Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנייה אל ציבור המגיבים (ולא, לא רק חמי המזג).

yuraskor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לאחר חברות ארוכה בפורום, רציתי להתיחס לנושא שמאוד מציק לי, ואני טוח שגם חברים אחרים אינם מרוצים ממנו.

אני רוצה לדבר על כך שנפתחים המון שרשורים של אנשים, שרוצים לדעת כמה יעלה חלק כזה או אחר, איך ניתן לעשות את דבר X או Y, והרבה פעמים נתקלים בתגובות כמו "אם אתה לא מתכוון לבצע את זה אז אל תשאל" ועוד הרבה תגובות דומות, חלקן פוגעות יותר, חלקן פחות.

אני, בתור סטודנט בעתודה טכנולוגית שיש לו ימי לימודים מוזרים (מבחינת מערכת השעות), ואין לו הורים עשירים, או פרוטקציות בהשגת עבודות, לא תמיד יש לי האמצעים לעשות את כל הדברים שאני שואל עליהם או אומר אותם על גבי דפי האתר.

רציתי לנסות להסביר ולבקש מאותם חברים שמגיבים, ונותנים מהידע שלהם לטובת הכלל, שמי שואל דברים נחלק לשני קבוצות.

ראשונה, אלו שכבר החליטו מה יעשו (ויש ברשותם הכסף), ורוצים לקבל יעוץ על הדרך הטובה ביותר לעשות את זה או מה לעשות (בעיקר לגבי שיפורים).

שנייה, אלו שמבקשים מידע כדי להחליט האם הם רוצים להכניס עצמם לעסק, האם העלות לא גבוהה מדי ודברים כאלו.

אני מאוד מבקש, היו סבלניים, נכון, זה מרגיז להסביר דבר אחד מיליון פעם (אפילו מתסכל).

אבל (וזה אבל גדול), לא צריך לאבד עשתונות ולהתעצבן, לא חבל על הבריאות? על העצבים?

סכה"כ אתם נכס חשוב, ואתם עוזרים, ואני מקווה שבפעם הבאה מישהו ישאל שאלה תיאורטית, כדי להחליט על משהו, או סתם ללמוד, אנא, הגיבו בצורה רגוע וסימפטית (לא להוריד לבן-אדם את הראש), מי יודע, אוליי בפעם הבאה אתם תיהיו בצד השואל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקום לבזבז את האנרגיה בכתיבת ההודעה הזאת שלך, תבין דבר אחד:

באינטרנט יש הרבה מנועי חיפוש!

בתור אחד שלומד עתודה אני מניח שאתה יודע אנגלית בצורה בסיסית לפחות.

כנס לאיביי, כנס לגוגל, תקליד כמה אותיות וזה יהיה לך יותר מהר מלהקליד טופיק חדש בפורום, או לחכות לתגובות ענייניות (שיכולות לקחת ימים ואם בכלל תגיע אחת כזאת).

אגב, אני חושב שזה ממש ממש מיותר לציין שאין לך ככה ואין לך ככה ואין לך ככה. על פניו זה נראה כאילו "אכלו לך ושתו לך", ושאתה סתם מתנצח כאן מעל דפי הפורום על כלום. אין שום טעם והיגיון בלנסות ולקטגר את עצמך לאיזה קבוצה סוציו-אקונומית מסויימת, במיוחד היום - כשהאינטרנט מספק לך אנונימיות מוחלטת (וזאת הסיבה שכולנו מתחבאים מאחורי כינויים וכתובות IP ולא מאחורי שמות מלאים ומספרי תעודות זהות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואוליי שכחנו להתנהג כבני אדם מאז עידן האינטרנט, שכחנו מה זה ליהיות אנושיים עם רגשות, הכל אופן, הנושא הזה (מה שאתה העלת), אני לא מתכוון לדון בו יותר מדי, כי וואלה, מה לעשות, בחלק מהדברים אתה צודק, בחלק אתה טועה, ואין לך זכות לשפוט אותי כאדם מעל דפי האינטרנט אם אינך מכיר אותי, וואלה אני לא טוב ביצירת רושם טוב בדקה וחצי (או ב5 משפטים באינטרנט), מבחינתי אדם הוא מכלול מורכב ביותר, שיש צורך לכירו כדי להגיד שהוא אדם טוב\רע\טיפש וכו'.

הסיבה שאני מקטלג את עצמי כ-X או-Y היא שאני הרבה יותר מסתם כינוי, מספר, או שם, ואם יש בזה משהוא רע או כל דבר אחר אז אני אשם.

בנוגע להערה האחרונה שלך, אוליי כדאי שאנשים היו מחויבים לפרסם שם מלא, תמונה, משהו אמיתי על עצם, ולא בולשיט רק כי "האתר דורש", ולא, מס זהות הוא ממש לא אמצעי לזיהוי אדם.

ועוד דבר, למה אתה מתרכז בתפל בהודע שלי ולא בעיקר?

