Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

תהייה שעולה בי לאחרונה - האם כדאי (מבחינת צריכת דלק), לנסוע מנקודה א' לנקודה ב', במסלול הכי קצר שלוקח מעט יותר זמן (רמזורים וכד') או שעדיף במסלול ארוך מעט אבל שמקצר את זמן הנסיעה?

אני מניח שחלק מהחברים פה, יגידו שהדבר כמעט ולא משנה מבחינת צריכת הדלק ואם כן, אז מדובר בטיפות דלק בודדות, אבל רק לשם "הדיון האקדמי" והסקרנות.

לשם הדיון, בשני המסלולים אין תנועה כלל וכמובן אין נסיעה מעל המהירות המותרת.

מצורפת מפה עם המסלול הארוך והמהיר (מסומן במפה במקור) או במסלול הקצר לוקח יותר זמן (מסומן בחצים אדומים).

1.JPG

פורסם

צריכת הדלק היא תוצאה (בין השאר) של זמן עבודת מנוע ושל "חלקות" הנסיעה (פחות העברות הילוכים).

אם המסלול הארוך לוקח פחות זמן ובנוסף הנסיעה חלקה יותר, הרי ברור שהנסיעה בו תצרוך פחות דלק.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

במסלולים הספציפיים שציינת, הדרך הקצרה תהייה גם הרבה יותר מהירה למרות הפרשי המהירויות. אם אתה לוקח בחשבון שאין תנועה בכלל, הכביש שבמפה שלך, קצר בהרבה ובהפרש מהירות כמעט ולא מורגש יחסית לכביש המהיר.

פורסם

יניב

הדרך ה"קצרה" עוברת בחלקה בשטח עירוני, בו מותר לנסוע 50 קמ"ש, יש בו רמזורים וקטע זה (בין מחלף קיבוץ גלויות למחלף מסובים) יקח זמן רב (יחסית). ההמשך כבר מהיר יותר, למרות מספר רמזורים.

לעומת זאת כביש מס. 1 הוא כביש מהיר שמותר לנסוע בו 100 קמ"ש, וגם ההמשך (בין שפירים למונוסון) אינו איטי.

נראה לי שהאופציה של כביש 1 תהיה מהירה יותר, ובודאי חסכונית יותר.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

גם לדעתי, ההפרש בין הקצרה לארוכה מבחינת מרחק לא מצדיק את הנסיעה בקצרה. באופן כללי, בנסיעה עירונית הצריכה היא (נניח) 50% יותר מבנסיעה בינעירונית, כך שאם אתה צריך לבחור בין 15 ק"מ של כביש מהיר מול 10 ק"מ של כביש עירוני, הכביש המהיר מנצח (וגם תגיע מהר יותר, ככל הנראה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במסלולים הספציפיים שציינת, הדרך הקצרה תהייה גם הרבה יותר מהירה למרות הפרשי המהירויות. אם אתה לוקח בחשבון שאין תנועה בכלל, הכביש שבמפה שלך, קצר בהרבה ובהפרש מהירות כמעט ולא מורגש יחסית לכביש המהיר.

לא הבנתי, לדעתך עדיף לנסוע בדרך הקצרה?

חוץ מזה, אמנם אין תנועה, אבל המהירות המותרת עדיין נשארת המהירות המותרת...

פורסם
לא הבנתי, לדעתך עדיף לנסוע בדרך הקצרה?

חוץ מזה, אמנם אין תנועה, אבל המהירות המותרת עדיין נשארת המהירות המותרת...

גם אני גר באזור (יהוד), ותמיד מעדיף את איילון, גם בלילה וגם ביום.

אם יש לך רצף רמזורים ירוקים וללא תנועה, אני מאמין שדרך מסובים תהיה מהירה במעט וגם צריכת

הדלק תהיה נמוכה יותר. אבל בחיים האמיתיים עם תנועה ורמזורים איילון יהיה מהיר יותר ועקב

מיעוט רמזורים בדרך (+בדר"כ הם ירוקים) עדיף דרך איילון.

פורסם

אני עובד ברמת גן, וגר בפתח תקווה (למה זה מגיע לי?!),

לעבודה ובחזרה אני נוסע דרך הכביש המהיר, מירקונים להלכה, ובחזרה באותו מסלול, ולמראת שהנסיעה דרך הכביש המהיר ארוכה פי 2 אם לא יותר, זה עדיין חסכוני יותר, ואני נוהג בסונומה, אם כבר מדברים על צריכת דלק...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...