Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במזדה לנטיס מודל 2001 שלחרדתי בבידקת המים האחרונה שעשיתי עולה ריח חריף של דלק מהמיכל מים של הרדיאטור והמים שינו צבעם מירוך לאדום עכור.

עברתי על נושאים קודמים בהקשר של מציאת דלק בתוך המים של הרדיאטור ועל פניו אני מבין שיכול להיות שהבעיה היא בראש מנוע.

רציתי לשאול מספר שאלות בנושא:

1. איזה עוד תקלות יכולות לגרום לבעיה כזו?

2. במידה ואכן מדובר בראש מנוע, האם הכוונה לאטם ראש מנוע או לראש מנוע עצמו (יש הבדל רציני במחיר התיקון של כל אחת מהבעיות לא?)?

3. במידה ואכן אצטרך לטפל בראש מנוע, לאיזה טווח מחירים עלי לצפות? האם חובה לטפל בבעיה כזו במוסך המורשה (קראתי איפה שהוא שבמזדה מטפלים רק במוסך המורשה...) או שאני יכול ללכת למוסך שאני סומך עליו ושאני יודע שיש הבדל גדול במחירים?

כל כך מקוה לשמוע מכם חדשות טובות...

תודה!

פורסם

חשבתי על זה ונזכרתי שרק לפני שלושה שבועות האוטו עבר החלפת רצועת טיימינג במוסך המורשה.

בטיפול מהסוג הזה המנוע פתוח ואם יש איזה שהיא בעיה עם הראש מנוע או עם האטם המכונאי אמור לעלות עליה לא?

במיוחד כי הדגשתי להם שיעשו טיפול כולל ויבדקו עם יש עוד תקלות (זה היה בדיוק לאחר שקניתי אותו)

מאז הספקתי לעשות עוד 1000 ק"מ ואני מוכן לחתום שהמנוע לא התחמם (העיניים שלי קבוע על המד טמפ' מאז שהלך לי ראש מנוע בפונטו שהיתה לי לפני האוטו הזה)

אז איזה עוד סיבות יש להימצאות דלק בתוך המים של הרדיאטור?

פורסם
חשבתי על זה ונזכרתי שרק לפני שלושה שבועות האוטו עבר החלפת רצועת טיימינג במוסך המורשה.

בטיפול מהסוג הזה המנוע פתוח ואם יש איזה שהיא בעיה עם הראש מנוע או עם האטם המכונאי אמור לעלות עליה לא?

במיוחד כי הדגשתי להם שיעשו טיפול כולל ויבדקו עם יש עוד תקלות (זה היה בדיוק לאחר שקניתי אותו)

מאז הספקתי לעשות עוד 1000 ק"מ ואני מוכן לחתום שהמנוע לא התחמם (העיניים שלי קבוע על המד טמפ' מאז שהלך לי ראש מנוע בפונטו שהיתה לי לפני האוטו הזה)

אז איזה עוד סיבות יש להימצאות דלק בתוך המים של הרדיאטור?

מסכים עם קודמי (לא רואה איך הדלק יכול בכלל להגיע למערכת קירור, רק גזים שרופים או שמן). המנוע לא נפתח בהחלפת רצועת טיימינג, ושום דבר לא מתגלה לעין חוץ מרצועת טיימינג עצמה. זיהוי התקלה מוטל בספק.. אבל בדיקת קומפרסיה לא תעזור לך, מכיוון שפריצת אטם ראש בין מעברי שמן למעברי מים לא מחייבת ירידת קומפרסיה, כי שניהם ממילא רחוק מהאיטום של הצילינדרים (וגם בפריצת האטימה של הצילינדרים לא תמיד יש שינוי נראה לעין בקומפרסיה). שינסו להבחן, מה יש לך ברדיאטור. ותראה, אם מפלס השמן ירד. הבעיה היא כנראה פריצת אטם ראש, בצורה כזאת או אחרת.

חוץ מזה, אולי בלנטיס יש איזושהי הצטלבות אפשרית בין מים לדלק שאני לא מכיר - אז אם אתה רוצה לשמוע עוד אופציות, חכה למומחי הרכב הספציפי.

פורסם

אוקי

נכנסתי למוסך של מזדה

הם טוענים שהלך יוניט שנקרא "קולר" שאחראי לקרר את השמן.

הם הציאו לי שתי הצאות מחיר:

1. היקרה - החלפת החלק בחלק חדש מהאריזה + טיפול ניקוי החלפת שמן מים ועוד מכל הבא ליד... 2700 ש"ח

2. "הזולה" - החלפת החלק בחלק מפירוק + כל הנ"ל... 1600 ש"ח

אני אישית בדיעה שמזדה מטפלים רק במוסך המורשה, העניין הוא שזה נורא יקר ואני יודע שאני אוכל להשיג הצעת מחיר יותר זולה אצל המוסכניק שטיפל לי באוטו הקודם שאני גם סומך עליו

מה דעתכם?

פורסם

אני בדעה שטיפולים תקופתיים (שמנים,נוזלים,בדיקות כלליות לרכב) אפשר לעשות גם במוסך שלא מורשה ולחסוך 30% מעלות הטיפול במורשה, אבל כשמדובר במשהו מסובך יותר כמו טיימינג, דיאגנוסטיקה, משאבות,קולרים, גיר וכו' - רק מורשה.

ולגבי החלק, בכל מצב -חלק חדש ומקורי- יהיה עדיף על חלק תחליפי אלא אם יש תחליפי מיצרן OEM, על אחת כמה וכמה כשמדובר מחלק מפירוק.

פורסם

כדי לאזן את הקול של כל אלה שמעליי:

לא רק שאני לא מבדיל בין מורשה ללא מורשה, אני בדעה שכל מה שיכולים לעשות בבית (כולל אוברהול ופירוק והרכבה של חצי רכב), עושים בבית. במקרים של עבודות מרגיזות בעלות השלכות פיננסיות לא חשובות מדי, אפשר לגשת למוסך, והרבה יותר חשוב אם אני מכיר את המכונאים שעובדים בו, מאשר אם הוא מורשה או לא מורשה.

אם הקולר שלך מובנה ברדיאטור וצריך להחליף רדיאטור, עדיף שתחליף לחדש - משומשים נוטים לפתח נזילות קטנות ומרגיזות, ביהן כאלה שלא ניתנות לתיקון (נזילות בחיבור צינורות רוחב עם הדודים). אם הקולר שלך הוא נפרד, ואין בו מעברים צרים - אפשר לקחת מפירוק. גם אם הוא מובנה ברדיאטור, המחיר נראה גבוה - כדי לוודא, כנס לכל חנות חלקים בתל-אביב, ותבדוק את מחיר החלק. אם אתה מגלה שהוא בסדר גודל של 1000-1500 ש"ח או אפילו מתחת לזה, תלך למוסך שיש בו מכונאים שהידיים שלהם צומחות מהמקום הנכון, ומה יהיה כתוב מעליו - לא ממש משנה, ותבקש שם את החלק, כשבידך מקום שמוכר אותו ומחיר שלו שם.

• תוכן חדש...