מה שרצתי להפנות אליו את תשומת הלב הוא שמדי פעם אני שואל שאלה על גבי הפורום ומיד נתקל בתגובה "יש לך כסף\אתה מתכוון באמת לעשות את זה? ואם לא אז אל תבזבז לנו את הזמן". העניין הוא שהרבה פעמים על סמך מידע שאני מקבל פה אני מקבל החלטה, אם הדבר כדאי\או לא. זה הכל. ואת הרקע שלי הבאתי לדוגמא ותו לא.

ועוד דבר, למה אתה הולך לחנות לברר מחירים על מוצרים, למה אתה צריך להרגיש את ההבדל בין-א' ל-ב', כנס לאינטרנט, כמו שאמרת, ותמצא את כל מה שיש למצוא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד דבר, למה אתה הולך לחנות לברר מחירים על מוצרים, למה אתה צריך להרגיש את ההבדל בין-א' ל-ב', כנס לאינטרנט, כמו שאמרת, ותמצא את כל מה שיש למצוא?

אני לא שפטתי אותך ולא בטיח. אל תכניס לי מילים לפה. אני רק אמרתי שאתה מכניס כל מיני דברים שלא קשורים, ושהם בגדר אינפורמציה אישית ושאין לזה שום קשר לתוכן ההודעה שלך. אתה רוצה לחשוף רגשות ורקע סוציו-אקונומי וכמה שאתה סובל ממנו? תפתח בלוג, אתה תקבל הרבה יותר חמלה שם והרבה יותר תמיכה.

ולא, אני לא נכנס לחנות לברר מחירים, בשביל זה יש איביי ובשביל זה יש גוגל. ואני לא מטריח אחרים בלחפש לי מחירים.

אגב, אני לא יודע אם אתה יודע, אבל אצלנו (אצל האופנוענים בכל אופן) יש דבר כזה שנקרא ילד DT. זה ילד בן 16 עם אופנוע יאמהה DT 50 סמ"ק, שמת תמיד לשפר אותו שיהיה "רוצחט!!!!!" "סוגר לי 120 חבל על הזמן". הילדודס האלה מגיחים מדיי פעם עם שאלות כמו "איזה אגזוז לחץ כדאי לשים לדיטי רוצחת שלי", וכל מיני שטויות, שהם בזבוז כסף ואין בהם שום טעם. אגב, הם בסוף מוצאים איזה משהו משומש כזה מעפן שרוט ומחורע ומרכיבים על האופנוע.

מילא, היית אומר שנעשו כאן נסיונות לפתח איזה דיון לעמוד על ההבדלים במקדמי הגרר בין כנף של חברה X לבין ספויילר של חברה Y, איך זה משפיע על האווירודינמיקה של הרכב ואיך זה משפר/גורע מהאחיזה. אבל לא:

"אחים שלי תלשו לי את הכנף של הבואינג 747 שקניתי ב-20 שקל מהפירוקיה בתעשייה אווירית מהבגאז', ועכשיו אני מחפש לקנות הגה גובה של איירבס 320 כי זה נראה בן זונה אחושרמוטה על העונדה הלבנה שלי!@#!" זה לא אותו הדבר, מסכים איתי?

ולא חסר כאן כאלה.

בקיצור, אני לא שופט אותך, אבל תנסה לקרוא בין השורות ולהבין מה אני מנסה להגיד לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון אני מסכים איתך (בכל הנוגע לילדים מעצבנים וכנפי האיירבס).

דבר שני, אני לא מחפש חמלה, כמו שאמרת, הייתי פותח בלוג אם רציתי בכך.

אני אנסה בפעם השלישית להסביר למה כתבתי את הרקע שלי.

למשל אדם שואל כמה עולה להרכיב דבר כלשהו (ומציין במפורש מהו, לשם מה וכו, אבל לא יודע מחיר לכל הסיפור), ואז נתקל בתגובה (אלו שעליהם אני מדבר), ועוד תגובה ועוד תגובה דומה, עד שלבסוף מאבד עניין במה שרצה לעשות,

אלו שהגיבו חשבו שמדובר בילד בן 16-18 (אוליי יותר) שלא מבין כלום וסתם בא לבזבז זמן (עיין ערך ילד DT), ובפועל זה בנאדם כמוני (אני מתכוון לרקע).

אם עדיין לא הצלחתי להסביר את עצמי, אני מוותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים חלקית עם דבריך, אני אישית משתדל להסתכל בפרופיל המשתמש כדי לקבל נתונים על השואל אם אני חושב שסתם "אוכלים לי את הראש", בכל מקרה אני חושב שזהו הפורום הרציני ביותר דווקא בגלל שעונים על שאלות בצורה הכי מקצועית לטוב ולרע.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא שפטתי אותך ולא בטיח. אל תכניס לי מילים לפה. אני רק אמרתי שאתה מכניס כל מיני דברים שלא קשורים, ושהם בגדר אינפורמציה אישית ושאין לזה שום קשר לתוכן ההודעה שלך. אתה רוצה לחשוף רגשות ורקע סוציו-אקונומי וכמה שאתה סובל ממנו? תפתח בלוג, אתה תקבל הרבה יותר חמלה שם והרבה יותר תמיכה.

