Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

אני מחפש רכב בתקציב דל....:| כלומר אלפים ספורים.

בנקודה זו הייתי רוצה לשאול - האם שווה למתוח את התקציב ולקנות שנתון גבוה יותר מאשר (93-94) ובכך להיחנק, או להעדיף רכב משנתון כזה ולהשקיע בו קצת.

חשבתי על פיאט אונו / פג'ו 205 , איזור הנסיעות הוא חיפה, (דהיינו עליות) ולעיתים בינעירוני רחוק... הצעות נוספות או המלצות?

שאלה 1:

המחשבה כרגע היא לכיוון אונו 1.4 ל', השיקול הוא עלויות חלפים ואחזקה שוטפת. השיקול לגבי 1.4 ל' הוא בגלל העליות והבינעירוני. האם זה השיקול נכון או שכדאי וניתן להסתפק ב - 1.1 FIRE ?

שאלה 2:

עד שנת 1993 היה קרבורטור, משנת 1994 עברו להזרקת דלק חד נקודתית. מה עדיף? מה חסכוני יותר? מה זול יותר לאחזקה. לסיכום - האם להעדיף שנתון 94 או להתספק בשנתון 93.

שאלה 3:

מעיון קצר במה שיש בשוק ראיתי שיש מבחר רב, בשלל מחירים וידיים.

ראיתי שתי אונו שונות ואני מעוניין בחוות דעתכם ועזרה בשיקולים שצריכים להיות ברכישה כזו.

אונו מספר 1 (:lol:) היא שנת 1993, יד שלישית, במחיר 6000 ש"ח, מזגן לא עובד וחימום לא עובד (לא ידוע מקור התקלה לבעל הרכב, לדבריו זה משהו שקרה עכשיו ולא תיקן עדיין), 150000 ק"מ, מנוע 1.4 ל' ידנית, מוצהר שללא תאונות וכו' וכו', הסתכלתי בפנים בחוץ ואכן שמורה.

אונו מספר 2 היא שנת 1994, יד ראשונה, במחיר 9000 ש"ח (!!) גמיש, אימובלייזר, וטוענים כי שמורה וכו' וכו'.

אלו שתי דוגמאות, קצת שונות, ועדיין קשה לי להחליט על כיוון. מצד אחד האונו הראשונה במחיר אטרקטיבי (ומשום מה עדיין מעל המחירון שהוא 5400 ש"ח) עם נתוני פתיחה נחמדים אך תקלת מזגן ממקור לא ידוע (אולי רצינית ואולי סתם משהו קטן) ומצד שני האונו השנייה היא יד ראשונה (עם סיכוי שהיא שמורה ומושגחת) אך במחיר מופקע (הגם שנאמר שגמיש, המחירון הוא 6400, הגמישות הכי גבוהה לא תגיע לסף המחירון אפילו, לפני בדיקה) - ויד ראשונה יש יותר בטחון.

מעבר לכך שיש בינהן הבדל כמו ששאלתי בשאלה 2 - אחת היא קרבורטור והשניה הזרקה - גם כאן אני לא יודע מה להכריע.

לסיכום, בינתיים, אשמח לעזרה ולתשובות, וגם להכוונה כללית בקשר לקנייה.

תודה מראש,

מצטער על המבול.......:oops:

פורסם

השניה עדיפה,רק על סמך הנתונים שרשמת ובהנחה רצינית מהמחיר, כמובן.

מערכת הזרקה באונו היא מערכת חד נקודתית פרימיטיבית ואין איתה הרבה בעיות.

מערכת הצתה עם בקר דיגיפלקס משותפת לדגמי 93 ו 94.

אין הבדל בצריכת דלק בין הזרקה לקרבורטור במקרה זה.

ביצועים - כשהמכוניות האלו היו חדשות, היה יתרון מסויים למנוע עם קרבורטור.

מכלולים נוספים יקרים יחסית שקיימים במודל 94 ולא קיימים במודל 93 - חיישן למבדה, ממיר קטליטי, משאבת דלק חשמלית במיכל, וכמובן מחשב הזרקה.

אם כל שאר המשתנים זהים, מודל 93 זול יותר לאחזקה.

מנוע 1.1 נחשב בזמנו אמין יותר ממנוע 1.4, ושוב, כשהמכוניות האלו היו חדשות, סיפק לרכב ביצועים טובים, גם בעליות. ל 1.4 בכלל היו ביצועים מצוינים - 11 שניות ל 100 ו 175 קמ"ש.

אם הייתי הולך היום לקנות אונו, הייתי מתמקד בדגם הבא :

שנת 1993, 1.1, בלי שום איבזור חשמלי כמו חלונות ונעילה, שהותקן בארץ, ובלי מזגן (לא עם מזגן קיים לא תקין, אלא רכב שלא הותקן בו מזגן מעולם). צבע לבן בלבד, כל שאר הצבעים נשרפים ודוהים בשמש.

מקווה שעזרתי קצת, בהצלחה.

פורסם
השניה עדיפה,רק על סמך הנתונים שרשמת ובהנחה רצינית מהמחיר, כמובן.

מערכת הזרקה באונו היא מערכת חד נקודתית פרימיטיבית ואין איתה הרבה בעיות.

