Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקריאה באינטרנט אני מבין שכאשר יש טורבו ברכב, יש להיות עדין בתחילת נסיעה, אפילו עם השהיה קצרה, ובסוף נסיעה יש להמתין כדקה לפני כיבוי המנוע, וזאת כדי לאפשר לשמן להגיע לציר הטורבינות ולשמן אותו.

האם מישהו יודע האם זה תופס גם לגבי ה-tsi? האם זה מופיע בספר הרכב שלה? ואם זה לא מופיע האם זה אומר שהתגברו על זה טכנית? וגם אם זה לא מופיע, האם זה יכול לתרום לאורך חיי הטורבו.

גילוי נאות: הזמנתי אחת כזו, אך יעברו עוד כ-3 חודשים עד שאזכה למשש אותה ולעיין בספר, וזה מסקרן אותי.

תודה.

פורסם

זה תופס בעיקרון לגבי כל רכב ובמיוחד לגבי רכבים עם מגדש טורבו.

מומלץ להתחיל בנסיעה רגועה ולחכות עד שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה.

לגבי כיבוי של המנוע אחרי מאמץ ממושך - מומלץ לסוע רגוע כמה דקות לפני שמגיעים הבייתה

ו/או להשאיר את המנוע דולק כמה דקות לפני הכיבוי.

פורסם

הי,

אני אישית לא ממתין כמה דקות לפני כיבוי אלא כדקה- דקה וחצי וכן משתדל להרגיע קצב למן הכניסה לרחוב ועד לעצירה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הבוקר עיינתי בספר של ה-tsi החדשה של חבר לעבודה.

אין שום התייחסות לטורבו.

בחלק שמדבר על התנעה ותחילת נסיעה כתוב באופן כללי שאין לאמץ את המנוע כשהוא קר. בהדממה, אם המנוע עבד במאמץ בדקות שלפני הכיבוי, יש לתת לו לעבוד בסרק כ-2 דקות כדי לקרר אותו.

כל זה נכתב באופן כללי על הרכב, לא הייתה שום התייחסות לטורבו. המקום היחידי שבו הוזכר ה-tsi הוא בחלק עם המפרט הטכני, שכולל הספק, נפח, מידות וכו'. ובהקשר זה מופיע שם תיבה ידנית, שזה בכלל מוזר.

דבר נוסף:

יש התייחסות לנושא של "Hill hold" (יש לו שם בעברית), מוסבר שם שהמערכת מחזיקה את הרכב כבלם למשך שתי שניות, כשתוך פרק הזמן הזה יש ללחוץ על דוושת הגז. לחיצה זו כשנעשית לפני 2 שניות, מרפה את הבלימה של המערכת.

פורסם

קודם כל מזל טוב:)

אתה לא מפחד שהשכירות של הרכב הזה תיהיה בקנטים? המערכות שם נראות לי יותר מדי מסורבלות, ואף אחד לא ידע איך לטפל בהם, במיוחד לא צ'מפיון. דבר שני הטכנולוגיה הזאת עוד בחיתולייה יש מצב שהיא תצא שלילית, ואז תתקע עם חתול בשק. לא כדאי לקחת כרגע את השתי ליטר?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני לא מתכוון להשכיר אותה לאף אחד (:?), ולגבי הסחירות אני לא דואג. אני מקווה להנות ממנה ב-6 שנים הקרובות (לפחות), במידה והטכנולוגיה לא תאכזב.

אם היא תאכזב במהלך 3 השנים הקרובות, צ'מפיון יידרשו לעניין (ראה כאן). אם זה יקרה אחרי 3 שנים, זה כבר יותר עניין של בלאי, מקווה שמחירו סביר. גם טורבו רגיל דורש התייחסות וטיפול נכון.

אני מאמין שמי שצריך לדעת איך לטפל ברכב כזה במוסך המורשה, ידע איך לעשות את זה. ליצרן גם יש אינטרס בזה.

• תוכן חדש...