Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיכאל שומאכר ...זוכרים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רוצה אקשן, לא רוצה עקיפות. רוצה לראות אנשים נוהגים.

כשאנשים יתחילו לנהוג שם, ולא להפעיל טייס אוטומטי - האקשן והעקיפות כבר יבואו לבד.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי זה הפתרון לפורמולה 1, להסיר הגבלות אבל להשתמש בבודי ובסיס מנוע ממכונית יצור סדרתית?

אוי,

אני מת לראות מכונית של Force India עם גוף של מארוטי ומנוע של סוזוקי סמוראי :lol:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

השאלה:

האם פורמולה 1 זה:

אליפות של נהגים?

אליפות של יצרנים?

זוהי שאלת המפתח!

אני חושב שבשביל אקשן צריך לצפות בראלי קרוס...

מותר מגע

מסלול קטן

מכוניות מטורפות

בוץ ואמוציות...

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ומה התשובה לשאלה הזו?

אני לא יודע להגיד - כי כולם עוקבים יותר אחרי נהגים, אבל יכולת של הקבוצה קובעת המון.........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

נדב שאל שאלה יפה.

אני מאמין שכולם פה רוצים לראות את הנהגים, ואני באופן אישי מעדיף לראות רק את הנהגים (שינהגו על קארטים מצידי).

פשוט נמאס לראות על הפודיום כל הזמן פרארי-פרארי-מקלארן או לחילופין מקלארן-מקלארן-פרארי, כבר בא להקיא. וזה משעמם.

אני חושב שיש מקום לשנות את התקנות בנוגע לעיצוב הרכבים, אבל לא צריך שינוי של שמיים וארץ. רוב הבעיה מקורה באירודינמיות של הרכבים. וגם הצעד של הסרת ה TC מבורך מבחינתי.

אין ספק שהיום הנהגים נדרשים ליכולות מטורפות כדי לעשות את מה שהם עושים, אבל הגישה של "עכשיו אפשר ללחוץ על

הגז הרבה יותר מהר ובחוסר צומת לב" היא יותר מידי אמריקאית לדעתי... הספורט הזה צריך להיות בעל אקשן רב יותר,

ודרישה של מיומנויות קצת אחרות מהנהגים (כל מה שקשור בנהיגה עם אחיזה מכנית).

ולגבי פיתוח הרכבים - מצד אחד הם צריכים להיות מוגבלים, אין ברירה אחרת, אך הפיתוח הטכנולוגי צריך לגדול*.

אין בעיה לפתח מערכות כמו ה mass dampers של רנו, מנועים (עם מגבלות כמובן), גירים, בלמים ומערכות מתלים חדשניות,

כל זה רק יפתח את תעיישית הרכב. וההגבלות צריכות להיות כלליות, כמו למשל, אי שימוש באביזרים נעים למיניהם (לא רק אווירודינמיים!). הבהרה קטנה - אני מתכוון שלא יגיבלו את קוטר השסתום, אלא את המומנט וההספק למשל.

כך, בהמשך לדוגמא, יתאמצו לפתח מנועים עם אותה עוצמה +/- אבל עם תצרוכת דלק משופרת בהרבה.

מה שיאזן את כל הבלאגן הוא "פיצוי" בדיוק כמו ב DTM - הוספת משקל לרכבים המהירים יותר (אם יהיה צורך בכלל).

*הפיתוח היום מתרכז בעיצוב עוד יותר אווירודינמי, עוד יותר הצמדה והעברת הילוכים עוד יותר מהירה. זה לא בדיוק פיתוח טכנולוגי סופר יצירתי שבאמת יועיל למישהו חוץ מלאלונסו ב0.01 שניות על כל מליון וחצי דולר פיתוח.

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

אמרת שמצדך יסעו על קארטים...

אז אפשר פשוט לצפות במרוצי קארטים!!! הרבה אקשן המון כשרונות צעירים...

