Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים בלי ABS

asad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צמיגים דפוקים מאחור זה מתכון לסחרור בבלימה. קנה צמיגים חדשים (רצוי זהים למה שיש על הציר הקדמי) שים אותם מלפנים ואת הקדמיים תעביר לאחור. עשה זאת מחר על הבוקר.

(החדשים מאחור, כן?!)

באמת, לא הסתדר לי משהו בתגובה הראשונה :-)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1.קודם כל בושה שמוכרים רכב חדש בלי ABS. חבל שהיבואן מעדיף למכור עוד כמה מכוניות ולזלזל בבטיחות הנהגים.

2.חורף שעבר החלקתי ק"מ שלם בירידה בגלל 2 גלגלים קדמיים שהחליטו להינעל.

1.יבואן רכב זה עסק כלכלי,לא עסק שפועל בשם עמותת אור ירוק (במילים אחרות,אם הנהגים מזלזלים בחיים שלהם,למה היבואן צריך לשמור להם על החיים ?).

לא מכיר היום רכב שאי אפשר לבקש ברמת גימור שכוללת כריות אויר ו-ABS.

2.על כמה נסעת,1700 קמ"ש ????

גם אם נסעת על 100 קמ"ש והחלקת (גם בירידה) ואתה נועל צמיגים סוג ז',אתה אמור לבלום הרבה יותר מהר (קילומטר ?....).

שנית,במידה ונתת לעצמך להחליק קילומטר עם גלגלים נעולים,אזי ידידי אתה לא יודע לבלום,והבעייה שלך אינה צמיגים אלא חוסר נסיון,קח קורס נהיגה מתאים (קבל את המלצתי באהבה).

אגב,בדיוק יצא לי לדבר השבוע עם מישהו על הנושא הזה של בלימות עם\בלי ABS, אני רק רוצה להגיד שהלוואי שמשרד התחבורה היה יורד מהקטע הטפשי\אינפנטילי\לא מועיל\אדיוטי של נהיגה מונעת,ובמקום זה היה משקיע בכל נהג פעם ב-5 שנים 10 דקות על ללמד אותו איך לבלום כמו שצריך,אני בטוח שזה היה מפחית משמעותית את כמות התאונות.

פלואו,

מסכים איתך שנהיגה\שחייה\שינה לא מלמדים בפורום אינטרנטי,אבל אני גם מסכים עם דדי שאכן קיימות תאוריות מסויימות אודות בלימה.

אני גם למדתי תיאוריה שכזאת בקורס נהיגה ספורטיבית,ושם לימדו שבעת בלימת חירום,כל עוד הבלימה בקו ישר אפשר לתת לגלגלים הקדמיים להנעל ולהחליק עד נקודה קרובה למכשול,ולפני ההגעה אליו להרפות כדי לאפשר לרכב לחזור לאחיזה,ובמקביל להסיט את ההגה והרכב מהמכשול.

מבוסס על העיקרון שחיכוך מביא להאטה,כך שהחיכוך הגבוה של הצמיג (הנעול) עם הכביש מביא לעצירה מהירה,אם כי בלתי נשלטת מבחינת היגוי.

שוב,זו תיאוריה אחת מני רבות,את החלק המעשי ממליץ בחום לבצע בקורס נהיגה מתאים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
1.

אני גם למדתי תיאוריה שכזאת בקורס נהיגה ספורטיבית,ושם לימדו שבעת בלימת חירום,כל עוד הבלימה בקו ישר אפשר לתת לגלגלים הקדמיים להנעל ולהחליק עד נקודה קרובה למכשול,ולפני ההגעה אליו להרפות כדי לאפשר לרכב לחזור לאחיזה,ובמקביל להסיט את ההגה והרכב מהמכשול.

זה נכון במגרש החלקה, כאשר החיכוך קרוב לאפסי. כלומר, כשאי אפשר להגיע לסף נעילה וכל בלימה נועלת. אחרת, זו לא הטכניקה המומלצת.

