Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגראן-פרי האוסטרלי של שנת 93' היה מרגש לאיירטון סנה ולקבוצת מקלארן בגלל מספר סיבות.

לכולם היה ידוע וברור שזהו המרוץ האחרון של הנהג הברזילאי במדי המלבורו האדומים-לבנים,

סנה חתם בקבוצת וויליאמס-רנו לעונת 94' לאחר שש עונות במקלארן.

איירטון רצה לנצח את המרוץ באדלייד ולא רק בגלל שזהו המרוץ האחרון שלו בקבוצתו של רון דניס.

סנה רצה לנצח ברחובות המרוץ האוסטרלי גם בכדי שקבוצת מקלארן תחלוף על פני פרארי במאזן

הנצחונות הקבוצתיים במרוצי גראן-פרי- 104 נצחונות.

את עונת 93' החל סנה כשהוא למעשה במכונית מקלארן-פורד נחותה משמעותית, לפחות מבחינת

המנוע שלה מצמד מנועי הרנו ששתולים עמוק בתוך הבטן של הוויליאמס. סנה ידע שבכדי לזכות שוב

באליפות הוא צריך לעבור לוויליאמס ולא הסתיר את שאיפתו זו, שבסוף גם התגשמה.

עונת 93' ללא ספק גרמה לאיירטון סנה הברזילאי למספר מתצוגות הנהיגה הטובות ביותר שהיו לו

במהלך הקריירה, כאשר לי אישית זו שהכי זכורה היא בגראן-פרי האירופי, במסלול דונינגטון-פארק

האנגלי. מי שלא ראה עד היום את סדרת העקיפות שביצע סנה בזינוק למרוץ הזה מוזמן לחפש אותן

כבר עכשיו ביוטיוב.

נחזור לאוסטרליה ומהר.

סנה הגיע לשם לאחר נצחונו ביפאן ויותר מכך, לאחר העימות המפורסם שהיה לו עם ה"רוקי" אדי ארווין

בפיטס, קרב אגרופים, רוקי תרתי-משמע.

כשעמד סנה להיכנס לראשונה לקוקפיט של המקלארן-פורד הוא מצא זוג כפפות אגרוף קשורות להגה -

בדיחה של המכונאים הנאמנים שלו וג'ו רמירז המקסיקני בראשם.

ה-MP4/8 של סנה היתה נחותה משמעותית מבחינה מכנית מצמד הוויליאמס אבל במקצה הדרוג הפגין

סנה את אותה הנהיגה שהובילה אותו לשלוש אליפויות עולם בפורמולה-1 . לסדרת ההקפות האחורונה

הוא עלה עם מעט דלק ובקבוצה היו בטוחים שזה לא יספיק לו. ניסו לקרוא לו במערכת הקשר אך לשווא,

סנה היה ב-MODE אחר , לטענתו אמר כי כפתור הקשר נתקע. הפול-פוזישן היה שלו, בפעם ה-62 בקריירה שלו.

בפרארי היה את אלזי , בווליאמס היו אלאן פרוסט לקראת אליפות עולם נוספת ודיימון היל לפני האליפות שלו,

בבנטון כבר היה את מיכאל שומאכר ובמקלארן עשה את צעדיו הראשונים נהג צעיר ומבטיח בשם מיקה האקינן.

ביום ראשון, היום של המרוץ, על הגריד איירטון היה מכונס בעצמו, משהו רגיל אצלו, ישוב בתוך המקלארן,

מהודק חזק בתוך חגורות הבטיחות אולם משהו היה בכל זאת שונה, הוא לא הרגיש נוח, משהו מבפנים.

סנה קרא אליו את רמירז וכאשר העיניים של שניהם נפגשו הם ידעו במה מדובר.

"אני מרגיש מאד מוזר, לזנק בפעם האחרונה עבור מקלארן..." אמר סנה ורמירז הביט בו וענה- "...רק תנצח

את זה בשבילנו ואני אוהב אותך לנצח..." דמעות הציפו את העיניים של שניהם ולרגע היה נדמה שהרגשות יפריעו

לסנה במרוץ.

השניים נפרדו בלחיצת יד אמיצה ולאחר פעמיים של זינוק שהתעכב המרוץ יצא לדרך.

לכולם היה ברור באותו היום כי אין לסנה תחרות מסלול הרחובות של אדלייד והוא חצה ראשון את דגל השחמט,

נצחון אחרון עבורו במדי מקלארן, נצחון שלמעשה היה גם האחרון בקריירה שלו, ארבעה מרוצים לתוך העונה הבאה,

במדי הרוטמנס של וויליאמס-רנו נהרג איירטון סנה בניסיון לזכות במרוץ נוסף, הראשון במדי וויליאמס, זה לא הצליח.

