח אויר, לחץ האויר הנותר מסוגל למנוע את סיבובו של גל הארכובה. לפי תגובתו של רון גם הוא לא מאמין בכך. בגלל שהלחץ המוכנס לצלינדר הראשון גדול יותר מהלחץ בצילינדר "הדולף". והוא תמיד יתגבר על הצילינדר עם הלחץ הדולף. ומה לעניין המשרוקית ?.

מחר אני חייב לנסות זאת. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
ואם אתה יכול בבקשה להסביר, כיצד מבצעים את זה: "את הנקודה המתה העליונה אני בודק בעזרת משרוקית וזה עובד !. "

תודה דוד.

שלום,

מחברים משרוקית לצינור המוברג לקדח המצת, מסובבים את המנוע עד לסוף השריקה..(לא צריך לראות את חפיפת השסתומים) וזו היא נ.מ.ע , לשלב הילוך גבוה ,לחוץ על דוושת הבלמים ,להכניס אוויר לקדח המצת לאחר שפירקת את הצינור עם המשרוקית. פשוט קל ומהיר!.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום לכול החברים,

ובכן , אני בעל מכון לבדיקות רכב בבאר שבע, אנוכי מרצה בקורסים להסמכה משנות ה-80 ,ואתה בעצמך בעל הסמכה ? אנו במכון בודקים "לחץ הפוך" כאשר הילוך גבוה משולב ועם לחיצה על דוושת הבלמים!, כאשר הגיר הוא אוטומטי אנו משתמשים בעוד צינור אויר המחובר לקדח מצת של הצילנדר הבא בתור לפי סדר ההצתה (או ההזרקה)סדר הצתה וסדר הזרקה זה לא תמיד אותו דבר , נכון ,באותו הצילנדר שסתום היניקה עדיין פתוח חלקית ודרכו בורח מעט אויר ...ובכל זאת לחץ האויר עדיין הנותר מסוגל למנוע את סיבובו של גל הארכובה מה שעוצר את המנוע בשלב הזה זה הדחיפה של הבוכנה לנמת (הבוכנה שבבדיקה בידיוק בנמע)ולא הלחץ הנגדי...תנסו ותגיעו למסקנה שאכן זה "עוצר" את המנוע.

הצעתי למר לביא (הבוחן מחולו)ן, להוסיף עוד סימן בפולי או בגלגל התנופה ב-180 מעלות מסימון נ.מ.ע של בוכנות 1-2 , הוא סירבברור שהוא יסרב מי שלא מסוגל לעבור את העמדה הזאת בתנאים הבסיסיים האלה לא ראוי לתעודת הסמכה.

דברתי עם אברהם גרינברג והוא קיבל את דעתי והסכים להזיז את העניינים!.

חברים יקרים נכון ניתן להעמיד את בוכנות מס' 2-3 לפי חפיפת השסתומים..אבל עדיין זהו "הימור"(שום הימור אתה מרים את זוג הבוכנות למעלה מחדיר את צינורית הבדיקה לאחד מהם ונותן פוף קטן בפה ומיד תרגיש באיזה צילינדר השסתומים סגורים ,קרי סוף דחיסה), אני מקבל גם את הצעתו של אחד החברים שיש לחבר מד זווית לידית המומנט..זה גם מקובל.זה מתאים לחובבנים לא למי שמיתימר לנהל מוסך .

מה שכואב לי ,זו העקשנות של הבוחן הגובלת בהתנשאות !!, חברים ...האם זו בחינה שתקבע אם האיש יקבל תעודת בודק רכב או תעודת הסמכה לניהול מוסך זו עמדה כל כך קלה שאני לא מאמין שאתה אומר את זה?.

נ.ב

אני מבקש מחבריי סליחה על האיחור במענה לתגובותיכם !

דוד ברזילי :-D

באר שבע

יש מקום לברר אם עמדת בילמי האויר למשל היא הכרחית לכולם ,כי אחוז מאד קטן באמת עובד בזה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
שלום,

מחברים משרוקית לצינור המוברג לקדח המצת, מסובבים את המנוע עד לסוף השריקה..(לא צריך לראות את חפיפת השסתומים) וזו היא נ.מ.ע , לשלב הילוך גבוה ,לחוץ על דוושת הבלמים ,להכניס אוויר לקדח המצת לאחר שפירקת את הצינור עם המשרוקית. פשוט קל ומהיר!.

והיכן קונים משרוקית עם הברגה מתאימה לצינור המוברג לקדח המצת ?.

דוד. :-P

פורסם
יש מקום לברר אם עמדת בילמי האויר למשל היא הכרחית לכולם ,כי אחוז מאד קטן באמת עובד בזה .

