Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר איבחון מעמיק של התקלה, הגעתי למסקנה שבפנס התקין מתקבל מינוס נוסף דרך החוט של האור הגבוה בזמן שהאור הגבוה כבוי מה שאין בפנס שמאיר חלש.

לפי מה שהבנתי המינוס אמור להיתקבל מידית האורות, מה שאני לא מבין זה איך המינוס משתנה לפלוס בידית עצמה בזמן הפעלת האור הגבוה, והאם כל מנורה h4 עובדת בצורה כזאת?

האם התופעה מוכרת ברכב הנ"ל (כלומר מחלה של הרכב הספציפי)?

יש לציין שבפנס הבעייתי הוחלף התקע לאחר שהמקורי נמס אולי כתוצאה מקצר לפני זמן מה.

פירקתי את הידית ובאמת במגע של האור הגבוה של הפנס התקין יש מינוס ובשני אין.

פורסם

מניסיון, כנראה שיש לך פיוז שרוף (היה לי בדיוק אותו המקרה - גם אצלי נמס תקע שגרם לקצר ואחרי החלפת התקע אחד הפנסים פשוט האיר בעוצמה נמוכה).

אני מניח שמדובר בנורה H4 (זה למיטב זכרוני מה שיש בניסן סאני) ולכן המינוס הוא קבוע (לא צריך מינוס מהידית) והפלוס מתקבל ישירות מממסר שמקבל את הפיקוד מהידית אורות שלך.

שוב, בדוק פיוז פיוז (שלוף החוצה ובדוק בעין ! - אל תשתמש בנורת ביקורת) ותראה שיש לך אחד שרוף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבל בדיקת רציפות מראה שהחוט שמדליק את האור מגיע ישר מהידית ואין ממסר בדרך.

האם במצב של פיוז שרוף לא אמור להיות נתק מוחלט?

פורסם
אבל בדיקת רציפות מראה שהחוט שמדליק את האור מגיע ישר מהידית ואין ממסר בדרך.

האם במצב של פיוז שרוף לא אמור להיות נתק מוחלט?

אמור להיות נתק מוחלט. מה שקרה אצלי, וזה מה שכנראה קורה גם אצלך, זה שהמתח הצליח להגיע לנורה דרך מקור אחר ולמעשה גם בבדיקה של פיוזים עם נורת ביקורת אתה עלול לראות שעל הפיוז השרוף יהיה לך מתח "תקין" ב-2 הנקודות בדיקה.

הידית איתות, לפחות בדגמים שאני מכיר, לא מסוגלת לעמוד בעומס של הנורות הראשיות ולכן יש תיבת ממסרים (לרוב בתא המנוע) שמיועדת, בין היתר, עבור האורות הראשיים וכל מה שנילווה לזה.

בדוק את הפיוזים וחזור לדווח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדוק נתיכים תקינים.

בדוק ממסרים מעבירים כראוי.

בדוק שהמגעים לנורות אינם שרופים.

אינני זוכר בוודאות בניסאן זאת, אך מאוד יתכן שהפלוס קבוע לפנס והמינוסים מגיעים דרך ממסרים, שאחד מהם כושל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כמעט בטוח שהפלוס קבוע והמינוסים דרך ממסרים, כי אם אני נותן מינוס לתקע של האור הגבוה אז הפנס מתחיל להאיר כמו שצריך.

אבל שוב נשאלת השאלה איך החוט של האור הגבוה יכול להפוך למינוס בזמן שהאור הגבוה כבוי?

אולי אותו חוט מחובר גם לרגל n.o וגם לרגל n.c בממסר וכך שלממסר יש פיקוד אז הוא מעביר פלוס לאור הגבוה וכשאין פיקוד אז הוא מעביר מינוס, או שיש שני ממסרים נפרדים שיושבים על אותו חוט רק שכאן יכולה להיווצר בעייה של קצר.

בדקתי את כל הפיוסים האפשריים וכולם תקינים.

פורסם

עשה מס' בדיקות.

סוויץ' סגור, אורות כבוים, רשום מה המתחים בכל אחד מהחוטים בתקע של הנורות.

כנל עם סוויץ' פתוח, אורות כבויים.

כנל עם סוויץ' סגור, אורות דולקים (מתג בON )

עכשיו כבה הכל, הוצא את התקעים משתי הנורות ובדוק מה המתחים.

כעת פתח סוויץ' ובדוק מה המתחים בכל אחד מהחוטים בשני הצדדים. (מהותי ששני התקעים יהיו מנותקים אחד בכל צד)

כעת פתח סויץ' ומתג אורות דולקים באור רגיל , מה המתחים.

כנל, כאשר אתה מעביר את הידית לאור גבוה.

כך נייר ועט ורשום בדיוק.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

טוב ביצעתי את הבדיקות והתוצאות הן:

סוויץ סגור אורות כבויים מתח 0

סוייץ פתוח מתח 0

סוייץ סגור אורות דולקים מתח מצבר בשני הצדדים

תקעים בחוץ מתח מצבר בשני הצדדים

סוויץ פתוח אורות דולקים מתח מצבר

ואורות גבוהים גם מתח מצבר

אבל שוב אני חוזר לעובדה שכאשר האור הגבוה כבויואני בודק מתח מהקוטב החיובי של המצבר והחוט של האור הגבוה אז בפנס התקין אני מקבל מתח מצבר ובבפנס החלש בקושי חמש וולט, אותם המתחים מתקבלים גם כשאני מודד בידית אורות מהמגעים של האור הגבוה באחד יש מינוס ובשני אין.