דרך אגב, אם היית בקורס במגרש החלקה אתה יודע יפה מאוד שכולם שומעים את התיאוריה, רואים את ההדגמה, וכולם בתרגיל הראשון נועלים ולא משחררים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל תודה שזה משעשע.

אני יושב ליד חבר שלוקח את ההדרכה ברצינות תהומית. רואה אותו מתרכז. איש תחרותי. חושב. מעביר בראש את סדר הפעולות. אני אומר לו: ,אל תדאג, כולם בפעם הראשונה כולם לא משחררים את הברקס ודורסים את הפילונים." הוא לא עונה. מתרכז. מתחיל את התרגיל, מאיץ, בולם ו... נועל ודורס את הפילונים...

פורסם

פלואו

לידיעתך אז מה שכתבתי מועבר למודרכים בקורסי נהיגה מתקדמת בשלב הבסיסי .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
כן. נתערב על זה.

כך אחד שלא למד בלימה נכונה מעולם.

תראה לו נייר עם הוראות.

יילך לבצע.

נראה מה ייצא.

תגיד, אנשים שלא יודעים לשחות אתה גם שולח ללמוד באינטרנט?

שים לב מה שכתבת ושתחזור למה שכתבתי !!!

הבחור שאלה שאלה תאורטית וכך גם הייתה תגובתי + שילך לקורס ששם מלמדים זאת !!!.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

מה, לא?!

למי זה בדיוק עוזר לכתוב בפעם ה-763 איך לבצע בלימה בפורום.

מישהו יקרא את ההסבר שלך וזה יעזור לבצע בלימה נכונה בפעם הבאה?

פורסם

לא יודע מאיפה למדתי על זה בפעם הראשונה, אבל בטוח שזה לא היה בקורס מעשי. אולי קראתי את זה כילד ב"אוטו" או באחד המגזינים האחרים, אולי סתם למדתי את זה מניסויים בשטח. בכל מקרה, תרגלתי חמיקה ממכשול מאות פעמים בשטח.

הגיע יום רע אחד בצומת T כשלי יש אפשרות לנסוע ישר או ימינה, רכב הגיע מולי והתחיל לפנות שמאלה (כשלי כמובן יש זכות קדימה). הנהג נבהל כנראה ממראה הדיפנדר שלי שהתקרב אליו בכ70 קמ"ש, קפא במקומו בנתיב שלי כשהוא מביט אליי כמהופנט ולא עושה כלום כדי להציל את עצמו.

מימיני היתה מדרכה, משמאלי אי תנועה מבטון, הבאתי גלגלים לנעילה/סף נעילה למשך 18 מטרים עד כחמישה מטר לפני הרכב. בשביל לא לבזבז זמן הפניתי גלגלים שמאלה תוך כדי שהם נעולים. כשכבר נכנסתי לצומת וכבר לא היה אי תנועה בצד שמאל, ולאחר שוידאתי שהרכבים שבאים ממול קלטו את הסצינה, עצרו ולא נכנסו לצומת, שחררתי בלמים ונתתי לדיפנדר לברוח שמאלה, ואז המשכתי לבלום עד שהוא עלה למדרכה שבצד שמאל.

לא נעים. לקח לשנינו עוד כמה דקות טובות של עמידה מבוהלת על המדרכה עד שהרעידות ברגליים פסקו ואפשרו לנו ללחוץ שוב על הדוושות.

אז נכון, זה לא שאפשר לקרוא על זה ובפעם הבאה שתיתקל בסיטואציה כזו בחיים האמיתיים תגיב בצורה הנכונה. צריך לתרגל את זה שוב ושוב ושוב. אבל אני חושב שזה נכון גם למי שלמד את זה בקורס על מגרש. זה שהוא עשה את זה פעם או פעמיים או שלוש לא יתן לו כלים מספיקים כדי לתפקד נכון בשעת חירום.

