Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית כל, שמי איתי, אני משתמש חדש כאן. אני די צעיר, יש לי ידע בסיסי + בכל שנוגע לרכב, אבל אשמח להעמיק את ידיעותיי כאן בפורום. ראוי לציין שהפורום נראה טוב מאוד. המשיכו כך.

ועכשיו לשאלה שלי. תראו, ברשותי FIAT PUNTO שנת 2002, גיר ידני. מנוע 1.2 V16. אני בקרוב מגיע בקילומטרז' ל80,000 ק"מ. ע"פ הוראות היצרן שנמצאות ב"מדריך הרכב", אני צריך לעשות טיפול כל 20,000 ק"מ, כלומר גם עכשיו ב- 80,000. רציתי לקבל הסבר על העניין הזה של טיפול 80,000. האם הוא חובה או שמא הוא רק בגדר המלצה של FIAT? איפה עושים את הטיפול? כמה הוא אמור לעלות? (עשיתי חיפוש כאן בפורום, אבל התוצאות לא ענו לי על כל השאלות).

כמו כן, יש לי כמה שאלות נוספות שלאו דווקא קשורות לטיפול 80,000 באופן ישיר:

א. מהי רצועת הטיימינג?

ב. נוזל המים שלי לקרור המנוע נמצא בתחתית המיכל (MIN) ולפי מה שהבנתי הוא צריך להיות בין הMIN ל- MAX. מדוע? מה ההשפעות? והאם כדאי להחליף כבר בלי לחכות לטיפול 80,000?

ג. מדוע בודקים שמן מנוע לאחר נסיעה?

ד. מה ההבדל בין מוסך מורשה למוסך לא מורשה?

אני מקווה שלא העמסתי יותר מדי ושתענו לי בהקדם,

איתי.

פורסם

טיפול שגרתי ברכב אינו חובה כלל אך הוא מיועד כדי לשמור על מכללי הרכב וכדי שמקצוען יבצע בדיקות גם של חלקים בטיחותיים כבלמים שאתה הנהג אינך מסוגל לדעת מה מצבם.

אם יש רק ירידה קלה שך מיים/נוזל קרור אז זה לא נורא אבל בטיפול הסב את תשומת לב המוסך לכך כדי שיפשו סימנים לדליפות ברדיאטור החימום, בית הטרמוסטט, חיבורי צנורות המיים וכו'.

במוסך מורשה היבואן, בדרך כלל, מכירים את דגמי המכוניות של היבואן וכן יש להם המידע הטכני, ציוד וכלים ספציפיים ועוד.

יש גם מוסכים שאינם מורשי יבואן אך יש להם התמחות ספציפית באותו יצרן של רכב מסוים עם כל הציוד והידע.

חשוב במכוניתך להחליף גם את מסנן האויר של המזגן הנמצא בתוך הרכב, בצד ימין מתחת לדשבורד.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
טיפול שגרתי ברכב אינו חובה כלל אך הוא מיועד כדי לשמור על מכללי הרכב וכדי שמקצוען יבצע בדיקות גם של חלקים בטיחותיים כבלמים שאתה הנהג אינך מסוגל לדעת מה מצבם.

אם יש רק ירידה קלה שך מיים/נוזל קרור אז זה לא נורא אבל בטיפול הסב את תשומת לב המוסך לכך כדי שיפשו סימנים לדליפות ברדיאטור החימום, בית הטרמוסטט, חיבורי צנורות המיים וכו'.

במוסך מורשה היבואן, בדרך כלל, מכירים את דגמי המכוניות של היבואן וכן יש להם המידע הטכני, ציוד וכלים ספציפיים ועוד.

יש גם מוסכים שאינם מורשי יבואן אך יש להם התמחות ספציפית באותו יצרן של רכב מסוים עם כל הציוד והידע.

