Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוג הרכב: דייהטסו שרייד 5 דלתות, שנת 97, 1.3 ידנית

קילומטרז': כ 150 אלף

כשקנינו את הרכב, לפני כמעט שנה (ובהיותו על 132K ק"מ), במהלך בדיקה של "המומחה" נאמר שהוא חושד שישנה נזילה קטנה של מים, והוא אמר "נראה לי מאזור הפלנג' מים"... מה שלא אומר לי כלום אבל יכול לתת כיוון. בגלל שאבא שלי הוא בעל הרכב בסופו של דבר, ואבא שלי אוהב לדחות דברים "רעים" עד שהם נהיים חמורים... הבעיה הזו לא ננגעה עדיין. :roll:

אז זה הענין: מהיום הראשון שאני נוסע ברכב הנ"ל, אחרי כל נסיעה, ולפעמים גם במהלך נסיעה (בעצירות, כנראה כשאין רעש של נסיעה) אני שומע צליל ברור וחד משמעי של טפטוף נוזל על גבי מתכת.. קלינק קלינק קלינק כזה. לא מצליח לפענח בדיוק מאיפה הצליל מגיע, נשמע כאילו הוא בא מהמנוע, אבל שומעים אותו בבירור גם באגזוז כנראה עקב היכולת האקוסטית של מתכת... :|

צריך לציין שבמהלך השנה כולה הרכב לא התחמם ולו פעם אחת, מחוג החום מתחיל תמיד מתחת לקו ה C, ואחרי כמה דקות נסיעה מתייצב בדיוק באמצע ולא זז אפילו מילימטר.. בהנחה שהוא לא מזייף, הרכב לא מתחמם. המאוור נדלק אחרי נסיעה ארוכה, הרבה נסיעה בעיר או אחרי מאמץ.. כמו שאמור להיות.

עקבתי אחרי העניין, ושמתי לב שמיכל העיבוי (מיכל הפלסטיק בתא המנוע שממנו יוצא צינור שחור אל הרדיאטור) מתרוקן כל פעם מחדש ! אם יש לו סף LOW ו FULL, אני ממלא עד ה FULL ובפעם הבאה שאני נזכר לבדוק... זה כבר מתחת ל LOW, ממש כמה שאריות בתחתית המיכל.

הפעם האחרונה שעקבתי, לפני כחודש הרכב יצא ממוסך אחרי תאונה, פתחתי את התא מנוע לבדוק שלא פיקששו בעבודה ובדקתי שמן ומים על הדרך והיה ריק. מילאתי. ביום שישי בדקתי שוב ושוב היה ריק !.. והיום בבוקר... שוב המפלס ירד משמעותית ! :x

השאלות שלי הן כאלה:

1. האם במצב נורמלי, ללא נזילה, אם אני ממלא את המיכל עד קו ה FULL זה אמור להשאר ככה, או שבעצם הוא משמש כרזרבה והמנוע פשוט לוקח משם נוזל... משמע, האם ההתרוקנות מעידה על נזילה חמורה או שככה זה צריך להיות ?

2. מהו פלנג' המים, והיכן הוא נמצא בדיוק ברכב שלי ?

3. כיצד ניתן לאתר, באופן עצמאי, נזילה של נוזל קירור ? היתיי רוצה לנסות ולמצוא את הנזילה לפני שאני ניגש למוסך כדי למנוע מצבים שבהם החלפה של צינור גומי בעלות של 50 ש"ח, תהפוך בידי מוסכניקים תאבי בצע להחלפת מחשב הזרקה, גיר וסרן אחורי ב10 אלף...:shock:

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

1) במצב נורמלי, במנוע הנמצא באותה טמפ' כמות המים צריכה לצאת תמיד זהה בבדיקה. המים לא הולכים לשום מקום, אלא אם משהו לא תקין.

2) פלנג' מים = בית טרמוסטט. איפה נמצא באוטו שלך - לא יודע, כיוון כללי - באותו מפלס של פלאגים, מהצד של המנוע שבו לא עוברת רצועת טיימינג. אפשר לזהות בקלות לפי חיבורי צינורות מע' קירור - צינור אחד עבה הולך ממנו לפתח העליון ברדיאטור, צינור שני (דק יותר) - לצד השני למטה של הרדיאטור.

