Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט מצחיק אותי איך אנשים מכל בעיה במקום לנסות לפתור אותה מנסים לראות איך הם יוכלו "לדפוק" את החזקים ולהראות להם.

אולי שיתנו לה פאביה במקום? הרי בכל מקרה מדובר על רכב עם 5 מקומות אז מה חשובים פרטים שוליים כמו עיצוב?

היא קנתה אוטו מסויים שמצא חן בעיניה. למה שתסכים לקבל משהו אחר?

אולי אצלך צבע ריפוד לא חשוב אבל יש אנשים שזה כן חשוב להם. אני למשל כשקניתי את המגאן בחרתי בצבע חיצוני ירוק רק בגלל שזה מה שהיה עם ריפוד פנימי כהה שהיה חשוהב לי מסיבות של לכלוך.

אם היו מוסרים לך רכב חדש עם שריטה מכוערת על מכסה המנוע גם היית מקבל אותו כי זה בסך הכל צבע?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סעיף 14 לחוק החוזים עוסק בטעות

14.(א) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה.

(ב) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הצד שטעה, לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן, רשאי בית המשפט לחייב את הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק שנגרם לצד השני עקב כריתת החוזה.

(ג) טעות אינה עילה לביטול החוזה לפי סעיף זה, אם ניתן לקיים את החוזה בתיקון הטעות והצד השני הודיע, לפני שבוטל החוזה, שהוא מוכן לעשות כן.

(ד) "טעות", לעינן סעיף זה וסעיף 15 – בין בעובדה ובין בחוק, להוציא טעות שאינה אלא בכדאיות העיסקה.

לפי 14(א) יש צורך להוכיח שזה פגם מהותי ובלעדיו לא היית רוכשת את הרכב - מהצד הפרקטי זה לא קל. כמו כן את צריכה להוכיח שהצד השני ידע...לא פשוט.

סעיף 14)ב( מתאים יותר היות ואני מניח השצד השני לא ידע (רק הנחה שלי מהסיפור) רשאי בית המשפט.... על טעות שכזו לא יבטלו חוזה.

לדעתי הלא מלומדת, אין פה עילה לביטול חוזה.

אולי לפי חוק המכר, נושא של אי התאמה...משפטית נראה לי שאם תגיעי לבית משפט לתביעות קטנות לא תשיגי הרבה.

אם יש צבעים אחרים שמגיעים עם ריפוד שמתאים לך, תתעקשי על החלפת צבע. אם המחיר יהיה המתנה למשלוח הבא, קשה לי להאמין שהיבואן יסכים להעמיד לרשותך רכב חליפי.

אני מבין את התסכול של רכישת רכב חדש והצפיה לשלמות אבל החיים הם לא (תקראי את החתימה שלי בתחתחית ההודעה), לטעמי ההתעקשות על הריפודים היא קנטרנית ודווקנית. אבל כמו שכתבתי, זו רק דעתי האישית.

בהצלחה ותתחדשי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
סלח לי ידידי אבל החלק הראשון של ההודעה שלך הוא קשקוש.

נראה אותך ביום שתקנה רכב ששווה קצת יותר מ20 אלף ש"ח (פיג'ו 106).

ברור לנו שפותחת השרשור לא מחפשת לעשות רווח על צ'מפיון וגם לא לבלבל להם את השכל,

היא סה"כ רוצה לקבל מה שהיא הזמינה , זה המינימום לא ?

נניח שהלכת לסוכנות להזמין 106 XS, אבל הביאו לך גרסת KID במקום, נראה לך תקין? עדיף ברזלים חשופים כמו ב KID במקום דיפונים שיש ב XS... ככה אם יש ילדים אז זה לא מתלכלך

אייל, קודם כל אמרתי שאצלי צבע הוא פקטור מישני (אם היתי מוצא ראלי בצבע וורוד, אבל שמורה, לא הייתי פוסל אותה)-אגב אני מאמין שגם אתה, שרכשת מכונית די יקרה שלא עולה 20K, לא מכניס את פרמטר הצבע למקומות הראשונים (זה ניחוש על סמך הצבעים הקודמים של הרכבים שלך, שדי איך לומר, אין קשר ביניהם-אגב זו הזדמנות לומר לך להתחדש הGTI שלך נראת טוב).

