Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים בלי ABS

asad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גטס 03 בלי ABS ועכשיו שיש גשם הרכב מחליק לפעמים , אז מה עושים מלבד הדברים הברורים (לשמור מרחק,לנסוע לאט ןבזהירות, לנגב את הגלגלים עם נייר טואלט כל 20 מטר ...) . אם הרכב מחליק האם יש לפמפם את הבלמים או להרים הרם ברקס?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל ולפני הכל - להקפיד על לחץ נכון בצמיגים ולוודא שהם במצב תקין (לא ישנים, לא שחוקים וכו').

דבר שני, סע לאט ובעדינות. צפה את התנועה והתחל את הבלימה מוקדם. אני יכול לכתוב לך תיאוריות של בלימה נכונה עד מחר (כולל גרפים) ובזמן חירום אתה פשוט תנעל גלגלים מלחץ ותחליק. בלי לימוד מעשי ותרגול מוכוון, חבל לך על הזמן - ללמוד לבלום נכון לא תצליח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם הרכב מחליק האם יש להרים הרם ברקס?

:shock::shock: מה אתה בראלי ?

כמו שאמרת , לשמור מרחק , לנהוג בזהירות.

אני מניח שיש לך צמיגים מחברה לא ידועה / ישנים / יבשים.

אם כן - החלף לחדשים מחברה מוכרת וידועה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

קודם כל בושה שמוכרים רכב חדש בלי ABS. חבל שהיבואן מעדיף למכור עוד כמה מכוניות ולזלזל בבטיחות הנהגים.

דבר שני אני באותה בעיה. חורף שעבר החלקתי ק"מ שלם בירידה בגלל 2 גלגלים קדמיים שהחליטו להינעל.

בגלל שהאחוריים לא ננעלו הרמתי בלם יד וניצלתי ברגע האחרון מתאונה, רק חבל שהזנב של האוטו ברח קצת לנתיב ליד.

מאז החלפתי את 2 הצמיגים הקדמיים (שהיו אגב מאיזו חברה סינית והיו 5 שנים על הרכב, אבל אין ספק ש ABS היה עוזר לי באותה סיטואציה).

ויש לי שאלה:

איפה אני יכול ללמוד קורס נהיגה מתקדמת באיזור חיפה וכמה זה עולה?

פורסם

מעבר למה שהזכירו קודמיי,

בנהיגה שגרתית, למד לצפות את התנועה בכביש, לשמור מרחק מתאים ולבלום בהדרגה.

באם מדובר בבלימת חירום עליך לסחוט את הדוושה ולא לפמפם. נכון, הגלגלים ינעלו אבל מרחק העצירה יהיה קצר יותר מאשר בפמפום הדוושה. כאשר הגלגלים נעולים לא יהיה לך היגוי ועליך להשאיר את ההגה ישר ולא לנסות לסובבו (זה רק יגרע מכוח העצירה של הצמיגים). אם עליך להתחמק ממכשול, תצטרך להרפות המבלמים, לתמרן ולעצור שוב במידת הצורך.

המלצתי החמה היא ללכת לקורס נהיגה מתקדמת על מנת להתנסות במצבים אלו בדיוק במתחם סגור ובטוח יחסית!

נהג זהיר!

פורסם

מקדימה GOODYEAR חדשים

מאחורה משומשים למדי שנתפרו בסווטשופ ע"י ילדים בני שש

לגבי ההרם ברקס אני זוכר שקראתי פה על מישהו שבזמן איבוד שליטה בהחלקה הרים את ההרם ברקס, אז רק רציתי לוודא

אגב אם יש גרפים, אני ההיתי רוצה לראות אני מת על גרפים

ההה ולחץ גלגלים אני מאוד מקפיד ואפילו יש מד לחץ

פורסם

בלימה ללא ABS תתבצע באופן הבא :

לחיצה חזקה על דוושת הבלם (לסחוט אותה ) ,לאחר מכן להרפות מעט (לשחרר את הנעילה ) .

מצב הנ"ל נותן לך את הבלימת חירום הראשונה (ה"בעיטה" לדוושה) שגורמת לגלגלים להינעל ובעקבות זאת לעבד את האחיזה של הצמיגים עם הכביש ואחריה מגיעה הדהיכה של הדוושה (להרפות אך לא לגמריי) שמביאה את הצמיגים למצב של חיבור עם הכביש (החזרת משקל הרכב למאוזן ) ואז המשך הבלימה עד לעצירה .

את מה שכתבתי כדאי לעשות בקורסי נהיגה בסיסיים ולא לנסות על הכביש :arrow:

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
מקדימה GOODYEAR חדשים

מאחורה משומשים למדי שנתפרו בסווטשופ ע"י ילדים בני שש

רע מאוד מאוד.

צמיגים דפוקים מאחור זה מתכון לסחרור בבלימה. קנה צמיגים חדשים (רצוי זהים למה שיש על הציר הקדמי) שים אותם מאחור. עשה זאת מחר על הבוקר.

רק אתמול קיבלתי שאלה מחבר שכמעט הלך לו האוטו (במקרה הטוב) בגלל שטות זהה.

