Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ילדים דיי לריב.

כשמקצוען ניגש לבדוק בעיה כזאת הוא בודק את כל הכיוונים:

מתח טעינה (התותחים בודקים גם זרם טעינה), זרם פרזיטי, תקינות המצבר (מתח לאחר מנוחה, ריכוז האלקטרוליט וכן מתח תחת עומס).

מעבר לזה הכל ניחושים.

פורסם
אם תביא לי דוגמא אחת לתקלה כמו שאתה מתאר, זה יהיה מעניין. אלטרנטור - לא שרירן, הוא לא יהיה "חלש" או "חזק", הוא או יספק טעינה, או לא יספק. אם הוא יספק, גם אם לא טעינה מלאה, אז המצבר לא יתרוקן מספיק כדי לא להניע. ואם הוא לא יספק, אז הרכב לא ייסע על "טעינת בוקר" של 5 דקות גג והיא לא תגיע רחוק, ותעצור שם. הכתיבה במקור לא היתה מזלזלת, אבל עם עוד קצת דברים לא הגיוניים היא יכולה להפוך לכזאת.

אז אני אספר לך שאני ראיתי שני מקרים בעיניים.

אין שום בעיה שאלטרנטור לא תקין יספק מתח טעינה נמוך מדיי.

הרכב אמור לעבוד בגדול בטווחי מתח של 10 עד 15 בערך כזכור לי , תסתכל על כל מחשב רכב או כל חלק שיתחבר לרכב ואלו הטווחים המורשים.

יכול להיות שהאלטרנטור+המצבר החלש יאפשרו לרכב לעבוד , אבל לא מספיק כדי להטעין.

פורסם

במצב כמו שאתה מתאר (נניח, באלטרנטור תלת-פאזי לפני המיישר פאזה אחת שרופה - זה ה"חלש", או בעיה בווסת, או מגעים...), יש טעינה של סביבות 11V. היא לא טוענת את המצבר למתח המקורי, אבל הוא נטען ומשמר מתח בסביבות 10-10.5V. זה מתח שמספיק להפעלת סטרטר, גם אם היא חלשה וקצרה יחסית למצב תקין.

אני מכיר את מצב של חוסר טעינה חלקי, במקרה יצא לי להתעסק עם סיויק במצב כזה, וגם הרכב הקודם שלי חטא בזה פעם אחת. טעינה של 11.5V - והרכב הניע ונסע, למרות שנדלקה נורת טעינה. לא משנה כמה, גם חיפה-אשקלון הוא יכול היה לדלג עם הטעינה הלקויה הזאת. גם הארקה לא טובה יכולה לגרום למצב של טעינה "חלשה" (לא מלאה), זה קרה אצלי. ברגע שהטעינה היא מתחת ל-10V, היא לא משמרת את המצבר, והוא מתרוקן - אפשר לנסוע עליו מרחק מאוד מוגבל עד העצירה המוחלטת (וככה כמעט עצרתי בכביש החוף עקב חוט קרוע של ווסת טעינה). אם הטעינה היא מעל 11V, אז למרות שהיא לקויה, היא מחזירה מספיק מטען למצבר כדי להפעיל את הרכב בפעם הבאה. לקבל כשל טעינה שיהיה בדיוק גבולי - יספיק ע"מ להפעיל את כל מערכות הרכב + טעינת מצבר (גם אם למתח נמוך יותר), אבל לא יספיק לטעון את המצבר להפעלה הבאה של הסטרטר - אולי אפשרי, אבל מאוד לא סביר. אם מישהו מהמכונאים המנוסים בפורום ראה הרבה מצבים כאלה - הוא מוזמן לתקן אותי...

זה לצורך דיון תאורטי כבר, כמובן, ולא קשור לשכנה :)

פורסם

יכול להיות שברוב המקרים אתה צודק.

אבל כמו שלמדתי בחיי " לכל כלל יש יוצא מהכלל".

ואני אומר לך שפגשתי כזה מקרה אצל חבר וכמו כן מצאתי כזה מקרה בזמן שהחלפתי לעצמי את המצבר לפני 3 שנים.

פורסם

חבר'ה מספיק.

כל בעייה של טעינה חלקית הייתה גם גורמת לבעיות הנעה לא רק בבוקר לאחר חניית לילה, מכוון שהעניין לא הוזכר אני מניח שאין בעיית טעינה.

בכל אופן, יש לבצע בדיקה יסודית למערכות המצבר, הטעינה וזרם פרזיטי אצל בעל מקצוע, כפי שכבר צויין מספר פעמים, כל השאר זה סתם קישקושים.

• תוכן חדש...