Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים עומדים לפני רכישת פיקאסו חדש. היבואן מתחכם מעט עם זמן האספקה ומציב אפשרות לרכוש את הדגם האוטומטי, למרות שהם הזמינו רובוטי. על המחיר היבואן יתפשר (האוטומטי יקר יותר) ויתן הנחה, אולם החברים לא יודעים האם האוטומטי עדיף. הם בחרו ברובוטי בגלל המחיר הנמוך יותר.

עוד חשש שעלה הוא האם זינוק בעליה ברובוטי יתבצע כמו באוטומטי (כלומר, הרכב לא ידרדר אחורה עד שילוב ההילוך) או שצריך לבצע תרגיל וירטואוזי בשילוב בלם היד בכדי לבצע זאת כמו שצריך. אודה מראש לכול בעלי הניסיון והידע.

פורסם

באופן אישי, אני הייתי הולך על הגיר האוטומטי.

מניסיון עם הגיר הרובוטי של היאריס, אני יכול לומר שהגיר הרובוטי מסרס את המנוע ואינו נעים לנהיגה (בלשון המעטה). לזכותו עומדת צריכת דלק טובה.

כיום, אני לא הייתי הולך על גיר רובוטי שאינו בטכנולוגיית ה- DSG של VW שהוא באמת בכמה רמות מעל כולם.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

הגיר הרובוטי בפיקאסו מתפקד מצוין.

לא ניתן להשוות לגיר הלא מוצלח המותקן בקורולה או ביאריס.

הזמן נהיגת מבחן .

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
באופן אישי, אני הייתי הולך על הגיר האוטומטי.

מניסיון עם הגיר הרובוטי של היאריס, אני יכול לומר שהגיר הרובוטי מסרס את המנוע ואינו נעים לנהיגה (בלשון המעטה). לזכותו עומדת צריכת דלק טובה.

כיום, אני לא הייתי הולך על גיר רובוטי שאינו בטכנולוגיית ה- DSG של VW שהוא באמת בכמה רמות מעל כולם.

עידן

גיר רובוטי מסרס את המנוע? אם כבר ההפך הוא הנכון. הוא שוקל פחות והוא חסר ממיר מומנט, שזאת הסיבה שעוברים לגיר רובוטי, למטרות חיסכון בדלק.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לפי החברים באוטו (עליהם אני סומך) - הגיר הרובוטי בפיקאסו אמנם פחות גרוע מזה שבקורולה, אבל עדיין לא טוב במיוחד. הוא מטלטל את הנוסעים וכן מתדרדר בירידה (המנגנון נגד התדרדרות עובד רק מעצירה מלאה). אם אתה מקבל את האוטומט עם הנחה, כנראה שזה כדאי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
גיר רובוטי מסרס את המנוע? אם כבר ההפך הוא הנכון. הוא שוקל פחות והוא חסר ממיר מומנט, שזאת הסיבה שעוברים לגיר רובוטי, למטרות חיסכון בדלק.

אם כך, רואים שלא נהגת ביאריס ובקורולה החדשה. הגיר מסרס את הרכב והביצועים בהנ"ל נחותים לעומת המקבילה האוטומטית!.

הגיר הרובוטי המוצלחה באמת הינו ה- DSG

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אין לקורולה וליאריס מקבילה אוטומטית רגילה עם המנוע הזה, בטח שלא בארץ. בכל מקרה הביצועים טובים יותר מכמעט כל גיר אוטומטי, הבעיה היא באופן העברת הכוח - הגיר מטלטל והוא איטי בתגובותיו. אבל כשההילוך משולב התאוצה תהיה חזקה יותר מבאוטומט מקביל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בנהיגה יומיומית רגועה פעולת הגיר בפיקאסו כמעט מושלמת.

בנהיגה אגרסבית "דוושה בריצפה" כמו שכתבי הרכב בודקים את הרכב בארץ מרגישים "טילטולים".

רוב כתבי הרכב בארץ (ולא משנה באיזה מגזין או עיתון) בוחנים את הרכב בדר"כ בתחום הסל"ד הגבוה , זה מתאים וטוב למכוניות ספורטיביות ולכל האשר לא.

שאני נוהג בפעם הראשונה ברכב אני נוהג רגוע ורק בסוף אני בוחן את הרכב בנהיגה יותר מהירה, אם מתחילים מראש בנהיגה אגרסיבית לא ניתן לבחון באיטי...