חשוב במכוניתך להחליף גם את מסנן האויר של המזגן הנמצא בתוך הרכב, בצד ימין מתחת לדשבורד.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

רפי שלום,

תודה רבה על התגובה שלך. אני מרמת גן. ועכשיו לשאלות שעלו לי מהתגובה שלך:

א. למה דווקא חשוב במכונית שלי להחליף את מסנן האוויר? ומה הוא עושה בדיוק?

ב. נוזל קירור המנוע שלי נמצא כמעט בתחתית, בסימון הMIN, יש צורך להחליף? והאם הנוזל הזה צריך להיות תמיד בין הMIN ל-MAX?

תודה רבה מראש,

איתי.

פורסם

כן , הוא צריך להיות בין המינ' למקס', רצוי קרוב למקס'. אם חסר - תוסיף ותמשיך לעקוב. נסיעה עם חוסר משמעותי של נוזל קירור עלולה לגרום להתחממות ונזקים חמורים ויקרים.

יש להוסיף על מה שרפי כתב שמוסכים מורשי יבואן בד"כ יקרים משמעותית מאשר מוסכים כלליים.

הטיפול הוא חובה במידה ואתה רוצה לשמור על הרכב . אין חובה חוקית לעשותו. (וטיפול כל 20K נשמע לי מעט.) בדוק בספר הרכב כל כמה זמן אתה צריך להחליף שמנים ופילטרים (טיפול), אם זה כל שנה, ייתכן שהגיע זמן הטיפול.

פורסם
כן , הוא צריך להיות בין המינ' למקס', רצוי קרוב למקס'. אם חסר - תוסיף ותמשיך לעקוב. נסיעה עם חוסר משמעותי של נוזל קירור עלולה לגרום להתחממות ונזקים חמורים ויקרים.

יש להוסיף על מה שרפי כתב שמוסכים מורשי יבואן בד"כ יקרים משמעותית מאשר מוסכים כלליים.

הטיפול הוא חובה במידה ואתה רוצה לשמור על הרכב . אין חובה חוקית לעשותו. (וטיפול כל 20K נשמע לי מעט.) בדוק בספר הרכב כל כמה זמן אתה צריך להחליף שמנים ופילטרים (טיפול), אם זה כל שנה, ייתכן שהגיע זמן הטיפול.

איזה פילטרים יש להחליף בטיפול? ושמנים אתה מתכוון שמן בלמים / מנוע נכון? אם שמן הבלמים מלא עד הסוף. עדיין צריך להחליף?

ועוד שאלה - נוזל לקירור מנוע, זה לא מים רגילים נכון?

איתי.

פורסם

ב. נוזל המים שלי לקרור המנוע נמצא בתחתית המיכל (MIN) ולפי מה שהבנתי הוא צריך להיות בין הMIN ל- MAX. מדוע? מה ההשפעות? והאם כדאי להחליף כבר בלי לחכות לטיפול 80,000?

ג. מדוע בודקים שמן מנוע לאחר נסיעה?

.

ב. אם חסר תמלא מיים עד הסוף ואתה תראה שתוך כמה ימים הכמות של המיים תרד לך בממש קצת ותהיה בין הMAX לMIN.

נוזל קרור לא חייב להחליף בטיפול בכלל אלא אם כן המיים כבר נראים לך ממש מלוכלים , עדיף גם לשים נוזל קרור , אני הייתי ממליץ לך על פרסטון

ג.לא בודקים שמן מנוע לאחר נסיעה. שמן מנוע מומלץ לבדוק בבוקר לפני ההתנעה הראשונה במקום שהוא מישורי , אם אתה מתעקש לבדוק אחרי זה נסיעה, אז לא ישר אחרי נסיעה אלא תחכה משהו כמו 5-10 דקות שהמנוע יתקרר קצת וכל השמן ירד אל האגן ואז תבדוק. והכי חשוב שזה יהיה במקום מישורי כי אם לא אז זה לא יהיה מדוייק.

פורסם
ב. אם חסר תמלא מיים עד הסוף ואתה תראה שתוך כמה ימים הכמות של המיים תרד לך בממש קצת ותהיה בין הMAX לMIN.

