Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוך מ 2 ל 4 או מ 3 ל 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא ידעתי בדיוק לאיזה פורום לשייך את השאלה, אם היא לא מתאימה, אנא העבירו אותה.

האם אפשר להעביר מהילוך 2 להילוך 4? או מהילוך 3 להילוך 5? כלומר, לדלג על הילוך - למשוך הילוך אחד, ולקפוץ ישר להילוך אחד קדימה..?

האם אפשרי לעשות כזה דבר?

איתי.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טכנית, אפשרית כמו הרבה דברים בחיים "אין דבר העומד בפני הרצון" .

אך לאורך זמן אתה מזיק לרכב וזה לא ממש בריא לעשות את זה:

תחשוב, שאם אתה מעביר מ- 2 ל-4 אתה בעצם מדלג על הילוך שלישי ולא מחליף בזמן - מושך את ההילוך,מאמץ את המנוע וגורם לו נזק. כנ"ל הורדת הילוכים.

ההילוכים ברכב לפחות כפי שאני למדתי בשיעורי נהיגה הם בהתאמה למהירות הרכב כאשר בד"כ כל 20 קמ"ש במנוע בנזין לפחות מחליפים הילוך (20- שני,40- שלישי,60-רביעי 80 והלאה -הילוך חמישי).

מעבר לכך,נהיגה בהילוך הנכון גם חסכונית בדלק .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

התיבת הילוכים בנויה ככה שהילוך הסרק (הניו טראל ) הוא נקודת בסיס תחנת הביניים , יש לך עוד 5 תחנות לא כולל תחנת הריוורס.

לכל תחנה יש את המהירות שלה , בנהיגה רגילה כמו שהבחור מעליי ציין 20 40 וכו ובנהיגה מהירה אינטנסיבית אתה כבר לא מסתכל על מחוג המהירות אלה פוזל עם העיניים קצת לצד ושם יתגלה לעינייך מחוג הסלד (אתה רוצה נהיגה מהירה 3000-4000 סלד זה אחלה בשביל רוב המכוניות הרגילות (1600 סמק) וכמובן שיש פה חברי פורום שבלי עין הרע יש להם מכוניות שאפשר להגיע איתם עד ל8000 סלד .

בכל מקרה בלי לסטות מהנושא אין טעם להקפיץ הילוכים נסעתה על הילוך שני ונתתה קיק רציתה לבצע עקיפה מהירה על הכביש הגעתה עם הילוך שני ל80 למשל והוא כבר ממש מאחוריך אז כן אתה יכול להכניס לניו טראל ומשם להילוך חמישי כלום לא יקרה לרכב בפעולה הזאת אך למשוך הילוכים על בסיס יומי ובכל נסיעה רגילה זה לא בריא למנוע זה מאמץ אותו ועם הזמן זה גם גורם שחיקה יותר מנסיעה רגילה

פורסם

כפי שנאמר מעלי , אם מידי פעם בזמן האצה חזקה שאתה מושך הילוך ו"מדלג" אין עם זה בעיה

כנ"ל בבלימת חירום שאתה מגיע לרמזור שמתחלף פתאום, אפשר להוריד מ5 ל3 ול2 וכו... על מנת להמנע מתאונה,

אולם בשגרה מומלץ לא למשוך את ההילוכים אלא להעביר כפי שנאמר לך,

באופן כללי אם אתה בירידה אתה גם כן יכול לדלג או להעביר הילוך מוקדם יותר ולתת לרכב לשוט...

אבל תמיד תיסע שהרכב בהילוך ולעולם לא בניוטרל גם כי זה לא חוקי ובעיקר מסוכן מאוד!

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם
כפי שנאמר מעלי , אם מידי פעם בזמן האצה חזקה שאתה מושך הילוך ו"מדלג" אין עם זה בעיה

כנ"ל בבלימת חירום שאתה מגיע לרמזור שמתחלף פתאום, אפשר להוריד מ5 ל3 ול2 וכו... על מנת להמנע מתאונה,

אולם בשגרה מומלץ לא למשוך את ההילוכים אלא להעביר כפי שנאמר לך,

באופן כללי אם אתה בירידה אתה גם כן יכול לדלג או להעביר הילוך מוקדם יותר ולתת לרכב לשוט...

אבל תמיד תיסע שהרכב בהילוך ולעולם לא בניוטרל גם כי זה לא חוקי?!?!?!? ובעיקר מסוכן מאוד!

לא רעיון טוב,זה ידוע....אבל לא חוקי?????ממתי?

