Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הכיכר 2 נתיבים

החיצוני -הימני שממנו מותרת נסיעה ישר או ימינה

הפנימי שממנו אפשר בוודאות לפנות שמאלה.

בנתיב החיצוני ,מעט אחרי הכיכר יש מכשול (פתח ביוב בולט מאוד)

ולכן,נכנסתי לכיכר מן הנתיב הפנימי המשכתי את התנועה בנתיב הפנימי,נסעתי ישר בכיכר וכמובן יצאתי מן הכיכר כאשר אני בנתיב השמאלי.

כ 50 מטר אחרי הכיכר הייתי צריך לפנות ימינה על מנת להכנס לחניה,אותתי ימינה ולאחר שווידאתי שאנני מפריע לתנועה,פניתי ימינה ונכנסתי לחניה.

אבא ישב לידי ונזף בי שהמשכתי את התנועה ישר מן הנתיב הפנימי ,לדעתו מן הנתיב הפנימי ,מותרת אך ורק פניה שמאלה ובשום פנים ואופן אסור לנסוע ישר.

דעתי הפוכה ,אני סבור כי לא עברתי על החוק והתנועה מן הנתיב הפנימי ישר ,בהחלט מותרת.

מי צודק?

אפשר בבקשה ציטוט מפורש מחוק התעבורה?

תודה רבה

פורסם

כאמור,חשוב לי גם ציטוט מפורש של חוק התעבורה על מנת שאדע שוודאות איך עליי לפעול בעתיד,אם אתקל במקרה דומה

פורסם

לי נראה שהכיכרות האלו הם ג'ונגל אחד גדול והעיקר לצאת משם בכיוון שרצית ובעודך עדיין בחיים :lol:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

למיטב ידיעתי , בכיכר בעלת 2 נתיבים (או יותר) מנתיב הכניסה הימני הפניה היא חיציאה הראשונה בלבד ( ימינה ושוב ימינה) ואילו מנתיב הכניסה השמאלי ניתן להמשיך נסיעה בכיוון ישר (נסיעה בנתיב הפנימי בכיכר ויציאה לנתיב השמאלי ביציאה- יציאה 2 או 3 או כל יציאה אחרת בכיכר) .

מה גם שזה הרבה יותר הגיוני כי לא מתבצע "חיתוך" של רכב אחר הנוסע בכיכר .

היסטוריית רכבים: דייהו סופר רייסר 1.5 שנת 96 (אוטומטית) - נמכרה ,פיז'ו 306 1.4 שנת 2000 ידנית - נמכרה, אלפא רומיאו 147 1.6 שנת 2002 ידנית - נמכרה.

היום : אלפא רומיאו 147 2.0 שנת 2002 ידנית.

פורסם

אלי - מאיפה המצאת את זה?

לכיכר נכנסים לנתיב הימני ויוצאים מהנתיב הימיני. אם אתה יודע שאתה צריך שמאלה תעבור נתיב באמצע הכיכר, אף פעם לא חותכים נתיב ביציאה, ואם מישהו בנתיב הימיני היה רוצה להמשיך ישר?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לי נראה שהכיכרות האלו הם ג'ונגל אחד גדול והעיקר לצאת משם בכיוון שרצית ובעודך עדיין בחיים :lol:

לאאא... זה רק כיכר קוגל בחולון...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
לאאא... זה רק כיכר קוגל בחולון...

תאמין לי שגם הכיכר הסמוך לקניון שבעת הכוכבים בהרצליה נראה כמו ג'ונגל.

אני מתבייש להגיד שגם אני לא יודע מה לשון החוק אומרת, ואם אני לא יודע הסיכוי ששותפיי לכביש יודעים לא גבוה.

לכן, בכיכרות כאלו נוהגים ממש בזהירות ומוכנים לכל דבר.

בגדול, אני בטוח שמהנתיב הפנימי אסור לצאת מהכיכר וכדי לצאת מהכיכר צריך לעבור לנתיב החיצוני של הכיכר. זה ממש לא מעשי ברוב הכיכרות שיש בישראל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כספר צודק.

להלן דוגמא: מערב ראשון, הכיכר הגדולה בדרך לסופרלנד (שד' רבין אאל"ט), מי שממשיך ישר ברבין (למזרח או למערב) יוצא גם מהנתיב הפנימי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אלי - מאיפה המצאת את זה?

לכיכר נכנסים לנתיב הימני ויוצאים מהנתיב הימיני. אם אתה יודע שאתה צריך שמאלה תעבור נתיב באמצע הכיכר, אף פעם לא חותכים נתיב ביציאה, ואם מישהו בנתיב הימיני היה רוצה להמשיך ישר?

אתה חותם על זה??

בכיכר עם שני נתיבים היציאות בעלות 2 נתיבים

ואם אתה בחיצוני, אתה יוצא לנתיב הימני

אם אתה בפנימי, אתה יוצא לנתיב השאלי

זה נראה לי הגיוני

בכל מקרה זה מתייחס לאנשים שמפעילים ווינקר בכניסה ויציאה מככרות(כמוני)

אגב לפי ההגיון שלי הנתיב החיצוני בכיכר היינו תקף ליציאה אחת בלבד

זתומרת שאם אתה בחיצוני אז אתה יוצא ביציאה הקרובה ביותר

וכך אין שום בעיה ולא נוצר מצב של מישהו מהנתיב החיצוני "ממשיך ישר" ומישהו מהפנימי יוצא החוצה

בכל מקרה אני עם היד על המראה המרכזית שלא יבוא איזה מפגר

Boris.K

פורסם

מה קשה להבין? בגדול הסימון על הכביש קובע, אולם במרבית המקרים זה הולך ככה: מהנתיב החיצוני פונים או ימינה או ממשיכים ישר, ומסיימים את הפניה בנתיב הימני. מהנתיב הפנימי ממשיכים ישר או פונים שמאלה או עושים פרסה, את הפניה מסיימים בנתיב השמאלי. ולא עוברים נתיבים תוך כדי הכיכר, בדיוק כמו שלא עוברים נתיבים בפניות מרמזור. בכיכר קוגל יש 3 נתיבים, ולכן הכי חיצוני הוא לפניה ימינה או לנסיעה ישר, האמצעי הוא לנסיעה ישר או לפניה שמאלה, והפנימי ביותר הוא לפניה שמאלה או לפניית פרסה. בכל מקרה לפני הכיר ולפני היציאה באחת הפניות חובה לאותת.

בכל מקרה תזכרו, הסימון על הכביש קובע לאן ומאן לפנות.

ROOONEEYY

פורסם

הבעיה היא שכאשר נהג שנוסע בנתיב הפנימי רוצה לצאת מהכיכר, ומימינו יש רכב, הוא צריך או להאיץ כדי לעבור אותו או להאט כדי שהרכב יעבור ואז להשתלב ולצאת מהכיכר.

תראו לי נהג אחד שבתוך הכיכר יאט ויתן להשתלב...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בעולם נורמלי שבו כל אחד נותן זכות קדימה לשני, המצב הנ"ל לא אמור לקרות, מכיוון שהנהג בנתיב הפנימי אמור לתת זכות קדימה ולא להיכנס לכיכר כשהוא רואה את המכונית בנתיב הפנימי. לכן כדי למנו לכם בעיות, אם אתם צריכים לנסוע ישר או לפנות ימינה תמיד תקחו את הנתיב הימני ביותר (כמובן אם הסימון אומר שמהנתציב הימני ביותר ניתן להמשיך ישר).

ROOONEEYY

• תוכן חדש...