ולא, אני לא נכנס לחנות לברר מחירים, בשביל זה יש איביי ובשביל זה יש גוגל. ואני לא מטריח אחרים בלחפש לי מחירים.

אגב, אני לא יודע אם אתה יודע, אבל אצלנו (אצל האופנוענים בכל אופן) יש דבר כזה שנקרא ילד DT. זה ילד בן 16 עם אופנוע יאמהה DT 50 סמ"ק, שמת תמיד לשפר אותו שיהיה "רוצחט!!!!!" "סוגר לי 120 חבל על הזמן". הילדודס האלה מגיחים מדיי פעם עם שאלות כמו "איזה אגזוז לחץ כדאי לשים לדיטי רוצחת שלי", וכל מיני שטויות, שהם בזבוז כסף ואין בהם שום טעם. אגב, הם בסוף מוצאים איזה משהו משומש כזה מעפן שרוט ומחורע ומרכיבים על האופנוע..

על מה אתה מתנפח?

תקשיב , יש במה שהוא אומר דברים נכונים. אני למשל יודע לזהות תגובה של אינפנטיל כשאני רואה אחת , לפי ההתנסחות , לפי המנטליות וכד'..

אם מישהו רוצה לדעת סד"ג עלות רביעיית צמיגים , אז למה לא?

אם מישהו רוצה לדעת סד"ג עלות של עבודת פחחות שיש לו לעשות , וחבר פורום אחר יכול לתת לו כיוון על סמך נסיון שיש לו , אז למה לא?

כל עוד מדובר באדם רציני , או לפחות אחד שיודע לשאול , למה שתהיה לי בעיה לתת לו תשובה?

GOT סחוג?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוליי כדאי שאנשים היו מחויבים לפרסם שם מלא, תמונה, משהו אמיתי על עצם, ולא בולשיט רק כי "האתר דורש", ולא, מס זהות הוא ממש לא אמצעי לזיהוי אדם.

הצחקת אותי.

ביג טיים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על מה אתה מתנפח?

תקשיב , יש במה שהוא אומר דברים נכונים.

אני ממש לא מתנפח, וכן אולי יש משהו בדבריו, א-ב-ל-!

אני עדיין חושב שמדובר בפורום באינטרנט, ולא מקום עבודה של אנשים. אם אני רוצה לבדוק סד"ג עלות צמיגים אני קופץ לפנצ'ריה הקרובה ומברר, ואלוהים יודע שזה לוקח פחות זמן מלחכות שמישהו יעשה בשבילי את העבודה.

אנשים חושבים שפורומים פשוט מלאים באנשים משועממים שהם אנציקלופדיות מהלכות ומחירונים מהלכים.

"כמה יעלו לי רביעיית צמיגים בערך?" "כמה עולה שמן X?" כמה עולה זה וכמה עולה זה.

יא אללה קצת להפעיל את הגלג"שים שם בין הכתפיים. יש גוגל, יש איביי, והכל לוקח הרבה פחות זמן מלכתוב פוסט בפורום או לחכות לתגובה.

אני אישית יודע שאם אני מחפש משהו אני משתדל שלא להטריח אחרים בלחפש מה שאני יכול למצוא ב-15 דקות נסיעה גג ובצורה קונקרטית ולא פרי עטו של מישהו שאני בכלל לא מכיר שדחף איזה תגובה בפורום.

מילא, אם היה מדובר בכל מיני פריטים אקזוטיים, כל מיני תוספות או חלקים שנדיר מאוד להשיג, במקרה הזה? דיינו! בכיף ואתה לא תשמע אותי פוצה פה.

אבל מה, אנשים חושבים שכל העולם עובד אצלהם, וכל פעם שהם מפליצים הם הולכים ופותחים על זה שרשור חדש, ואני בכלל לא מדבר על להשתמש באופציית החיפוש!

אז משתמשי פורום נכבדים: פעם הבאה שאתם מפליצים, בצעו חיפוש בפורום, יש סיכוי שיש כאן עוד אנשים שהפליצו פעם!

אגב, תרשה לי לערוך את הודעתי: זאת הסיבה שהפורומים המוטוריים בארץ הולכים ומידרדרים. זאת לא השערה, אלא עובדה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז משתמשי פורום נכבדים: פעם הבאה שאתם מפליצים, בצעו חיפוש בפורום, יש סיכוי שיש כאן עוד אנשים שהפליצו פעם!

אבל אם כולם היו דוגלים בגישה שלך שאומרת לא לשאול, איך יהיה ניתן למצוא במנוע החיפוש תגובות דומות.?

אם כולם היו ניגשים לפנצ'ריות ושואלים מה המחיר שם,לא היה צורך לבצע חיפוש כי פשוט לא היה מידע בפורום.

לפי דעתי יש פה מנהלים שיודעים לזהות מה נשאל הרבה פעמים ,וגם למחוק הודעות שחוזרות על עצמן.

בכל מקרה אני לא מבין על מה אתם מתכסחים בכלל, שרשור מוזר...:roll:

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...