Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה עם כפכפים אתה לא יכול לשמור, זה מעוגן בפקודות מטכ"ל ושום קמב"צ או הנפצה אחרת לא יכולים לשנות את זה.

מה יקרה אם תהיה הקפצה ? אם יהיה מקרה אמת ?

לרוץ אי אפשר, מכה הכי קטנה אתה מושבת.

אם רטוב אז סיכוי ממש טוב שתחליק.

בסופו של דבר אתה כנראה יותר נטל וסיכון כשאתה שומר עם כפכפים מאשר תועלת.

בקשר לקבילה, אין ספק שמה שעשו לך לא תקין. אבל אם הקבילה שלך היא בשביל נקמה כמו שאמרו כאן חברה לפני זה יחזור אליך בחזרה...

אמרת שאתה הולך לעבור ניתוח בקרוב, אבל בכל מקרה תחזור לנעליים וכל זה כבר יהיה מאחורייך.

אז מה הרווחת ? דפקת את הקמב"ץ ? איזה קצין אחר ? את המפקד שלך ?

איזה רווח לך יש מזה ? חבל על העצבים והזמן שלך תשמור אותם למצבים יותר גרועים בחיים.

אם הייתה תועלת כלשהי לקבילה הייתי אומר לך שתלך על זה, אבל לי נראה שעם כמה זמן שיש לך עוד בצבא זה רק יעשה לך נזק.

שששששששששירוקו אדומה

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פרט קטן- קח בחשבון שכל עוד אתה נפקד אף גוף לא יעזור לך. התשובה שתקבל היא- קודם חזור לצבא ולאחר מכן יטפלו בתלונתך..ועוד קח בחשבון שתוך 15 יום (אם אני לא טועה) אתה נחשב לעריק ואז הסנקציות הרבה יותר קשות- פלילי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תוך 45 יום אתה נחשב לעריק לא תוך 15.

לא נתנו לך לאכול בשמירה?

ושמרת שעתיים וחצי?

ליבי ליבי.

אם בגלל זה אתה נפקד, מעניין מה היית עושה אם היית שומר כמו שצריך לשמור באמת.

אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים

פורסם

רון, באמת צר עולמך כעולם נמלה. לא ידעתי שאתה משתמט ואגואיסט ברמה הנמוכה ביותר.

לא מעניין אותי המסים שלך, אתה הרווחת אלפי שקלים בזמן שאחרים הרוויחו 300 שקל וקרעו את התחת. אתה קיבלת מקדמה לא הוגנת של 3 שנים.

גם אם חס וחלילה אתה מוגבל בריאותית , היית יכול להתנדב ולעשות צבא אפילו חלקי.

מבחינתי משתמטים שלא עשו צבא לא קנו את הזכות שלהם להיות אזרחי ישראל.

אז בחייאת - אין לך זכות להגיב ולומר כלום.

לפותח השרשור, בתור אחד שסבל במשך שנים מציפורן חודרנית ולאחרונה עבר עקירה - אני מכיר את כאבי התופת הבלתי נסבלים,

אני ממליץ שתקבע תור אצל כירורג ותסגור עניין.... מדובר בהליך של 5 דקות, שכואב ברמות מטורפות אבל לאחריו אתה מקבל את החיים שלך בחזרה....

זה מה שאני עשיתי בחודש שעבר, אחרי שהגעתי למצב שאני לא יכול ללחוץ אפילו על דוושת הגז מרוב כאבים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפותח השירשור, נפקדות רק תזיק לך, תתלונן בצינורות המקובלים בצבא, אך אל תסרב פקודה או תברח, זה רק יזיק לך, חזור אל היחידה ובקש ראיון עם מפקד הבסיס, תסביר לו את המצב, אני בטוח שיעזור, מותר להתלונן ומותר לעמוד על זכויותך גם בתוך הצבא, נפקדות או סירוב פקודה רק יזיקו.

מה שעשו לך אינו חוקי ויש לך עילה לקבילה, כמו שאמרתי נסה את מפקד הבסיס, אני בטוח שהוא יתחשב בך ויטפל בנוגעים בדבר.

חזור אל היחידה וסדר את העניינים, קח את זה בקלות.

בהצלחה.

פורסם
שי - זה לא נכון.