מצד שני אני מבין שיש אנשים שצבע הוא גורם משמעותי ועל כן, לדעתי לא יהיה שום דרך "לפצות" אותם למעבר לצבע אחר ועל כן שאלת הפיצוי לא רלוונטית (בין אם זה ג'ילדה או פאביה במתנה). על כן, הצעתי את שלושת ההצעות שלדעתי הם הכי הגיוניות וריאליות. אם הקונה הייתה בוחרת באופציה של הפיצוי הכספי (אם היה ניתן כזה), לדעתי זה רק היה מוכיח שהיה מדובר על ניסיון להשגת הנחה נוספת.

לגבי הדוגמאות של דגמים אחרים או רכב פגום, לדעתי לא מדובר על אותם דברים ועל כן, זה לא רלוונטי.

צריך להבין שטעיות קורות ויכולות להיות אלפי סיבות על בעיות ברכב הספציפי של הרוכש, נניח במהלך ההכנה היה מתגלה שמדובר על רכב פגום, גם אז היבואן היה אשם וצריך לפצות?

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
סעיף 14 לחוק החוזים עוסק בטעות

14.(א) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה.

(ב) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הצד שטעה, לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן, רשאי בית המשפט לחייב את הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק שנגרם לצד השני עקב כריתת החוזה.

(ג) טעות אינה עילה לביטול החוזה לפי סעיף זה, אם ניתן לקיים את החוזה בתיקון הטעות והצד השני הודיע, לפני שבוטל החוזה, שהוא מוכן לעשות כן.

(ד) "טעות", לעינן סעיף זה וסעיף 15 – בין בעובדה ובין בחוק, להוציא טעות שאינה אלא בכדאיות העיסקה.

לפי 14(א) יש צורך להוכיח שזה פגם מהותי ובלעדיו לא היית רוכשת את הרכב - מהצד הפרקטי זה לא קל. כמו כן את צריכה להוכיח שהצד השני ידע...לא פשוט.

סעיף 14)ב( מתאים יותר היות ואני מניח השצד השני לא ידע (רק הנחה שלי מהסיפור) רשאי בית המשפט.... על טעות שכזו לא יבטלו חוזה.

לדעתי הלא מלומדת, אין פה עילה לביטול חוזה.

אולי לפי חוק המכר, נושא של אי התאמה...משפטית נראה לי שאם תגיעי לבית משפט לתביעות קטנות לא תשיגי הרבה.

אם יש צבעים אחרים שמגיעים עם ריפוד שמתאים לך, תתעקשי על החלפת צבע. אם המחיר יהיה המתנה למשלוח הבא, קשה לי להאמין שהיבואן יסכים להעמיד לרשותך רכב חליפי.

אני מבין את התסכול של רכישת רכב חדש והצפיה לשלמות אבל החיים הם לא (תקראי את החתימה שלי בתחתחית ההודעה), לטעמי ההתעקשות על הריפודים היא קנטרנית ודווקנית. אבל כמו שכתבתי, זו רק דעתי האישית.

בהצלחה ותתחדשי

קנטרנית ?

כשאני משלם 115,000 שקל, אני רוצה לקבל בדיוק את מה שהזמנתי, ולא שום דבר אחר !!

טעה הסוכן, ישלם על טעותו , כמובן אם יש הסכמה של הקונה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
קנטרנית ?

כשאני משלם 115,000 שקל, אני רוצה לקבל בדיוק את מה שהזמנתי, ולא שום דבר אחר !!

טעה הסוכן, ישלם על טעותו , כמובן אם יש הסכמה של הקונה.

טוב.

בא נראה איך זה יגמר?

