Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני אמור לבחור ממש בימים אלו פרוייקט גמר , חשבתי ללכת על תחום של מיקרוגלים ו RF , וגם לשלב נושא של DSP , השאלה היא איך אני משלב ביניהם?

יש למישהו רעיון מעניין לשילוב?

האם יש ברשת מאגרי מידע שמכילים בתוכם פרוייקטים או נושאים של פרוייקטים מעניינים?

אני רוצה לבוא עם רעיון בסיסי לפני שאני ניגש למרצים.

עזרתכם המהירה תתקבל בתודה רבה!.

שבת שלום.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אני עשיתי פרוייקט גמר בתעשיה בתחום הRF (מיקרוגל)

מה שקרה אצלנו (באוני' ת"א) זה שהיו פרוייקטים שהיו באוניברסיטה והאוניברסיטה הציעה

והיו פרוייקטים של האוניברסיטה בשיתוף עם התעשיה, ואז מה שאתה עושה זה בוחר מתוך רשימת פרוייקטים את הפרוייקט שמתאים לך - על בסיס כל הקודם זוכה.

מכיוון שאני רציתי לעשות פרוייקט בתחום הRF , פניתי למספר חברות בתעשיה וביררתי האם הן מעוניינות לבצע פרוייקט יחד עם האוני' .

בסופו של דבר מצאתי חברה מוכרת ורצינית בתעשיה הביטחונית שמאוד התלהבה מהרעיון , ועשיתי אצלם את הפרוייקט.

בקשר לשילוב : לא קופץ לי משהו לראש, אלו תחומים די רחוקים אחד מהשני, אני מניח שאם באמת אונסים את הפרוייקט אפשר לגרום לשניהם להשתלב.

בכל מקרה, אני ממליץ לך ללכת על פרוייקט בתחום אחד, על מנת שלא תסתבך חס וחלילה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה רבה על התגובה אייל,

אני יודע ששני התחומים די רחוקים זה מזה, אך אני עושה את הפרוייקט עם שותף נוסף, והוא די מתעקש משום מה על DSP.

זה לא כ"כ מפריע לי, אבל אני דווקא מעוניין ב RF , ולכן רציתי לקבל רעיונות לשילוב של השניים.

אפשר לשאול על מה בערך היה הפרוייקט שלך? (רק מה שניתן לספר)

האם במסגרת החיפושים שלך מצאת מאגר כלשהו שכלל רעיונות או דוגמאות לפרוייקטים?

האם פנית אקראית לחברות? או שיש לחלק מהחברות פרוייקטים מוכנים שהן מציעות ומעוניינות שיעבדו עליהם?

האם ביצעת את הפרוייקט לבד או עם שותף?

תודה רבה!

פורסם

לצערי ביצעתי לבד, כי אף אחד מהחברים שלי לא היה מוכן לשמוע על RF.

הפרוייקט כלל מחקר פיזיקלי , תכנון וייצור של מעגל נשלט מחשב לתחום המיקרוגל שאני לא אפרט מה עושה,ואשר ענה על צורך מהותי בתחום אשר לא היה לו מענה ראוי עד אז.

כמובן שהרוויזיה הראשונה שעשיתי לא תצא לשוק כמוצר כי היא לא היתה מושלמת , אבל כנראה שהרוויזיה השניה תצליח בגדול (אותה כבר יעשה מישהו אחר)

הפרוייקט היה קשה מדי , ועבדתי עליו מעל שנה. למעשה סיימתי אותו דיי הרבה זמן אחרי סיום התואר.

העבודה על הפרוייקט זרמה יחסית בסדר, אבל הקטע בו הצטערתי שלא היה לי שותף הוא כל הסידורים, כתיבת הספר,

הדפסת פוסטר וכל המנהלה מסביב שגזלה ממני זמן רב. (בסוף הפרוייקט הייתי חוזר מהעבודה בשעה 20:00, יושב על הספר פרוייקט עד 5 לפנות בוקר , קם לעבודה ב7 וחוזר חלילה במשך חודש)

בכל מקרה, אם אתה לא עושה את הפרוייקט בתעשיה, קח פרוייקט כמה שיותר קל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מסכים לגמרי עם אייל.

