Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסור לשמור עם כפכפים/סנדלים/Whatever - בדיוק כמו שאסור להסתובב במחסנים עם כפכפים/סנדלים, אלא אך ורק עם נעליים צבאיות.

פקודות מטכ"ל - כמובן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. הגיע זמן שתבינו שקבילה זה לא כזה ביג דיל. מה שקורה זה שמפקד היחידה מקבל מכתב מנקח"ל, וצריך ליידע את הנציב כיצד הוא טיפל בקבילה. ב99% מהמקרים זה נגמר בטלפון מהמפקד לרס"פ הבעייתי.

ב. הבחור אינו ג'ובניק. הוא תומך לחימה. ג'ובניק זה מי שיוצא כל יום בארבע. הוא יוצא פחות טוב ממה שאני יצאתי בהיותי לוחם בשריון.

ג. אין סיבה שהוא ימשיך לסבול. מהודעותיו לא קשה לראות שהוא נמצא בלחץ כבד. לבחור: עליך לטפל בעצמך, ויפה שעה אחת קודם. חבל שהזיכרון שיהיה לך מהצבא הוא האינסולין שתצטרך להזריק בעקבות התפרצות של סוכרת. (מה שקרה לחבר בעקבות לחץ בצבא.) גש לקב"ן, ואל תוותר עד שתקבל תשובות. אין שום סיבה לפחד מהורדת פרופיל נפשי.

פורסם
תחזור לצבא וכאשר שופטים אותך (ברור לך שיהיה לך משפט) דווח לשופט שאתה הולך לכבול

על זה שעלית ללא קשר תקין לעמדה את זה שחייבו אותך לשמור עם כפכפים, את זה שביקשת רופא ולא ענו לך

אם כל הכבוד נמאס מהיחס המזלזל שחיילים מקבלים בצבא, בגלל השטויות האלה חיילים שלנו נחטפים

עפ"י הוראות מטכ"ל חייל יעלה לשמירה רק כאשר הוא מסוגל קודם כל לשמור על עצמו ולאחר מכן לשמור על המקום שעליו הוא צריך לשמור.

במקרה כאן הוא לא יכל לשמור על עצמו במקרה של התקפה (גם אם זה לא באיזור מסוכן בבסיס, עצם העמדת שמירה מעידה על משהו) וכמובן שלא יוכל לבצע את המטלה שלשמה הוא הוצב.

לכן אם אתה מקבל מאסר פנה בעזרת הוריך ללשכת אלוף הפיקוד שלך (צפון, מרכז, דרום) למדור המחילות שם תגולל את כל השתלשלות העניינים שגרמו לך לברוח מהצבא כולל המחדלים שהעלת, (עדיף גם לידע את המפקדים שלך שאתה הולך לעשות את זה) ואני מקווה שזה יעזור לך לצאת מהעניין.

רק להוסיף, שכל חייל שנשפט זכאי להגיש ערעור לאלוף הממונה על יחידתו, ואותו אלוף חייב להחזיר לו תשובה תוך 48 שעות. כמו כן אין לאלוף סמכות להחמיר בעונש - אלא רק להקל!. ניתן להגיש ערעור אחד כזה במשך כל השירות/שנה - לא זוכר בדיוק...

פורסם

ללא קשר לבעייה הספציפית של פותח השרשור, פשוט מגעילה אותי הגישה של ה"משתמטים":

אם לא תרמתם מזמנכם לצבא, איך אתם מרשים לעצמכם לתרום את דעתכם לשרשור?

לי היה טוב בצבא, יצאתי עם מקצוע שיממן לי את הלימודים, ועם חברים לחיים. ועדיין, יש פעמים בצבא שעלייך לדאוג לעצמך:

כולם אומרים שזה שלא הביאו לו אוכל לשמירה זה "נורא". כאשר מדובר על ארוחת ערב, וההזדמנות האחרונה לאכול עד הבוק, זה כן נורא. למה שחייל ייאלץ להוציא מכספו כדי לאכול? במיוחד כאשר הוא מרוויח 10 ש"ח ליום?

ולכל אלו שידברו על "שמירת" אוכל לשומרים - נחמד בתיאוריה, בדיחה במציאות.

יש לך בעייה רפואית - מגיע לך טיפול, בעיקר עקב העובדה שאין את האפשרות (ברוב המקרים) לפנות לרופא אזרחי.

לגבי הבעייה הספציפית - עריקות רק תוסיף כאן עוד בעיות. תחזור לבסיס, ותקים מהומה, עד שתגיע לדרגה שתעזור לך.

נ.ב - רון/הנסיך - התגובות שלך בעיקר בכלל לא לעניין. אין לך שום סיבה להתגאות בעובדה שלא עשית צבא, אלא עשית כסף באזרחות. עשיית הכסף הזו היא זכות שאתה צריך להרוויח במדינה הזו. פשוט גועל נפש שאתה משווה את המסים שנאלצת לשלם לעומת 3 שנים שבנאדם תורם מחייו.

ודרך אגב, התפקיד שלי הוגדר כג'ובניק, ועדיין ראיתי מספיק ועשיתי מספיק כדי שאני לא אצטרך להתבייש מאף אחד (ואולי, בזכות השירות שלי, אתה לא עלית לאוויר בזכות איזה מחבל מתאבד - תחשוב על זה).

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...