Shift happens!:roll:

פורסם

כמה שטויות רצות פה...

20 40 60, מה בכל רכב יש את אותם יחסי ההעברה?

אם יש לך רשיון, אתה תסתדר לבד תוך כמה חודשים.

כעקרון - מבחינה טכנית אין שום בעיה לדלג על היכלוים, למשל - לחצת קצת ואז ראית שוטר - אין בעיה שתעלה משלישי ל5.

חסכוני בדלק זה לא, בלאי למנוע? שטויות, כאן זה פורום רכב - אנחנו מרשים לעלות מעל 3500 סל"ד :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כנ"ל בבלימת חירום שאתה מגיע לרמזור שמתחלף פתאום, אפשר להוריד מ5 ל3 ול2 וכו... על מנת להמנע מתאונה, אולם בשגרה מומלץ לא למשוך את ההילוכים אלא להעביר כפי שנאמר לך.

טוב שלא מלמדים פה נהיגה בהתכתבות.

אם נהג נקלע למצב בו עליו לבלום בלימת חירום, הדבר האחרון שיש להתעסק בו הוא תיבת ההילוכים!

בבלימת חירום יש להתרכז במציאת נתיב הימלטות מהסכנה ותפעול נכון של הבלמים.

הבלמים הם אלה שבולמים את הרכב, לא תיבת ההילוכים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה נכון ואני מחזק את דבריו של הצילום רנטגן מעליי !

להאט את הרכב עם ההילוכים או לאט עם הברקס מה עדיף ?

תחשבו על זה מה יותר יקר להחליף רפידות או קלאץ ?

הורדת מהירות הרכב בעזרת הילוכים גורמת לשחיקה מיותרת תשתמשו בברקסים בשביל זה הם נועדו !

פורסם

הוא דיבר על בלימת חירום, לא בלימה "רגילה".

בלימת חירום, כשמה כן היא, חירום. עושים הכל כדי שהרכב יעצור כמה שיותר מהר, תוך כדי מציאת נתיב הימלטות הגיוני. אין זמן להתעסק עם הורדת הילוכים. זה גם גורם למצב בו שתי היידיים לא מונחות על ההגה, וגם משחק עם הדוושות שגורם לאי תמיכה בגוף.

בלימה נכונה (לא חירום) היא שילוב של שני האלמנטים.

!AWDSOME

פורסם

אין בעיה לדלג על הילוכים כל עוד ומושכים את ההילוך הנמוך לטווח סלד שיכול להתאים להילוך הגבוהה.

אם משלבים נכון אין שום בלאי יותר גבוהה מהעלאת הילוך רגילה.

לדוגמא: אני מושך עכשיו שני עד 90 (מקובל ואפשרי כמעת בכל רכב), משלב לחמישי וממשיך בשיוט.

אותו דבר הפוך, משייט ב חמישי על 90, המהירות קצת יורדת, פיתאום רואה איזה חבר מועדון שרוצה ללחוץ,

משלב לשני (בשמונים ומשהו).

אין עם זה שום בעיה והכוונה העלתי מצב של דילוג יותר מהילוך אחד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
טוב שלא מלמדים פה נהיגה בהתכתבות.

אם נהג נקלע למצב בו עליו לבלום בלימת חירום, הדבר האחרון שיש להתעסק בו הוא תיבת ההילוכים!

בבלימת חירום יש להתרכז במציאת נתיב הימלטות מהסכנה ותפעול נכון של הבלמים.

הבלמים הם אלה שבולמים את הרכב, לא תיבת ההילוכים.

אבל יש לך בבלימת חירום את העזרה של תה"ל בנוסף לברקס, כי היא גם בולמת את המנוע... נקודה למחשבה...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
הורדת מהירות הרכב בעזרת הילוכים גורמת לשחיקה מיותרת תשתמשו בברקסים בשביל זה הם נועדו !

מה שאתה אומר זה בדוק? כי אני התרגלתי בקושי להשתמש בברקסים, רק אם אין ברירה. אני כל הזמן מאיט עם המנוע. למשל הרחוב שלי הוא בירידה אז כל פעם שאני מחפש חניה אני שם ראשון ונותן לרכב להתדרדר ומאט מדי פעם עם הקלאץ'. תמיד חשבתי שזה עדיף מלהחזיק את הברקס לחוץ כל הירידה כמו שהרוב עושים. אז אתה אומר שמה שאני עושה זה מזיק?

• תוכן חדש...