המקרה שלו די דומה לשלי - אני עובד בחברה בטחונית עוד מהשנה השלישית באוני'. השילוב של פרוייקט בתוך החברה היה מתבקש, למרות שלא תמיד הכי קל.

מניסיוני עם רכז הפרוייקטים באוני' תל אביב, הם מתרשמים מאוד מהשילוב הנ"ל. הבעיה היא שלא לכל אחד יש את הפריבילגיה למצוא מקום מחוץ לאוני' ולבנות פרוייקט.

לעצם העניין, פרוייקט שמשלב בין RF ל-DSP מכוון אותך לתקשורת דיגיטלית והתרכזות בחסינות לרעש או שיטות איפנון חדשות שמהוות שיפור כלשהו ברוחב הסרט או בקצבים או בחסינות, אולי גם תוך כדי דחיסות וידאו אבל זהו נושא גדול ומורכב ולא הייתי מציע לך לבנות פרוייקט כל כך קשה.

אגב, את הפרוייקט עצמו אתה לא תמיד צריך לבנות באופן חומרתי כלים כגון MATLAB ו-C יכולים להוות פרוייקט חומרה-תוכנה מספיק כדי לקבל ציון טוב בפרוייקט גמר.

פורסם

עמית שלום,

אני אינני מהנדס אלקטרוניקה ואינני יודע מה הדרישות והיכולות שלך בתחום המעשי כלומר בנייה של מעגלי RF.

אבל יש לי רעיון בסיסי ביותר עבורך, בתור חובב רדיו בניתי מקלט אנלוגי ללא עיבוד שמע או אותות RF בצורה דיגטאלית לתחום של 47-890 MHZ שיטות איפנון AM/FM, המקלט יחסית דיי יישן ומבוסס על סופרהטרודיין וכפול וטיונר של טלוויזיה שפירקתי מטלוויזיה ישנה, בשלב מסויים תכננתי ובניתי מד-תדר ומגבר שמע נוסף למקלט.

ניתן לשנות או להוסיף למקלט טכנולוגיות חדשות כמו, שימוש בטיונר דיגטאלי, עיבוד שמע כמו שקיים במכשירי קשר מודרניים ושינוי התדר בעזרת תוכנה שרצה על PC ומתקשרת בפורמט I2C של פיליפס.

לפני מספר שנים העברתי הרצאה על המקלט באגודת חובבי הרדיו בישראל, את ההרצאה בפורמט PDF המאוחסנת על שרת האגודה ותוכל להוריד מהקישור המצורף, במידה ותרצה את הקובץ המקורי בפורמט פאורפוינט השוקל 20MB אוכל לשלוח לך.

http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/vhf-uhf-receiver.pdf

את ההרצאה באגודה עזר לי להעביר אינג' משה אינגר (4Z1PF) שהינו מומחה בתחום ה-RF ולכן הוספתי את שמו בפתיח.

איזה כייף לי :)

פורסם
מסכים לגמרי עם אייל.

המקרה שלו די דומה לשלי - אני עובד בחברה בטחונית עוד מהשנה השלישית באוני'. השילוב של פרוייקט בתוך החברה היה מתבקש, למרות שלא תמיד הכי קל.

מניסיוני עם רכז הפרוייקטים באוני' תל אביב, הם מתרשמים מאוד מהשילוב הנ"ל. הבעיה היא שלא לכל אחד יש את הפריבילגיה למצוא מקום מחוץ לאוני' ולבנות פרוייקט.

לעצם העניין, פרוייקט שמשלב בין RF ל-DSP מכוון אותך לתקשורת דיגיטלית והתרכזות בחסינות לרעש או שיטות איפנון חדשות שמהוות שיפור כלשהו ברוחב הסרט או בקצבים או בחסינות, אולי גם תוך כדי דחיסות וידאו אבל זהו נושא גדול ומורכב ולא הייתי מציע לך לבנות פרוייקט כל כך קשה.

אגב, את הפרוייקט עצמו אתה לא תמיד צריך לבנות באופן חומרתי כלים כגון MATLAB ו-C יכולים להוות פרוייקט חומרה-תוכנה מספיק כדי לקבל ציון טוב בפרוייקט גמר.