ג'ו רמירז שומר עד היום אצלו את הכובע והדגל שקיבל מאיירטון סנה לאחר אותו ניצחון באדלייד, במרוץ האחרון

של עונת 93'.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אם אני לא טועה, בטקס הפודיום של אותו מירוץ החלה התקרבות של ממש ביחסי סנה-פרוסט. פרוסט סיפר שהוא הופתע מאוד מכך שסנה משך אותו להצטלם איתו את התמונה המסורתית על עמדת המנצח. יש לכך תיעוד וידאו-פרוסט נראה כאילו קצת נבהל מהתפיסה והמשיכה הפתאומית של סנה, כאילו חשב שהוא רוצה לעשות לו משהו רע. רק שניות לאחר מכן פרוסט הבין שכוונותיו טובות-ועלה להצטלם.

תמונה יפה של סנה, במקלארן-מרלבורו-פורד, מנופף בדגל ברזיל, בעת הקפת הניצחון באדלייד 93':

eiudtu2s3irkzlxlapbk.jpg

קצת OT: מספר מאות מטרים ממקום עבודתי, סמוך לרחוב הראשי של רעננה, חונה לה קורדובה כחולה רגילה למראה, למעט מדבקות שונות של ברזיל והדגל הברזילאי על אחוריה. בפינה השמאלית תחתונה של השמשה האחורית יש מדבקה מיוחדת: 2 אותיות ה-S המוכרות מהלוגו של ASF (AYRTON SENNA FOUNDATION). כל בוקר אני מאט את קצב הליכתי כשאני עובר ליד הקורדובה הזאת, תמיד לא מאמין שמה שאני רואה זה באמת זה (למרות שרשום גם SENNA)- נדיר מאוד בארץ, למיטב ידיעתי.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

1)קודם כל תצלם את הסמלים על הקורדובה ותדאג שנכיר את הבעלים !!!

2)יש לי במשרד לוח שנה גדול כאשר כל חודש יש תמונה אחרת של איירטון סנה - אם תרצה , תוכל לבחור אחת למסגור !!!

גם לגבי ארוע הצילום בין סנה לפרוסט רמירז מרחיב בסיפור שלו ואומר שגם הוא מאד הופתע מהעניין הזה, עקב ההדרדרות שהיתה בינהם בעבר.

הוא אומר שהגיב בשמחה על הקירבה הפתאומית וההפשרה ביחסים בין שני הנהגים שהוא הכי אהב .

מערכת היחסים שפיתח ג'ו רמירז כמכונאי הראשי של מקלארן עם איירטון סנה היא משהו יוצא דופן בקירבתה .

תיד אמרו על איירטון סנה שהוא אדם שונה, סגור באופן מיוחד שלא מבטא רגשות ולא מחצין כלום ובעיקר לא משתף אף אחד בכלום, אולם במערכת היחסים שהיתה לסנה עם רמירז ניתן למצוא משהו מיוחד . הוא הרגיש משהו אחר אחר כלפיו וכנראה שזה היה הדדי בינהם.

עד היום, כאשר רמירז נשאל על איירטון סנה הוא נעשה רגשני יותר והדמעות מתחילות לזרום (גם אצלי...).

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אפרופו דמעות ....

מזכיר לי את הדמעות של שמואכר אחרי הניצחון במונזה שנת 2000 כשהוא נשאל איך הוא מרגיש

אחרי שבאותו מירוץ הישווה את שיא הנצחונות לזה של סנה 41 במספר, הוא הזיל דמעה וביקש

שיעבור למרואיין הבא, כמה הזדהתי עם שומאכר באותו הרגע, שבו בדיוק גם אני הזלתי דמעה... ממש טלפאתיה

כנראה שהוא משלנו, גם אוהד שרוף של סנה.

הנצחון האחרון של סנה ועונת 93 בכלל חשפו תכונות של סנה שעונת מירוצים בקבוצה פיברוטית לא הייתה

חושפת, שלא נשכח שבאותה עונה פורד נתנו לבנטון את המנוע החזק ולמקלארן את החלש, מקלארן

פיגרו אחרי וויליאמס בפיתוח המתלים האקטיביים והתקינו גיר שלוש'תרבעי אוטומטי, לחיצה להעלאת הילוכים

אוטומטית, לחיצה להורדת הילוכים אוטומטית, ממש צער בעלי מכוניות פורמולה 1...