כמי שהיה אחראי על השומרים בבסיס - אסור לשמור עם נעליים פתוחות. זה פוגע בכשירות.

השאלה היא אם אלה פקודות מטכ"ל או הנחיות בסיסיות.

אני זוכר שכשחזרתי לבסיס אחרי פריקה של הקרסול (בעקבות הקפצת אמת שחדרו לבסיס והציתו ריאו תחמושת) שובצתי לשמירה במגדלים כי הרופא קבע שאני כשיר לשמור בעמדות שבהן אני לא נייד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הדיון הזה כבר התחלק לכמה נושאים:

1. מבחינת פקודות אם חוקי או לא חוקי לשמור עם כפכפים.

2. אם הוא יצא "כוסית" שהוא לא רצה לשמור עם כפכפים. או בורח כי הוא שומר שעתיים או לא מקבל אוכל.

3. דנים על לשרת או לא לשרת (דיון שעולה פה כמעט כל פעם שמוזכרת המילה צבא\צה"ל).

4. אם צריך לקבול את המפקד שנתן את הפקודה.

לדעתי?

גם אם חוקי וגם אם לא לשמור עם כפכפים, אם זה רק ש.ג לגדוד (לא יודע איפה ממוקם, לא יודע מי נכנס ויוצא), בכל מקרה, לא כזה עקרוני, אם אמרו לך לשמור עם כפכפים, תשמור, זה אפילו יותר נוח מהנעליים הצבאיות. זה לא כאילו אתה בשטח.

אחרי שנכנס לך מסמר, זה כבר משהו אחר, באמת לא נעים. (ד"א שלח לך SMS? לא ידעתי שמותר בכלל לעלות עם פלאפונים לשמירה).

בכל מקרה, מה ז"א אין מכשיר קשר? אחריות של השומרים בתור חיילים ללכת לאפסנות להחליף סוללה\או את המ.ק.

אני שירתתי שנה וקצת ויצאתי מהצבא לפני שהייתי אמור לצאת לקצונה. שירתתי במוצב בצפון, והיו ימים ששמרתי גם 12 שעות רצוף בגלל חוסר בסד"כ, ולא בכיתי לאף אחד, לא בגלל שאני גבר גבר, אלא בגלל שאני מבין שאין מה לעשות, מישהו צריך לשמור.

אני לא מבין אנשים מה הסרט שלהם לשבת, אתה סה"כ יושב ופותח שער מתי שצריך, לא ביג דיל. אז לא תאכל שעתיים. וואו. אבל מילא, כל אחד ומה שהוא חושב. לדפוק נפקדות בגלל זה? נו באמת...

בקשר לקבילה - ממש לא נראה לי במקום, תחשוב שאתה סתם גורם למישהו לשירות חרא, ולך זה לא תורם בשיט. נקמה? נו באמת, הוא לא עשה לך דווקא. אם תחפש מה חרא ומה רע, יהיה לך יותר רע.

תנסה להוציא את המיטב, צבא זה אחלה מקום להכיר אנשים, יש הרבה אנשים טובים שם ואתם במילא ביחד.

אני הייתי במוצב עם איזה 30-40 איש בערך, יציאות של 17-4 (לפעמים גם סוגרים 28 כי מישהו הוציא גימלים או כי מישהו נפקד, או סתם כי יש עוצר יציאות) רוב האנשים היו באמת אחלה, וכמה שהשירות היה חרא, וכמה שטחנתי מטבח במוצב ושמירות, ו"מארבים" בשטח מתי שלא קורה כלום, אז וואלה, מתגברים. אישית פשוט הרגשתי מבוזבז בצבא, חשבתי לעצמי או שאני מתקדם ממש בצבא, או שאני יוצא. בגלל שאף אחד כולל המג"ד לא יכל להבטיח כלום אחרי קורס קצינים, ויתרתי ויצאתי. תרמתי מה שיכלתי, הייתי מצטיין בטירונות, ויכלתי להמשיך שנתיים בכיף, גם בתור מפקד. בטירונות אני ראיתי את הכפיות טובה שנותנים לך, אחרי שהייתי מצטיין לדוגמא במבחן אז שמו אותי בשמירות כל הזמן או במטבח בזמן שהשאר היו בכיתה ממוזגת שילמדו למבחן חוזר. מעצבן? אכן. מתגברים.

