Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים בלי ABS

asad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעייה לפעמים עם לימוד עצמי, היא שהנהג מאחורי ההגה לא שם לב בעצמו מה הוא עושה, ומשוכנע שהוא עושה משהו אחר.

לדוגמה: נתקלתי בהרבה אנשים בזמן הדרכת תרגיל התחמקות ממכשול (עם ABS), אשר משחררים את הבלם בזמן הפניית ההגה.

הם יוצרים חיבור לא מודע בין היד לרגל, מה שגורם לרכב בעת הפניית ההגה להתקדם קדימה, ולכיוון שאינו רצוי,

בזמן שכל מה שנדרש מהם הוא בלימה חזקה, הפניית ההגה, החזרתו, ושמירה על דוושת הבלם לחוצה עד עצירה מלאה.

עדיין, 99% מהאנשים שמשחררים את דוושת הבלם, כאמור, לא שמו לב שהם עושים את זה,

למרות שהם יודעים שהם לא צריכים לעשות את זה.

בגלל זה תמיד טוב שיש מדריך איתך ברכב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסעתי פעם אחת בגטס וגם אני החלקתי יפה יפה.

ניסיתי לבלום בירידה רצינית(הציונות) בחיפה, כביש יבש ביום חמים.

שמרתי מרחק יפה מהרכב לפניי.

אחד מהמכוניות מלפניי החליט שהוא עוצר כדי לפנות שמאלה, כולם בלמו דיי פתאומי.

נעמדתי על הברקס.

צמיגים ננעלו.

מתקרב יותר מדיי לרכב מלפניי.

שובר את ההגה לכיוון המדרכה.

שובר עד הסוף.

הק*ה הקטן ממשיך ישר.

אם הרכב מלפניי לא היה זז חצי מטר קדימה הייתי נכנס בו.

מרחק ההחלקה היה כמה עשרות מטרים טובים, ממהירות של 50-60 בכביש יבש.

היונדאי גאכס הזו היא סכנת נפשות.

היום אני כבר יודע שהייתי צריך לשחרר לשנייה את הברקס...

ועדיין זה לא תרוץ למרחק ההחלקה העצום של הק*ה הקטן.

אני לא עולה יותר על גטס גם אם ישלמו לי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שמרתי מרחק יפה מהרכב לפניי.

כנראה שהמרחק לא היה כזה יפה אם רק תזוזת הרכב שלפניך הצילה אותך מהתנגשות. ובסוף הגטס אשם...

הגטס סיפק לגלגלים עוצמה בלימה מספקת כדי להינעל על פי דרישתך, והם אכן ננעלו.

למה אתה חושב שרכב אחר ללא ABS ועם צמיגים דומים היה בולם יותר טוב מהגטס?

פורסם

אחד מהמכוניות מלפניי החליט שהוא עוצר כדי לפנות שמאלה, כולם בלמו דיי פתאומי.

"אחת", ולא "אחד".

אם היית משתמש נכון בראייה המרחבית שלך, ומסתכל מספיק רחוק קדימה,

סביר להניח שהיית מבחין בבלימת טור הרכבים כבר כשהרכב הראשון התחיל לבלום,

ולא כאשר זה שמלפנייך בלם, מה שהיה נותן לך עוד כמה שניות "אקסטרה".

סתם נקודה למחשבה.

נהג טוב מודע למגבלות הרכב שהוא נוסע עליו.

גם אם הרכב שלך "לא בולם טוב" - תשמור יותר מרחק.

כמה פשוט ?

כשאני נוהג ברכבים בעלי מע' בלימה זוועתית (ואני מדבר ממש על זוועתית, רכבים ישנים וכו'),

הנהיגה, מן הסתם, מותאמת גם לרכב עצמו ולא רק לתנועה וכו'.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כנראה שהמרחק לא היה כזה יפה אם רק תזוזת הרכב שלפניך הצילה אותך מהתנגשות. ובסוף הגטס אשם...

הגטס סיפק לגלגלים עוצמה בלימה מספקת כדי להינעל על פי דרישתך, והם אכן ננעלו.

למה אתה חושב שרכב אחר ללא ABS ועם צמיגים דומים היה בולם יותר טוב מהגטס?

דבר ראשון, שמרתי מרחק גדול יותר ממה שהייתי שומר ברכבים האחרים שנסעתי בהם ושהיכרתי את יכולת העצירה שלהם על בוריים.