האמת היא שלי אין מושג, מה שאני הייתי רוצה לראות בספורט שמיצג את פסגת הטכנולוגיה זה בדיוק את מה שהוא מייצג: המכונית שיכולה לעשות את ההקפה הכי מהירה, ולדעתי זה בהחלט לא המצב היום.

נדב

פורסם

אני בטוח שאם תתעלם מהסוגריים על הקארטים ותקרא את התגובה שלי שוב, תבין ותסכים איתי.

אם אפשר ליצור מצב שבניית הרכבים פתוחה לגמרי, וכל חברה תבנה חללית מגלקסיה אחרת בלי שום קשר אחת לשניה,

החללית של פרארי תקיף את אינטרלגוס ואת מונזה ברצף אחד אחרי השני (כולל חציית היבשות כמובן) ב 4 וחצי שניות,

וזה אחרי שרייקונן לחץ על הכפתור האדום וישב בקוקפיט עם 3,000G שדוחפים אותו לצדדים (שמעתי פה וואו? אה, זה היה הכלב...). יותר מזה כמובן הוא לא יעשה.

אתה צודק כשאתה אומר שF1 צריכה להיות פיסגת הטכנולוגיה, אך בדיוק לפני זה ברשימת היעדים של סוג מירוץ זה הוא תחרות.

סירטון שראיתי לא מזמן ומסביר בצורה יצירתית מה זה מירוצים:

(כן, מבוסס על LFS במקרה).

מנהל אתר LFS הישראלי.

פורסם

לפני כמה שנים היה אמור להתקיים במסלול בטקסס מרוץ צ'אמפ קאר. המרוץ בוטל בגלל שהנהגים לא עמדו בעומסים שהמכוניות הפעילו להם על הגוף. מה שקרה הוא שבגלל המסלול המהיר והמשופע המכוניות הסתובבו ב3-4G לאורך פניות ארוכות (מדובר במסלול אובלי), והנהגים פשוט קיבלו סחרחורות ונאמר שבלתי אפשרי לנהוג שם לאורך יותר מרבע שעה. במידה ויסירו את ההגבלות על מכוניות הפורמולה אחד מהר מאוד נגיע למכוניות שיצריכו מהנהגים ללבוש חליפות ג'י כמו טייסי קרב. חוץ מזה, המכוניות יגיעו למהירויות בהם כל אובדן שליטה יהיה הרבה יותר מסוכן לנהגים ולצופים. בלתי אפשרי כיום לנהל סדרת מרוצים בה אין הגבלות על מהירות (חוץ מבבאחה ובפייקס פיק)- פשוט מחשש לסכנה.

שוב, מה שהייתי עושה זה מקטין את התלות באוירודינמיקה ומגדיל את התלות בכוח מנוע וצמיגים. לפי דעתי היה יכול ליהיות מאד מעניין לראות מכוניות בעלות 1000+ כוח סוס ומעט מאוד הצמדה.

פורסם

זאת התלבטות שאין לה סוף - פיתוח טכנולוגי, כן או לא...

שאלה:

ואם כן יימשכו כל הפיתוחים האווירודינמיים למיניהם,

דיפרנציאלים ושאר ירקות, אבל פשוט יגבילו את הסמ"ק

לנפח זערורי, נאמר... ליטר וחצי? ליטר יחיד?

למה לא, בעצם?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כבר היו בעבר מגבלות של 1.5 ליטר, בשנות ה-60 (מאיזשהיא שנה עד 67' אם אני לא טועה) ונדמה לי שגם בשנות ה-70.

אני מעריך שכיום מגבלה כזו לא תשנה הרבה חוץ ממהירות הרכבים לרעה. הרי הגבלה כזו חייבת להיות מלוות בהגבלת כ"ס כדי למנוע יתרון של יצרנים עשירים יותר.

יכול להיות גם מצב שהכ"ס ישאר קרוב לכח היום על חשבון האמינות, מה שיגרור החלפת מנוע כל מירוץ, והעלאה נוספת בתקציבים שדרושים לקבוצה בספורט הזה.

