Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא מכבים מנוע דיזל לזמן קצר?

נגיד 3 אוטובוסים נסעו לאילת,הילדים גומרים מסלול של 2-3 שעות ו את האוטובוסים לא כיבו

מה הסיבה לכך?

או אם נהג מונית הולך לישתות קפה (משהו כמו חצי שעה) לא מכבה את האוטו?

פורסם

אני לא יודע אם יש קשר בייחוד למנוע דיזל, אבל מנועים כמו של אוטובוס למשל לא בריא למנוע כשמכבים ומתניעים מחדש, בלאי גדול מאוד למנוע.

כנ"ל המונית, לא שזה כזה רלוונטי כי מונית מתניעה אין ספור פעמים ביום, אבל הכל עניין של לחסוך עוד התנעה של המנוע ומניעת בלאי שלו.

GS300.

פורסם

לא נראה לי הגיוני לא לכבות מנוע אוטובוס במשך 2-3 שעות.

אולי 10 דקות ניחא.

אם נהג אוטובוס משאיר מנוע עובד, יתכן ועושה זאת כי הוא נמצא באוטובוס ומפעיל מזגן.

בכל מקרה, אם הנהג לא ברכב, הוא חייב לדומם מנוע.

למיטב ידיעתי, בכלי רכב כבדים - משאיות / אוטובוסים יש מיכל אויר שצריך להתמלא לפני תחילת נסיעה. תפקיד המיכל לסיייע למע' בלימת הרכב. לכן לפני נסיעה הם מניעים ומחכים שהמיכל יתמלא. לוקח למיכל להתמלא דקות אחדות.

לפחות ממה שכולם רואים ויודעים - לא ראינו שנהגי אגד / דן משאירים אוטובוס פועל אפילו בהפסקה של 10 דקות בסוף מסלול, אלא אם הנהג רוצה מיזוג אויר ונשאר באוטובוס.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לי נאמר פעם ע"י בוחן רכב בצבא שעצם פעולת התנעה של מנוע דיזל הינה שוות ערך לכמה מאות שע"מ או ק"מ (לא זוכר איזה מן השניים) ולכן רצוי להשאיר את המנוע עובד.

פורסם

קשקוש, מנוע דיזל פשוט צורך מעט מאוד דלק בפעולת סרק מול מנוע בנזין. משאירים אותו דולק בגלל המזגן או הרגל מגונה של הנהג כי הוא מאמין לסיפור שלך.

פורסם
.

בכל מקרה, אם הנהג לא ברכב, הוא חייב לדומם מנוע.

.

אני זוכר בקורס מורי נהיגה היה על זה ויכוח.

ואני טוען שזה לא נכון ,ועובדה ששינו את התקנה במספר מילים (עבור עורכי הדין ).

אסור להשאיר רכב מונע ללא השגחה ובתנאי שיבטיח שהרכב ישאר במקומו.

כלומר גם אם הנהג יורד מכסא הנהג הוא לא חייב לכבות מנוע.!

ועובדה על כך היא המשאיות של המשאבות בטון או המיקסרים.

הרי המשאבה לא יכולה לעבוד ללא הפעלת מנוע הרכב כמו כן גם המיקסר (מערבל הבטון),

הנהג צריך להמצא מחוץ לרכב על מנת לוודא כי הבטון נשפך למשאבה ונהג המשאבה צריך לדאוג שהצינור יגיע לכל מקום.

זה לא נכון ועל כן התקנה שונתה, והוספו לה המשפט "ובתנאי שיבטיח שהרכב ישאר במקומו".

השגחה על הרכב יכולה להיות ע"י הנהג או ע"י אדם אחר. בין אם הוא ברכב או מחוצה לו.

(נושא זה עדיין לא הובא לדיון בביהמ"ש ועדיין לא סגור).

לגבי האוטובוסים של הטיול שכתבת , המנוע נשאר עובד רק בגלל מזגן.

כי אין כל מניע שהנהג ידומם את המנוע ויניע עם הגעת הילד הראשון.

ירון מאיר

פורסם

ירון,

מה שאתה כותב נשמע הגיוני ונכון.

ואנחנו כמו ישראלים טובים במקום להבין למען מה נועד שינוי התקנה, מחפשים איפה אפשר להתחכם עם המחוקק.

כבר היה עו"ד אחד שבהתחכמות מוצלחת והגיונית הוציא זכאי את הלקוח שלו מנהיגה בשיכרות, ואפילו השופט קצת נדהם מההתחכמות וקרא למחוקק לסגור את הפירצה.

אני במקומך, מזהה פירצה בחוק - שולח מכתב לשר הממונה, מציג את הפירצה ומצפה שיסגרו אותה,

ולא מחכה חס וחלילה לתאונה ואומר "ידינו לא שפכו את הדם הזה".

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני במקומך, מזהה פירצה בחוק - שולח מכתב לשר הממונה, מציג את הפירצה ומצפה שיסגרו אותה,

ולא מחכה חס וחלילה לתאונה ואומר "ידינו לא שפכו את הדם הזה".

אמיר שלום

יש המון פירצות בחוק

את חלקם כבר העברתי לממונים , אבל כמו שנאמר "הכלבים נובחים והשיירה עוברת"

להם זה לא מזיז.

העיקר שיהמשכורת תכנס להם בזמן ותו לא.

ישנם כמה פירצות בחוק שאני לא מוכן להודיע, כי בסופו של דבר גם אני נהג וצריך לדעת כיצד לצאת מזה בשן ועין.

נשמע לא נבון ולא נכון , אבל אני כמו כולם .

ירון מאיר

פורסם

עוד אופציה אחת היא שרוב מנועי הדיזל הם מוגדשים, ורוב המוגדשים הם בטורבו

לפני כיבוי רכב שלמנועו יש מגדש טורבו מומלץ להשאיר את הרכב פועל ללא מצערת כדקה על מנת לאפשר לטורבו לחזור למהירות סבירה \ עצירה ולא לעצור אותו מכמה עשרות אלפי סל"ד מיידית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בכמה אוטובוסים של אגד, ראיתי מדבקת הודעה מטעם החברה, ובה מבקשים מהנהג לדומם את המנוע בכל עצירה שבה הוא משתהה, היה רשום שם כמה עמידה במקום עם מנוע פועל עולה לחברה בכל שעה. כך שניתן לשער שהנהגים שמשאירים את המנוע פועל, הם כאלו שלא משלמים על הדלק בעצמם, או שפשוט אינם מודעים לבזבוז הגדול.

או כפי שציינו, הם מעוניינים במזגן.

• תוכן חדש...