Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני לא מבין גדול במכונאות רכב, אף פעם לא התנעתי רכב בעזרת כבלים ואני מחפש מדריך כתוב איך לעשות את זה בכמה צעדים פשוטים.

חיפשתי פה בפורום ומצאתי את זה שזה מצויין:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1179055#post1179055

אבל בכל זאת יש לי כמה שאלות והחלטתי לא להקפיץ את הדיון ההוא כי הוא בן יותר מחצי שנה:

1- אני מבין שהרכב ה "תורם" (בעל המצבר החלש) לא חייב להיות מונע כאשר הכבלים כבר במקום, אבל בכל זאת אם כן רוצים להניע את הרכב ה"תורם":

האם צריך לדומם אותו לפני שמנסים להתניע את הרכב השני ?

2- האם יש איזשהו יתרון בהנעת הרכב ה"תורם" כשהכבלים מחוברים ?

3- ברגע שחיברנו את הכבלים, כמה זמן צריך לחכות עד שמנסים להתניע את הרכב עם המצבר החלש ? אפשר מיד עם החיבור או כמה דקות ? 10 דקות ?

4- יכול לקרות מצב שמאיזשהי סיבה אוטו שמונע ע"י כבלים יכבה פתאום אחרי כמה דקות מרגע ההתנעה ויהיה אפשר להניע אותו שוב רק בעזרת הכבלים ?

5- קראתי איפשהו שבכל מקרה שכדי להניע אוטו היה נדרש להשתמש בכבלים צריך לגשת לחשמלאי במוסך מיד אחרי ההתנעה מסוג זה כדי לבדוק אם יש משהו לא בסדר במצבר, זה נכון ?

תודה

פורסם

1. הרכב התורם יכול להיות מונע או כבוי. אין לדעתי הרבה חשיבות לעניין. בכל מקרה "מכת" הזרם הדרושה להתנעה תסופק ע"י המצבר של התורם ולא ע"י האלטרנטור.
  2. תיאורטית במקרה שהמצבר של התורם עומד למות והצריכת זרם האדירה היא מה שתהרוג אותו, או לחילופין נסיונות ההתנעה של הרכב הנתרם ירוקנו אותו עצם זה שהוא דולק ימנע מצב שיהיה צריך להניע גם אותו עם כבלים. מעשית מדובר במקרה קצה.
  3. אפשר מיידית. העניין הוא שאם אין לך כבלים מספיק טובים כדי להניע רכב עם מצבר מת יכול להיות שתצטרך להשאיר כמה דקות ואז בעצם המצבר של הנתרם יטען ואז ההתנעה תיעשה ממנו.
  4. כן אפשרי- כאשר אין לאותו רכב טעינה וגם המצבר שלו מת לאחר שתנתק אותו ממקור הזרם (התורם) הרכב יכבה לאחר זמן מה או מיידית.
  5. מן הסתם אם אתה מניע רכב ע"י כבלים זה אומר שמשהו לא בסדר, להוציא מקרה של מצבר שהתרוקן כתוצאה מהשארת אורות דלוקים או משהו כזה- במקרה כזה יכול להיות שאף נגרם נזק חלקי למצבר וגם לאחר טעינה הוא לא ישוב לקדמותו.

פורסם
היי

אני לא מבין גדול במכונאות רכב, אף פעם לא התנעתי רכב בעזרת כבלים ואני מחפש מדריך כתוב איך לעשות את זה בכמה צעדים פשוטים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1179055#post1179055

אבל בכל זאת יש לי כמה שאלות והחלטתי לא להקפיץ את הדיון ההוא כי הוא בן יותר מחצי שנה:

1- אני מבין שהרכב ה "תורם" (בעל המצבר החלש) לא חייב להיות מונע כאשר הכבלים כבר במקום, אבל בכל זאת אם כן רוצים להניע את הרכב ה"תורם": הרכב התורם הוא בעל המצבר התקין, עדיף שיהיה מונע כך שתהיה טעינה ולא יתרוקן המצבר עקב סטארטים ממושכים ברכב השני

האם צריך לדומם אותו לפני שמנסים להתניע את הרכב השני ? לא

2- האם יש איזשהו יתרון בהנעת הרכב ה"תורם" כשהכבלים מחוברים ? יתרון קטן, הוא מתחיל ישר להטעין את המצבר ברכב השני. לא עקרוני.

3- ברגע שחיברנו את הכבלים, כמה זמן צריך לחכות עד שמנסים להתניע את הרכב עם המצבר החלש ? אפשר מיד עם החיבור או כמה דקות ? 10 דקות ? אפשר מיד, אם התגובה חלשה מחכים כמה דקות או נותנים קצת גז ברכב המונע כדי ליצור מתח טעינה גבוה.

