Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שיטוט של מספר שבועות בפורום, החלטתי להצטרף,

אני חייבת להודות שהטון פה הוא גברי ולעיתים סקסיסטי, מה שגרם לי לפעמים להתעצבן ולפעמים להתפקע מצחוק (הנשים "המפונקות" שלא מסוגלות לדאוג לעצמן, הבעל המזלזל "זה סה"כ בשביל האישה"...או הבחורה ששואלת למה גברים נעצרים ליד האופנוע הצהוב שלה בצומת ונועצים מבטים..WHAT EVERׁ..)

אז עכשיו אעשה COPY PASTE מאחד הנושאים שפירסמו...כי בטח מישהו יגיד שהנושא כבר טחון, אבל באמת..שיצאתי מבולבלת..הדעות חלוקות לכאן ולכאן, עשיתי חיפושים, לפעמים הבנתי ולפעמים נשברתי מה"סינית" וחזרתי לפורומים של בריאות וכושר..(סתם בצחוק, אבל זה די מייגע לקרוא על שסתומים, אגזוזים, מנועים, פחחות וכו'...)

לענייננו...ואני לא הולכת לעשות COPY PASTE...

אני סטודנטית..(תפרנית לצערי)...מחפשת רכב אמין, קטן וחסכוני, מנוע 1300-1400, ידני, המחיר יכול לנוע בין 10-20, הטווח די רחב, זאת בגלל שהבנתי שלפעמים עדיף לקנות משהו זול וטוב כי הביטוח נמוך יותר (תקנו אותי אם אני טועה)

איכשהו די נסגרתי על היפניות, דהייטסו שרייד, טויוטה סטארלט (הלוואי שאני אמצא), מאזדה 121 (קשה למצוא) ובשום אופן לא את הכיעורה ג'אסטי (מה לעשות זו האמת).

גם פג'ו 205 יכולה איכשהו לבוא בחשבון כי קראתי עליה די הרבה ביקורות טובות (למרות שהמראה שלה מחזיר אותי לתקופת הטרמפיאדות בצבא..לכל המפקדים היה אותה)

פיאסטה נשמע גם בסדר..אבל היפניות בסדר עדיפות גבוה יותר

עכשיו אבקש את חוות דעתכם לגבי רכב שראיתי היום:

שרייד 97, 1.3 יד 2, עשתה 140,000 , הבחור רכש אותה לפני חצי שנה לטענתו הוא מתבאס למכור אבל יש לו רכב אחר (שחנה ליד) שרכש לאחרונה למטרות עבודה ושהוא לא מעוניין לשלם על אחזקת רכב נוסף שהוא כמעט ולא נוהג בו.

אבא שלי (שהוא לא מבין גדול..לצערי..) לקח אותה לסיבוב (מה לעשות, אני עוד צריכה להתרגל לידני בעצמי ), אמר שהמנוע נשמע בסדר, ברור שיש לקחת אותה לבדיקה.

הבחור רוצה 20,500 ולא מוכן לרדת, הוא טוען שקנה את הרכב ללא בדיקה מקיפה ושאצלו לא היו תאונות (קצת מחשיד לגבי שלמות השאסי).

ברור לי שהרכב יימכר בקלות ולכן הצענו לחתום על זכרון דברים לפני הבדיקה (כדי לא לאבד קנייה), הוא לא הסכים בינתיים אך סגרנו כרגע על 20 אלף אם הוא לא יימצא מישהו אחר עד מוצ"ש (מחר) בתנאי שהרכב עובר בדיקה כמובן.

הרכב מבחוץ ומבפנים הוא נראה שמור, המזגן מקפיא..ישבתי בתוכו, ברור לי למה אומרים שהוא לא מרווח, אבל אני בחורה יחסית קטנה וזה די מסתדר לי, ומי שרוצה להצטרף לנסיעה שיסתדר..:-D, חשוב לי יותר אמינות וחסכונות.

השאלה שלי האם המחיר הגבוה מוצדק ? (הבנתי שבמחירון הוא 18 וחצי) וכן על מה לשים דגש בבדיקה.

אשמח לקבל חוות דעת נוספות. אגב חיפושים בנושא כבר הרצתי בשפע, אז נא לא להציע לי להריץ חיפוש אם לא בא לכם להגיב.

תודה מראש ושתהיה שנה מצויינת ובטוחה בדרכים.

פורסם

שרייד 97, 1.3 יד 2, עשתה 140,000 , הבחור רכש אותה לפני חצי שנה לטענתו הוא מתבאס למכור אבל יש לו רכב אחר (שחנה ליד) שרכש לאחרונה למטרות עבודה ושהוא לא מעוניין לשלם על אחזקת רכב נוסף שהוא כמעט ולא נוהג בו.

