Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיימת בעיה מטרידה ביומיים האחרונים:

בסרק, מצערת סגורה, הכל תקין, המנוע עובד עגול ויפה.

בתאוצה, הכל תקין, המנוע עובד חלק ומאיץ כרגיל ללא גמגומים וללא בעיות.

בשיוט, כאשר נמצאים מעבר ל2000 סל"ד, הכל תקין, אין גמגומים ואין זכר לתופעה.

ולתופעה עצמה:

כאשר עומדים במקום ולוחצים ממש טיפה על דוושת הגז, המנוע מתחיל לגמגם יחסית קשה לפעמים עד למצב של כמעט החנקות ומוות.

ואז כשלוחצים יותר חזק, כשעוברים נקודה מסויימת בדוושה, הכל תקין והמנוע עובד עגול.

אותו דבר בנסיעה, כשמנסים לנסוע לאט עם דוושה לחוצה ממש חלש אבל טיפה לחוצה, הרכב מתחיל לגמגם קשות.

אבל אם לוחצים על הדוושה על מנת להאיץ או לחילופין עוזבים אותה לגמרי, הכל מסתדר ואין זכר לתופעה.

האם זה קשור לחיישן TPS?

רעיונות אחרים?

הרכב מוזרק! זה אמנם מזכיר את התופעות שהיו לי בקרבורטורים, אבל פה מדובר בהזרקה.

טנדר איסוזו, 1995, הזרקת היטאצ'י, מנוע 2.3 בנזין כמובן.

תודה, ארז.

פורסם

בהחלט יתכן שעל גבי הסליל בחיישן מצב מצערת יש או לכלוך או נתק ולכן מופיעה התקלה.

בבדיקה ע"י מחשב/סורק אבחון או ע"י אוסילסקופ (ולפעמים גם ע"י אוהמטר או מד מתח) ניתן לבדוק את החיישן.

בבדיקה ע"י מחשב/סורק אבחון ניתן לקרוא גם את כל נתוני מע' ההזרקה וחיישניה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יותר מידי אפשרויות , בדיק מקיפה אחד אחד לפי הסדר.

קודם כל לפרק ולנקות , עדיף גם לנתק מצבר ולאפס , אחר כך בדיקה של כל מערכת ההזרקה.

נראה כאילו המעבר בין סרק לעבודה רגילה הוא המצב הבעייתי , בדרך כלל מדובר על חיישן עצל.

פורסם

שבת שלום לכולם.

אגב טנדר אסוזו שמתם לב שמד כמות האוויר בדגם זה מורכב הפוך מכיוון הזרימה המצויין עליוו ?

מעניין למה.

בברכה ושבת שלום.

חיים יוד.

פורסם

פשוט מאוד, חיישן ה-TPS הוא פוטנציומטר, ובטווח שהוא עובד הכי הרבה נוצרת שחיקה. זהו בלאי טבעי.

יש לו סקאלה, טווח מסוים, ואיפה שהשתמשת בו הכי הרבה, שזה מן הסתם ממצב סגור, דרך התחלת פתיחת מצערת

ועד לשיוט מחוץ לעיר - שבו אתה מחזיק את הדוושה לחוצה טיפה, שם הוא נשחק ולא מעביר כראוי נתונים ליחידת הבקרה

של המנוע ומכאן כל הגמגומים ודימום המנוע.

אני מציע לך לבדוק את החיישן.

פורסם

רוב הסיכויים שאין לך גישה לסקופ, שזה המכשיר הכי טוב לבדיקה של חיישן מצב המצערת. במקרה של נזק רציני לחיישן יתכן שתוכל לגלות את הבעייה גם עם רב-מודד דיגיטלי, אבל בגלל שקשה לזהות בו קפיצות רגעיות של מתח, כי הדגימה שלו נעשית פעם ב... כדאי לעבוד עם מד מתח אנלוגי. חבר מד מתח כזה אל חוט הסיגנל של החיישן, הזז לאט לאט את המצערת הלוך ושוב ואם אתה רואה קפיצה של המחט אז זיהית תקלה בחיישן.

חיישן עצל? זה מסרט אחר, של חיישן חמצן.

אם יש במצערת שלך מיקרוסוויץ' של מצב סרק, כדאי לבדוק שהוא תקין, זה נותן ON/OFF ברור, לא לינארי כמו הפוטנציומטר.

פורסם

התופעה שאתה מתאר מצביעה על חוסר דלק במצב פתיחת מצערת קלה - לרוב הבעייה פשוטה מאוד ונובעת מכוון TPS שמכיל גם מיקרוסוויץ' למצב סרק. כנראה שמצב סרק נשאר לחוץ גם שפותחים מצערת ואז בקרת המנוע מזהה עדיין סרק למרות שמתח TPS עלה מעט.

