Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיכאל שומאכר ...זוכרים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פחות מסה זה לא אומר פחות אנרגיה קינטית. אנרגיה קינטית היא פונקצה של מסה, אבל גם של ריבוע המהירות. אם המכונית שלך תהיה יותר קלה- היא תהיה יותר מהירה ( עבור מפרט נתון - וזה בדיוק המקרה, כי כל מה שיעשו זה להעיף את ה depleted Uranuim מהתחתית של המכונית, המכונית לא תשתנה מעבר לכך- המנוע לא יהיה חלש יותר), ולכן סביר שתהיה לה אותה אנרגיה קינטית.

אגב, אני לא בטוח שמה שצריך "להרוג" בתאונה זה אנרגיה - נראה לי שיותר מעניין לדבר על תנע.

כל זה לא משנה - מה שחשוב זה שמכונית קלה לא תהיה בהכרח יותר בטוחה.

ודרך אגב, אני הייתי בטוח שהמשקולות עשויות מעופרת, לא תארתי לעצמי שילכו לכיוון הקיצוני של אורניום "מוענה" :roll:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכונית ששוקלת פחות תהיה יותר מהירה בסיבובים, אך סביר להניח שמהירותה הסופית לא תשתנה כמעט בכלום!!!

גם התאוצה שלה במהירויות גבוהות לא תשתנה הרבה! במהירויות גבוהות כמו בפורמולה 1 להתנגדות עם האוויר משמעות גדולה הרבה יותר מאשר למשקל העצמי של הרכבים, ובמקרה הזה לרכב תהייה גם תנע נמוכה יותר וגם אנרגיה קינטית נמוכה יותר (שזה מה שמשפיע לפי מיטב ידיעתי)

ככל שהמכוניות יהיו קלות יותר, בו בזמן נשמר החוזק המבני שלהן, כך גם היכולת שלהן להגן על הנהג ועל השלמות המבנית שלהן תגדל! זאת כיוון שהחלק שיפגע יצתרך להפעיל פחות אנרגיה כדי לעצור את הרכב ולמעשה יפגע פחות! זה כך בכל עולם הרכב ולא רק בפורמולה 1.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
מכונית ששוקלת פחות תהיה יותר מהירה בסיבובים, אך סביר להניח שמהירותה הסופית לא תשתנה כמעט בכלום!!!

נדב

זאת בדיוק הבעיה. יש דבר אחד שמכוניות F1 עושות יותר מהר מכל דבר אחר בעולם - לקחת פניות.

אם תשים לב, אז המונח שמשתמשים בו תמיד כשמדברים על בעיה בטיחות ב F1 הוא cornering speeds. פעם שמו באוטוספורט טבלא של מהירויות מכוניות F1 מדורות שונים באפקס של אחת הפניות המהירות בסילברסטון - היו הבדלים גדולים. המכוניות של עידן הטורבו והחצאיות היו מהירות באיזה 30 קמש מהמכוניות של היום. זה המון.

יש טנה שמקס מוזלי תמיד חוזר עליה - חוזק המכה שהנהג יחטוף מהקיר הוא פונקציה של אחיזת המכונית -ככל שהאחיזה יותר גבוהה - המכה תהיה יותר חזקה ( כמובן כשיאבדו את האחיזה).

עיקר הפחד ב F1 הוא מתאונות בפניות. הן בדרך כלל קורות שם ( אם יש גם כמובן תאונות בישורות, אבל הרבה פחות)

• תוכן חדש...