Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יודע מה, אני כלל לא מסכים איתך.

זה שאילו נראים לך מינויים פוליטים זה לא אומר שהם לא אנשים שיוכלו לבצע את התפקידים הללו בהצלחה יתרה!.

מדובר על 3 אלופים לשעבר בצה"ל, יכולות הניהול וקבלת ההחלטות של האישים הללו תהיה גבוהה יותר מרוב המנכל"ים של 99.9 אחוז מהחברות הכי גדולות בארץ.

אתה בכלל לא יודע מי האנשים האלו ומה היה פועלם, על סמך מה אתה מתרעם בכלל!.

אני יודע טוב מאוד מי האנשים האלו, תאמין לי שאני לא מזלזל בהם לשנייה.

אבל, עם כל הכבוד אליהם - זה שהם אחלה בכירים בתחום הצבאי שיש להם אחלה יכולת ניהול וקבלת החלטות עדיין לא עושה אותם מומחים בתעבורה.

התפקידים האלו, צריכים להיות בידי מומחים תעבורתיים, או לכל הפחות מישהו עם התמקצעות כלשהי בתחום התחבורה - אתה חושב שהם יוכלו להחזיק תפקיד כזה בהצלחה וביעילות מבלי להכיר את מה שהם עושים מקרוב ובצורה נכונה?

האנשים הללו, הם לא מהנדסים, לא מתכננים ולא כלום, הם אמורים להיות אנשי מפתח בתהליך של קבל החלטות,ניהול שיקולים ,ניהול תקציבים, ניהול כח אדם, ניהול ביצוע בשטח , בקיצור לנהל, ואם יש אנשים שיודעים מה זה ניהול אלו אנשים צבא, במיוחד אנשים בעלי דרג כזה.

אוקיי, אז הם יקבלו החלטות וינהלו תקציבים - אבל איך ידעו לעשות זאת בצורה נכונה?

איך ידעו לתכנן את התקציב ולהשקיע אותו ע"מ למנוע תאונות דרכים? לייעל את דרכי התחבורה? לייעל את הגופים שעליהם הם ממונים?

אם תלכו ותחקרו את כל האנשים שעומדים מאחורי כל החברות הגדולות בארץ, תגלו שרוב רובם היה קצינים בכירים בצה"ל בתפקידים השונים.

מנכ"ל ברינקס= קצין שריון ראשי לשעבר, מנכ"ל רפא"ל- מפקד חיל הים לשעבר וישנה עוד רשימה ארוכה מאוד עד גלות של אנשי צבא בכירים שהיו ועודם מנכל"ים ויו"רים של החברות הגדולות.

הרי כמעט כל ראש ממשלה או שר חשוב שהיו במדינה הזאת היו "גנרלים" לשעבר.

אז אם זה עבד בצבא, למה שזה לא יעבוד גם באזרחות של שירות המדינה?, הרי אותם אנשים יצאו לפנסיה בגיל של פחות מ50, עם עדיין בעלי מוטיבציה גבוהה ויכלות מופלאות, הרי לפקד על זרוע היבשה בגיל 42 זה לא דבר שהולך ברגל, זה עילוי מבחינת כריזמה .

בצבא הכריזמה עזרה להם - פה לא צריך כריזמה!

תבין, לא משנה מי - לא יוכל להחזיק את התפקיד הזה בצורה ראויה מבלי להבין במה הוא עוסק.

ואם מדובר על משרד תחבורה אז מה רע בצה"ל כגוף שמחזיק הרי את צי הרכב הגדול ביותר בישראל, הרי רק בצה"ל הצליחו לצמצם את תאונות הדרכים יותר מכל גוף אחר שניסה זאת.

אוקיי, מעניין אותי אם זה יעזור במשהו.

כנסו לפרופורציות ואל תזרקו סתם דברים באוויר.

הרי אם היה מדובר על מנכ"ל בזק, מנכ"ל ישראכרט, מנכ"ל אוסם לא הייתם מתרעמים נכון?

גם אם זה היה מינוי פוליטי כזה או אחר, עדיין תהיה לכך תוצאה טובה יותר מרוב האנשים שהיו יכולים להיות מועמדים לתפקידים כאלו. אין לי שום בעייה עם המינויים הפוליטיים האלו - עכשיו יש דאגות הרבה יותר גדולות בכל מה שקשור להתנהלות של הממשלה הזאת,

הבעייה שלי, היא שעכשיו כל מערך התחבורה במדינה מוחזק על ידי אנשים שלא מבינים בזה כלום.