אני מהמר 50 שקל על גילדה...:-P

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אז באמת פניתי לצמפיון וביקשתי לבטל את העיסקה, אבל הם התקשרו, הציעו לי כמה צבעי רכב חלופיים, וכמובן הסכימו לבטל את העיסקה במקרה שלא אחפוץ באף אחד מהדגמים המוצעים. בהתיעצות משפחתית החלטנו ללכת על רכב בצבע אחר (טורקיז) ובפנים בהיר. זה גם צבע מקסים, ונראה שיהיה נחמד. חשבנו שצבע הריפוד הבהיר חשוב כי גג הזכוכית יכול לגרום לחום רב מידי במקרה של ריפוד שחור. חשוב היה לי לקבל את הרכב במסגרת הזמן שנקבע בהתחלה - הבטיחו לי שזה יהיה במסגרת הזמן.

סה"כ אני מרוצה. אני חושבתצ שהתרגזתי בעיקר מהיחס של הסוכן, שאגב, עד עכשיו למרות מכתבי הביטול לא פנה אלי בחזרה. ואולי זו השיטה בכל מקרה שכזה - הטיפול עובר לסוכנות המרכזית.

פורסם

יפה מאוד. אני רק מקווה שהטיפול המהיר בנושא התבצע באופן סטנדרטי ולא דרש שום התערבות אחרת, כמו למשל של סוכן של צ'מפיון שקורא כאן בפורום (:wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא יודעת. פנו אלי מהסוכנות הראשית של צ'מפיון אחרי ששלחתי פקס ישירות אליהם. ואני מוכרחה לספר שהטיפול שלהם היה יעיל, מהיר, ועניני. עכשיו רק צריך לראות אם באמת יעמדו בלוח הזמנים למסירת הרכב, המוכרן בשם שמוליק התחייב בעל פה לסוף החודש. נקווה לטוב, כי אנחנו באמת זקוקים לרכב. תודה שוב לכל העונים, העזרה שלכם מאד גדולה.

פורסם
אייל, קודם כל אמרתי שאצלי צבע הוא פקטור מישני (אם היתי מוצא ראלי בצבע וורוד, אבל שמורה, לא הייתי פוסל אותה)-אגב אני מאמין שגם אתה, שרכשת מכונית די יקרה שלא עולה 20K, לא מכניס את פרמטר הצבע למקומות הראשונים (זה ניחוש על סמך הצבעים הקודמים של הרכבים שלך, שדי איך לומר, אין קשר ביניהם-אגב זו הזדמנות לומר לך להתחדש הGTI שלך נראת טוב).

מצד שני אני מבין שיש אנשים שצבע הוא גורם משמעותי ועל כן, לדעתי לא יהיה שום דרך "לפצות" אותם למעבר לצבע אחר ועל כן שאלת הפיצוי לא רלוונטית (בין אם זה ג'ילדה או פאביה במתנה). על כן, הצעתי את שלושת ההצעות שלדעתי הם הכי הגיוניות וריאליות. אם הקונה הייתה בוחרת באופציה של הפיצוי הכספי (אם היה ניתן כזה), לדעתי זה רק היה מוכיח שהיה מדובר על ניסיון להשגת הנחה נוספת.

לגבי הדוגמאות של דגמים אחרים או רכב פגום, לדעתי לא מדובר על אותם דברים ועל כן, זה לא רלוונטי.

צריך להבין שטעיות קורות ויכולות להיות אלפי סיבות על בעיות ברכב הספציפי של הרוכש, נניח במהלך ההכנה היה מתגלה שמדובר על רכב פגום, גם אז היבואן היה אשם וצריך לפצות?

תודה על האיחולים רועי,

אצלי צבע הוא פקטור חשוב מאוד.

לדוגמא :לא הייתי קונה לעולם רכב שהוא : אדום/ לבן / ירוק / זהב (עם דגש על לבן)

דווקא יש קשר בין הצבעים של הרכבים שלי.

