Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיכאל שומאכר ...זוכרים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נערך במסלול המרוצים של ברצלונה, בספרד יום אימונים של קבוצות הפורמולה-1.

חלק מהקבוצות ניצלו את ההזדמנות לבדוק ולבחון נהגים חדשים וחלק בדקו סט-אפים שונים.

קבוצת פרארי הגיעה אף היא אל המסלול הפרדי עם מכונית ה-F2007 , זו שהביאה את קימי רייקונן אל אליפות העולם ומי ישב מאחורי ההגה ...? מיכאל שומאכר...כן, הוא ולא אחר הגיע לשם בכדי לבחון את המכונית.

טוב, לבחון זה קצת מצחיק להגיד על 7 פעמים אלוף עולם כי מה שהוא עשה זה פשוט לקבוע את הזמן המהיר ביותר של היום לפני עוד 18 נהגים אחרים משלל קבוצות.

זו הפעם הראשונה ששומאכר בוחן את הרכב על מסלול מרוצים מחוץ לאימוני ההכרות שעשה בפיוראנו, והוא ביצע 64 הקפות, סיים מהיר יותר מלוקה באדור הנהג השני של פרארי .

אגב- כמו שומאכר, רוב הנהגים נהגו במכוניות ללא בקרת המשיכה, שהחל מהשנה הקרובה היא מחוץ לחוק.

לקינוח, הנה מה שאמר דיויד קולטארד על הנהג הגרמני -

"I think there is a guy called Michael. It looks as though he's got a talent. He will make his way to F1," joked Red Bull's David Coulthard.

לילה טוב

דובי

XPB_0Z1U6BK0YUH1J408DC9S1-4.jpg

XPB_04HLBWH0VJBLDS0J60CJK-4.jpg

XPB_077WUF50BYA16P0PIWRNK-4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב- כמו שומאכר, רוב הנהגים נהגו במכוניות ללא בקרת המשיכה, שהחל מהשנה הקרובה היא מחוץ לחוק.

מה ?! אתה רוצה להגיד שמהשנה הבאה נהגי הפורמולה 1 שוב צריכים לדעת לנהוג ?

הגיע הזמן ! סוף סוף יחזור העניין למירוצים האלה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
מי זה בדיוק לוקה באדור?.....

איפה קימי ופליפה..

לוקה באדור הוא נהג המבחן של פרארי.

בחור איטלקי שהחל את דרכו בקטגוריות נמוכות וטיפס אל הפורמולה-1, שם לא עשה יותר מדי , בקבוצות קטנות.

בהמשך, לפני מספר שנים חתם על חוזה בפרארי כנהג מבחן ומאז הוא עושה בעונה יותר קילומטרז' על הפרארי פורמולה-1 מאשר צמד נהגי המרוץ יחד.

קימי ופליפה...בחופש.

בימי המבחן הללו,דוגמת המבחן אתמול בברצלונה הקבוצות משתפות בדרך כלל נהגים נוספים/אחרים שחתומים עימה על חוזים.

נהגי המרוץ לעיתים עסוקים גם בענייני PR שונים ולא מגיעים תמיד לכל המבחנים.

לגבי יכולת הנהיגה של נהגי הפורמולה-1.

יש כאלו שאומרים שבשנה הבאה נראה את ההבדל בין הנהגים הטובים יותר לבין אלו שלא.

אל תשכחו שעם כל הזלזול שיש לנו בגלל עזרי הנהיגה, עדיין מדובר בנהגים מעולים שעבדו קשה בכדי להגיע לפורמולה-1.

רובם החלו את הדרך בקרטינג, דרך קטגוריות נמוכות שם לא היו עזרי נהיגה כלל ובפורמולה-פורד אפילו כנפונים לא היו .

עזרי הנהיגה הגיעו רק בפורמולה-1, ברמה המוחלטת.

בפורמולה-3000 בתקופתו של היידפלד למשל היה מדובר במכונית אנמית מאד מבחינת התנהגות וללא הרבה חופש פעולה בכיוונונים, ממש דומה למין סדרת-CUP, מה שגרם לנהג להוות פקטור משמעותי.

ב-GP2 שם כיכבו המילטון, רוזברג, קובליינן וגם גלוק אותו נראה בשנה הבאה כבר מדובר במשהו הרבה יותר "מתנהג" .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

כאשר שאלתי את סרח'יו רינלד את דעתו על ההגבלות של עזרי הנהיגה הוא אמר:

היום כל אוטו משפחתי יותר מתקדם ממכונית פורמולה אחת בעזרים האלקטרוניים שלו!

פורמולה אחת אמורה להיות קדמת הטכנולוגיה

אנשי התקנונים הם ריאקטיבים ולא פרו-אקטיבים

ולסיכום

הנהגים הטובים תמיד יבלטו! אולי הם לא יהיו אותם אנשים בדיוק! פעם כדי לנהוג בפורמולה אחת היית צריך ידיים גדולות מאוד וחזקות כדי שתוכל להתמודד עם הגיר הקשה והמסורבל, היום צריך ידים קטנות וזריזות כדי שתוכל לתפעל את ההילוכים וההגה! בפרוש נהג של פעם יהיה לא מהיר היום ולהפך.