(השתתפתי יותר מפעם אחת במבחנים של אחד מהעיתונים בארץ, ובסוף המבחן הערתי על אופן הבדיקה הלקוי ע"פ דעתי).

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

אבא שלי בעל אחת כזאת הרכב באמת מעולה והגיר הרובוטי מתייחס מצויין לצריכת הדלק בהשוואה לאוטומטי ולא האוטו לא מתדרדר ואין שום פעולות וירטואזיות שצריך לבצע .((אגב מה המחיר שלה כעת אנחנו שילמנו 151.000 לא כולל אגרה צבע וכל התוספות ?)

פורסם

תחילה גילוי נאות - לפני כשבוע הזמנתי פיקאסו בגרסה הרובוטית. לאחר שאף ביצעתי נסיעת מבחן, להלן התרשמותי: הרכב בהחלט מפנק, מרווח ומאובזר. הנסיעה נוחה מאוד ובמפתיע - נמרצת למדי. לגיר הרובוטי צריך מעט הסתגלות, אבל בהשוואה לנסיון קודם עם רכבים אחרים הוא בהחלט "חלק" למדי והטלטול של הנוסעים מזערי. בחו"ל, אגב, הוא מהווה אופציה מקובלת מאוד באירופה וככל הנראה לא בכדי.

מעבר לכך, בעליות הוא מתפקד באופן משביע רצון מבחינת החזקה של הרכב מהדרדרות לאחור, במיוחד שה"הנד ברקס" הוא כפתור שניתן ללחוץ עליו והוא משתחרר לבד עם הנגיעה הראשונה בדוושת התאוצה, כך שאין סכנה של הדרדרות קדימה או אחורה.

מעבר לזה, כיום יש במלאי מעט מהדגם האוטומטי, שנהנה מ-5% הנחה במסגרת המבצע של כלל רכבי היבואן (לדעתי -בגלל ההפחתה הקרובה במס בינואר, שכן אין סיבה לתת הנחה על דגמים חדשים כמו הפיקאסו, ה-207 וכו' ואנו עוד רחוקים מסוף שנת הדגם). שימו לב שבשל העדכון בדרגות שווי השימוש, ע"מ להכניס את הפיקאסו לשווי 4 מחירו ב-1.1.2008 אמור לעמוד על 146000 ש"ח לכל היותר לעומת 158000 כיום, כך שההנחה על האוטו' כיום לא משנה משמעותית.

מעבר לכך, מנסיוני עם 307 2 ליטר של אשתי, הגיר הידוע לשמצה של פיג'ו-סיטרואן (AL4) לא יעשה לפיקאסו יותר מדי טוב - הוא איטי, מרגיז ומסרס את המנוע ונוטה להעברות ברוטאליות, במיוחד בתאוצה חזקה או בתאוטה להילוך ראשון. הפיקאסו הרובוטי מרגיש זריז יותר מה-307 האוטו' (למרות משקל גבוה יותר), צורך פחות דלק והגיר צפוי להיות אמין יותר.

בנסיבות, ברור מדוע בחרתי כפי שבחרתי. ובצבע אפור כהה עם ריפודים בהירים בפנים, הוא אפילו אלגנטי מאוד.

picasso-c4-3g.jpg

picasso-c4-4niv.jpg

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הגיר האוטומטי ב-C4 (לא הפיקאסו) לא מבריק בשום צורה. הוא יודע לעבוד, אבל מדי פעם שילוב ההילוכים ממש קופצני. זה היה כך מהיום הראשון עם הרכב.

לא יודע איך הגיר הרובוטי בפיקאסו (היום שאלתי אם הם מביאים את ה-C4 הרגילה עם גיר כזה, היינו שוקלים להחליף, אבל הם לא). הגירסה של אלפא-רומאו לגיר רובוטי מצויינת - אחרי שמתרגלים אליה העברות ההילוכים חלקות לגמרי בנסיעה רגועה (חוץ מבבוקר חורפי קר, עד שהאוטו מתחמם קצת). ה-DSG לא רלוונטי, כי יש בו גימיק שאין בגיר הרובוטי של הפיקאסו. התנסיתי בו רק בנסיעה במוניות - בחיים לא הייתי מנחש שלא מדובר בגיר אוטומטי אם לא הכיתוב "DSG" על ידית ההילוכים.

• תוכן חדש...