כמה חוטים יוצאים מחיישן ה TPS?

פורסם

באיסוזו טרופר נדלקה נורית "בדוק מנוע" כאשר הייתה תקלה בחיישן TPS, החלפה שלו כולל כיוון במוסך כיבו את הנורה.

זה לא יקר במיוחד במנוע דיזל, בערך 700-600 ש"ח כולל הכל , אבל אני מדבר על מנוע דיזל.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בית מצערת נוקה על ידי לפני 3 חודשים, פירוק מלא וניקוי יסודי.

מצבר נותק היום בבוקר ל20 דקות.

אני עדיין מתלבט אם החיבור המהיר הגדול לבית מצערת הוא החיבור של החיישן או של מנוע צעדים.

האם יש בכלל מנוע צעדים?

אם הוא אכן של החיישן, בבוקר אני אבדוק בדיוק כמה חוטים.

אם הוא לא של החיישן, היכן נמצא החיישן? לא ראיתי חיבורים אחרים, וזה מתחבר באיזור ציר הפרפר.

חנן ודניאל, לגבי המיקרוסוויץ' סרק, האם אמורים להיות לו שני חוטים בלבד? איך אני מזהה אותו? האם הוא משתמש באותו חיבור מהיר של חיישן TP?

תודה לכם בינתיים.

פורסם

עדכון מוזר:

היום ניתקתי את החיבור של מה שחשבתי (ועדיין חושב) שהוא מנוע צעדים. (אם הוא קיים בכלל)

ומאותו רגע האוטו עובד כמו חדש וגרוע מזה, אפילו כשמדליקים מזגן, הסל"ד עולה.

מה שלא היה קודם, קודם בעת הדלקת מזגן הסל"ד פשוט היה יורד.

החיבור בעל 4 חוטים אם זיהיתי נכון.

רעיונות?

הסרק לא מזייף כלל, ואפילו כשעוזבים דוושת גז הסל"ד מתייצב בצורה איטית ונורמלית לחלוטין מאיזור 1500 סל"ד בערך עד לסרק. בלי נפילות ובלי זיופים.

פורסם

צלם מה שניתקת. יתכן שהרכב במוד חירום ומועשר. האם נורית תקלת מנוע מאירה?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בוקר טוב,

צילמתי בדיוק את החיבור אותו ניתקתי.

החיבור בעל 3 חוטים.

שום נורית לא דולקת, וכמו שאמרתי, היום נסעתי לעבודה, אין זכר לגמגומים ובדקתי שוב את הנושא המדאיג של המזגן, אכן כאשר החיבור מנותק, הגברת הטורים בעת הדלקת מזגן עובדת! מה שלא קורה כשהחיבור מחובר.

הסל"ד בסרק יציב מאוד, ואין נפילות כלל.

סל"ד בהתנעה קרה טיפה יותר גבוה מהרגיל, אבל אולי זה בגלל ששיחקו עם הבורג יותר מידי פעמים, זה לא הדבר המטריד.

החיישן או מה שלא יהיה הדבר, נראה כי מחובר ישירות לציר הפרפר, והבורג הגדול זה הבורג כיוון הידוע לשמצה.

תודה.

תמונה017.jpg

פורסם

אני לא רואה מה בצד השני של הציר אבל זה כנראה הTPS.

אם הכנסת את המחשב למוד חירום העשרת התערובת צריכה "לפתור" לך את הבעיה שהצגת כאן אבל זה לא הפתרון.

זה גם מסביר את עליית הסל"ד.

ניסית לנקות ולחבר בחזרה את החיבור?

פורסם

בצד השני של הציר אין כלום,

ההסבר שלך נשמע הגיוני מאחר והיום במשך היום כן נתקלתי בזכר לתופעה אבל בצורה חלשה מאוד, לא גמגום שמנענע את האוטו אלא רק מורגש באופן חרישי.

לא ניקיתי, אני אנקה מיד בבוקר כשיהיה אור, אבל קשה לי להאמין שזה מה שיפתור את הבעיה.

איך אני יכול להבדיל אם זה חיישן TPS או מנוע צעדים?

לפני 3 חודשים ניסיתי לפרק אותו, ולא הצלחתי, שני הברגים שמחזיקים אותו דיי גמורים.

איך ניתן למצוא את המיקרו סוויץ' המדובר של הסרק?

תודה.

• תוכן חדש...