Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

הגיע זמנו של הקוואליר לטיפול ( כבר עבר 300K ק"מ, צריך לא? :lol: ).

אני מעוניין להחליף לו גם שמן גיר. אציין שהגיר ידני, וקצת קשה להכניס הילוכים (בעיקר שני לשלישי).

האם יש למישהו המלצה לשמן גיר טוב לרכב הזה? (יצרן + צמיגות).

האם לגיר הזה יש גם פילטר הדורש החלפה?

כמו כן, לגיר יש מדיד לגובה הנוזל, אך איני בטוח אם צריך לבדוק גובה שמן גיר כשהאוטו מונע/כבוי.

בספר רכב לא מצויין כלום, ולמעשה זו פעם ראשונה שאני משלב גם טיפול בגיר (עד היום המוסך עשה זאת).

להמלצות נוספות / רעיונות אודה כמובן.

תודה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

חבר'ה, לאף אחד אין שום מושג? אף אחד לא החליף שמן גיר מעולם?

להיכן נעלמו כל הקוואלירים ששוטטו פה עד עכשיו?

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

טוב, לאחר שלל התשובות שניתנו כאן , קניתי בסוף את השמן המצולם.

מקורי של ACDELCO , מחיר 65 ש"ח ל-4 ליטר (בגיר הידני נכנס 2 ליטר).

לא מצויין עליו אם הוא לידני או אוטומטי.

gear.jpg

פורסם

ועוד דבר:

עכשיו באוטו דיפו במבצע, שמן ליקווי מולי ב-100 שקל, ומתנה מקבלים 10 "מטליות שמפו" לניקוי האוטו. זה אמור להיות לניקיון ללא מים ושאר עניינים, רק לנגב את האוטו והן עושות הכל :shock:

מוזר? נותנים לך-תיקח. ננסה ונראה.

*הערה: כיצד ניתן לשים הודעה, כך שיופיע מלל, ואז תמונה מסויימת, ואח"כ עוד מלל ושוב תמונה אחרת?

המטרה היא: שלא יהיה כל המלל למעלה, ואז כל התמונות מצורפות מטה, אלא לעשות סדר שיהיה מלל ומיד אח"כ התמונה הקשורה אליו. תודה

engine.jpg

armorall.jpg

פורסם
טוב, לאחר שלל התשובות שניתנו כאן , קניתי בסוף את השמן המצולם.

מקורי של ACDELCO , מחיר 65 ש"ח ל-4 ליטר (בגיר הידני נכנס 2 ליטר).

רק אני פראייר , קניתי 2 ליטר של של 80W-90 של BG , מצנטרל , ב-140 שח .

140 שח , ל-2 ליטר .

אתה קנית 4 ליטר , ב-65 שח .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
רק אני פראייר , קניתי 2 ליטר של של 80W-90 של BG , מצנטרל , ב-140 שח .

140 שח , ל-2 ליטר .

אתה קנית 4 ליטר , ב-65 שח .

כמו שאמר קוסטנזה " פרייארים לא מתים הם רק מתחליפים"... :)

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

מעניין. מה נאמר? לפעמים לקנות מקורי זה יותר משתלם כנראה.

דוקא שאלתי על BG , אמרו שאין. באוטו דיפו ניסוי לדחוף לי אמריקן איגל , ואח"כ איזה שמן גיר לאוטומטי של "דלק" ב-140 שקל בערך.

לא חסכתי בזה, כי אני לא יודע מה יש לי בגיר עכשיו. ראיתי מוסכניקים ששמים בגירים גם שמן מנוע 20W50!!!!

בימינו, אם לא תעשה בעצמך בסוף תמצא שיש לך במנוע שמן סויה לבישול (ה"מהדרין" ישימו קנולה או שמן זית :-) )

פורסם

כן יש הרבה מוסכניקים ששמים שמן 20W50 זה מעשה חאפר ביותר.