הגטס, נאלצתי לצאת עליה לנסיעה מהעבודה. לא הכרתי את הרכב אז שמרתי מרחק גדול ויפה מהרכב לפניי. עובדה שהיה חסר רק חצי מטר לבלימה מוחלטת, עם החלקה של עשרות מטרים.

ועכשיו אני לא חושב שרכב אחר ללא ABS ועם צמיגים דומים היה בולם יותר טוב מהגטס.

אני לא עולה יותר על המשפחתי-קומפקטי עם צמיגים דקים כל כך.

קונדסון, רציתי להגיד אחד מהרכבים. יצא אחד מהמכוניות.SH*T HAPPENDS.

"ראייה מרחבית" טובה איפה שאין סיבוב שמסתיר חלק משדה הראייה, וכמה מכוניות שבלמו.

ואתה צודק- למדתי להעריך כל רכב ויכולותיו מראש, לפני שאני מתחיל לנסוע.

ובכל מקרה אני לא עולה יותר על גטס.רכב מחליא.גם בלי קשר ליכולת(או היעדרה במקרה הזה)הבלימה שלו.

אולי אסכים לעלות על גטס רק אם יהיה לה גג נפתח(לשיפור שדה הראייה לנהגים גבוהים),צמיגים שמנים במיוחד, ABS וESP.וישלמו לי.

פורסם

ברווז, אתה מוכיח את מה שטיף נידל כתב פעם. נהגים היום נטולי כל יכולת להתמודד עם מצבי חירום, בגלל שהם רגילים למכוניות עם הרבה אחיזה (גומי). ההרגל הזה גורם לכך שהם לעולם לא הרגישו אובדן אחיזה וכשזה קורה להם זה כבר קורה במהירויות גבוהות/מקרה קיצון, ואז הלך עליהם.

כשאני למדתי לנהוג (אי שם בסוף שנות ה-80) חוויתי כמה החלקות לא מתוכננות, נעילות בלמים, תת היגוי, היגוי יתר ושאר ירקות, גם בלי להתכוון. ידענו שלמכונית יש מגבלות. היום נהגים לא מרגישים בכלל את המגבלות, וכשהם מגיעים אליהן זה אומר שהמצב כבר ממש קשה לתיקון.

מה הפתרון?

ESP לכל פועל.

(וסופה של המכונית ככלי נהיגה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הפיתרון הוא לא דווקא ESP לכל פועל, אלא משהוא אחר-

חוק שיחייב את לומדי הנהיגה לעבור גם קורס נהיגה מתקדמת,כדי ללמד אותם לצאת ממצבים שנהג חדש עלול להיתקל בהם.

אני לא מתכוון לעשות הכללות, ישנם מקרים שבהם הדברים הבאים שאני אומר לא נכונים, אז אל תתקפו אותי:

רוב הנהגים החדשים הם נערים, וככאלה אין להם כסף לקנות רכב חדש עם מערכות מתקדמות.

כמה רכבי-פשע מסתובבים על הכביש עם שלט "נהג חדש"?...וגם ישנם הרבה מבוגרים שגם להם אין רכב חדיש, מה לעשות במקרים כאלה? לחייב אותם להתקין ESP ושאר שטויות שעולות הון?

לדעתי, לסבסד קורס נהיגה מתקדמת ולחייב כל נהג חדש לעבור אותו זה פיתרון אידיאלי.

כך הנהג יידע יותר טוב איזה מגבלות יש לרכבים,איך לצאת או אפילו לא להיכנס לבעיות,ועוד ועוד ועוד דברים טובים וחשובים שיכולים למנוע תאונות.

ומי שיטען שהקורס יגרום לצעירים להשתולל יותר, שיחשוב רגע.

מי שרוצה להשתולל ישתולל בלי קשר לקורס.הקורס רק יעזור למשתוללים לדעת לא לפגוע ברכבים אחרים ולקחת איתם עוד אנשים.

ואני כבר לא מדבר על אלה שנוהגים רגוע ונקלעים לבעייה בפעם הראשונה.

פורסם
הפיתרון הוא לא דווקא ESP לכל פועל, אלא משהוא אחר-

חוק שיחייב את לומדי הנהיגה לעבור גם קורס נהיגה מתקדמת,כדי ללמד אותם לצאת ממצבים שנהג חדש עלול להיתקל בהם.

הכשרה עולה יקר והתועלת שלה, אם לא מתרגלים, מוגבלת.