הקשר הוא שזה בדיוק הצבע שחיפשתי. (וזה קשה למצוא ברכב משומש)

גם כאן, רציתי צבע סולידי ופחות צעקני מהכחול הקודם, כחלק מהרעיון של לעבור לזאב בעור כבש, במקום כבש בעור זאב.

3 הרכבים הראשונים שלי היו כחולים (306 וגולף באותו גוון, ופולו בכחול סגלגל) , זה הרכב הראשון שמתהדר בכסוף ליסינג...

ולציפי, תתחדשי... נשמע כאילו צ'מפיון יצאו איתך בסדר גמור (בניגוד לדיעה הרווחת כאן בפורום) והצבע החדש נשמע אחלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שמח שהכל הסתדר לטובה, גם הצבע החדש הוא יפה (אבל האוטו בעצמו לא כ"כ :wink:).

לגבי הערות שהיו פה למעלה:

א. לא מדובר על "טעות". אם כבר על הטעיה או על טעות הדדית, ומי שסוטה מתנאי ההסכם זה ממילא לא המזמינה אלא הסוכנות, כך שלא הייתי קובע מסמרות לגבי זכות הביטול שהיתה לגברת...

ב. גם ב- 1500 ש"ח שאני רוצה לקבל מה שרכשתי ולא משהו "דומה"ץ וכן, רכב של צבע הוא חשוב, ולא ניתן להשוות רכישת רכב משומש, שם מגוון הצבעים יחסית מוגבל (כי תלוי מה נמכר במקור, מה מצב הרכב עם הצבע הספציפי וכו'), לרכישת רכב חדש שישמש אותך לתפוקה ארוכה ואתה רוצה לחייך כל בוקר כשאתה מגיע אליו ולא להתעצבן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מוכרח לציין שכמה חברי פורום ותיקים מאוד הפתיעו אותי בשרשור הזה.

כל מי שחושב שצ'מפיון צריכים להוריד את התחתונים בגלל הטעות שעשה הסוכן פשוט מראה "גרידיות" ישראלית טיפוסית ומגעילה!

אותה גרידיות שברגע שהישראלי מזהה "פירצה" הוא ילך עליה בכל הכוח כדי להוציא כל מה שאפשר.

הגדיל לעשות אותו אחד שהציע הצעת "פשרה" בדמות גג שמש שעולה 7K בחינם! מאיזה כוכב נפלת לפה???

אני בכלל לא נכנס לשאלה כמה זה מהותי צבע הרכב מבפנים, לי אישית זה מאוד מהותי. אבל קרה מקרה שסוכן מכירות עשה טעות בתום לב, לקח אחריות והציע חלופות. אני אישית לא חושב שמגיע לה פיצוי מעבר לסימלי. באותה מידה הציעו לה ביטול עסקה מלא, מה עוד רציתם שיציעו? הצמדת מונית לחצי שנה?

אם לא היו מציעים ביטול עסקה אז כל הציטוטים של תקנות וחוקים היו רלבנטים. אבל קורה שצד אחד לא יכול לעמוד בעיסקה עוד לפני שנגרם נזק כלשהו ולפני שהתרחש משהו בלתי הפיך, אז מבטלים עיסקה. Big fucking deal!!!

להתלונן על נציג המכירות?!?!

מסכן הבנאדם, עשה טעות...אולי הוא חדש? הוא עשה את זה בכוונה? אף אחד מכם לא עשה אף פעם טעות בעבודה שלו?

אבל הישראלי יעוט על הטרף! מה...הוא יצא פראייר?

לא, אף פעם לא קניתי אוטו חדש ולמען האמת טרם קניתי רכוש בשווי 115K ש"ח. אבל בלי קשר לזה לכל אחד צריכה להיות דרך ארץ בסיסית בלי קשר לכמה כסף מונח על השולחן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
זה בעיה שלו. שיספק לך כזה רכב ....

ייתכן שאחרייך הגיע לקוח אחר שהיה מוכן לשלם קצת יותר על אותו הרכב,ולכן מנסים לדחוף לך רכב אחר.

