Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיימת בעיה מסויימת במערכת הקרור, שאינני מצליח לשים את האצבע על הגורם לה.

הרכב הנ"ל גמא כ-210,000 ק"מ, שנת 2000 ועבר לפני כחצי שנה טיפול ראש מנוע, עקב התחממות-יתר.

במסגרת הטיפול הורכב גם תרמוסטט חדש, לא מקורי יש לציין.

אתמול הוחלף הרדיאטור באחד חדש, עקב רקבון שהתפתח לנזילה ברדיאטור הישן.

מולאו מי קרור יעודיים (G12 Plus) ביחס מהילה של 1:1.

אין בריחת קומפרסיה לעבר מערכת הקרור, או לאגן השמן.

כל צינורות המים תקינים.

הרכב אינו מתחמם בנסיעה, המאוורר נכנס לפעולה ומפסיק בזמן (נבדק עם מד טמפרטורה חיצוני).

הטמפרטורה שסביבה נעים מי הקרור לפני ואחרי פעולת המאורר נעה בין 91-95 מעלות צלסיוס.

בדקתי את הרכב מספר פעמים בעמידה, תוך נסיון לעקוב אחר התנהגות נוזל הקרור ואתאר את מה שקורה:

כאשר המנוע קר, במהלך ההתחממות לטמפ' העבודה, כאשר מגיעים למצב שבו המאוררים מאד קרובים לפעולה, והמחוג מצביע על כ-90 מעלות, מים גולשים ממכסה מיכל העיבוי דרך הפקק, ולאחר מספר שניות "נרגעים" וחוזרים למפלס התקין.

יש לציין שמפלס מי הקרור מלכתכילה נמצא בין המינימים לבין המקסימום.

חשוב לציין כי לאחר ההתחממות הראשונית, ולאחר גלישת המים, לא מתבצעת כלל גלישת מים כלל.

גם אז חום המנוע תקין, המאורר נכנס ויוצא מפעולה כרגיל ומפלס המים תקין גם כן.

הדבר גורם לאיבוד מי-קרור בשימוש קבוע ברכב, מה שאומר שמשהו אינו תקין.

מהו הגורם לבעיה המתוארת?

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

במחשבה ראשונה גם לי זה היה נראה ניקוז אויר אבל זה היה גורם גם לגלישת המים עוד פעם אחרי שהמאוורר היה נפסק והמים שוב היו מתחממים.

לכן החשד שלי הוא בתרמוסטט, שלא ממש מדוייק ומסונכרן עם פעולת המאוורר, ומכוון שציינת כי הרכבת תחליפי, כשלב ראשון הייתי מרכיב מקורי ובדק שוב.

פורסם

בוצע ניקוז אויר בצורה נכונה.

החשד שלי נוטה גם כן לתרמוסטט, שנפתח מאוחר מדי.

אך מאחר וכמות השקלים שהושקעה לאחרונה ברכב בכלל, ובמערכת הקרור בפרט, חשוב לי להיות בטוח בגורם לתקלה, לפני רכישה מיותרת.

עוד רעיונות?

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

עדיין, למרות גלישת המים בהפעלה ראשונה שהמכסה רדיאטור פתוח, זה לא מסביר מדוע הרכב מאבד מים ויתכן כי נזק נגרם לראש המנוע או לאטם שלו עקב ההתחממות.

פורסם
קיימת בעיה מסויימת במערכת הקרור, שאינני מצליח לשים את האצבע על הגורם לה.

הרכב הנ"ל גמא כ-210,000 ק"מ, שנת 2000 ועבר לפני כחצי שנה טיפול ראש מנוע, עקב התחממות-יתר.

במסגרת הטיפול הורכב גם תרמוסטט חדש, לא מקורי יש לציין.

אתמול הוחלף הרדיאטור באחד חדש, עקב רקבון שהתפתח לנזילה ברדיאטור הישן.

מולאו מי קרור יעודיים (G12 Plus) ביחס מהילה של 1:1.

אין בריחת קומפרסיה לעבר מערכת הקרור, או לאגן השמן.

כל צינורות המים תקינים.

הרכב אינו מתחמם בנסיעה, המאוורר נכנס לפעולה ומפסיק בזמן (נבדק עם מד טמפרטורה חיצוני).

הטמפרטורה שסביבה נעים מי הקרור לפני ואחרי פעולת המאורר נעה בין 91-95 מעלות צלסיוס.

בדקתי את הרכב מספר פעמים בעמידה, תוך נסיון לעקוב אחר התנהגות נוזל הקרור ואתאר את מה שקורה:

כאשר המנוע קר, במהלך ההתחממות לטמפ' העבודה, כאשר מגיעים למצב שבו המאוררים מאד קרובים לפעולה, והמחוג מצביע על כ-90 מעלות, מים גולשים ממכסה מיכל העיבוי דרך הפקק, ולאחר מספר שניות "נרגעים" וחוזרים למפלס התקין.

יש לציין שמפלס מי הקרור מלכתכילה נמצא בין המינימים לבין המקסימום.

חשוב לציין כי לאחר ההתחממות הראשונית, ולאחר גלישת המים, לא מתבצעת כלל גלישת מים כלל.

גם אז חום המנוע תקין, המאורר נכנס ויוצא מפעולה כרגיל ומפלס המים תקין גם כן.

הדבר גורם לאיבוד מי-קרור בשימוש קבוע ברכב, מה שאומר שמשהו אינו תקין.

מהו הגורם לבעיה המתוארת?

גם אצלי ברכב יש את הגלישה של המיים המתוארת (כשהפקק פתוח) , לקראת תחילת פעולת המאוור. בעיקרון הרכב לא אמור לאבד מיים בגלל זה מכיון שיש פקק שאמור לשמור על לחץ בתוך מערכת הקרור , אם הרכב מאבד מיים ואתה חושב שזה בגלל הגלישה של המיים הזאת , אז כנראה שהפקק לא תקין.

פורסם
עדיין, למרות גלישת המים בהפעלה ראשונה שהמכסה רדיאטור פתוח, זה לא מסביר מדוע הרכב מאבד מים ויתכן כי נזק נגרם לראש המנוע או לאטם שלו עקב ההתחממות.

לא הייתי ברור לחלוטין ולכן אחדד את דבריי:

תהליך איבוד המים הוא מהפקק בלבד (יש סימני מים על מיכל העיבוי, כמעט לאחר כל נסיעה).

מאחר וגלישת המים היא כאשר המאוורר כמעט ונכנס לפעולה בפעם הראשונה מאז התחממות המנוע,השאלה הנשאלת היא:

האם התהליך של גלישה של כמות מועטה של מים, כאשר הפקק פתוח, רגע לפני תחילת פעולתו של המאוורר נחשבת לתקינה?

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...