Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל תגובות למי שיש נסיון עם הרכב הנ"ל. נתקלתי בכזו מאדם מבוגר, מודל 93 שמורה עם ק"מ נמוך. האם האמינות טובה יחסית? האם מדובר במנוע האנרגי' של האקספרס? אחזקה זולה/יקרה? צריכת דלק? נוחות? סחיבה? הרכב ישמש כרכב שני במשפחה בעיקר לנסיעות בין עירוניות לא ארוכות.

בתודה מראש.

פיאט 124 - רק החלודה יכלה על האוטו הזה...

פורסם

יש לי ניסיון לא גדול עם הרכב. לא היה לי כזה פרטי, אלא רכב מהעבודה לתקופות קצרות.

שנת 93 זה דגם אחרי מתיחת פנים, עדיף משמעותית על הדגמים היותר ישנים.

לדעתי האישית, זו השנה הטובה ביותר של רנו 19 - כבר דגם מעודכן, אבל עדיין עם קרבורטור.

אותו מנוע אנרגי כמו באקספרס, 80 כ"ס. מנוע מצויין ואמין באופן כללי. חובה להקפיד ( כמו בכולם) על החלפת טיימינג בזמן. אנשים מבוגרים, שלא נוסעים הרבה עם האוטו, נוהגים להזניח את הנושא הזה---כמה אני כבר נוסע, נחכה לשנה הבא---.

סחיבה סבירה, עם גיר ידני אין שום בעיית סחיבה.

במקום לרשום את המשפט, שתמיד מוסיפים במקומות כאלו - "אל תצפה לביצועיים עוצרי נשימה"- אתן השוואה למכוניות אחרות, בהן נהגתי המון באותה תקופה : רנו 19 1.4 מרגישה חזקה יותר מטיפו 1.4 וחלשה יותר מאקספרס 1.4 עם אותו מנוע, כנראה בגלל משקל עצמי נמוך יותר והילוכים קצרים יותר באקספקס.

נוחה מאוד יחסית, מושבים נוחים, יש הגה מתכוון לגובה, לדעתי בשנה הזאת ב 1.4 לא היה הגה כח. אין לי מספיק ניסיון עם הרכב, בשביל לחוות דעת על אמינות.

אם אין ברכב איבזור חשמלי, זה יתרון גדול במקרה הנ"ל.

צריכת דלק משולבת באיזור 1ל 10- 1 ל 11.

מתאים לדעתי להיות רכב שני, הכל תלוי במצב ובמחיר. להערתי שווה כ 8000 ש"ח אם אין תקלות מיוחדות ומצב חיצוני סביר.

פורסם

יש ברשותי רנו כזו שנת 94 שעברה 225k כ8 חודשים ,בסך הכל אני מאוד מרוצה ממנו ,מפגין אמינות טובה מאוד למעט דברים קטנים שעם ידיים טובות אפשר לתקן לבד את רובם,אם זה צבע מטאלי רוב הסיכויים שהוא כבר שרוף בגג ובמכסה המנוע.

מבחינת ביצועים :קצת כבד בהילוך ראשון אבל סוגר מהר מאוד את הפער עזרת הילוך שלישי חזק ,סה"כ רחוק מאוד מהלהיות עגלה.כסאות ומרווח פנימי טובים,בדגם rt יש תוספות כמו נעילה מרכזית עם שלט במפתח וכסא מתכוונן לגובה וכו'

הנקודות שהייתי ממליץ לך לבדוק הם:חימום מיזוג ,לוח שעונים שמתפקדתהאם השתמשו במים ירוקים ולא במי ברז ואם החליפו רצועת תיזמון (5 שנים או 100k)

פורסם

אחלה רכב

בין 93 ל 2002 החזקנו רנו 19 1.4 ידנית 4 דלתות (נקנתה כחדשה ונמכרה על סף ה 200K)

רכב מעולה, חוץ מהכרטיס של מאוורר המזגן שעשה בעיות והוחלף פעמיים והאלטרנטור שהלך פעם אחת, ומצבר שהוחלף פעמיים ולוח שעונים שמדי פעם התחיל להשתגע, במשך 9 השנים שהחזקנו את הרכב הרכב היה רכב של תדלק, סע, ותטפל לפי הוראות יצרן

הרכב יציב על הכביש ובעל בטיחות טובה לאותם שנתונים, כשהוא מטופל ושמור האמינות שלו גבוהה (למרות שהוא רכב צרפתי).

מבחינת נוחות נסיעה הרכב מאוד נוח ומרווח לנסיעה ובעל מושבים נוחים לנסיעות ארוכות.

מבחינת ביצועים למרות המנוע הקטן הרכב סוחב יפה ושותה מעט דלק (1 ל 14 בנסיעה משולבת)

לדעתי אם הרכב במצב טוב, קנה אותו

פורסם

באמת תודה לכולם על התגובות המנומקות, אחלה תשובות. ראיתי איפה שהוא שההגה יחסית קשה ביחוד בחניות, למישהו יש התייחסות לעניין?

ומכיוון שאין לי נסיון עם רנו, האם יכולים להמליץ על מוסך טוב ואמין להמשך הדרך עם הרכב? רצוי באזור המרכז. תודה..

פיאט 124 - רק החלודה יכלה על האוטו הזה...

פורסם

ההגה אינו הגה כוח אבל לא הייתה לי איתו שום בעיה מיוחדת בחניות

לגבי מוסך, אני יכול להמליץ לך על "מוסך העיר" באשדוד, מוסך קטן ואמין מאוד שאני מטפל בו היום במכונית הרנו השלישית שלי ומאוד מרוצה מאיכות הטיפולים, המחיר והיחס

פורסם

לגבי ההגה אם הוא קשה מדי כפי שהיה גם אצלי מומלץ לעשות כיוון פרונט ואם יש צורך להחליף צמיגים ,מה ששיפר מאוד אצלי את המצב.אם אתה מאיזור ראשון מומלץ להגיע לבני ל. או למוסך כפיר.

• תוכן חדש...