אם נזכור את הביצועים של סנה לעומת בן קבוצתו בחצי הראשון של העונה: מייקל אנדרטי, שבאמת היה

עדיף שיתרסק אחרי הפניה הראשונה שלא נראה כמה הוא איטי בשאר הפניות, ואז הגיע מיקה הקינן

שהפתיע בפורטוגל, סיים את מבחני הדירוג עם זמן יותר טוב משל סנה ?!

אני זוכר שהייתי בן 17 תלמיד בכיתה י"ב, קמתי מוקדם לראות את סנה ביפן וגם באוסטרליה, ואיך לומר, היה שווה לקום

סנה סיפק את הסחורה בצורה יוצאת מהרגיל למרות כל הנחיתות הטכנית.

יש שיא אחד שאף אחד עוד לא לקח לו, לסנה שלנו, 6 ניצחונות במונטה קרלו, כולל עונת 93

אבל מעל כולם, כמו שאמרת דובי, דונינגטון 93, מירוץ הפורמולה 1 המרשים ביותר שאני ראיתי מימי

סנה עקף את דיימון היל ופרוסט באותה הקפה, עם רכב שלא זז בשגרה... ראו וידאו מYOUTUBE

דובי תקן אותי אם אני טועה, אבל אני זוכר שבאותו מירוץ סנה סיים את המירוץ שהוא מקיף

בהקפה אחת את כולם חוץ מאת דיימון היל.... אני לא זוכר כזה דבר גם לא מימי שומאכר.

ובקשר לסנה "סגור" - מופנם, ממש ממש לא, ממש ממש ההיפך,

סנה היה הכי משתף בדילמות שלו, ראה ערך: הספרים והסרטים

בראשם RACING IS IN MY BLOOD

סנה דיבר הסביר ופרט על הקשיים שלו, על הדרך שהוא חוקר את עצמו

סטייל חיל האוויר שלנו, רק שהוא היה עושה את זה לבד לעצמו, חקירה מסקנות

וישום בשטח, והיו תוצאות, שאתה שומע פסיכולוגיה בגרוש מאחד כמו סנה

אתה מקשיב טוב טוב לכל מילה, תכלס יש לו קבלות, 3 אליפיות עולם

איזה פיסכולוג יכול להתחרות בו ?

אחת הסיבות שאני לא מעריץ את שומכאר הבן אדם שהוא לא שיתף את הצופים בכלום

הוא תמיד פוליטקלי קורקטי:"הקבוצה עשתה עבודה מעולה..." לא חושף שום דבר מעצמו

מי שלא נותן שלא יצפה לקבל, סנה חשף ונתן וקיבל עדת מעריצים שעשור שני לא שוכחים

אותו כהוא זה. שמוכאר הוא אלוף כל הזמנים, מאוד רובוטי, בא, נוהג, לפעמים זה נראה טייס

אוטומטי, מחשב על לא מסוגל לחשב מה שהוא מסוגל לחשב.אלוף.

סנה השאיר חותם לא רק ברמת האלוף, כי אלופים באים ואלופים הולכים, סנה השאיר

חותם ברמת המנטור, הגורו, המורה, המדריך, בוכה, צוחק, מנצח, חי בועט...

ויש את כל הסיפורים על ההרגשה שהייתה לסנה לפני המירוץ האחרון,

כנראה שאוסטרליה הייתה הקדמה רחוקה, במירוץ האחרון סיפרו

על התפילה מאחורי הרכב שלא הייתה אופיינית לו, נפרד מהחברה

נפרד מפרוסט, סיפר שהוא בכלל מפחד לצאת למירוץ, סנה מפחד ?

אנשים בטח חושבים אם הייתה לו הרגשה לא טובה למה הוא לא האט קצת?

סנה? להאט? הוא היה מעדיף למות מאשר להגיע שני.

נאחל הרבה בהצלחה לברונו (לאלי) סנה, האחיין, הבן של ויויאן,

עונה לא רעה בGP2 נראה שתוך שנה (2008) גג שנתיים

נראה אותו בפורמולה 1 נותן בראש.

פורסם
1)קודם כל תצלם את הסמלים על הקורדובה ותדאג שנכיר את הבעלים !!!

2)יש לי במשרד לוח שנה גדול כאשר כל חודש יש תמונה אחרת של איירטון סנה - אם תרצה , תוכל לבחור אחת למסגור !!!

גם לגבי ארוע הצילום בין סנה לפרוסט רמירז מרחיב בסיפור שלו ואומר שגם הוא מאד הופתע מהעניין הזה, עקב ההדרדרות שהיתה בינהם בעבר.