הכשרה בסיסית טובה דורשת קורס של שלושה-ארבעה ימים, וזה רק לטעום מהבסיס. אחרי זה צריך גם לתרגל. אני בוגר מספר לא קטן של קורסים ויודע להחזיק הגה נכון, לבלום נכון בזמן חירום ואולי גם להתחמק ממכשול. עם זאת, אני לא משוכנע שאהיה מסוגל לתפוס היגוי יתר שיבוא עליי במפתיע (אם כי הסיכוי שאופתע קטן).

ואתה לא רוצה לדעת כמה כסף זה עלה...

מערכת ESP מודרנית תעשה עבודה טובה יותר כל פעם. זה לא שלא צריך לתרגל מצבי חירום גם עם ESP. גם עם ESP נהג צריך לדעת להיות מתורגל להסתכל לכיוון הנכון ולהפנות לשם את הרכב (לא טריוויאלי), אבל מדובר בהכשרה פשוטה בהרבה.

זה לא שאני נגד הכשרה. נהפוך הוא. כל מה שנהג ילמד רק יגדיל את ההבנה, היכולת והשרידות שלו. אבל הפתרון שהדרכה מציע הוא מוגבל מאוד ויקר מאוד מאוד בזמן וכסף. יקר מכדי להיות אפקטיבי בקנה מידה רחב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קשה לי להאמין שנפלת בפח כל כך עמוק

קנית לעצמך גטס מדגם GLF עם כרית אויר אחת!!!!!! ללא ABS!!!!! עם כוכב בטיחות אחד מתוך 5 אפשריות!!!

פשוט להתאבד ולשלם עוד!!!!!

עכשיו הבנת למה קנית יונדאי גטס במחיר זול כל כך ויוצא דופן????

שלומי.

פורסם

נסעתי פעם אחת בגטס וגם אני החלקתי יפה יפה.

........

מי אמר לך שהוא קנה אחת ???????????????????????????????????????????????????????.

נראה לי שאם תטרח לקרוא לפני שאתה "צועק" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא תצטרך להשתמש בכל כך הרבה &*$^%@)^**^!!!

פורסם

או שניסית לצטט את הבחור מעליי או שהתבלבלת לגמרי.

לא מעניין אותי אם הוא קנה אחת או לא.

ולא "צעקתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!".

תלמד לקרוא.

פורסם

אין לי מושג על איזה צמיגים אתם נוסעים, אבל מניסיון של שנה ו25K על הגטס , עם המון נסיעות בין עירוניות גשומות(גם GLF, בלי ABS), אין לה שום נטיה מוגזמת לנעול גלגלים. הפעם היחידה שהגעתי למצב שהרכב נעל גלגלים למרחק מהותי היתה בשלג האחרון בירושלים, וקשה לי להאמין שיש מערכת אלקטרונית שהיתה יכולה למנוע זאת, עם צמיגים רגילים.

למען האמת, אין לי מושג איך יכולה להיות למכונית נטיה לנעול גלגלים - הרי תפקיד הבלמים לנעול את הגלגלים בעת לחיצה חזקה על הברקס, ואז הדבר תלוי בעיקר באיכות הצמיגים (אבל גם טיפה בקפיצים / בולמי זעזועים). הדבר היחיד שאני יכול להעלות על דעתי זה דוושה קצרה מדי, בה קשה לבלום באופן הדרגתי, אבל זה לא המקרה בגטס.

בנוסף, אם אני זוכר נכון (וחנן בטוח יתקן אותי אם אני טועה), כאשר הגלגלים נעולים מרחק העצירה קטן יותר מאשר המרחק כאשר הם לא נעולים (כמובן שיש את החיסרון ה'קל' של חוסר היגוי). ככה שהייתי מציע לבחור עם הגטס שהחליקה 'קילומטר' לבדוק את הצמיגים איתם הוא נוסע...

דרך אגב, די מוזרה לי הטענה שהצמיגים של הגטס דקיקים מדי - אם אני זוכר נכון, זה 175x65xr14. מבדיקה של חצי דקה בגוגל, זה גם גודל הצמיגים של היאריס, וגודל נורמלי לרכב בגודל כזה.

בקצרה, יש לי הרגשה שיש עליהום די רציני על הרכב, בלי סיבה אמיתית.

פורסם

סך הכול הוספתי כמה סימני קריאהישראתה מסיק מזה שאני צועק?

ממש לא... אני בסך הכול רציתי להדגיש שיש כרית אויר אחת, אין ABS ויש רק כוכב 1 מתוך 5 כוכבי בטיחות אפשריות.

שלומי.

• תוכן חדש...