3) תחפש סימני נזילה ירוקים (בצבע הנוזל) אחרי שהרכב מתקרר. תנסה לראות מתחת לרכב, אחרי שאתה עומד על מקום נקי, סימנים של טפטוף. תפתח פקק שמן ותראה שאין סימנים של "נס קפה" על הפקק, להיות בטוח שהמצב הוא לא חמור יותר מסתם נזילה.

פורסם

השמן נקי, תודה לאל. אני יודע איך נראים מים בשמן מראש המנוע שהחליט לההרס באונו שלנו ז"ל...

ישה בוודאות נזילה, טלפטוף של מי קירור מהמערכת כלפי חוץ שומעים ממש את הטיפות נופלות על מתכת.

תודה, אם מישהו יוכל לכוון אותי יותר לגבי מיקום הפלנג' ואף לספק תמונה אודה מאוד.

פורסם

גם לי יש את אותה בעיה..

נכנסתי למוסך ושם אמרו לי שי נזילה בצינורות והחליפו ועשו ניקוי לרדיאטור

אמרו שמומלץ להחליף רדיאטור

אני חושב שזאת באמת הבעיה..

פורסם

הרדיאטור הוחלף לפני כחודש עקב תאונה.

הטפטוף היה מרגע הקניה ועד עכשיו, משמע החלפת הרדיאטור לא השפיעה במאום.

מעניין אותי באופן עצמאי למצוא בדיוק היכן הטפטוף, יש לי כלי עבודה נגישים ויכולת טכנית לא רעה ואני מאמין שאוכל לתקן את הנזילה אם אמצא אותה. הרמזים היחידים שיש ברשותי הם ההערה של בודק הרכב על כך שהנזילה כנראה באזור הפלאנג', והעובדה שהטיפות פוגעות במתכת, חלק מתכת חלול כלשהו כמו צנרתהפליטה או משהו דומה לפי הצליל שמופק.

אם מישהו יוכל לעזור לי לאתר את המקום, לרמוז איפה הפלנג' ברכב הנ"ל ואולי אף לספק שרטוט של מנוע עם פרוט כללי של החלקים בו... אשמח מאוד.

(נ.ב ברצוני לציין שלרכב הקודם, פיאט אונו, היה לי ספר היינס שבעזרתו למדתי את מיקומם של הרכיבים השונים, שלא לדבר על כך שמנוע ה FIRE הישן היה מאוד פשוט להבנה ואילו במנוע החדש, בעל ההזרקה ושלל האלקטרוניקה אינני מבין דבר וגם לא מצליח למצוא ספר או סכמה עדכנית :cry: )

פורסם

בדייהטסו יש בד"כ בעיה עם הפקק של הרדיאטור, הוא נוטה לנזול \ להוציא אדים, נסה להחליף אותו (עולה 25 שקל).

לגבי הפלאנג', ישנו צינור שהולך מאחורה, קצת מסובך להגיע לשם (הוא מאחורי הסעפת יניקה שם מאחורה), תנסה לראות בעין מה מצבו, כי הוא יושב על מן צינור מתכת שנוטה להחליד.

לגבי ה"קלינק קלינק" שאתה שומע, אם הוא רק אחרי נסיעה ונפסק אחרי כמה שניות, יש אפשרות שמדובר בצנרת האגזוז שפשוט מתקררת ומתכווצת.

לך למכון רדיאטורים, ישימו לך לחץ במערכת ויראו מאיפה יש נזילה .. זה לרוב גם חינם.

בהצלחה.

פורסם

בשרייד שלי יצא לראות וגם להחליף כמעט את כל חיבורי המים והצנרת ישנם מספר דברים:

1. טרמוסטט ומכסה תרמוסטט אליו מתחבר צינור עבה- נמצא בפינה שמאלית אחורית של המנוע (כאשר אתה עומד מול המנוע).
  2. פלאנג' שנמצא בצד השנ של המנוע- ליד המפלג. גם אליו מתחבר צינור עבה ובנוסף יוצא ממנו צינור יותר צר.
  3. חיבור T בו 2 קטרים. נמצא ליד הפלאנג'.

תעקוב אחר כל צינורות המים שיוצאים מהרדיאטור בסבלנות, בעזרת פנס ומראה באם צריך ותנסה לגלות סימנים לטפטוף. יכול להיות שהנזילה היא ממשאבת המים ולכן קשה לך למצוא אותה.

ניתן לפנות למוסך לביצוע בדיקת לחץ למערכת הקירור.

• תוכן חדש...