אצלי הקושי היה יותר גדול, מכיוון שעשיתי את הפרוייקט בחברה אחת , עבדתי בחברה אחרת , והייתי גם צריך יחד עם כל זה לבוא ללימודים, להקדיש זמן לעבודה ולמידה למבחנים וכו'...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה רבה לכולכם,

מרק קראתי את הפרוייקט שלך וזה נראה מאד מעניין,

כמה זמן לקח לך לבנות את המקלט?

כמה בערך עלו לך הרכיבים, ואיפה בנית אותו?

אייל ו V6, אני עדיין לא מבין מדוע כדאי לבחור פרוייקט קל ככל שניתן, האם זה לא חלק משמעותי בתואר שכדאי שתהיה בו מעט פרקטיקה להמשך? אפילו אם זה מתבצע במאטלאב או ADS וכו'.

כרגע עדיין נראה לי די מסובך לשלב DSP עם RF, אני מקווה שיהיה ניתן לבצע את זה, אם לא אני אהיה בבעיה עם השותף.

תודה רבה.

פורסם

עמית, את הפרוייקט בניתי בביתי והזמן שלקח לי לבנות הוא יחסית ארוך מכיוון שתחביב לא נמדד בעלות/תועלת. לבנות את המעגל לאחר שיש בידך את כול רכיבי ה-RF והזיווד והמעגל המודפס הינו בסביבות שבוע ימים ברגוע :-).

אין צורך לבצע כמעט שום כיול או מדידות מיוחדות לאחר סיום הבנייה.

את רכיבי ה-RF מסננים קירמיים/מעגלים משולבים/דיודות זנר מקוזזת טמפ' הזמנתי מחו"ל (שולחים לך את החלקים במעטפה), רכיבים סטנדרטים רכשתי בת"א.

חלק מהרכיבים יש לי מכיוון שכול מעגל משולב וטנרזיסטור שהזמנתי מחו"ל הזמנתי בכמות כפולה מכיוון שהמשלוח יחסית יקר ובמידה ואחד החלקים נשרף אז יש ספייר.

את המעגל המודפס (דו צדדי עם ציפוי קדחים) ניתן להזמין במחיר של 50 אירו.

עלות משוערת נכון להיום כ-1500 שקלים.

שכחתי...צריך לבנות גם 2-3 אנטנות בכדי לקלוט בצורה סבירה בתחום רחב של תדרים 50-860 מגה-הרץ לדוגמא:

בכדי להאזין לתדרים אנלוגיים של חברת פלאפון והמשטרה (אסור להאזין לתדרים אלה) יש צורך לבנות אנטנה שוט בעלת אורך גל מתאים.

לתדרי הטלפונים האלחוטיים יש לבנות אנטנה (דיפול) באורך כללי של מספר מטרים בכדי לקלוט אותות חלשים.

אם תרצה תמונות של האנטנות אשמח לשלוח לך או צרף אותם לאשכול.

גם בזה אני יכול לעזור לך כי בניתי כמה אנטנות.

בקיצור אחרי פרוייקט כזה תהייה מומחה ל-RF ברמה המעשית זה בטוח !

פורסם

דגם של מכ"מ לגילוי אדם? זה מוצר שקיים כבר אבל אתה יכול לבנות אותו..

מקמ"ש עם מעבד דופלר... לא צריך לההיות כזה מסובך, משהו בלי מסננים מטורפים...

כרגע כלום =[

פורסם
שלום,

אני אמור לבחור ממש בימים אלו פרוייקט גמר , חשבתי ללכת על תחום של מיקרוגלים ו RF , וגם לשלב נושא של DSP , השאלה היא איך אני משלב ביניהם?

יש למישהו רעיון מעניין לשילוב?

האם יש ברשת מאגרי מידע שמכילים בתוכם פרוייקטים או נושאים של פרוייקטים מעניינים?

אני רוצה לבוא עם רעיון בסיסי לפני שאני ניגש למרצים.

עזרתכם המהירה תתקבל בתודה רבה!.

שבת שלום.

למרות שפרויקט כזה יכול להיות בסיס מצויין להכרות עם תכנון RF, Board Design ועיבוד אות דיגטלי אני לא ממליץ לך ללכת על פרויקט משולב כזה כפרויקט גמר. פשוט משום בסופו של דבר תמצא את עצמך משקיע יותר ב-RF ע"ח ה-DSP או להיפך.

