Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני רוכש היום רכב טורבו דיזל.

הבנתי מקריאה בפורומים שצריך לחכות כשמכבים את המנוע, האם בכל נסיעה מומלץ לעשות כן? האם בנסיעות קצרות שבתוך העיר לא צריך לעשות זאת?

בכלל האם ישנן המלצות מיוחדות לטיפול ברכבי טורבו דיזל?

(אגב הרכב המדובר הוא אופל אסטרה טורבו דיזל אוטומטית 2001)

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

כחיזוק לתגובתו של רפי לין אני רק יכול להוסיף כי משיחה עם בעלי מקצוע רבים הם ממליצים לבצע החלפת שמנים ברכבי דיזל וטורבו דיזל לעיתים קרובות יותר מאשר ממליץ היבואן. לדוגמא הרכב שאתה רוצה לקנות אסטרה טורבו דיזל לפי הוראות יצרן פעם בשנה או 15K ק"מ. אני אישית אם הייתי נוסע הרבה הייתי מחליף שמן כל 7.5K ק"מ ושמן ופילטר שמן ב - 7.5K ק"מ הבאים.

כי השמן נוטה להשחיר ברכבים אלו יותר מאשר ברכבי בנזין מה גב שהמנוע עובד בצורה הרבה יותר מאומצת מאשר רכבי בנזין

כמובן להשתמש בשמן חצי סינטטי איכותי ופילטר שמן מקורי.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

שבאופל אסטרה דיזל יש משאבת הזרקה אלקטרונית של "בוש" שכשהיא מתקלקלת לא ניתן לשפצה בישראל ואז האפשרויות יקרות, או לקנות חדשה או משופצת במפעלי "בוש" שבחו"ל אם יש אצל UMI (לעיתים רחוקות משיגים גם מש' משומשת תקינה מפרוקי רכב)

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
כחיזוק לתגובתו של רפי לין אני רק יכול להוסיף כי משיחה עם בעלי מקצוע רבים הם ממליצים לבצע החלפת שמנים ברכבי דיזל וטורבו דיזל לעיתים קרובות יותר מאשר ממליץ היבואן. לדוגמא הרכב שאתה רוצה לקנות אסטרה טורבו דיזל לפי הוראות יצרן פעם בשנה או 15K ק"מ. אני אישית אם הייתי נוסע הרבה הייתי מחליף שמן כל 7.5K ק"מ ושמן ופילטר שמן ב - 7.5K ק"מ הבאים.

כי השמן נוטה להשחיר ברכבים אלו יותר מאשר ברכבי בנזין מה גב שהמנוע עובד בצורה הרבה יותר מאומצת מאשר רכבי בנזין

כמובן להשתמש בשמן חצי סינטטי איכותי ופילטר שמן מקורי.

יש לי נסיון של מעל ל100 אלף ק"מ על אופל אסטרה צבאית ידנית (2.0 DTI). הצבא מבצע טיפול לרכב הנ"ל כל 30,000ק"מ, ומסנן אוויר ומסנן מזגן מחליפים כל טיפול שני (60,000) ואף על מרווחי הטיפולים הגדולים והנסיעות הקשות הרכב מפגין אמינות יוצאת מן הכלל.

הרכב שנסעתי עליו ד"א - עבר 230,000+ ק"מ ללא פתיחת ראש, ללא אכילת שמן אבל עם התחממות ופריצה של הקולר שמן (בעיה ידועה באסטרה) ונסע לא פחות טוב ממשפחתית חדשה, בשטחים הרריים האסטרה אפילו סחבה הרבה יותר טוב בגלל המומנט שזמין בסל"ד נמוך יותר.

בקיצור - שמן סינטטי מלא 5W40, פילטר שמן מקורי ושאר הטיפולים השוטפים עפ"י תקופות שהיבואן ממליץ.

אם אתה רוצה להיות עוד יותר בסדר, בהנעה ראשונית יש לנהוג ברחמנות על הגז ובסל"ד נמוך עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה

ולפני כיבוי המנוע יש לנהוג גם כן בסל"ד נמוך יותר ולהמתין דקה בסרק ללא גז, ורק אז לכבות את המנוע.

פורסם

לגבי הטיפולים של הצבא אתה צודק. אבל רכבים צבאיים גם נוסעים יותר ק"מ בשנה. הטיפול הוא לא יאוחר משנה.

בכל אופן 30K ק"מ זה טוב לאקלים של אירופה באקלים שלנו זה יותר מדי.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

מחזק לגבי שמן סינטטי מלא והחלפה כל 7.5

אולי יקר, אולי קצת מוקדם, אבל הרבה יותר זול מטורבו או מנוע גמור.

פורסם
תודה שוב!

שמן סינטטי מלא, קיבלתי...

מה לגבי תוספת של K44 לדלק כל 7.5K מומלץ?

ערב רב

קבל תיקון

שמן סינטטי מלא איכותי !

המקורי של UMI מעולה

ויש עוד הרבה אחרים טובים

כדאי שישאר קצת עודף צפה לאכילת שמן

אל תשכח זה דיזל

תוסף של חברת פרוטיאה הישראלית למנועי דיזל יספיק פעם ב30000

וסולר איכותי ולא זול ומהול בחולירות למיניהן

תהנה מהאוטו

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אני דווקא מופתע לטובה מבחינת צריכת שמן באוטו שלי.

ג'מפי עם כמעט 300K ק"מ, שמן סינטטי מלא 5W40,

החלפת שמן האחרונה שביצעתי היתה לפני 12K ק"מ.

(בד"כ מקפיד כל 7.5 = הפעם היה לחץ בעבודה ולא היה זמן)

השמן לא עבר את חצי המדיד - כלומר צריכה של פחות מ 500CC שמן.

פורסם

שמן סינטטי מלא איכותי !

המקורי של UMI מעולה

השמן ששמים בUMI הוא AC-DELCO ועם כל הכבוד לשמן הזה, הוא לא עומד באותה רמה עם שמנים אחרים

כמו SHELL, MOTUL ועוד רבים אחרים. הוא טוב, אבל לא הייתי שם אותו אצלי ברכב..

פורסם

אני שמעתי ש UMI ממלאים ACDELCO האם זה נכון?

איזה שמן ממלאים ב UMI ? אני שואל בשביל איסוזו טרופר 3 ליטר אם זה משנה.

תודה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...