המבצע של השמן הזה קיים שנה וחצי בערך, אוטו דיפו בביג זהו המקום שאני מסתובב בו הרבה משם אני קונה שמנים וחומרי ניקוי.

השמן איכותי, המטליות האלה לא יודע מה עושים איתם :shock:.

יש גם אותו השמן ובמקום מטליות יש פלאש מנוע (באותו המחיר). צריך לחפש באחד המדפים זה מוסתר.

פורסם

קניתי ב-"איציק כדורי" מול השוק בב"ש. כדורי היא משפחה גדולה, ויש להם גם פירוקיה וגם מוסך מורשה UMI ו BMW , כך שידעתי שגם מה שארצה מקורי (ACDELCO) אמצא אצלם.

מה מומלץ לרכב זה או אחר מבחינת שמן גיר איני יודע, (ראה את הפוסט הראשון שלי בשרשור זה). גיר זה נישה חדשה שאני מוסיף לטיפולים שלי רק לאחרונה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי חברים.

בהמשך לסאגת הטיפול בקוואליר, כשהוצאתי את המדיד של השמן גיר , למעט העובדה שחסר שמן, השמן שהיה על המדיד היה עם הרבה בועות, ונראה כמו קצף (ראו תמונות). אציין שזו בדיקה לאחר חימום המנוע ונסיעה.

האם זה מעיד על בעיה כלשהי? או רק על שמן מאיכות ירודה? כשבדקתי את מפלס השמן על "מנוע קר", הוא היה נראה רגיל ובלי בועות.

דבר שני, יש למישהו מושג היכן בורג ריקון השמן בגיר הזה? כל מי ששאלתי לא ידע להגיד לי. קוואליר ידני זה עוף מוזר.

אני מאמין שאני יודע איזה בורג זה, אבל אני רוצה להיות בטוח.

תודה.

(מצטער על איכות התמונות, הטלפון שלי לא מי יודע מה :-( )

14-12-07_1535.jpg

14-12-07_1536.jpg

14-12-07_1537.jpg

פורסם

אהלן ארז,

התמונות לא ברורות כל כך, אך לדעתי הבועות שראית הם בועות אוויר כתוצאה מהקצפה של השמן.

ממה שאני יודע לפחות, לגיר ידני אין קולר כמו בגיר אוטומת ולכן מים לא יכולים לחדור לתוך השמן גיר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
כן יש הרבה מוסכניקים ששמים שמן 20W50 זה מעשה חאפר ביותר.

המבצע של השמן הזה קיים שנה וחצי בערך, אוטו דיפו בביג זהו המקום שאני מסתובב בו הרבה משם אני קונה שמנים וחומרי ניקוי.

השמן איכותי, המטליות האלה לא יודע מה עושים איתם :shock:.

יש גם אותו השמן ובמקום מטליות יש פלאש מנוע (באותו המחיר). צריך לחפש באחד המדפים זה מוסתר.

לא כל הגירים הידניים עובדים עם שמן 80/90, יש גירים שעובדים עם שמן 15/40 לפי הוראת יצרן, אז אל תמהרו לקרוא לבעלי מוסכים חאפרים, אל תמהרו להשמיץ אם אתם לא יודעים בוודאות.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
איפה קניתה את השמן גיר?

איזה מן גיר מומלץ יותר לאפלאוז 92

75\90 או 80\90?

לפי הוראת יצרן: 80/90

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
לא כל הגירים הידניים עובדים עם שמן 80/90, יש גירים שעובדים עם שמן 15/40 לפי הוראת יצרן, אז אל תמהרו לקרוא לבעלי מוסכים חאפרים, אל תמהרו להשמיץ אם אתם לא יודעים בוודאות.

דיברנו על אלה ששמים 20/50 כי זה המיכל הכי קרוב להם ליד (הם לא מהסוג שטורח לבדוק מה היצרן ממליץ).

ונצפו כאלה בפעולה.

• תוכן חדש...