אם בכל זאת אתה מתעקש, נסה לגבש רעיון לפרויקט שמשלב מקטע RF ורכיב DDS - Direct Digital Synthesis.

מקטע ה-RF צריך להיות בגישת "Connectorized" - כלומר כמה שפחות תכן מעגלים בעצמך (בייחוד סינתיסייזר ומיקסר), והתבססות על רכיבים מוכנים.

ברכיב ה-DDS תתרכז רוב "החוכמה" בפרויקט שלך.

לדוגמה: ל"א - שילוב של מקלט רחב סרט שמבצע עיבוד דיגיטלי ו"מחליט" האם לחסום אות עם מאפיינים נדרשים. גם לסלולאר בטוח יימצאו יישומים רבים (יהיה לך גם קל יותר למצוא מנחה בתעשיה לפרויקט מהתחום).

קח בחשבון שפרויקט כזה קשה בד"כ להוציא לפועל תחת מימון האוניברסיטה, הרכיבים יקרים ולפקולטה אין בד"כ מספיק תקציב. אם מצאת חברה מאמצת, לך על זה!

פורסם

מרק אני אשמח אם תצרף תמונות ומידע על האנטנות!

זה נשמע מאד מעניין, האמת שיש לנו כמה הצעות לפרוייקט אנטנות, אבל זה בעיקר לגבי ביטול אונות צד וחישובים מתמטיים כאלו ואחרים, אני לא בטוח שמדובר על בניית אנטנות.

מהיכן אתה משיג מידע לגבי בניית האנטנות?

mormaish תוכל לפרט קצת יותר למה התכוונת? מקמ"ש ייתכן וניתן לבצוע, אני לא בטוח באיזו רמה מעשית.

Taliko תודה גם לך,

מה שהצעת נשמע מאד מעניין, אבל בהחלט נשמע גם מסובך ומורכב, אני אנסה להציע את הכיוון למרצה שאיתו אפגש, אולי ניתן לבצע זאת באמצעות סימולציות ולחסוך.

תודה רבה לכולכם אתם עוזרים לי מאד.

פורסם

עמית, ספרות טכנית בשפה האנגלית בנושא אנטנות לכול תחום של תדרים החל מתדרים נמוכים מאוד קילוהרצים בודדים ועד לתדרים בתחום SHF אין לי בעיה לספק לך חומר בנושא.

כמו כן באינטרנט יש שפע של מידע בנושא בניית אנטנות אבל הייתי לוקח את הפרוייקטים שנמצאים ברחבי הרשת בערבון מוגבל.

אתה מוזמן ביום ה' הקרוב להרצאה באגודת חובבי הרדיו בישראל כאורח שלי (צור איתי קשר במידה ואתה חפץ לבוא) בנושא אנטנות לקליטת לוויני תקשורת על קצה המזלג.

פורסם

מרק תודה רבה על ההזמנה, אתה בחור תותח!,, אבל האמת שיום חמישי מאד לחוץ אצלי הסמסטר... תודה בכל אופן!

בקשר לפרוייקט- נפגשתי עם מרצה מומחה ל RF הוא הציע כמה דברים מעניינים, שברובם קשורים לכל מיני מחקרים ופטנטים שהוא חשב עליהם, יש אפילו פרוייקט של בניית אנטנת ultra wide band של מכר שלו מהתעשיה וזה אמור לעזור להם לשפר את הקיים בהתאם לדרישות שקיימות כרגע, הבעיה שהבנתי שזו עבודה קצת משעממת, וקשורה יותר לאמנות עם סימולציה מאשר לידע ולחישובים מעשיים.

יש לי כמה רכיבים כהצעות ,שאת אחד מהם אני כנראה אבחר, זה נראה מעניין, אני אעדכן אם זה מעניין מישהו.

מרק שאלתי אותו גם לגבי המקלט, הוא אמר שזה מאד נחמד ויתן ידע, אבל הוא רוצה להתמקד במחקר ובחדשנות של רכיבים, אולי אני אבנה את זה בעצמי בלי קשר לפרוייקט כשאהיה יותר פנוי, אני כבר אדע למי לפנות:wink:

אנשים טובים,תודה רבה לכולכם.

• תוכן חדש...