בקיצור, לדעתי זה חסר תכלית.

שינוי כזה, ובליווי פיתוח טכנולוגי, צריך לבוא רק אם יפחיתו את האמצעים האירודינמיים עד למצב כזה שכושר השליטה של הנהג ברכב יתערער, ולא יהיה מוצא אחר.

אני מאוד בעד הפחתת התלות האווירודינמית (כמו כולם) ומצד שני, פיתוח טכנולוגי מסיבי לשיפור האחיזה המכנית ויעילות הרכב מבחינה דינמית. כאלה שיפורים בסופו של דבר יגיעו לצרכן ולטובת תעשיית הרכב.

מנהל אתר LFS הישראלי.

פורסם

רגע, והקטנת המהירות היא לא דבר רצוי?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הגבלת כ"ס זה דבר לא נכון לדעתי, זה יעצור את הפיתוח!

הגבלת נפח כן.

אפשר להגביל קוטר יציאה מהאגזוז (בדומה לראלי)

מתן אפשרות לשימוש בטורבו!

לא להגביל שימוש באמצעים אירו דינמיים.

לא להגביל משקל, רק בטיחות, לעודד שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ורעיונות חדשניים.

אתם יודעים שהיום מכונית פורמולה 1 ממוצעת שוקלת 500 קג' ואת המאה הנוספים שנדרשים כדי לעמוד בתקנון מוסיפים בצורת אורניום מדולל בתחתית הרכב :? :? :? זאת כדי לעמוד בתקנון!!! מה לגבי הדאגה לבטיחות!? משקל נמוך משפר את הבטיחות!!!

נדב

פורסם

"משקל נמוך משפר את הבטיחות". משקל נמוך אומר שהתאונה שלך תיקרה במהירות יותר גבוהה...

F1 אמורה להיות בחזית הטכנולוגיה. למרבה העצב, מכוניות מלפני 15 שנה הכילו יותר טכנולוגיה מאשר היום.

הטיעון שהנהגים לא באים לידי ביטוי בגלל הטכנולוגיה - אינו נכון. מייקל שומר הגיע ל F1 בתחילת עידן ההיטק שלה, עבר אתה עידן הזה ( בשנים 92, 93) , המשיך בעידן שאסר כל עזרים, וגם בעידן שבא אחריו והחזיר בקרת משיכה לחוקיות. הוא בלט לאורך כל הדרך. הנהגים הטובים ביותר תמיד יבלטו. נכון, המכונית היא פקטור משמעותי, אבל זה תמיד היה ככה. F1 היא לא one make series, ואם היא הייתה כזאת כל היצרנים לא היו נכנסים והסדרה לא הייתה נהנית מהפרופיל הגבוה שיש לה עשרות שנים.

F1 צריכה להיות צורת מרוצי המסלולים הסגורים המהירה ביותר ואבסורד הוא שכל הזמן מנסים רק להאט אותה.

מה שמצער עוד יותר זה שאף אחד לא עושה שום דבר כדי לפתור את הבעיות האמיתיות- העדר יכולת לעקוף.

אנשים חושבים שאי אפשר לעקוף בגלל האחיזה שנובעת מהצמדה אווירודינמית. שימו לב - ב 15 השנים האחורונות הצמיגים הותרו בצורה משמעותית, והתווספו להם חריצים. זה כמובן מקטין את האחיזה המכנית. חכם מאוד.

בנוסף על כך - בעבר היה ב F1 אפקט קרקעי שסיפק הצמדה אווירודינמית שלא מושפעת מקירבה למכונית אחת. מסוף שנות השמונים אסרו על כך...

אין היום עקיפות להובלה ב F1. כמעט שאין. זה עצוב מאוד. וזה גם עצוב שבמכונית הליסינג שלי יש טכנולוגיות שלא קיימות במכונית F1...

• תוכן חדש...