אבא שלי (שהוא לא מבין גדול..לצערי..) לקח אותה לסיבוב (מה לעשות, אני עוד צריכה להתרגל לידני בעצמי ), אמר שהמנוע נשמע בסדר, ברור שיש לקחת אותה לבדיקה.

הבחור רוצה 20,500 ולא מוכן לרדת, הוא טוען שקנה את הרכב ללא בדיקה מקיפה ושאצלו לא היו תאונות (קצת מחשיד לגבי שלמות השאסי).

ברור לי שהרכב יימכר בקלות ולכן הצענו לחתום על זכרון דברים לפני הבדיקה (כדי לא לאבד קנייה), הוא לא הסכים בינתיים אך סגרנו כרגע על 20 אלף אם הוא לא יימצא מישהו אחר עד מוצ"ש (מחר) בתנאי שהרכב עובר בדיקה כמובן.

הרכב מבחוץ ומבפנים הוא נראה שמור, המזגן מקפיא..ישבתי בתוכו, ברור לי למה אומרים שהוא לא מרווח, אבל אני בחורה יחסית קטנה וזה די מסתדר לי, ומי שרוצה להצטרף לנסיעה שיסתדר..:-D, חשוב לי יותר אמינות וחסכונות.

השאלה שלי האם המחיר הגבוה מוצדק ? (הבנתי שבמחירון הוא 18 וחצי) וכן על מה לשים דגש בבדיקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

את באמת מאמינה שהרכב ימכר ב-2500 מעל המחירון ? לדעתי לא ולא !.

חלק מהנתונים ששיתפת אותנו בהם מצביעות על כך שנפלתם על סוחר.

דבר ראשון לפני בדיקת רכב במכון-תבדקו ברשיונות האם שם בעלי הרכב הוא שמו של האדם ההולך איתכם לבדיקה (לבדוק תעודת זהות)-אם אין התאמה זה סוחר.

העובדה שהוא קנה את הרכב בלי בדיקה ולא מוכן להתחייב בבדיקה מצביעה גם היא על כך שיש כאן משהו מסריח ואפילו יותר משום.

התקדמי לאט ובזהירות !!

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ואת הרכב שלי גם אני קניתי ללא בדיקה[בדיקה נעשתה במוסך של אח של אבי] .

ככה שגם אני בבדיקה לא יתחייב היות וכשרכשתי לא ערכתי בדיקה.

זה אומר שאני סוחר,ושהרכב טוטאלוס?

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

עזבי אותך מהרפתקאות עם השרייד,לכי על בטוח.... מניסיון של אחי ואחותי, פונטו תתאים לך בול...! נסי למצוא אחת שהייתה ביד פרטית,שמורה יחסית, ותהני. הרכב זול מאוד לאחזקה, נעים לנסיעות עירוניות וקצת מחוץ לעיר, חלפים זולים וחסכוני מאוד בדלק. בהצלחה.

פורסם

צודק TT בהמלצה לפונטו.

יפניות ובמיוחד דיהטסו, נמכרות במחירים מוגזמים בעליל ביחס לתמורה. הבעיה מחריפה בדיהטסו, שאכן נמכרת לעיתים מעל למחירון.

הפונטו עולה על דיהטסו בכל פרמטר. אמינות של כלי רכב בגיל הזה תלויה אך ורק בהיסטוריה שלו, ומוניטין אמינות עדיף של יפנית אינו רלוונטי כאן.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

זה ממש ,אבל ממש לא נכון.

תסתכל על הכבישים,איק רכב יפני כמו שרייד משנתוני 90 נראה...לעומת רכבים אירופאים,תראה איך הם נראים.

בנוסף יש את עניין הבלאי ששונה מיצרן ליצרן,איכות חומרי בנייה ועמידות חלקים.

ברכב X חלק מסויים יילך לך בזמן מסויים,לא מתיי שאותו חלק יילך לך ברכב Y.

זה גם תלוי בקילומטראג של הרכב.

ולא יעזור כמה תלקק את הרכב ותשמור\תתחזק אותו.

ישנם רכבים אמינים יותר וישנם אמינים פחות,גם אם תכניס את הפונקציה של תחזוק מושלם לרכב,עדיין,יהיה פער משמעותי בין יצרנים שונים.

ומי שלא מאמין,שייגש למוסך הקרוב לביתו וישאל לדעתם בעניין.

פורסם
זה ממש ,אבל ממש לא נכון.

תסתכל על הכבישים,איק רכב יפני כמו שרייד משנתוני 90 נראה...לעומת רכבים אירופאים,תראה איך הם נראים.

זה גם תלוי בקילומטראג של הרכב.

ולא יעזור כמה תלקק את הרכב ותשמור\תתחזק אותו.

ישנם רכבים אמינים יותר וישנם אמינים פחות,גם אם תכניס את הפונקציה של תחזוק מושלם לרכב,עדיין,יהיה פער משמעותי בין יצרנים שונים.