פגשתי בעלי הסמכה למכונאות שלא ביצעו במודע את תחנת בלמי האויר וזה גם מסוייג בתעודת ההסמכה שקבלו.

איך בדיוק ניתן לבקש לא לבצע בחינה זו שבכל זאת לקבל כתב הסמכה אני לא יודע, אולי מר ברזילי יברר לנו.

פורסם

שלום.

צר לי לאכזב אותכם אבל הבוחנים צודקים!!!

אין שום בעיה להעמיד את הבוכנה בנקודה העליונה צריך רק מיומנות!!!

אני עושה את הבדיקות האלה הרבה כי בדיקת נפילת לחץ חוסכת זמן בדיאגנוזה רק מה המכונאים של היום אין להם סבלנות רוצים מהר ומהירות במיקצוע שלנו מהשטן.

החברה מיתעצלים לפרק את הפלגים להביא את הכלים ולבצע בדיקה ואני אישית ניתקלתי בהרבה מאוד מיקרים שאים היו מבצעים את הבדיקה היו חוסכים גם כסף וגם הרבה זמן לאיבחון התקלות ברכב.

כול מה שצריך לעשות זה קצת להתאמן ובסוף לפתח את חוש התחושה ואז איזה פלא בקלות ניתן להעמיד את הבוכנה בנקודה מתה עליונה ולבצע בדיקת נפילת לחץ נכונה ומדויקת מבלי שהמנוע יסתובב.

לגבי הבדיקה במכון אני לא מחזיק מהם בשיט הם החפפנקים הכי גדולים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ערב טוב, כתבת, "לגבי הבדיקה במכון אני לא מחזיק מהם בשיט הם החפפנקים הכי גדולים."

על איזה מכון מדובר ?.

דוד.

פורסם
בני ערב טוב, כתבת, "לגבי הבדיקה במכון אני לא מחזיק מהם בשיט הם החפפנקים הכי גדולים."

על איזה מכון מדובר ?.

דוד.

כולם!!! בלי יוצא מהכלל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

צר לי לאכזב אותכם אבל הבוחנים צודקים!!!

אין לך מה לאכזב אותנו, כתבנו את דעתינו, אני ורון, עוד הרבה לפניך.

פורסם

סתם נקודה למחשבה,

בתור מי שמבלה את זמנו בלימודים כאלה ואחרים משך הרבה מהשנים האחרונות לחיי אני רוצה להזכיר לכם את הנושא מנקודת מבט של תלמיד/סטודנט בגלל שהנושא הנדון נכון לכל תחום בלימודים.

כאשר המורה/המרצה (ולצורך העניין גם בעל מקצוע מנוסה) פותר בעיה/שאלה הוא:

1. בעל נסיון רב.

2. פתר את השאלה הזו כבר עשרות פעמים.

3. לא לחוץ.

4. לא נמצא בבחינה.

הדברים נראים לגמרי אחרת מהצד השני ואתם שוכחים זאת.

בדיוק כמו שבנאדם שמראיין לפעמים מישהו לעבודה מתפלא אין המרואיין "לא יודע" דברים בסיסיים כבייכול. רק שעומדים מהצד השני הדברים לרוב נראים שונה לגמרי.

יכול להיות שלמי שחי את זה יום יום שנים, להלן רון, דניאל וכמובן בני הדברים נראים אחרת. גם אם הבחינה לא הוגנת או טריקית במעט אתם תעברו אותה. הדבר לא נכון בהכרח לסטודנט הממוצע.

ואני לא חורץ דין בנושא המדובר, רק מעלה עוד נקודה למחשבה שלרוב שוכחים.

פורסם

טיפ קטן לתחנה הנל

חיבור צינור האויר למכשיר הבדיקה ,צריך להיעשות באיטיות כלומר החדרת הזכר בחיבור המהיר כאשר הינך מחזיק את המעצור בנקבה משוך

וממש בעדינות לתת לאויר להכנס ,גם אם טעית מעט במיקום נ.מ.ע, זה עדיין עובד

יגאל

פורסם

צודק ב-100% לא פעם הזרמתי כמות גדולה של אוויר לצילינדר בבת אחת, והקרנק הסתובב. אין לי בעיה עם החדרת הזכר בחיבור המהיר, אני מזרים אוויר דרך צינורות השעונים של מילוי הגז למזגן, אבל פותח את הברז בבת אחת.

נראה שגם לאחר(או בגלל) 40 שנה במקצוע יש עדיין מה ללמוד. יגאל תודה על הטיפ.

זה החיבור שבניתי לבד לבדיקת לחץ, שמתחבר לקומפרסור דרך הצינורות.

דוד.

דבק.jpg

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...