הוא אומר שהגיב בשמחה על הקירבה הפתאומית וההפשרה ביחסים בין שני הנהגים שהוא הכי אהב .

מערכת היחסים שפיתח ג'ו רמירז כמכונאי הראשי של מקלארן עם איירטון סנה היא משהו יוצא דופן בקירבתה .

תיד אמרו על איירטון סנה שהוא אדם שונה, סגור באופן מיוחד שלא מבטא רגשות ולא מחצין כלום ובעיקר לא משתף אף אחד בכלום, אולם במערכת היחסים שהיתה לסנה עם רמירז ניתן למצוא משהו מיוחד . הוא הרגיש משהו אחר אחר כלפיו וכנראה שזה היה הדדי בינהם.

עד היום, כאשר רמירז נשאל על איירטון סנה הוא נעשה רגשני יותר והדמעות מתחילות לזרום (גם אצלי...).

דובי

1) במהלך השבוע הבא, כשאעבור ליד האוטו, אשאיר פתק (או משהו) כזה ואצלם את המדבקות.

2) היחסים הקרובים בין רמירז לבין סנה הם דבר ידוע. אחד הציטוטים האהובים עליי של רמירז: "פרוסט היה נהג של מקלארן עם מנוע של הונדה ואילו סנה היה נהג של הונדה עם שלדה של מקלארן". הציטוט מדבר על יחסי הכוחות בין סנה ופרוסט בשיא העימות ביניהם- פרוסט בילה זמן רב עם מתכנני השלדה הבריטיים ואילו סנה העדיף לבחון שוב-ושוב את המנועים של הונדה ולתת פידבק תואם למהנדסים היפניים, במטרה לשפר את מה שניתן.

אם אני זוכר נכון, בעת שעשה קריינות להקפת און-בורד בשביל הטלויזיה הברזילאית, באימולה 94', סנה מסר ד"ש חמה ל"חברו הטוב, אלאן פרוסט" (ציטוט מדוייק). פרוסט היה נוכח באותו סופ"ש קטלני ושימש כקריין עבור הטלויזיה הצרפתית (TV5), תפקיד אותו הוא מחזיק גם כיום (?).

אשתדל לסרוק ולהעלות לפה כתבה קצרצרה על רמירז שפורסמה ב"מוטורספורט" לפני כמה שנים.

עריכה:

צדקתי. סנה באמת מסר ד"ש לפרוסט, רק שזה קרה בשידורי הטלויזיה הצרפתית-לא הברזילאית:

http://youtube.com/watch?v=M56-m-zuFsw

מסתבר שבבוקרו של ה-1.5.94 הם סעדו ארוחת בוקר ביחד וליבנו כמה דברים ביניהם.

פרוסט היה אחד מנושאי ארונו של סנה בהלוויה הממלכתית שנערכה לו.

יגאל.

פורסם

מצרף לינק לכתבה שכתבתי במלאות 10 שנים למותו של סנה 1994 - 2004

http://www.formula-1.co.il/katava.php?doc_id=3107

באתר שלי באינטרנט הקדשתי שני עמודים לאיירטון

עמוד זכרון

http://www.aric.20m.com/photo3.html

ועמוד עם התאוריה שלי לתאונה שלו, על הכנף האחורית

דמויית האות V רק בהפוך

http://www.aric.20m.com/custom2.html

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
1)

2) היחסים הקרובים בין רמירז לבין סנה הם דבר ידוע. אחד הציטוטים האהובים עליי של רמירז: "פרוסט היה נהג של מקלארן עם מנוע של הונדה ואילו סנה היה נהג של הונדה עם שלדה של מקלארן". הציטוט מדבר על יחסי הכוחות בין סנה ופרוסט בשיא העימות ביניהם- פרוסט בילה זמן רב עם מתכנני השלדה הבריטיים ואילו סנה העדיף לבחון שוב-ושוב את המנועים של הונדה ולתת פידבק תואם למהנדסים היפניים, במטרה לשפר את מה שניתן.

אשתדל לסרוק ולהעלות לפה כתבה קצרצרה על רמירז שפורסמה ב"מוטורספורט" לפני כמה שנים.

יגאל.

מקפיץ כדי להעלות את הכתבה הסרוקה על רמירז ואת דבריו על סנה-פרוסט:

98fm77yduza32fgrcm8i.jpg

5apva7kvcumr89ppnuf3.jpg

קריאה מהנה!

• תוכן חדש...