אני נוטה להסכים!

אם זו קדמת הטכנולוגיה אז תנו להם להשתולל ולפתח!

ידעתם שהמנוע בפורמולה אחת זה הדבר הכי מוגבל שיש, מגיעים עד לרמה של קוטר בוכנה שסתומים ועוד! משנה הבאה מערכת ניהול המנוע תהיה אחידה לכולם!!!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
היום צריך ידים קטנות וזריזות כדי שתוכל לתפעל את ההילוכים וההגה! בפרוש נהג של פעם יהיה לא מהיר היום ולהפך.

אני ממש לא מסכים איתך. לדעתי, נהג של פעם, לאחר זמן מסוים לתרגול המכוניות החדשות והמהירויות המהירות יותר היום, משאיר לנהגים הנוכחיים של הפורמולה אבק. כמובן בהנחה שאותו נהג לא בן 73. האמת, אולי גם כן..:wink:

בחייך, איזה כישורים צריכים כדי להחליף הילוכים במכונית פורמולה 1 מודרנית ? אותם כישורים שצריך כדי לחטט באף ברמזור אדום.

ביפנומטית ממוצעת במצב טיפטרוניק צריך יותר כישורים כדי להעביר הילוכים.

לדובי: אין לי ספק שמדובר בנהגים מעולים (מי אני שיגיד אליהם משהו ? :lol:) , הבעיה היא שעזרי הנהיגה גורמים לכך שאותם נהגים לא צריכים להוציא מעצמם את יכולות הנהיגה האמיתיות וכתוצאה מכך התחרות הופכת למשעממת יותר. מכיוון שהתחרות היא בין המעבדים והמחשבים שבמכוניות - אין כמעט טעויות, או מקומות שבהן האומנות האישית של כל נהג ונהג באות לידי ביטוי - כמו פעם !

לכן, לדעתי החל מהשנה הבאה, יהיה הרבה יותר מעניין !

פורסם

הוויכוח שלך הוא לא איתי אלא עם סרח'יו.

אגב הוא אמר שנהגי הפורמולה של העבר לא מסתדרים עם המכוניות של היום כשהם מגיעים למבחנים!

אגב, בחלק מדבריך אינך סותר אותי! פעם היה מאוד קשה להעביר הילוכים, בסינגל סיטר שנהגתי עליו בקייץ זה משימה שלוקחת המון אנרגיה וריכוז. אם היה כמו בפורמולה 1 ללא קלאץ' (קשה כמו אבן) וללא ידית כבדה מאוד היה יכול להיות הרבה יותר קל. בתיאוריה, בעל יד חזקה הוא גם בעל יתרון ברכבים האלו. בפורמולה 1 היתרון לא קיים.

נדב

פורסם

גם אני צופה ליותר עניין עם פחות אלקטרוניקה.

אני בטוח שזה יביא לנו אירועים ואקשן נוספים.

(רק שלא יעופו לנו לתוך הגדרות).

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שוב, אל תחשבו שאני מתווכח סתאם חלילה!

תחשבו על זה מנק' המבט הזו

פורמולה 1 אמורה להיות קצה גבול הטכנולוגיה. כמו שזה נראה היום, כל סדנת מרוצים דרג ז' עם קצת נסיון הייתה יכולה לבנות משהו הרבה הרבה יותר מהיר, זו לא המהות של הקטגוריה הזו!

לדעתי

צריך לשחרר הגבלות על מנועים על גירים ועל מחשוב! שלא לדבר בכלל על מתלים ועזרים אירו דינמיים.

למה אסרו את הMass Dumper של רנו למשל? איפה ההתקדמות איפה הטכנולוגיה שאפשר "רק לשאוף" אליה???

נדב

פורסם
שוב, אל תחשבו שאני מתווכח סתאם חלילה!

תחשבו על זה מנק' המבט הזו

פורמולה 1 אמורה להיות קצה גבול הטכנולוגיה. כמו שזה נראה היום, כל סדנת מרוצים דרג ז' עם קצת נסיון הייתה יכולה לבנות משהו הרבה הרבה יותר מהיר, זו לא המהות של הקטגוריה הזו!

לדעתי

צריך לשחרר הגבלות על מנועים על גירים ועל מחשוב! שלא לדבר בכלל על מתלים ועזרים אירו דינמיים.

למה אסרו את הMass Dumper של רנו למשל? איפה ההתקדמות איפה הטכנולוגיה שאפשר "רק לשאוף" אליה???