לגבי גרפים, ראה קישור שלי בשרשור "גיר ידני".

נ.ב.

רואה את כל מה שכתוב מעליי?!

זה בדיוק סוג העצות שלא יעזרו לך...

קודם כל בושה שמוכרים רכב חדש בלי ABS. חבל שהיבואן מעדיף למכור עוד כמה מכוניות ולזלזל בבטיחות הנהגים.

דבר שני אני באותה בעיה. חורף שעבר החלקתי ק"מ שלם בירידה בגלל 2 גלגלים קדמיים שהחליטו להינעל.

בגלל שהאחוריים לא ננעלו הרמתי בלם יד וניצלתי ברגע האחרון מתאונה, רק חבל שהזנב של האוטו ברח קצת לנתיב ליד.

מאז החלפתי את 2 הצמיגים הקדמיים (שהיו אגב מאיזו חברה סינית והיו 5 שנים על הרכב, אבל אין ספק ש ABS היה עוזר לי באותה סיטואציה).

הצמיגים לא "החליטו" להנעל, אתה נעלת אותם.

זה שהאחוריים לא ננעלו זה תקין לחלוטין. לא בטוח שהפעולה שלך עם בלם היד היא זו שהצילה אותך מתאונה, אבל בטוח שיש דברים מועילים יותר לעשות במצב כזה.

פורסם

נ.ב.

רואה את כל מה שכתוב מעליי?!

זה בדיוק סוג העצות שלא יעזרו לך...

אתה רוצה להתערב על זה :arrow:

אם כן אז בכיף =תבדוק טוב טוב .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

בפירוש לא נעלתי אותם.

התקרבתי לרמזור אדום בירידה, בנתיב עמדה יונדאי מסחרית. לחצתי לחיצה קלה ביותר רק כדי להאט (הייתי מאוד רחוק) ופתאום אני מרגיש את האוטו שט לו בכביש היישר לתוך היונדאי. הרמתי בלם יד והרכב עצר ס"מ לפני היונדאי בחריקת צמגים.

טסתי והחלפתי אח"כ 2 צמיגים קדמיים, עכשיו מה שיש על האוטו:

מקדימה 2 צמיגים חדשים בני שנה, מאחורה 2 צמיגים של אליאנס בני 4 שנים ורואים שיש עליהם סדקים קטנים, אבל תעלות הניקוז תקינות. עברו אולי 20,000 ק"מ.

פורסם
בלי לימוד מעשי ותרגול מוכוון, חבל לך על הזמן - ללמוד לבלום נכון לא תצליח.

איפה אני יכול ללמוד קורס נהיגה מתקדמת באיזור חיפה וכמה זה עולה?

המלצתי החמה היא ללכת לקורס נהיגה מתקדמת על מנת להתנסות במצבים אלו בדיוק במתחם סגור ובטוח יחסית!

כדאי לעשות בקורסי נהיגה בסיסיים ולא לנסות על הכביש :arrow:

מצטרף לאלו שמעלי.

קורס נהיגה מתקדמת ויפה שעה אחת קודם.

לא לומדים נהיגה בהתכתבות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בתור אחד בלי ABS - תבלום הכי חזק שאתה יכול (בהגה ישר)- עד שאתה צריך לתקן היגוי בשביל זה תעזוב קצת בלמים עד להחזרת האחיזה.

אבל בתכלס - אין שום סיכוי שזה מה שתעשה, כי ככה לא עובד הגוף - תעשה קורס.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מזה לנגב את הגלגלים כל 20 מטר?

כאילו כל 20 מטר אתה צריך לעצור ולנגב את הגלגלים? מה אתה רציני?!

ומצטרף ל-shellcase.

ברגע שאתה צריך לעצור מהר חייב לתפוס את ההגה חזק.

כי הרכב פשוט מתחיל לאבד שליטה (מאחורה במיוחד) ויתחיל לעשות סיבובים.

עצירה מהירה, בדר"כ ללחוץ על ברקס+קלאצ' עד הסוף? (רכב ידני).

Kia Sportage, 2014 

פורסם
אתה רוצה להתערב על זה :arrow:

אם כן אז בכיף =תבדוק טוב טוב .

כן. נתערב על זה.

כך אחד שלא למד בלימה נכונה מעולם.

תראה לו נייר עם הוראות.

יילך לבצע.

נראה מה ייצא.

תגיד, אנשים שלא יודעים לשחות אתה גם שולח ללמוד באינטרנט?

פורסם
מקדימה 2 צמיגים חדשים בני שנה, מאחורה 2 צמיגים של אליאנס בני 4 שנים ורואים שיש עליהם סדקים קטנים, אבל תעלות הניקוז תקינות. עברו אולי 20,000 ק"מ.

פעם שנייה באותו שרשור, בכביש רטוב בייחוד חשוב מאוד שהחדשים יהיו מאחור. לגבי האחוריים שלך, הם יבשים וכבר לא מתפקדים, גם אם לא נשחקו. תחליף!

(החדשים מאחור, כן?!)

• תוכן חדש...