והכל התחיל בגלל שהורידו את מופז מהכיסא שהוא כל כך אהב ו"הורידו" אותו להיות אחראי, בסך הכל, על התחבורה - אז הוא גם מתייחס לכך בהתאם ולא חושב מטר על טובת האזרחים.

מעניין איך המדינה תראה מבחינת תחבורה בעוד 10 שנים, רק נהיה פה יותר ויותר גרוע מיום ליום.

אני דווקא מאוד מעריך ומכבד החלטות כאלו.

חמשתווים

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

נו חברים משהו חדש,כולם שם מושחתים והסוף שלנו קרוב מאוד :twisted: :twisted: :twisted:. נ"ב תאמינו לי לאף אחד מהם אין בעיות ברכב !:lol:

פורסם

ברור שלא!

כל רכב שנתקל בחיישן תקול - הם מוכרים אותו, וקונים אחד חדש...:evil:

לכל המעוניין! אני בונה מאגר מערכות סאונד לרכב. המאגר יהיה מוכן תוך כמה שבועות ספורים (הוא שליש מוכן...)

פורסם
זה לא "רק" בגלל שהוא פיקד על משהו.

זה מראה לך את הכישורים שלו, היכולות שלו וכל אופרצית הניהול שלו, אף אחד לא מורעל, אתה פשוט מתמקד בתפל ולא בעיקר.

אתה רואה "מינוי פולטי של חברים של מופז", אני מצד שני, רואה "אנשים משכמם ומעלה בעלי יכולות ניהוליות ראויות לתפקידים בכירים במדינה".

מצטער, אבל אחרנו חיים בישראל, לא בשוויץ.

ומי עם לא המנהלים הבכירים של צה"ל שהוא הינו הגוף הציבורי(כן, צה"ל הוא גוף ציבורי) הכי גדול שיש, בעל התקציב הכי גדול, ועם התעדוף הכי גדול במדינה, מי אם לא הם יוכלו לנהל תפקידים מדיניים בכירים.

הרי הם גם ככה עשו זאת, אז מה בדיוק רע כאן?.

גם ככה את הפנסיה שלהם אתה ואני משלמים מכספי המיסים שלנו, אז מה מפריע לך שמופז ממנה אנשי צבא לשעבר.

מילא אם היה מדובר על חברים קרובים אליו שאין להם שום ידע ביהול רחב ובלי שום כישורים או יכולות להתמודדות עם תקציבים כאלו ,גם אני הייתי מתרעם ומוחה על כך בכל תוקף.

יש נפך שונה בלהיות מפקד, אתה לא רק אחראי על הספקי עבודה וניצול תקציבים נכון, אתה גם אחראי על מגורי החיילים שלך, תנאי השירות שלהם, האוכל של החיילים הללו, על הבגדים שלהם, על המצב הבריאותי שלהם וגם על מה קורה איתם בבית ועל בעיות ת"ש שונות ומגווונות וכמובן על החיים שלהם.

אף מנהל בעולם גם בחברות הכי גדולות על פני הגלובוס אין לו את הנפח הזה של הצד הניהולי של העובדים שלו והחברה שלו.

אתה מתאר אנשים שפעלו למעלה מ30 שנה בגוף שאחראי על זה שאני ואתה בכלל נמצאים כאן כ"מלקקי ישבנים ".

אני מכבד את דעתך רק כי היא דעתך, אבל אל תזלזל בדברים שאינך מכיר או מבין בהם.

אתה מערבב בין שני תחומים : 1. מינויים פוליטיים, כלומר האם לנבחר ציבור קיימת זכות למנות בעלי תפקידים בתחום אחריותו, ע"פי שיקול דעתו, או שיש להגביל זכות זו גם בבקרה של גופים אובייקטיביים וגם במדרג של אותם מינויים כלומר עד לאיזה שלב בסולם הוא רשאי להמליץ או לגרום למינוי אנשים "שלו".

2. האם ניהול מערכת צבאית גדולה משליך בהכרח על כישורים בניהול מערכת כזו שאינה צבאית. בענין זה יש דיעות שונות. לדעתי לפחות ניהול מערכת צבאית במשך שנים, מקנה סוג של קיבעון מחשבתי שאינו מתאים לניהול מערכת אזרחית שאינה פועלת טוב בהירארכיה של פקודות. יש לא מעט הוכחות בדבר "הצלחת" מנהלים כאלו במגזר האזרחי.

בכל מקרה אלו שני דברים שונים.

• תוכן חדש...