בכל מקרה, אני לא הייתי מסתפק במתנות זולות בסך 50 ש"ח מקס' כמו הבחור עם האיביזה הג'ינג'ית.

אם לא מספקים לי מה שאני רוצה , הייתי מבטל את ההזמנה, מבקש את כל הכסף חזרה בתוספת ריבית והצמדה והולך להזמין אצל יבואן אחר.

לפעמים נדמה לי שאתה לא באמת קורא את ההודעות שאנשים רושמים או שאתה סתם מתקשה בהבנה פשוטה של עובדות....

סך "ההטבות" שהתקבלו ב"שקית ההפתעות" עבר את ה200 ש"ח ובנוסף (בחרתה להתעלם) ניתן טיפול ראשון לרכב חינם.

לדעתי זה כבר הטבה כוללת בסכום של כ500 ש"ח- וכל זה עבור איחור של 4 ימים (שבועיים במקום עשרה ימים) אז תפסיק לבלבל. ללא שום קשר במסגרת העיסקה ניתן רדיו דיסק+ קודן+ ציפוי מכסה דלק+ אגרה+ בולים= חינם, אז באמת תתרכז.

בכל מקרה גם אני לדעתך בעניין הפיצוי, לא לוותר ולהתעקש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא התכוונתי לעורר סערה כזו. לא ידעתי מה עושים במקרים כאלה, וכן.. התאכזבתי. וכן, חשוב לי צבע הריפוד. בוודאי לא במקום הראשון, גם לא השני, ובכלל לא בין המרכיבים העיקריים לבחירת הרכב, אבל יש לו מקום במערכת השיקולים והבחירות שעשיתי עד שחתמתי על חוזה הקניה עם הסוכן.

האכזבה שלי מהסוכן הרבה יותר מורכבת מאשר הטעות שהוא עשה בנוגע לצבע הריפוד, ואולי באמת בתום לב.

אם כבר מדברים על התנהלות "ישראלית" טיפוסית, לצערי, הופיעה פה במלוא הדרה. החל בלא לברר עד הסוף מה משמעות הקודים של צבעי הריפוד בקטלוג, העיקר לחתום עיסקה מהר, ואחר כך נראה. מיד לאחר ששימתי את מלוא הסכום (באותו יום, שכן היתה חשיבות רבה לקבלת הרכב בהקדם האפשרי), נעשה הסוכן לא נגיש לשאלות ובירורים. תמיד היה עסוק, הבטיח לחזור יותר מאוחר ולא קיים, פרטים שביקשתי לברר לא בירר ולא חזר אלי עם תשובות, וכשהתקשרתי שוב, תמיד היו סיבות כמו דודה בבית חולים, או גניבת רכב מרחבת המוסך ועוד. אינני שופטת, אולי באמת מזל ביש וכל הדברים האלה ארעו דווקא בימים שאני הייתי זקוקה לסוכן קשוב ומגיב, בכל מקרה זו היתה אכזבה ותסכול רב. ואז הדובדבן שבקצפת.. כשהתקשרתי אליו בקשר לבירור פרטים שהבטיח לברר ולא עשה , הודיע לי כי עשה טעות בצבע הפנימי (זה לא רק הריפוד כי אם כל הצבע הפנימי). לוח קדמי, דלתות..

אני דווקא חושבת שנאה פעלו בצ'מפיון . ביעילות וזריזות, הציעו רכבים אחרים, צבעים אחרים, וסייעו לפתור את הבעיה במהירות. אני בטוחה שמנכ"ל החברה לא איבד שניה אחת משנת הלילה שלו, כמו שמישהו כתב פה.. אבל כחברה גדולה התלויה בלקוחות חוזרים לא אחת, לדעתי פעלו בחכמה. אני מקווה שאכן הרכב גם יגיע בתאריך המובטח (הבטחה בעל פה). ומעל הכל אני מקווה שהרומסטר יהיה באמת אחלה של רכב, כמו שאנחנו מצפים.

ושוב תודה לכל המגיבים, המסייעים והמכוונים.

• תוכן חדש...