Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב מסוג במוו סדרה 3 שנת יצור 2002.

לאחרונה שמתי לב שכאשר אני נוסע עם חלונות סגורים (ללא מזגן) כשאני לוחץ על דוושת הגז, אני שומע מכיוון תא המנוע רעש (לא חזק) של תקתוקים, כמו רעש שנשמע ממכונת תפירה. הרעש משתנה בהתאם למידת הלחיצה על דושת הגז. בגלל זה המליצו לי לעשות לאחרונה החלפת שמנים ופלאשינג. לצערי זה לא עזר.

לאחר טיפול החלפת השמנים, פלאשינג והחלפת נוזל קירור יצא לי הרבה עשן לבן מאיזור האגזוז. לאחר מס' דקות העשן הפסיק.

שמתי לב גם כמה פעמים (עוד לפני טיפול החלפת השמנים) כאשר הרכב היה במקום מקורה והייתי מחוץ לרכב שכאשר הרכב מותנע ולוחצים על הגז יוצא מהאגזוז הרבה עשן לבן וטיפות מים (אני לא יודע אם זה עקב לחות שהצטברה או בגלל תקלה כלשהי).

באופן כללי בזמן שאני נוהג ברכב, אני לא רואה עשן שיוצא מהאגזוז.

בחודשים האחרונים תיקנתי מספר פעמים נזילות שמן מנוע כך שלמיטב ידיעתי אין נזילת שמן.

במוסך מכונאי אמר שככל הנראה נשם מנוע סתום. מכונאי אחר אמר שזה בעיה במרים שסתומים. איך אפשר לדעת מי מהם צודק. האם אפשר לפרק את הנשם ולבדוק אם הוא סתום לפני שמחליפים אותו? אם זה מרים שסתומים מה עלות צפויה לתיקון ? מדובר אגב במנוע נפח 2000 עם 4 צילנדרים.

פורסם

שלום רב !

בהמשך לשאלתך הזהה בפרטי, העשן הלבן לאחר הפלשינג, שהוא טיפול בעייתי ולעתים מחמיר את הנזק,הוא טבעי, ונובע מחדירת שמן לתא השריפה, העשן הלבן הוא תופעת הלוואי של שמן ופלשינג שחדרו לתא השריםפה, נשרפו שם , ונפלטו בצורת עשן לבן.

העשן הלבן בעת התנעה, הןא לחות כתוצאה מעבוי, והיא נורמלית, ואין להתיחס אליה.

יש להשתמש בשמן לפי הוראות יצרן, כמדומני שזה 5/30, אך יש לעיין בספר הרכב, או לשאול במוסך היבואן

נשם סתום גורם ללחצים בעוקת השמן, להזעה חזקה במנוע, ולהבסרת תצרוכת השמן, ניתן לנקות את צנרת הנשם, ולבדוק שסתום אל חוזר במערכת שתפוס מבוצה ומפיח.

מה צמיגות השמן בה אתה משתמש, מה שם היצרן של השמן, והאם הרכב צורך שמן וכמה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התשובה.

השמן בו אני משתמש הוא 5W40 סיננטי מלא (בהתאם להוראות היצרן).

בטיפול האחרון החלפתי לשמן מסוג ELF שהוא השמן שמומלץ על ידי המוסך המורשה של במוו.

לגבי צריכת השמן, קשה לי לענות כרגע, כי כל הזמן היתה לי צריכת שמן גבוהה מאוד, אבל ממש לפני מספר ימים תקנתי נזילת שמן (פירקו לי את הגיר לצורף החלפת מחזיר שמן אחורי של המנוע). אני לא יודע אם הצריכת שמן נבעה מהנזילה או לא. כך שעדיין עוד לא היתה לי אפשרות לבדוק את נושא צריכת השמן לאחר התיקון.

האם שסתום על חוזר הוא שסתום קמשפט?

פורסם

השסתום על חוזר ממוקם בדרך כלל במכסה שסתומים או בבלוק המנוע, ברכבים ישנים, ברכב מודרני כמו שלך, אינני יודע ,

לכן המתן למומחים לב.מ.וו.

פריצת שמן ממחזיר שמן, היא סיבה מספקת לצריכת שמן גבוהה, והיא לעתים נובעת מנשם סתום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...