אפשר ללמוד הכול בהתכתבות, ואח"כ להתאמן מעשית. גם מדעני טילים עושים את מה שהם עושים לאחר לימוד חומר כתוב. נכון עשה מי שכתב את הפעולה הנכונה לבלימת חירום.

פורסם

אפשר ללמוד הכול בהתכתבות, ואח"כ להתאמן מעשית. גם מדעני טילים עושים את מה שהם עושים לאחר לימוד חומר כתוב. נכון עשה מי שכתב את הפעולה הנכונה לבלימת חירום.

אפשר כמו שאפשר ללמוד שחייה בהתכתבות ולאחר מכן להתאמן לבד.

אימון עצמי ללא הכוונה זו איוולת שמובילה לתחושה שגויה של ידע. זה שפעם אחת הצליח לך להתחמק מתאונה לא אומר כלום. זה אפילו לא אומר שפעלת נכון, כפי שכבר הסברתי לך, הרבה פעמים יש פער בין מה שנדמה לך שאתה עושה למה שאתה עושה באמת.

בדבר אחד אתה צודק, לימוד ללא תרגול גם לא עוזר.

פורסם
1.2.על כמה נסעת,1700 קמ"ש ????

גם אם נסעת על 100 קמ"ש והחלקת (גם בירידה) ואתה נועל צמיגים סוג ז',אתה אמור לבלום הרבה יותר מהר (קילומטר ?....).

שנית,במידה ונתת לעצמך להחליק קילומטר עם גלגלים נעולים,אזי ידידי אתה לא יודע לבלום,והבעייה שלך אינה צמיגים אלא חוסר נסיון,קח קורס נהיגה מתאים (קבל את המלצתי באהבה).

מהירות הנסיעה היתה 60 קמ"ש בהילוך שלישי.

כאמור הנסיעה היתה בירידה עם כביש רטוב לחלוטין. אני לחצתי קצת על הדוושה רק כדי להאט והגלגלים ננעלו מיידית.

יש לי מספיק ניסיון, 3 וחצי שנים רישיון. ללא דו"ח אחד, ללא תאונה אחת, וללא שריטה אחת למכוניות בהם נהגתי (טפו טפו טפו..)

בנוסף הרכב החליק גם לאימי שבוע קודם, והיא בעלת ניסיון של 23 שנים בנהיגה.

פורסם
אפשר כמו שאפשר ללמוד שחייה בהתכתבות ולאחר מכן להתאמן לבד

יפה. אתה מפנים. :-P אכן, אפשר גם ללמוד שחייה בהתכתבות ולאחר מכן להתאמן לבד.

בכיתה ח' פרשתי ממערכת החינוך כי הבנתי שהיא מלאה בבולשיט ומבזבזת לי את הזמן. כמה שנים מאוחר יותר תכננתי את מחשב הירי החדש של הטנקים בצה"ל (מי שידליק את המערכת יראה לשבריר שנייה את תאריך יום ההולדת שלי :-) ) , מערכות וידאו לטורפדויים גרמניים ועוד כמה סוכריות. לא למדתי את זה ממורים או מרצים.

פורסם
יפה. אתה מפנים. :-P אכן, אפשר גם ללמוד שחייה בהתכתבות ולאחר מכן להתאמן לבד.

בכיתה ח' פרשתי ממערכת החינוך כי הבנתי שהיא מלאה בבולשיט ומבזבזת לי את הזמן. כמה שנים מאוחר יותר תכננתי את מחשב הירי החדש של הטנקים בצה"ל (מי שידליק את המערכת יראה לשבריר שנייה את תאריך יום ההולדת שלי :-) ) , מערכות וידאו לטורפדויים גרמניים ועוד כמה סוכריות. לא למדתי את זה ממורים או מרצים.

אתה מבלבל לימוד אינטלקטואלי עם לימוד מעשי/פיסי.

שני דברים שונים בתכלית.

גם יכול להיות שאתה גאון הדור ומוכשר באופן בלתי נתפס, אבל זה בהחלט יוצא מן הכלל.

• תוכן חדש...