Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הבינותי כי ברכבי ישנם צמיגים שאפשר להלבישם רק בצד מסיום (2 מצד ימין 2 מצד שמאל, די טריוויאלי) אלה שבצד כתוב עליהם ROTATIONAL ואז חץ עם כיוון...

מה קורה עם שמים אותם הפוך? שחיקה מהירה יותר, אחיזה פחותה, אי אלו סממנים אחרים?

והשאלה החשובה היא, האם הם עדיפים על הצמיגים הרגילים הדו-צדדיים?

האם יש הבדל במחיר ביניהם?

בתודה מראש

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
שלום

הבינותי כי ברכבי ישנם צמיגים שאפשר להלבישם רק בצד מסיום (2 מצד ימין 2 מצד שמאל, די טריוויאלי) אלה שבצד כתוב עליהם ROTATIONAL ואז חץ עם כיוון...

מה קורה עם שמים אותם הפוך? שחיקה מהירה יותר, אחיזה פחותה, אי אלו סממנים אחרים?

והשאלה החשובה היא, האם הם עדיפים על הצמיגים הרגילים הדו-צדדיים?

האם יש הבדל במחיר ביניהם?

בתודה מראש

רמי

הכיוון בא לנצל את פרופיל הצמיג בניקוז יעיל של מים וקירור.

אין מה לנסות להתחכם, שים את הצמיג כפי שקבע היצרן עם סימון ה ROTATION שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוודאות יש הבדל בין צמיגים דו צדדיים לחד צדדיים. אני זוכר שפעם ה"קוסם" הסביר לי את זה. (וובמסטר של carinfocus) אבל אני לא זוכר את ההבדלים המדוייקים.

אולי אפשר לשאול אותו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יכול להעלות השערה....

צמיגים אסימטריים מאפשרים לצד החיצוני להיות מתוכנן לאחיזה טובה במיוחד בסיבובים על חשבון ניקוז המים, בעוד שהצד הפנימי מתוכנן לניקוז מים יעיל על חשבון האחיזה (שכן הצד הפנימי של הצמיג פחות משמעותי לאחיזה בסיבובים).

ניתן לראות ברוב הצמיגים האסימטריים שהחריצים רחבים יותר ו"זורמים" יותר בצד הפנימי של הצמיג.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כפי שאיציק אמר - בעיקר ניקוז מים.

אם תסתכלו על הצמיג באיקון של ג'רמי לדוגמא, תראו שהחריצים בו מאוד כיווניים.

הם מתוכננים לזרוק את המים לצדדים בסיבוב לכוון הנכון. סיבוב לכוון השני יגרום לגריפת המים למרכז הצמיג. לא חכם במיוחד.

וזה לא שהצמיג מתאים לצד שמאל של הרכב או לצד ימין בלבד. הכל שאלה של איך מרכיבים אותו על החישוק. אפשר לקחת צמיג משמאל ולהעביר לימין, אם מפרקים אותו מהחישוק והופכים אותו.

ואגב - זו רק עוד סיבה טובה לא להשקיע בצמיג משובח לגלגל ספייר ולנסוע עליו בקביעות אחרי החלפה. אתה לא יכול לדעת מראש באיזה צד יגרם תקר...

פורסם

הצמיג באייקון של ג'רמי הוא מסוג FALKEN ZE-512 ולאחר שלושה חודשי שרות על הרכב שלי הצמיג פשוט מופלא, הוא ממש כמו מסטיק אחיזה מצויינת,פרופיל יפה, וגם על רטוב הוא 10 (להבדיל מה-502)

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• תוכן חדש...