בקיצור לפותח השרשור - דיי להיות טמבל. תחזור, תקבל עונש, תגיד שאתה מצטער ולא תעשה את זה שוב, זה היה מסערת רגשות. אם יש לך בעיות, דבר עם המפקד, אבל באמת תדבר איתו, תסביר לו שאין מצב שסתם תטחן שמירות שהשאר לא עושים כלום. (סיימת טירונות נכון? אז תדבר איתו כמו בן אדם)

תעשה את העבודה שלך בצורה טובה (לא חייב להיות חייל מושלם, אבל לנסות לפחות) אבל הכי חשוב, תהנה, כי הזמן הזה לא יחזור. ואל תצא מהצבא כי רע לך, זה לא שהחיים "האמיתיים" טובים יותר.

וואו, איזה נאום דפקתי. זה מה שקורה שמשעמם בעבודה.

פורסם
רון, באמת צר עולמך כעולם נמלה. לא ידעתי שאתה משתמט ואגואיסט ברמה הנמוכה ביותר.

לא מעניין אותי המסים שלך, אתה הרווחת אלפי שקלים בזמן שאחרים הרוויחו 300 שקל וקרעו את התחת. אתה קיבלת מקדמה לא הוגנת של 3 שנים.

גם אם חס וחלילה אתה מוגבל בריאותית , היית יכול להתנדב ולעשות צבא אפילו חלקי.

מבחינתי משתמטים שלא עשו צבא לא קנו את הזכות שלהם להיות אזרחי ישראל.

אז בחייאת - אין לך זכות להגיב ולומר כלום.

לפותח השרשור, בתור אחד שסבל במשך שנים מציפורן חודרנית ולאחרונה עבר עקירה - אני מכיר את כאבי התופת הבלתי נסבלים,

אני ממליץ שתקבע תור אצל כירורג ותסגור עניין.... מדובר בהליך של 5 דקות, שכואב ברמות מטורפות אבל לאחריו אתה מקבל את החיים שלך בחזרה....

זה מה שאני עשיתי בחודש שעבר, אחרי שהגעתי למצב שאני לא יכול ללחוץ אפילו על דוושת הגז מרוב כאבים.

אם תשים צ'יפ לא תצטרך ללחוץ, מספיק לך ללטף :)

פורסם
פרט קטן- קח בחשבון שכל עוד אתה נפקד אף גוף לא יעזור לך. התשובה שתקבל היא- קודם חזור לצבא ולאחר מכן יטפלו בתלונתך..ועוד קח בחשבון שתוך 15 יום (אם אני לא טועה) אתה נחשב לעריק ואז הסנקציות הרבה יותר קשות- פלילי.

עידן

זאת אכן התשובה שהוא יקבל אבל כמה תיקונים.

אחרי אחרי 14 יום הוא נחשב עריק יחידה , אחרי 45 יום הוא אמור לעבור לטיפולה של משטרה צבאית (זה לפעמים יכול לקחת גם הרבה יותר).

בעיקרון היום עריקות כבר לא נרשמת כעבירה פלילית.

פורסם

הי,

תודה על התיקון אני השתחררתי מזמן- אוג' 8...בזמני אם אני לא טועה היתה סנקציה פלילית- רישום, לגבי עריקות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מבחינת היחידה אין הבדל מעשי בין עריקות לנפקדות.

אלעד מעניין אותי לדעת איפה שירתת.

למרות שלפי דעתי תפיסת העולם שלך מטופשת.

אף מקום עבודה לא יכול להבטיח לך קידום.

הכל תלוי איך תתנהל, כך גם בצבא.

אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים

פורסם

תחזור לצבא וכאשר שופטים אותך (ברור לך שיהיה לך משפט) דווח לשופט שאתה הולך לכבול

על זה שעלית ללא קשר תקין לעמדה את זה שחייבו אותך לשמור עם כפכפים, את זה שביקשת רופא ולא ענו לך

אם כל הכבוד נמאס מהיחס המזלזל שחיילים מקבלים בצבא, בגלל השטויות האלה חיילים שלנו נחטפים

עפ"י הוראות מטכ"ל חייל יעלה לשמירה רק כאשר הוא מסוגל קודם כל לשמור על עצמו ולאחר מכן לשמור על המקום שעליו הוא צריך לשמור.

