Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

הרכיבים במערכת:

1. קומפוננט מורל פולס 6.5

2. 9*6 מורל פולס

3. מגבר סאונדסטרים 680.4

4. קלריון 646

יש לי אפשרות כיוון תדרים במגבר שכתוב עליה: בין 45 הרץ לבין 4.8 קילוהרץ.

עכשיו נגיד ואני מכוון את הרמקולים האחוריים, אני שם על LPF וחותך אותם כמה שיותר נמוך נכון?

אז זהו, שאם אני מוריד אותם נמוך או אפילו חצי מהגיין, לא שומעים כלום, זה עובד כמו שצריך רק עם הגיין פתוח עד הסוף ז"א 4.8 קילוהרץ. למה זה ככה??

הקומפוונט שמתי אותו על HPF וכיוונתי אותו בערך לאמצע בין 45 ל4800 הרץ. זה בסדר?

יש מצב שהמגבר חזק מדיי לרכיבים האלה? בגלל שהגיינים שלו פתוחים ממש ממש קצת ושומעים חזק ואיכותי. פתוח פחות מרבע גיין!

פורסם

למה שתשים את ה 6X9 על LPF? ככה אתה נותן להם רק את הצלילים הנמוכים ומה שהרמקול יתן לך זה רק באס, בגלל זה אתה לא שומע אותו מנגן.

פורסם

בקיצור תפעיל את ה6*9 על FULL ותפתח אותם 70% מתוך מה שאתה נותן לקומפוננט

בוא נגיד הקומפוננט 3/4 גיין אז את ה6*9 תשים טיפה יותר מחצי

פורסם

וואו - אף אחד לא מבין פה מה הוא באמת עושה.

נמו - אתה מבלבל בין הקרוס אובר לגיין של המגבר.

תפריד את הקרוס והכוונים שלו מעוצמת רגישות הכניסה של המגבר (גיין, ווליום איך שלא תקרא לזה).

LPF זה low pass filter

HPF זה high pass filter

כשאתה משתמש בLPF אתה אומר לרמקול מאיזה תדר ומטה הוא מנגן.

כשאתה משתמש בHPF אתה אומר לרמקול מאיזה תדר ומעלה הוא מנגן.

אתה הסט הקדמי אתה חותך בHPF - אין שום סיבה שתחתוך אותם בשני קילו הרץ! - אתה לא מקבל שום באס מקדימה.

אם זה סט 6.5 אינטש נהוג לחתוך ב80 הרץ ברוב המקרים לפעמים הסט עוד נשמע לא רע גם ב60 הרץ.

הרמקולים האחוריים - תלוי במה אתה רוצה להשיג - אתה רוצה שהם יעבדו יותר כמו סאב וופרים - תחתוך אותם LPF כמה שיותר נמוך, אתה רוצה שהם יעבדו כמו סט אחורי ובלי באס? תחתוך אותם HPF גבוה יחסית (בתנאי שיש סאב וופר שמספק את הבאס).

עכשיו - הGAIN - אתה מכוון את הגיין לווליום מסויים בהתאם לתדר החיתוך שקבעת, נניך סט קומפוננט קדמי - חתכת ב80 הרץ אבל בגיין מאוד נמוך כבר יש עיוותים? - אז תחתוך קצת יותר גבוה מ80 הרץ (וגם תבדוק בעיות התקנה שעלולות לגרום לרשרושים של האזור בו מותקן הרמקול כולל לבדוק כיוונים כמו הגזמה בבאס באקולייזר, לכבות LOUD ולכבות באסבוסט למיניהם) אם אין לך עיוותים בכלל בגיין מאוד גבוה - אז אתה יכול לחתוך את הרמקול נמוך יותר - אתה מרוויח באס.

בקיצור - תחפש קצת מידע בפורום על קרוסים וכיול מערכת - לא יזיק, להפך יתרום לכל מי שכתב כאן משהו המון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל תודה על התגובות.

לא ממש קיבלתי על שאלות שהיו בתוך הטקסט בהודעה הראשונה, אז אני יכתוב אותם עוד פעם.

1. יש לי אפשרות כיוון תדרים בין 45 הרץ ל4.8 קילוהרץ. אם אני רוצה 80 הרץ ומטה (HPF) על כמה אני צריך לכוון? ואיך אני ידע אם זה בדיוק? (אני לא מבין את הקטע של היצרנים של המגבר, זה הבדלים גדולים מדיי בין המינימום למקסימום לא?)

2. הפעלתי את האחוריים על HPF גם, ולא אהבתי את מה ששמעתי, אני צריך יותר באס מהם. שמתי אותם על LPF, אבל לא שומעים מהם כמו שצריך, אלא אם כן, אני מכוון את התדר על 4.8 קילוהרץ. איך זה יכול להיות? למה הוא עובד כמו שצריך רק בתדר הזה? אני מתכוון לכמו שצריך, זה לשמוע באס וגם מילים באיכות נורמלית.

פורסם
זה עובד כמו שצריך רק עם הגיין פתוח עד הסוף ז"א 4.8 קילוהרץ. למה זה ככה??

מה זה אומר עובד כמו שצריך? בעיקרון אם אתה שם בקרוס על LPF ועושה נגיד עד 80 הרץ אז אתה לא נותן לרמקולי לנגן מעל ל 80 הרץ. אבל 6על9 זה לא סאב שיכול לנגן גם ב 40 וגם ב 20 הרץ. מה בידיוק אתה שומע כש אתה חותך את האחוריים ב LPF כלום או רק באס?
פורסם

עובד כמו שצריך, הכוונה שנשמעים גם המילים של השיר וגם יש באס ביחד, והכול נשמע טוב.(9*6)

כשאני חותך את האחוריים על LPF, אני יכול לשמוע גם מילים וגם באס רק בתדר 4.8 קילוהרץ!! כל השאר (מ4.8 ומטה)

שומעים באס עמום כזה.

מישהו יכול להסביר לי את זה?

• תוכן חדש...