נוזל קרור לא חייב להחליף בטיפול בכלל אלא אם כן המיים כבר נראים לך ממש מלוכלים , עדיף גם לשים נוזל קרור , אני הייתי ממליץ לך על פרסטון

ג.לא בודקים שמן מנוע לאחר נסיעה. שמן מנוע מומלץ לבדוק בבוקר לפני ההתנעה הראשונה במקום שהוא מישורי , אם אתה מתעקש לבדוק אחרי זה נסיעה, אז לא ישר אחרי נסיעה אלא תחכה משהו כמו 5-10 דקות שהמנוע יתקרר קצת וכל השמן ירד אל האגן ואז תבדוק. והכי חשוב שזה יהיה במקום מישורי כי אם לא אז זה לא יהיה מדוייק.

ב. איזה מים אני צריך להוסיף? מים מיוחדים? תערובת של משהו?

ג. אני אומר 5 דקות אחרי נסיעה, כי ככה רשום בחוברת של האוטו. גם אני תמיד חשבתי שבבוקר לפני נסיעה. יש הסבר?

איתי.

פורסם

לפיאט יש נוזל קירור יעודי בשם PARAFLU

מאחר ואתה חבר חדש, התשובות לשאלותיך נטחנו עד דק בפורום

בצע חיפוש לפי הנושאים או פיאט או פונטו ותמצא הכל.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

פילטרים יוחלפו ע"י המוסך בטיפול. כנ"ל גם השמן.

צריך לעקוב קבוע אחרי המים, לראות שאין נזילות מהמערכת.

ההסבר הוא תכונות כימיות וטרמיות של השמן-התפשטות, התכווצות ועוד.

עדיף לבדוק שמן בבוקר כשהמנוע קר, הקריאה היא הרבה יותר מדוייקת, בכל טמפרטורה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סליחה שאני מתפרץ - אבל:

יש לך הרי ספר רכב, כפי שציינת בתחילת השרשור.

הכל כתוב שם. סוגי הטיפולים לפי סוג המנוע ומרווחי הטיפול.

למה לא לסמוך על מה שכתוב שם? תאמין לי שהיצרן יודע מה הוא כותב....

ולגבי חובה/רשות. ברור ששוטר לא יעצור אותך על אי-טיפול בזמן ברכב. כל הטיפולים הם מומלצים על מנת שהרכב ימשיך לנסוע.

קוראים לזה אחזקה מונעת. זה מחזיק מטוסים באויר, וכורים אטומיים פעילים (לעיתים גם מעבר לאורך החיים המומלץ).

קרא את הספר, זה יעשה לך רק טוב, ויגזול ממך אולי שעה.

פורסם
ב. איזה מים אני צריך להוסיף? מים מיוחדים? תערובת של משהו?

ג. אני אומר 5 דקות אחרי נסיעה, כי ככה רשום בחוברת של האוטו. גם אני תמיד חשבתי שבבוקר לפני נסיעה. יש הסבר?

איתי.

ב. צריך לנקז את המיים (אני מעריך שאין לך נזול קרור אלא מיים רגילים) הקיימים ולשים חדשים. אני ממליץ על מיים שנקראים פרסטון , אתה יכול גם ללכת לקנות את המיים בחנות לחלקי חילוף וללכת למוסך שיחליף לך את המיים

ג. הסיבה העיקרית היא שלוקח זמן לשמן לרדת מהמנוע אל אגן השמן (איפה שמתבצעת הבדיקה) והסיבה העיקרית היא שעדיף לבדוק שמן בבוקר היא שככה אתה יודע בבטיחות שכל השמן ירד אל האגן כי הרכב בעצם עמד כמה שעות, אגב באותו הזמן מומלץ גם לבדוק מיים (מיים בודקים כשאוטו קר)

פורסם

ובנוסף, מה יקרה אם תעשה את המאמץ המינימלי לחפש בפורום. באופן מפתיע, כנראה שאתה לא תהיה הראשון שנזקק לטיפול ברכבו מבין המשתמשים.

• תוכן חדש...