Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנטנות זה משעמם מאוד וגם לבנות אנטנה יש צורך בידע טכני וציוד של מסגר.

תגיד למרצה שלך שהרכיבים שבהם השתמשתי בפרוייקט משתמשים איתם בימינו בכול מכשיר סלולרי אבל בגירסת SMT.

טיונר טלוויזיה תמצא בכול מכשיר טלוויזיה וגם בכול כרטיס ל-PC הכולל אפשרות לקליטת שידורים.

עזוב אותך מתאוריה :-) תלמד הרבה ולא תדע כמה רגלים יש למסנן קירמי אחרי שתגמור את הפרוייקט.

מצורפת תמונה של האנטנה שלי..

123 006 (Custom).jpg

J-Pole-2 (Custom).jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

את המעגל המודפס (דו צדדי עם ציפוי קדחים) ניתן להזמין במחיר של 50 אירו.

עלות משוערת נכון להיום כ-1500 שקלים.

מזה המחיר המשוגע הזה?:shock:

המלצה שלי: אם אתה הולך להרכיב מעגל חשמלי כלשהו, ואתה רוצה לסדר את זה יפה על פלטה.

קנה בכל חנות אלק' חתיכה מרובעת או כל מידה אחרת של פלסטיק מצופה נחושת דו צדדי. (אולי יש לזה שם מיוחד לא יודע)

שרטט לך על דף נייר את הגודל של הפלסטיק הזה, תמקם את הרכיבים שאתה צריך על מנת להרכיב את המעגל.

לאחר מכן, שרטט באמצעות עיפרון, בצורה הכי קצרה וטובה שיכולה להיות את החיבורים בין הרכיבים.

את השירטוט שעשית, בצע בעזרת לק לציפורניים (אדום יתאים) על הפלסטיק הזה.

אחרי שהלק מתייבש (יום בערך יהיה טוב) תכניס את כל הפלסטיק בשלמותו לתוך חומצה, לא זוכר במה השתמשתי, לאחר יום יום וחצי..כל הנחושת תאכל,תירד, וישאר רק הלק, ומתחתיו פסי נחושת. מזל טוב זה הסכמה שלך.

עשיתי את זה כיתה ז', בניתי קוד בעל 4 ספרות עם מספרים מ0-9. נראה מאוד טוב, ואם אתה עם ידיים טובות אז יצא ממש יפה ומסודר. בהצלחה.

פורסם

המחיר עבור המעגל המודפס בלבד 50 אירו סה"כ עלות כול הפרוייקט 1500 שקלים.

אתה יודע כמה עולה להזמין מעגל מודפס בודד דו-צדדי עם ציפוי קדחים והדפסת משי בשני הצדדים ?

בארץ לא תשיג לומ בנייה הנקרא STRIPBOARD דו-צדדי וגם לא לוח נחושת דו-צדדי בחנויות האלקטרוניקה.

מעגלי RF במיוחד בתחום ה-UHF לא בוניים על לוח בנייה אלה רק על מעגל מודפס עם משטח ארקה. למה ? אתה חייב סיכוך טוב וארקה מצויינת אחרת כול רכיב RF כמו מתנד או טרנזיסטור RF שלא מסוכך היטב יגרום לך לרעשים וטעויות במדידות שלא תדע מאיפה זה בא לך.

אם אתה מחפש שיטה קלה לבנייה מעגלי RF נסיונים אני ממליץ על השיטה הנקראת Ugly. השיטה מהירה ויש לך משטח ארקה גדול ונוח לעבודה.

ראה צילום של השיטה.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם
עשיתי את זה כיתה ז', בניתי קוד בעל 4 ספרות עם מספרים מ0-9. נראה מאוד טוב, ואם אתה עם ידיים טובות אז יצא ממש יפה ומסודר. בהצלחה.

אתה מציע לו את זה בתור פרוייקט סיום תואר בהנדסת חשמל באוניברסיטה....? :shock:

פורסם
אתה מציע לו את זה בתור פרוייקט סיום תואר בהנדסת חשמל באוניברסיטה....? :shock:

אשכרה סטלן. זה נראה לך פה מעבדה לילדים חובבי אלקטרוניקה?

זה העולם האמיתי פה.

להלן תצלום ע"י מיקרוסקופ של חלק מזערי ממעגל פרוייקט הגמר שלי. (מבוסס מיקרוסטריפ)

בלי מיקרוסקופ, פשוט לא ניתן לראות אותו !

גודל כל המעגל יותר קטן מציפורן הזרת.

בשביל לבנות את המעגל הזה היה צריך , מלבד תכנון הרכיבים מאפס (קבלים, סלילים ונגדים מודפסים) כולל בחירת החומר מהם יהיו עשויים ומימדיהם ,ביצוע סימולציות אינסופיות, עריכה וכו',

היה צורך בלא מעט מעט תהליכים כימיים. למעשה ייצרנו את המעגל בארה"ב והעלות שלו היתה כמה אלפי דולרים ליחידה.

מה שאתם רואים שם דרך אגב, זהו סליל ספיראלי שאני תכננתי. הוא המקביל בRF בתדרי המיקרוגל של סליל רגיל באלקטרוניקה רגילה. הריבוע השחור הינה דיודה אשר חוברה אליו באמצעות בנד, וכל זאת בהדבקה מיוחדת (אין מלחם שיכול להלחים כזה גודל מיקרוסקופי)

הלוואי שהייתי יכול להראות לכם את כל המעגל כדי שתבינו כמה הוא קטן :)

אז מה אתה אומר נמו ? לרוץ לחנות האלקטרוניקה ולקנות קיט של 7SEG?

PIC00124.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

את ההבדל אני יודע.

אבל את רמת הפרויקט הגמר של המנדסים הללו אני לא יודע!

הצעתי רעיון, כדי לחסוך לבן אדם כסף.

לא ידעתי שהרכיבים שלו צריכים משטח מיוחד עם סיכוך טוב.

עם אתה מתכוון להמשיך ולחפור את הנושא- אני לא מתכוון להמשיך לענות לך.

רק ניסיתי להציע רעיון.

• תוכן חדש...