ומי שלא מאמין,שייגש למוסך הקרוב לביתו וישאל לדעתם בעניין.

אתה צודק בזה שאיכות בחומרים בדייהטסו גבוהה, וכן גם אורך חיי המנוע. מה שכן מעצבן בדייהטסו, הן תקלות קטנות וקריטיות. הג'ק נטפש די מהר, ובעיות חשמל לדוגמא

למישהו יש ניסיון אחר עם דייהטסו?

פורסם

לבדוק רישיונות ולעשות בדיקה במקום שאתם תבחרו ולא מה שיציע לכם הבן אדם.

לגבי המחיר נסו להוריד למחירון אם לא תצליחו אז לא ממש כדאי לשלם 2500 מעל כי זה לא רכב שמשלמים מעל מחירון

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

הדייהטסו בהחלט רכב מומלץ לדעתי לשנתונים אלה- אך לא הייתי משלם מעל המחירון לרכב שצוין דהלן.

גם הפונטו מומלצת ביותר בתקציב זה כך שהייתי פותח עיניים ואוזנים...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זה ממש ,אבל ממש לא נכון. על סמך מה אתה קובע ?

תסתכל על הכבישים,איק רכב יפני כמו שרייד משנתוני 90 נראה...לעומת רכבים אירופאים, לא נראה טוב יותר. הגורם המשמעותי בגיל הזה הוא ההיסטוריה של המכונית המסוימת. תראה איך הם נראים. לא פחות טוב מיפניות.

זה גם תלוי בקילומטראג של הרכב. רק תביא נתונים בדוקים.

ולא יעזור כמה תלקק את הרכב ותשמור\תתחזק אותו. יעזור מאוד. אחזקה נכונה היא המפתח לשירות נטול תקלות של כלי רכב כמו של כל מכונה אחרת.

ישנם רכבים אמינים יותר וישנם אמינים פחות,גם אם תכניס את הפונקציה של תחזוק מושלם לרכב,עדיין,יהיה פער משמעותי בין יצרנים שונים. ישנם פערים, אולם כל יצרני הרכב המובילים מייצרים מכוניות שיחזיקו מעמד היטב לאורך השנים. עכשיו תכניס את עלות האחזקה ותראה מי זול ומי יקר.

ומי שלא מאמין,שייגש למוסך הקרוב לביתו וישאל לדעתם בעניין.תרשה לי לשאול אותך במה אתה עוסק לפרנסתך, ומה ההשכלה שלך. מכיוון שאני בקשר שוטף עם מאות מוסכים ברחבי הארץ, אני שומע הכל על כל הדגמים ועל כל היצרנים. האמינות שאתה מנסה חייחס לדיהטסו אינה כזו מושלמת, במיוחד אחרי 10 שנים ושימוש במי ברז במנוע.

אני רק יכול להוסיף, שבסעיף הנוחות, אין מה להשוות בין פונטו בת 10 שנים לבין כל יפנית בגודלה ובגילה. את סעיף הבטיחות הפאסיבית לא ניתן להשוות מסיבה פשוטה - לא בחנו את השרייד בשום מבחן ריסוק מסודר של הגופים הרלוונטיים באירופה ובאוסטרליה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

מסכים בהחלט עם "מועדון סאאב" הדגם הספציפי אינו כזאת מציאה צריך להסתכל טוב מאוד על פרמטים אחרים כמו על מחיר !!!!!!

את משלמת על אוטו ב14 שנה כשבאת ובתמים אפשר למצוע פונטו בקצת יותר כסף ב5 שנים יותר חדשה שזה הבדל עצום בכל פרמטר!!!

פורסם

טוב, קודם כל תודה על התגובות,

אני לא חושבת שהבחור סוחר כי הוא הראה לי את הרישיון שלו שם היתה מצוינת גם כתובת ביתו (לשם הגענו כדי לראות את הרכב והוא יצא מהבית), בכל מקרה יש בו משהו שקצת נראה לי מפולפל מידי..אבל קשה לי להניח את האצבע בדיוק. בכל מקרה מחר כנראה ניקח את הרכב לבדיקה.

אני חייבת להודות שהתגובות קצת בילבלו אותי...

לגבי הפונטו, שמעתי כל מידי דעות, הרבה אמרו לי תתרחקי ומישהו גם אמר לי שהדגמים עד שנת 2000 הם בעייתיים.

מה יש לכם לומר בעניין ? האם הוא רכב חסכוני ואמין ואיזה שנתונים כדאי לי לחפש (התקציב כאמור עומד על כ 20K).

אשמח גם להצעות נוספות ע"פ הקריטריונים (מיני, ידני, חסכוני, אמין, נסיעות קצרות ביום יום, "סוחב בעליות" של הקסטל פעם בשבוע..).

תודה :wink:

• תוכן חדש...