במקרה כאן הוא לא יכל לשמור על עצמו במקרה של התקפה (גם אם זה לא באיזור מסוכן בבסיס, עצם העמדת שמירה מעידה על משהו) וכמובן שלא יוכל לבצע את המטלה שלשמה הוא הוצב.

לכן אם אתה מקבל מאסר פנה בעזרת הוריך ללשכת אלוף הפיקוד שלך (צפון, מרכז, דרום) למדור המחילות שם תגולל את כל השתלשלות העניינים שגרמו לך לברוח מהצבא כולל המחדלים שהעלת, (עדיף גם לידע את המפקדים שלך שאתה הולך לעשות את זה) ואני מקווה שזה יעזור לך לצאת מהעניין.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
השאלה היא אם אלה פקודות מטכ"ל או הנחיות בסיסיות.

אני זוכר שכשחזרתי לבסיס אחרי פריקה של הקרסול (בעקבות הקפצת אמת שחדרו לבסיס והציתו ריאו תחמושת) שובצתי לשמירה במגדלים כי הרופא קבע שאני כשיר לשמור בעמדות שבהן אני לא נייד.

זו לא שאלה של רופא או אפילו של פקודות, זה עניין של שכל ישר. חייל לא כשיר לשמור בכפכפים והצבא לא מנפק לו סנדלים. גם עם סנדלים זה לא תקין. כמש"ק שהיה אחראי על שיבוץ השומרים ונהלי השמירה בבסיס (מאוד9) עורפי, לא הייתי מאשר זאת. אני גם לא יכול לחשוב על מפקד תורן שהיה מקבל שומר כזה.

לגבי השמירה במגדלים, זה גם לא תקין. הרופא פה לקח סיכון שתפצע בעלייה או בירידה והמפקד שלך לא צריך להניח שאתה לא תצטרך לרדת מהמגדל להלחם בשלב מסויים. זו בדיוק תרבות "היהיה בסדר" שרצוי להשריש מהצבא. זה לא נעים לאבד חיילים בסבב, אבל המנעות מטחינת החברים איננה ערך עליון.

(כתב מי שסיים שני ספרים עבי קרס בשמירת מגדלים...)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

VTEC, תראה:

1) קודם כל תכבה את הטלפון ותפריד את הסוללה. אם אפשר, תעשה את זה בעיר אחרת. הסיבה היא שלמצ"ח יש אפשרויות לאתר אותך. אולי זה יקר, אבל הם עושים את זה.

2)בתור בן אדם שגם לא התאים למערכת הצבאית ויצא מסיבות "רפואיות" אחרי שאכל חרא במשך שנתיים, אני מבין אותך.

3)בתור חוקר מצ"ח לשעבר, שהתמודד עם כל השחיתות של החיל ושל חילות אחרים, אני ממליץ לך באמת ללכת לפסיכולוג שיעזור לך לפתור את הבעיות.

4)מי שלא במצב שאתה נמצא בו ולא נמצא בתוך הראש שלך, לא יכול להבין.

5)זה שאתה לא מתאים למערכת הצבאית לא אומר שאתה לא מתאים לכלום או שאתה בן אדם נחות. זה פשוט אומר שאתה מעריך את עצמך יותר מדי ולא מאמין באידיאלים של הצבא. זה הכל. באזרחות יהיה לך יותר טוב, כי אני בטוח שיש לך כישורים אחרים.

6)מוסד "טחינת הצעירות" שיש בצה"ל זה ממש מבייש. אני סבלתי מזה המון זמן ועשיתי את העבודה של 4 אנשים במשך שנה וחצי בזמן שהם ישבו לידי ושתו קפה. הכי גרוע זה שהייתי יותר פז"מניק מכולם אבל הגעתי אחרון לבסיס, אז בגלל זה טחנתי.

גילוי נאות: הכותב עלה לארץ לבד במטרה להתגייס מסיבות אידיאולוגיות, עבר טירונות משטרה צבאית בהצטיינות, קורס חקירות בהצטיינות, ויצא מהצבא עם 5 קבילות שונות נגד המפקדים, נפקדות, וביקור אצל הקב"ן. הצבא הוא לא מה שהיה פעם. תזכרו את זה כולם.

• תוכן חדש...