4- יכול לקרות מצב שמאיזשהי סיבה אוטו שמונע ע"י כבלים יכבה פתאום אחרי כמה דקות מרגע ההתנעה ויהיה אפשר להניע אותו שוב רק בעזרת הכבלים ? כן. אם המצבר גמור ופורק.

5- קראתי איפשהו שבכל מקרה שכדי להניע אוטו היה נדרש להשתמש בכבלים צריך לגשת לחשמלאי במוסך מיד אחרי ההתנעה מסוג זה כדי לבדוק אם יש משהו לא בסדר במצבר, זה נכון ? שימוש לא נכון בכבלים יכול לגרום נזקים למערכת החשמל.

תודה

מקווה שעזרתי, לילה טוב

פורסם

תודה על התגובות. ואללה אפילו באמצע הלילה יש פה חבר'ה שיודעים מה הם אומרים :)

חידוד בעניין של בדיקה של המצבר - זה עושה באמת החשמלאי או המוסכניק ?

פורסם

היי

קצת שיפצורים לתשובות, תגובותי בכחול.

היי

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...55#post1179055

1- אני מבין שהרכב ה "תורם" (בעל המצבר החלש) לא חייב להיות מונע כאשר הכבלים כבר במקום, אבל בכל זאת אם כן רוצים להניע את הרכב ה"תורם": הרכב התורם הוא בעל המצבר התקין, עדיף שיהיה מונע כך שתהיה טעינה ולא יתרוקן המצבר עקב סטארטים ממושכים ברכב השני אין סיבה לסטרטרים ארוכים.

האם צריך לדומם אותו לפני שמנסים להתניע את הרכב השני ? לא

2- האם יש איזשהו יתרון בהנעת הרכב ה"תורם" כשהכבלים מחוברים ? יתרון קטן, הוא מתחיל ישר להטעין את המצבר ברכב השני. לא עקרוני. לא מדוייק. השאלה באיזה מצב המצבר. אם הוא פרוק לחלוטין, האלטרנטור יכול לנסות לטעון אותו, אך לשווא, יש לאושש את המצבר ככל שזה יצליח כשלב ראשון.

3- ברגע שחיברנו את הכבלים, כמה זמן צריך לחכות עד שמנסים להתניע את הרכב עם המצבר החלש ? אפשר מיד עם החיבור או כמה דקות ? 10 דקות ? אפשר מיד, אם התגובה חלשה מחכים כמה דקות או נותנים קצת גז ברכב המונע כדי ליצור מתח טעינה גבוה. לא מדוייק. מתח הטעינה במקרה שהמצבר אינו פרוק לחלוטין יתכן ויעלה ואם כן אז במעט.

המטרה האמיתית היא לנסות ולאושש ובמעט את המצבר ברכב שאינו מניע, כך יהיה אולי קל יותר להניעו.

למורת לציין שאם הרכב שבא לעזור בעל מצבר חזק והכבלים תקינים, ואין מדובר בסטרטר שדורש זרמים חזקים מאוד, אזי לא צריכה להיות בעיה.

4- יכול לקרות מצב שמאיזשהי סיבה אוטו שמונע ע"י כבלים יכבה פתאום אחרי כמה דקות מרגע ההתנעה ויהיה אפשר להניע אותו שוב רק בעזרת הכבלים ? כן. אם המצבר גמור ופורק. לא מדוייק. אם המצבר פרוק וגמור תתכן בעית מתח חשמלי ברכב לאחר ההתנעה. במצב כזה אסור לנסוע עם רכב ממוחשב , גם ברכבים שאינם ממומחשבים עלולים להנזק נורות , ומכשירים אלקטרונים שצריכים הגבלת זרם ל14 וולט.

לשאלתך אוסיף שבדרך כלל אם הרכב שהונע יכבה לאחר מס' דקות סביר להניח שהאלטרנטור אינו תקין ואינו מספק את הזרם הנדרש .

5- קראתי איפשהו שבכל מקרה שכדי להניע אוטו היה נדרש להשתמש בכבלים צריך לגשת לחשמלאי במוסך מיד אחרי ההתנעה מסוג זה כדי לבדוק אם יש משהו לא בסדר במצבר, זה נכון ? שימוש לא נכון בכבלים יכול לגרום נזקים למערכת החשמל.

לא צריך לשמוע, צריך לחשוב בהגיון. האוטו לא הניע? הנעת בכבלים? אם אתה לא מחפש להתקע בשנית, גש לבעל מקצוע לאיתור הסיבות לתקלה ופתרונה.

תודה

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...