וגם כשאני לוקח שני חוטים ישירות מהמצבר למנורה כלומר פלוס ומינוס אז הנורה דולקת חלש וכשנותנים עוד מינוס לרגל השלישית שהיא של האור הגבוה אז הכל בסדר.

גם לפי השרטוטים של הרכב אין ממסרים לאורות הם עובדים ישירות מהידית.

פורסם

יכול להיות שאי טועה אבל כנראה הבעייה היא בתקע עצמו, לדעתי בתקע המקורי יש דיודה שמאפשרת למינוס להגיע לחוט של האור הגבוה או אולי טרנזיסטור.

בקיצור כאשר אורות רגילים דולקים מתקבלת רציפות בין הסופית של המינוס לסופית של האור הגבוה בתקע וכאשר אני מדליק אור גבוה אז נוצר נתק בין הסופיות הנ"ל, אני חתכתי את החוט של האור הגבוה שמגיע מהמתג אורות וחיברתי אותו יחד עם המינוס ובאמת הפנס מעיר טוב במצב כזה.

כנראה הדיודה נפרצה ונוצר קצר שבעקבותיו התקע נמס.

אז לדעתי השלב הבא זה להשיג תקע מקורי מפירוק.

האם יש הגיון בדבריי?

פורסם

לא.

אם התקע מחומם, כל הבעיה נובעת ממגע לקוי בין המגעים בנורה לשקעי התקע. אצל כל חשמלאי רכב יש תקעים אוניברסלים כאלה ב15 שקלים . 3 דקות עבודת החלפה.

מקווה שסיימת, רק אל תתבלבל בסדר החוטים. חבר אחד אחד ובהלחמות.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני כרגע יש ברכב תקע אחד שהוא מקורי וזה גם הפנס בעל עוצמת התאורה הטוב, ותקע אחד אונברסלי שהוחלף בעקבות המסתו של התקע הקורי.

ובבדיקה שביצעתי ראיתי שבתקע המקורי קיימת רציפות בין המינוס לחוט של האור הגבוה כאשר האורות הנמוכים דולקים, רציפות זו נעלמת ברגע שהאור הגבוה מופעל, תופעה שלא מתרחשת בתקע האונברסלי.

והעובדה היא שכאשר אני ניתקתי את החוט של האור הגבוה מהצמה הראשית וחיברתי אותו למינוס אז הפנס האיר בעוצה הנכונה, והמסקנה שהיסקתי שהתקע המקורי הוא לא רגיל.

פורסם
ובבדיקה שביצעתי ראיתי שבתקע המקורי קיימת רציפות בין המינוס לחוט של האור הגבוה כאשר האורות הנמוכים דולקים, רציפות זו נעלמת ברגע שהאור הגבוה מופעל, תופעה שלא מתרחשת בתקע האונברסלי.

והעובדה היא שכאשר אני ניתקתי את החוט של האור הגבוה מהצמה הראשית וחיברתי אותו למינוס אז הפנס האיר בעוצה הנכונה, והמסקנה שהיסקתי שהתקע המקורי הוא לא רגיל.

אתה מאוד מבלבל. איזו בדיקה ביצעת? כאשר התקעים מחוברים למנורות או כאשר הם מנותקים? איך בדקת רציפות? כאשר התקעים מחוברים או כאשר הם מנותקים?

אני במקרים אלה, הייתי עורך בדיקה ראשונית כאשר התקעים מנותקים ואז הייתי מבין איזו פקודות עומדות מולי. האם פקודות מינוס או פקודות פלוס.

כשלב שני הייתי מחבר חזרה את הנורות ובודק את המתחים תחת עומס, פעם באורות דרך רגילים ופעם באורות גבוהים.

התיאורים שלך גם אם ראויים הם, ואיני יודע, בגלל שאני לא מצליח להתאפס אל מול הבדיקות שהייתי עורך ובהשוואה להם תוך שאני קורא את תיאורך ומנסה לבצע הצלבה בראש.

גש לחשמלאי ותוך דקות יהיה לך אור.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בדיקת הרציפות בוצע כשהתקע מנותק, אני מדליק אור רגיל ויש לי רציפות בין המינוס לחוט של האור הגבוה, ברגע שאני מדליק אור גבוה הרציפות נעלמת ומתקבל פלוס לאור הגבוה.

בתקע האונברסלי אין לי את התופעה הזאת.

בבדיקת המתחים אין שום בעייה, המתח שנמדד הוא אחיד בשני הצדדים.

אני בלי קשר לקחתי שני חוטים מהמצבר למנורה והיא האירה חלש ורק כשנתתי מינוס נוסף לאוזן של האור הגבוה במנורה אז היא האירה כמו שצריך.

• תוכן חדש...