Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ברשותי גולף 2001 1.6 אוט' הרכב אצלי כחצי שנה לאחרונה כשאני מניע את האוט יש תיקתוקים/נקישות חזקות שחולפות כאשר המנוע מתחמם קצת .יחד עם רעשים מהאגזוז (פחות חשוב)יש לציין שתופעה זו החלה לאחרונה לפני כשבועיים,לרכב כ120,000 ק"מ

היסטוריה של הרכב לפני חודש בוצע טיפול :שמן ,פילטר שמן ,פילטר דלק ,פלגים.

אשמח להשתמש בידע שלכם

חג שמח.

בברכה ליאור.

פורסם

1. מלא את החסר עד לגובה שבין סימן MIN ל-MAX.

2. ייתכן שמילאו לך שמן בצמיגות לא נכונה כלומר בעל צמיגות גבוהה מידי, השמן המומלץ הוא בעל צמיגות 5W40 בדרגת איכות SL לפחות של חברת LM או MOBIL 1.

3. בדוק בקבלות איזה שמן דחפו למנוע ואיזה מסנן שמן.

איפה עשית את הטיפול שכבר חסר לך שמן מנוע ? בטירה ? טאיבה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

עשיתי את הטיפול במוסך מורשה בב"ש השמן ששמו לי הוא מנרלי בצמיגות 15W40 מתאים לתקן 502 של VW

לאחר הטיפול כמות השמן הייתה בMAX אך כשבועיים אחרי (נסיעה לצפון )כמות השמן ירדה הוספתי כחצי ליטר שמן אך למרות זאת כמות השמן שוב ירדה.

מרק אתה חושב שהשמן יפתור את הבעיה?

בברכה ליאור.

פורסם

1. שמן המנוע לא מתאים לרכב בכלל !! הצמיגות גבוהה מידי וייתכן שזו הסיבה לתיקתוקים.

נדרש להחליף את השמן לצמיגות שציינתי קודם לכן וזה לא משנה מינרלי/סינטטי העיקר שיעמוד בדרישות התקן של VAG.

2. צריכת השמן מוגזמת ויש לבדוק מה הסיבה.

אם היית בא לתל-אביב חבר שלי בעל מוסך ומומחה לגולפים כמוני ומייד היינו אומרים לך האם הרעש נורמלי או חריג.

פורסם

אני יודע שישנה אפשרות לשים שמן סנטטי מלא בצמיגות שציינת וגם במוסך נאמר לי שרצוי להחליף לסינטטי מלא אך הבנתי ששמן סנטטי שומר על צמיגות השמן לאורך זמן ולכן ניתן להחליף שמן מנרלי בתכיפות גבוה יותר כתחליף לשמן סינטטי

כמו כן זהו השמן (שאני משתמש) שהיה בשימוש באוטו מהיום שהוא עלה לכביש.

בברכה ליאור.

פורסם

בנוסף התיקתוקים החלו בתקופה האחרונה..ואילו בשמן אני משתמש מאז שהאוטו על הכביש..

לכן אני לא חושב שהצמיגות של השמן גורמת לבעיה .

אבל יכול להיות שהבעיה היא כמות שמן נמוכה מדיי

ישנם אפשריות אחרות?

בברכה ליאור.

פורסם

זה שאתה נוסע על שמן בעל צמיגות גבוהה מאוד יחסית להמלצות ייצרן זו סיבה מספיק טובה לנזק לטווח הארוך ולא במיידי וייתכן שזו הסיבה לתיקתוקים.

אנשים נוסעים עם שמן לא מתאים וברמה נמוכה וגם מי-ברז במיכל העיבוי שנים על-גבי שנים את הנזק מרגישים בסוף בכיס לאחר שמתחלות הבעיות.

לא ניתן דרך מסך המחשב לבצע איבחון לבעיות שאתה מציין.

בעיה מתחילים לפתור מהקל לכבד....תחליף תחילה את השמן ותמלא את הכמות הנדרשת.

מחסור חמור בשמן יכול לגרום לתיקתוקים

פורסם

תודה. אני אוסיף שמן ובמידה והתקתוקים לא יחלפו(אני מציין שוב שהתיקתוקים קורים כאשר המנוע קר וחולפים לאחר כחצי דקה דקה של נסיעה) אחליף את השמן.

חג שמח.

בברכה ליאור.

• תוכן חדש...