מערכת הצתה עם בקר דיגיפלקס משותפת לדגמי 93 ו 94.

אין הבדל בצריכת דלק בין הזרקה לקרבורטור במקרה זה.

ביצועים - כשהמכוניות האלו היו חדשות, היה יתרון מסויים למנוע עם קרבורטור.

מכלולים נוספים יקרים יחסית שקיימים במודל 94 ולא קיימים במודל 93 - חיישן למבדה, ממיר קטליטי, משאבת דלק חשמלית במיכל, וכמובן מחשב הזרקה.

אם כל שאר המשתנים זהים, מודל 93 זול יותר לאחזקה.

מנוע 1.1 נחשב בזמנו אמין יותר ממנוע 1.4, ושוב, כשהמכוניות האלו היו חדשות, סיפק לרכב ביצועים טובים, גם בעליות. ל 1.4 בכלל היו ביצועים מצוינים - 11 שניות ל 100 ו 175 קמ"ש.

אם הייתי הולך היום לקנות אונו, הייתי מתמקד בדגם הבא :

שנת 1993, 1.1, בלי שום איבזור חשמלי כמו חלונות ונעילה, שהותקן בארץ, ובלי מזגן (לא עם מזגן קיים לא תקין, אלא רכב שלא הותקן בו מזגן מעולם). צבע לבן בלבד, כל שאר הצבעים נשרפים ודוהים בשמש.

מקווה שעזרתי קצת, בהצלחה.

תודה רבה על התגובה !!!

ועכשיו לשאלות,

האם לקחת בחשבון כשאמרת 1.1 שדיברתי על חיפה ועל בינעירוני מידי פעם?

ולעניין השתיים שכתבתי - אתה המלצת בסוף על 93 ומצד שני אמרת שכדאי דווקא את האונו השנייה שנת 1994, אז קצת התבלבלתי מה כדאי., עדיף קרבורטור כדי לחסוך עלויות? העסק של ההזרקה נשמע אולי בעייתי מבחינת עלויות אחזקה, או שאני טועה?

תודה ואני אשמח לעוד עזרה.

פורסם

בין שתי המכוניות שרשמת, 94 עדיפה, כי רק על סמך מה שכתוב במודעה היא נראית יותר שמורה.

פרט לכך, לדעתי, בתקציב של כמה אלפי שקלים, דגם עם קרבורטור עדיף.

לגבי הביצועים - נהגתי בחיפה על אונו 1.1 מודל 92 בשנת 1995 בערך. היא הייתה אז במצב חדש למידי, ולא הייתה שום בעיית ביצועים.

אל תשכח, שיש היום מכוניות עם גיר אוטומטי, הגה כוח, ומשקל של כ 1000 קילו עם אותם 60 כ"ס. אונו שוקלת כ 750 קילו בלבד.

אבל, כל זה לא תקף, כשמדובר במכוניות כל כך ישנות, כי הבדלים בין בין שתי מכוניות זהות לאחר 15 שנה על הכביש יכולים להיות עצומים. אתה צריך לנהוג במכונית, שאתה עומד לרכוש, ולהרגיש בעצמך, אם היא חזקה מספיק בשבילך או לא.

דוגמא מהחיים - יש לי חיפושית 1200 עם 34 כ"ס.

לאמא שלי הייתה עד לא מזמן סובארו 1600 עם 76 כ"ס.

שתי המכוניות שוקלות בערך אותו דבר.

החיפושית האיצה מהר משמעותית מהסובארו, עד למהירות 100 קמ"ש.

זה ממחיש, עד כמה הבדלי תחזוקה יכולים להיות משמעותיים.

פורסם

שוב תודה.

הבנתי לגבי הקרבורטור, אם כך, לא כדאי להסתפק ב-93 שהצעתי (שהיתה שמורה אגב) למעט תקלת המזגן (עד כמה זה קריטי? מה טווח המחירים שיכולה לנוע תקלה כזו) ?

אני אשמח לעזרה בשאלות שכדאי לשאול בטלפון על מנת לסנן מכוניות, וכמו כן מה כדאי לבדוק כשאשר ניגשים לראות את הרכב.

כמובן שאני אעשה בדיקה בסופו של דבר, אבל עדיין, לא לוקחים כל רכב לבדיקה.

אם כבר בדיקה - מה הנוהג כיום לגבי עלות הבדיקה (איך החלוקה אם בכלל)? ולגבי קיזוזים לאחר בדיקה - מה נהוג להוריד? מה נתון למשא ומתן?

וגם - מהם ה- NO הגדולים שאם בבדיקה יוצא אז לרדת מהרכב ? (מלבד כמובן אם כתוב המנוע גמור, אני מתכוון לדברים קצת יותר סמויים...)

תודה

פורסם

לא בטוח שיש הרבה טעם לקחת לבדיקה,שעלותה כ 10% ממחיר המכונית,מכונית ישנה למדי,שסביר להניח שתוצאות טובות לא תקבל.

אם יש לך מכונאי שאתה סומך עליו ומבין עיניין,כמו גם פחח טוב שיוכל לתת לך חוות דעת על מצב השילדה וכולי,זה עדיף,ובאותה הזדמנות תקבל גם הערכה על ההשקעה הנידרשת ברכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...