נדב

אני בסה"כ איתך, חוץ מלגבי העזרים האוירודינמיים. הבעיה היא, שככל שהמכונית תלויה יותר בהצמדה ופחות באחיזה מכנית, כך האפשרות של המכוניות לנסוע קרוב אחת לשניה (לצורך סליפסטרים) פוחתת. כתוצאה מכך הפוטנציאל לקרבות צמודים ועקיפות יורד. בעצם זהו המצב כיום, המכוניות חייבות לנסוע עשרות מטרים אחת מהשניה בניגוד לאופנועים אשר יכולים לנסוע צמוד-צמוד.

פורסם

נדב,

אני חושב שמפחדים מכך שקבוצות הגדולות יפתחו פער גדול מאוד וזה יראה לא טוב ויהיה לא מעניין.

אתה מדבר על דברים גדולים - בינתיים כבר שנה אסרו על פיתוח מנועים וגם הגבילו אותם בסל"ד.......

אני חושב שהחשש שלהם שמנצחים יקבעו לא על המסלול אלא במרוץ אחרי ספונסורים ותקציבים - הוא חשש מוצדק.

בלי מגבלות מי שיהיה הכי עשיר הוא זה שינצח.

לא נראה לי שזה ימשוך הרבה רייטינג.......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לפי טבלאות שראיתי בהרצאה ולפי מה שאני יודע:

א. גם היום, ותמיד העשירים יותר ינצחו! שים לב מי מנצח, מי בתחתית ומי בקצה העליון! תמיד אבל תמיד מי שיש לו יותר תקציב מנצח.

ב. סרח'יו נתן לדוגמא GP2 (מקווה שאני זוכר נכון, יכול להיות שמדובר על ליגה אחרת!) הוא סיפר שכאשר עלות עלות עונת מרוצים הייתה 700K פאונד בשנה החליטו לשים הגבלות, ואז החליטו שזה יקר מדי וכדאי לעשות הגבלות. אחרי שהוכנסו ההגבלות החדשות עלות עונה עלתה למליון וחצי פאונד!!! ההגבלות רק העלו את המחיר!

ג. דווקא כשיש פחות מגבלות הקבוצות החלשות יכולות לחשוב על רעיונות מקוריים ולקבל יתרון כלשהו, גם אם במרוץ אחד עד שכולם יעתיקו! עד כמה שידוע לי ישנם תקדימים לכך בהיסטוריה הרחוקה...

אני הייתי בדיוק בדעה שלך, על כל טענה שלי סרח'יו ענה בצורה ברורה מוחלטת ומשכנעת. אמנם הוא מייצג את צד המהנדסים אבל בכל זאת יש לו קרדיט אחרי הכל...

נדב

פורסם

תשמע, כשאני יושב לראות מירוץ אני רוצה לראות מירוץ, אני רוצה לראות עקיפות, אני רוצה לראות קרבות, אני רוצה לראות מתח.

בטוח שזה מנוגד לדעות של מהנדסי הקבוצות. אבל בכל זאת, תראה איך נראים רוב המירוצים היום - פערים של כמה עשרות שניות בין המכוניות הפכו להיות דבר שכיח, עקיפות משמעותיות אתה יכול לספור על אצבע אחת. מעניין את ה*** שזה שיא הטכנולוגיה או לא שיא הטכנולוגיה. תחליטו, או שאתם רוצים לעשות ניסויים או שאתם רוצים לעשות ספורט ! לצערנו בענף הזה דבר אחד בה על חשבון הדבר השני.

נדב, האם הייתה רוצה לראות משחק כדורסל אם השחקנים היו רובוטים וכמעט לא מחטיאים ??

תראו מירוצי אופנועים, אומנם אני לא מתעניין גדול ולא מבין בתחום, אבל כל פעם שיצא לי לראות במקרה מירוץ של MOTO GP זה היה פשוט מ-ר-ת-ק. מפתיע, מותח ומלא עקשן וספורטיביות !!

הפורמולה 1 הפכה לתחרות בין מהנדסים ורואי חשבון יותר מתחרות בין נהגים. אני מקווה שזה ישתנה.

בגלל זה אני רואה ראלי !! :shock2: (גם שם הטכנולוגיה מתקדמת, אבל הם יודעים איך לשמור על התחרותיות).

:-)

פורסם

אני מבין שאתה מעדיף לראות אקשן ועקיפות!

מה שאני אומר זה שהיום הפורמולה אחת, חד וחלק, מחטיאה את ההגדרה שלה!

עקיפות ואקשן תמיד תוכל למצוא בפורמולה נמוכות יותר! גם הנהגים לא פחות כישרוניים אני בטוח!!!

אמנם בראלי ישנן הגבלות כדי שהרכבים לא יסעו מעבר ליכולת האנושית, אבל עד כמה שידוע לי לא מגבילים שם בולמ"ז ודברים כאלו! ההגבלה היא שהרכבים יראו קרוב לרכבים שנמכרים בסוכנות!

אולי זה הפתרון לפורמולה 1, להסיר הגבלות אבל להשתמש בבודי ובסיס מנוע ממכונית יצור סדרתית?

נדב

• תוכן חדש...