Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לעבור לעבוד בחברה בע"מ של אשתי.

כחלק מהעבודה אני צריך רכב (טנדר או טנדרון) לצרכי העבודה + שימוש פרטי, ויש את האופציות הבאות:

1) החברה קונה רכב. אני משתמש בו וכל הוצאותיו הן על חשבון החברה.

במקרה כזה אני משלם את שווי השימוש ברכב ולחברה ההוצאה מוכרת החל מ9,900 ק"מ הראשונים/25% מההוצאות, הגבוה מביניהם. זה מה שנפוץ בד"כ.

2) אני קונה רכב על חשבוני הפרטי, הוא על שמי ולא על שם החברה. אני מגיש לחברה את כל ההוצאות (ביטוחים, דלק, תיקונים) ומקבל עליהן החזר מהחברה - או בצורה של X קילומטרים אחזקת רכב קבועה בכל משכורת, או כנגד קבלות.

• האם באפשרות 2 ההחזר למשכורת שלי יהיה הוצאה מוכרת למעסיק ? האם רק החל מ 9,900 ק"מ ?
  • האם אצטרך באפשרות 2 לשלם שווי שימוש ברכב במשכורתי ?
  • האם כיום בעל רשיון 02 רגיל יכול להשתמש ברכב מעל 3,500 ק"ג שהוצאותיו יוכרו מהק"מ הראשון ?

נ"ב : מחיר הרכב לקנייה זניח משום שמדובר ברכב עד 20K, ולכן לא משמעותי מי קונה אותו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לאישתך יש חברה בע"מ

בד"כ יש לחברות גם רו"ח שנותן להם יעוץ בענינים שכאלה והוא ויכול לתת לך תחשיב משוער טוב יותר.

אם אתה קונה רכב מכיסך, ה-20,000 האלה יצאו ממך, ואין לך דרך לגלגל את עלות הקניה לתוך החברה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אשתי היא רואת חשבון בעצמה ואפילו MBA :roll:, אבל תחום המיסוי מאוד נרחב וסבוך ולכן רצינו להתייעץ בבעלי נסיון.

לא התכוונתי ממילא לגלגל את עלות רכישת הרכב לחברה. זו עלות זניחה (אני קונה גרוטאות...) ומה שחשוב הוא הוצאות תחזוקת הרכב, אפשרות ההכרה בהן כהוצאה מוכרת לחברה והאם העובד משלם שווי שימוש או לא.

פורסם

העובד משלם שווי שימוש בין אם קיבלת רכב מהחברה ובין אם החברה משלמת לעובד על כל הוצאותיו.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בעל רשיון מסוג B (מה שהיה 02) והוציא את הרשיון לפני 1.1.2007 (אם אני זוכר נכון את התאריך, אבל בכל מקרה זה ב2007) רשאי לנהוג עד יומו האחרון כל כלי רכב בעלי משקל כולל של עד 4000 ק"ג (תופיע הערה ברשיון, תופס רק בארץ)

פורסם

ז"א במקרה של ונדורה ארוכה או סוואנה (השוקלות מעל 3500 ק"ג) - הוצאותיה יוכרו מהק"מ הראשון ואני לא אשלם שווי שימוש בכלל (כמו על משאית) ?

פורסם

אין קשר בין מה שקובע משרד הרישוי לבין מה שמחשב מס הכנסה.

מה ש-kitt כתב לך זה שאתה יכול לנהוג ברכב עד 4 טון מבחינת רשיון הנהיגה.

לגבי מיסוי - שאל את הרו"ח.

פורסם
אני שוקל לעבור לעבוד בחברה בע"מ של אשתי.

כחלק מהעבודה אני צריך רכב (טנדר או טנדרון) לצרכי העבודה + שימוש פרטי, ויש את האופציות הבאות:

1) החברה קונה רכב. אני משתמש בו וכל הוצאותיו הן על חשבון החברה.

במקרה כזה אני משלם את שווי השימוש ברכב ולחברה ההוצאה מוכרת החל מ9,900 ק"מ הראשונים/25% מההוצאות, הגבוה מביניהם. זה מה שנפוץ בד"כ.

2) אני קונה רכב על חשבוני הפרטי, הוא על שמי ולא על שם החברה. אני מגיש לחברה את כל ההוצאות (ביטוחים, דלק, תיקונים) ומקבל עליהן החזר מהחברה - או בצורה של X קילומטרים אחזקת רכב קבועה בכל משכורת, או כנגד קבלות.

• האם באפשרות 2 ההחזר למשכורת שלי יהיה הוצאה מוכרת למעסיק ? האם רק החל מ 9,900 ק"מ ?

ההוצאה מוכרת במלואה למעסיק, כהוצאות שכר. אתה, לעומת זאת, תשלם על זה מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות וכו' כמו על כל הכנסה. צריך לחשב מה עדיף, לפי שיעור המס השולי שלך לעומת מס חברות, כמה ק"מ וכו'.

• האם אצטרך באפשרות 2 לשלם שווי שימוש ברכב במשכורתי ?

כמו שאמרתי הסכום כולו נחשב כשכר.

• האם כיום בעל רשיון 02 רגיל יכול להשתמש ברכב מעל 3,500 ק"ג שהוצאותיו יוכרו מהק"מ הראשון ?

Kitt ענה לך לגבי דרגת הרישוי. לגבי הכרה בהוצאות אז ברכב מעל 3.5 טון יש גם יתרון שאפשר לקזז עליו את המע"מ.

נ"ב : מחיר הרכב לקנייה זניח משום שמדובר ברכב עד 20K, ולכן לא משמעותי מי קונה אותו.

לפי דעתי, ברכב כל כך ישן לא שווה לך לשם אותו על שם החברה.

כל עוד תצטרך לשלם שווי שימוש ייצא לך יקר יותר מאחזקה פרטית, במיוחד ששוי השימוש הולך לעלות ...

• תוכן חדש...